Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
ahuseino

#951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

Pedja Kojovic wrote:and

Apsolutno je moguce.
Mi sa sadasnjih 12% moramo doci na EU standard 5-6%.
Da stvar bude jos gora.
Da bi zaposlili one koji nam trebaju moramo osloboditi jos mjesta...

p.k.
Ja bi' reko bolja...

Samo rezi...
Pedja Kojovic

#952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

jeza u ledja

To, hipoteticko, pitanje je rjeseno pravilnikom o radu organa o kome se radi.
Ja mislim da su to prazne "novinske prijetnje.
Nema potrebe za tim. Na svaku odluku koja ugrozava vitalne nacionalne interese se moze staviti veto u domu naroda.

p.k.
Pedja Kojovic

#953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

ahuesin

Meni to nije drago.
Mi moramo uciniti sve da ti ljudi ne izgube stan, zdravstveno, da nadju novi posao, da im se zivoti ne sruse, da tako kazem.

p.k.
palermo

#954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Pedja Kojovic wrote:palermo

Meni se to podrazumjeva.
To je u Ustavu nase zemlje, u zakonu, u statutu stranke.
Meni je, iskreno, ispod casti da odgovaram na pitanja da li bih svoju zemlju branio od napada ili raspada.

Ali vi ste mozda u pravu.
Strasno je da su takva pitanja zapravo sasvim opravdana u danasnjoj BiH situaciji.

p.k.
Joj, pa morali biste znati, ako želite da se bavite politkom i da promovirate svoje ideje, da se ništa ali baš ništa ne podrazumjeva. Al da ne pametujem.....
Abacija

#955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Pedja Kojovic wrote:jeza u ledja

Nema potrebe za tim. Na svaku odluku koja ugrozava vitalne nacionalne interese se moze staviti veto u domu naroda.

p.k.
Znaci ako Dodikovci odluce da se povuku ovi ostali mogu staviti veto na takvu odluku?! :shock: :-) :lol:

Stvarno mi te je zao ali mislim da si zasluzio smajlice. :mrgreen: :sax:
ultima_palabra

#956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Abacija wrote:

p.k.
Znaci ako Dodikovci odluce da se povuku ovi ostali mogu staviti veto na takvu odluku?! :shock: :-) :lol:

Valjda je mislio da nemaju potrebe da napuštaju te organe, jer ih niko ne može preglasati.
Abacija, malo si too eager da napraviš Peđu budalom :roll:
Divim se čovjekovoj dobroj volji, iako mislim da nije za političara...
palermo

#957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

[quote="ultima_palabra"]
Valjda je mislio da nemaju potrebe da napuštaju te organe, jer ih niko ne može preglasati.
Abacija, malo si too eager da napraviš Peđu budalom :roll:
Divim se čovjekovoj dobroj volji, iako mislim da nije za političara...[/quote]

pridružujem se, i mislim da to nije Peđin problem nego problem Naše Stranke ( mislim generalno, ne Peđa da me netko pogrešno ne razumije)
jeza u ledja

#958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

Neki bi to protumacili kao drukcijom vrstom politicara. :oops:
palermo

#959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:Neki bi to protumacili kao drukcijom vrstom politicara. :oops:
Možeš tumačiti kako hoćeš, na kraju krajeva uspjeh političara je lako mjeriti.......
jeza u ledja

#960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

palermo wrote: uspjeh političara je lako mjeriti.......
Cime?
cyprus

#961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Mislim da ova tema najbolje oslikava zašto nam je stanje u državi ovakvo kakvo jeste i zašto uvijek nacionalisti najbolje prolaze na izborima. Većini glasača kao i velikom broju forumaša ovdje je intelektualni vrhunac je "borba" protiv "nametnutih" tvorevina (neželjenog entiteta/neželjene države/neželjenog uređenja) i "zalaganje" za "pravedne" stvari (ukidanje entiteta/otcjepljenje od države/treći entitet). Takvim ljudima odgovor na svako logično pitanje je floskula: "borba za pravednu stvar nema alternativu", a izjave tipa "dosta mi je više realnosti!" razlog za svršavanje, dok je ono "e, jes mu ga šukno..." mjerilo za uspješnog političara.

