Ja bi' reko bolja...Pedja Kojovic wrote:and
Apsolutno je moguce.
Mi sa sadasnjih 12% moramo doci na EU standard 5-6%.
Da stvar bude jos gora.
Da bi zaposlili one koji nam trebaju moramo osloboditi jos mjesta...
p.k.
Samo rezi...
Ja bi' reko bolja...Pedja Kojovic wrote:and
Apsolutno je moguce.
Mi sa sadasnjih 12% moramo doci na EU standard 5-6%.
Da stvar bude jos gora.
Da bi zaposlili one koji nam trebaju moramo osloboditi jos mjesta...
p.k.
Joj, pa morali biste znati, ako želite da se bavite politkom i da promovirate svoje ideje, da se ništa ali baš ništa ne podrazumjeva. Al da ne pametujem.....Pedja Kojovic wrote:palermo
Meni se to podrazumjeva.
To je u Ustavu nase zemlje, u zakonu, u statutu stranke.
Meni je, iskreno, ispod casti da odgovaram na pitanja da li bih svoju zemlju branio od napada ili raspada.
Ali vi ste mozda u pravu.
Strasno je da su takva pitanja zapravo sasvim opravdana u danasnjoj BiH situaciji.
p.k.
Znaci ako Dodikovci odluce da se povuku ovi ostali mogu staviti veto na takvu odluku?!Pedja Kojovic wrote:jeza u ledja
To, hipoteticko, pitanje je rjeseno pravilnikom o radu organa o kome se radi.
Ja mislim da su to prazne "novinske prijetnje.
Nema potrebe za tim. Na svaku odluku koja ugrozava vitalne nacionalne interese se moze staviti veto u domu naroda.
p.k.
Valjda je mislio da nemaju potrebe da napuštaju te organe, jer ih niko ne može preglasati.Abacija wrote:Znaci ako Dodikovci odluce da se povuku ovi ostali mogu staviti veto na takvu odluku?!Pedja Kojovic wrote:jeza u ledja
Nema potrebe za tim. Na svaku odluku koja ugrozava vitalne nacionalne interese se moze staviti veto u domu naroda.
p.k.![]()
![]()
Stvarno mi te je zao ali mislim da si zasluzio smajlice.![]()
Možeš tumačiti kako hoćeš, na kraju krajeva uspjeh političara je lako mjeriti.......jeza u ledja wrote:Neki bi to protumacili kao drukcijom vrstom politicara.
Cime?palermo wrote: uspjeh političara je lako mjeriti.......
..jeza u ledja wrote:Cime?palermo wrote: uspjeh političara je lako mjeriti.......
Ti mislis da su nebitne stvari nepravedno,diskriminatorsko uredenje drzave i da je stranka koja se ne bavi previse tim pitanjima napredna,previse dobra za ovaj narod,ispred vremena...samo si djelimicno u pravu...Ja,naprotiv mislim,da bilo koja napredna stranka MORA da se bavi svim diskriminatorskim uredbama u ustavu BiH i to moraju biti kljucne stvari njene politike.cyprus wrote:Mislim da ova tema najbolje oslikava zašto nam je stanje u državi ovakvo kakvo jeste i zašto uvijek nacionalisti najbolje prolaze na izborima. Većini glasača kao i velikom broju forumaša ovdje je intelektualni vrhunac je "borba" protiv "nametnutih" tvorevina (neželjenog entiteta/neželjene države/neželjenog uređenja) i "zalaganje" za "pravedne" stvari (ukidanje entiteta/otcjepljenje od države/treći entitet). Takvim ljudima odgovor na svako logično pitanje je floskula: "borba za pravednu stvar nema alternativu", a izjave tipa "dosta mi je više realnosti!" razlog za svršavanje, dok je ono "e, jes mu ga šukno..." mjerilo za uspješnog političara.
Dakle, u takvoj zatucanoj državi možda je i prerano za stranke tipa NS. Ja iako sam član druge stranke gajim simpatije prema NS i želim im dosta sreće na ovim izborima, ali ne predviđam neki veliki uspjeh upravo iz razloga jer smatram da je još rano da naš narod krene za glasom racionalnosti... Ali mislim da je bitno da se takav glas pojavio i vidjećemo šta će se sa vremenom dešavati...
Pa ako pod uspjehom političara podrazumjevaš dolazak na vlast, a ne stvari koje su napravili dok su na vlasti, onda DA, mjerilo uspjeha političara je broj glasovapalermo wrote:..jeza u ledja wrote:Cime?palermo wrote: uspjeh političara je lako mjeriti.......
Brojem glasova, podrškom koju imaju............nije zar jeza da i ti zastupaš tezu da je narod glupav......ako si, odustani od toga, pogrešna teza....
Broj glasova je relativna stvar. Za nekoga je 30.000 neuspjeh, za nekog drugog puna saka brade.palermo wrote:..jeza u ledja wrote:Cime?palermo wrote: uspjeh političara je lako mjeriti.......
Brojem glasova, podrškom koju imaju............nije zar jeza da i ti zastupaš tezu da je narod glupav......ako si, odustani od toga, pogrešna teza....
Abacija wrote:Znaci ako Dodikovci odluce da se povuku ovi ostali mogu staviti veto na takvu odluku?!Pedja Kojovic wrote:jeza u ledja
p.k.![]()
![]()
Stvarno mi te je zao ali mislim da si zasluzio smajlice.![]()
O,ne, broj glasova uopšte nije relativna stvar. Ako si se opredijelio da budeš gubitnik, onda možeš sebe tješiti da je 30 000 glasova puna šaka brada, ali u konačnici ostaješ gubitnik.jeza u ledja wrote:
Broj glasova je relativna stvar. Za nekoga je 30.000 neuspjeh, za nekog drugog puna saka brade.
Pa nije to isto. Neko recimo osvoji manje glasova od SDP pa udje u vladajucu koaliciju. Je li taj gubitnik ili ne?palermo wrote:O,ne, broj glasova uopšte nije relativna stvar. Ako si se opredijelio da budeš gubitnik, onda možeš sebe tješiti da je 30 000 glasova puna šaka brada, ali u konačnici ostaješ gubitnik.jeza u ledja wrote:
Broj glasova je relativna stvar. Za nekoga je 30.000 neuspjeh, za nekog drugog puna saka brade.
Ovo se rjesava jednostavno. Kvalitetnih komentara, odgovora i ideja imas na ranijim temama o invalidima itd.and wrote:da li imate ideju šta uraditi sa invalidima,kako im povećati primanja i obezbijediti život dostojan čovjeka?
Dobro, mogu prihvatiti da ima tu logike.jeza u ledja wrote:
Pa nije to isto. Neko recimo osvoji manje glasova od SDP pa udje u vladajucu koaliciju. Je li taj gubitnik ili ne?
To je primjer, a mogli bi tako do sutra s primjerima. Broj glasova nije dovoljan da se odredi neciji uspjeh ili ne.