Dakle, u takvoj zatucanoj državi možda je i prerano za stranke tipa NS. Ja iako sam član druge stranke gajim simpatije prema NS i želim im dosta sreće na ovim izborima, ali ne predviđam neki veliki uspjeh upravo iz razloga jer smatram da je još rano da naš narod krene za glasom racionalnosti... Ali mislim da je bitno da se takav glas pojavio i vidjećemo šta će se sa vremenom dešavati...
palermo

#962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Cime?
..

Brojem glasova, podrškom koju imaju............nije zar jeza da i ti zastupaš tezu da je narod glupav......ako si, odustani od toga, pogrešna teza....
klixober

#963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

cyprus wrote:Mislim da ova tema najbolje oslikava zašto nam je stanje u državi ovakvo kakvo jeste i zašto uvijek nacionalisti najbolje prolaze na izborima. Većini glasača kao i velikom broju forumaša ovdje je intelektualni vrhunac je "borba" protiv "nametnutih" tvorevina (neželjenog entiteta/neželjene države/neželjenog uređenja) i "zalaganje" za "pravedne" stvari (ukidanje entiteta/otcjepljenje od države/treći entitet). Takvim ljudima odgovor na svako logično pitanje je floskula: "borba za pravednu stvar nema alternativu", a izjave tipa "dosta mi je više realnosti!" razlog za svršavanje, dok je ono "e, jes mu ga šukno..." mjerilo za uspješnog političara.

Dakle, u takvoj zatucanoj državi možda je i prerano za stranke tipa NS. Ja iako sam član druge stranke gajim simpatije prema NS i želim im dosta sreće na ovim izborima, ali ne predviđam neki veliki uspjeh upravo iz razloga jer smatram da je još rano da naš narod krene za glasom racionalnosti... Ali mislim da je bitno da se takav glas pojavio i vidjećemo šta će se sa vremenom dešavati...
Ti mislis da su nebitne stvari nepravedno,diskriminatorsko uredenje drzave i da je stranka koja se ne bavi previse tim pitanjima napredna,previse dobra za ovaj narod,ispred vremena...samo si djelimicno u pravu...Ja,naprotiv mislim,da bilo koja napredna stranka MORA da se bavi svim diskriminatorskim uredbama u ustavu BiH i to moraju biti kljucne stvari njene politike.
Mislim da bi bila smijesna svaka liberalno-lijeva stranka u Americi pocetkom proslog vijeka,koja prica samo o ekonomiji,a ne prica o krsenju osnovnih ljudskih prava Afro-Amerikanaca.
cyprus

#964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:
Cime?
..

Brojem glasova, podrškom koju imaju............nije zar jeza da i ti zastupaš tezu da je narod glupav......ako si, odustani od toga, pogrešna teza....
Pa ako pod uspjehom političara podrazumjevaš dolazak na vlast, a ne stvari koje su napravili dok su na vlasti, onda DA, mjerilo uspjeha političara je broj glasova :)
jeza u ledja

#965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:
Cime?
..

Broj glasova je relativna stvar. Za nekoga je 30.000 neuspjeh, za nekog drugog puna saka brade.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Abacija wrote:

p.k.

Ok Abacija,hajd'sada ti nama napisi,citiraj i razjasni koji su to STAVOVI i PLATFORME,koje imaju (recimo) SDA,Sza BIH ,SDP..u slucaju da Dodik povuce svoje kadrove iz organa vlasti.
palermo

#967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Broj glasova je relativna stvar. Za nekoga je 30.000 neuspjeh, za nekog drugog puna saka brade.
O,ne, broj glasova uopšte nije relativna stvar. Ako si se opredijelio da budeš gubitnik, onda možeš sebe tješiti da je 30 000 glasova puna šaka brada, ali u konačnici ostaješ gubitnik.
jeza u ledja

#968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:
O,ne, broj glasova uopšte nije relativna stvar. Ako si se opredijelio da budeš gubitnik, onda možeš sebe tješiti da je 30 000 glasova puna šaka brada, ali u konačnici ostaješ gubitnik.
Pa nije to isto. Neko recimo osvoji manje glasova od SDP pa udje u vladajucu koaliciju. Je li taj gubitnik ili ne?
To je primjer, a mogli bi tako do sutra s primjerima. Broj glasova nije dovoljan da se odredi neciji uspjeh ili ne.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

SzaBIH nikada u svojoj istoriji nije pobjedila,tj. nije osvojila najvise glasova,ali je od prvog dana svoga osnivanja u vlasti. :-)

Mislim da puno bitnije je imati konstantnost politicke linije,stavova i programa,kao i ispravnost stavova,platformi i snage u vodjenju politike,a ne politikanstva,nego da se napravi neki instant trenutni uspijeh,bez kljucnih pomaka same drzave i drustva u kojima eventualno ucestvujes.

Moj licni stav.
Last edited by -LIBERO- on 03/04/2010 00:38, edited 1 time in total.
vs84sa

#970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vs84sa »

hvala na odgovorima, mislim da je doslo vrijeme da se ova tema rasclani na dvije nove teme, tj. jedna za pitanje Dodika, druga za nas ostale, ekonomska pitanja, ove malo manje aktuelne teme, jer nema me 2 sata moram da listam po 3 nove stranice o tome hoce li dodik ili nece raspisat referendum.

pitanje dodika se moze rijesit za 15 min kada to bude bosnjackoj strani u interesu, znaci samo da kazu hipoteticki, on objavi referendum o nezavisnosti RS to ce se smatrati objavom rata i idemo dalje... al razumijem ja, najlakse je politiku vodit prodavanjem magle i cuvanjem nacionalnih interese...
and

#971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by and »

da li imate ideju šta uraditi sa invalidima,kako im povećati primanja i obezbijediti život dostojan čovjeka?
Nacionalniid_BOSANCI

#972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

and wrote:da li imate ideju šta uraditi sa invalidima,kako im povećati primanja i obezbijediti život dostojan čovjeka?
Ovo se rjesava jednostavno. Kvalitetnih komentara, odgovora i ideja imas na ranijim temama o invalidima itd.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t=Invalidi
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t=invalidi
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... t=Invalidi

Ovo se rjesava pokretanjem raznoraznih projekata i zaposljavanja invalida. Invalidi, njihova raznorazna udruzenja, politicke stranke i politicari kao i nevladine organizacije mogu da traze bespovratni novac od EU za pokretanje raznih projekata i zaposljavanje invalida i drugih. EU dosta finansira razne projekte u poljoprivredi, stocarstvu, izvozu ciste pitke vode, ekologiji itd, itd. Znaci prilagoditi razne poslove raznim invalidima i prema njihovim fizicko-psihickim mogucnostima. Oni se na taj nacin skidaju sa novcanika drugih poreskih obveznika i zaradjuju svoje vece plate a ujedno i oni postaju poreski obveznici i na taj nacin guraju naprijed i sebe i sve ostale gradjane = drzavu u bolji standard.

Ovako sada politicke stranke i politicari dizu stalno nove kredite za isplacivanje raznih invalidnina i zaduzuju sve gradjane i poreske obveznike u drzavi. Znaci taj novac od kredita se koristi samo za konzumaciju a ne u ulaganje i otvaranje novih radnih mjesta koje onda generisu otvaranje sljedecih novih radnih mjesta itd.
palermo

#973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Pa nije to isto. Neko recimo osvoji manje glasova od SDP pa udje u vladajucu koaliciju. Je li taj gubitnik ili ne?
To je primjer, a mogli bi tako do sutra s primjerima. Broj glasova nije dovoljan da se odredi neciji uspjeh ili ne.
Dobro, mogu prihvatiti da ima tu logike.
Dakle, na tragu toga što si ti napisao, pitanje za Peđu. Šta će te smatrati uspjehom na slijedećim izborima ?
Pedja Kojovic

#974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

palermo

Jos je rano govoriti o ozbiljnim procjenama.
Raspolozenje biraca se moze naglo promjeniti u skladu sa dnevnopolitickim dogadjajima ili izjavama kandidata.
Ako osvojimo 100-120 hiljada glasova, dobro rasporedjenih, ja bih bio zadovoljan.
Sve preko toga bi bio uspjeh.

p.k.
kafaac

#975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kafaac »

...Klüver-Bucy sindrom ...
Last edited by dr.gog on 03/04/2010 11:21, edited 1 time in total.
Reason: kršenje pravila foruma
Locked