Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Karen

#951 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Onda se moramo dogovoriti da se vidimo :)
pakica_

#952 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

zengi wrote:Ma hoce sigurno. I mene moja jos uvjek (nakon toliko godina) pegla za pse ali to je vise da bi mene peglala nego sto ima nesto protiv njih. Da nije njih, peglala bi me za nesto drugo.
Ni slucajno ne govori da ces nabaviti drugog dok pravo Bastu ne zavoli, a onda kao slucajno, nisi imala drugu opciju nego da je uzmes jer su htjeli da je izbace napolje, uspavaju, nasla je, itd.
Nemoj nikad govoriti, mama odoh ja da kupim sebi novog psa. Tu ces sigurno imati problema.

Ja katarina bas sad pricali o prehladama. :lol: :lol: :lol:

Hej, nema ti puno fajde to kupanje jer cim ga prvi put izvedes on ce maksuz da se uvalja da izbije taj miris šampona tako da ta satisfakcija nikad ne traje duze od jednog dana i stoga, nema poente.
Pusti ga malo da se izvalja po travi. Zemlja crnica pravi cuda! Pas se naj bolje sjaji kad se posteno izvalja po crnici negdje u sumi. Kad dodje snijeg, onda ide kupanje snijegom. Zavalis ga malo, uhvatis i vuces po zemlji. Moja volusina to najvise voli.
eh moj zengi, da je meni auto, ja ne bih zalila kapi goriva da vozikam ovu bestiju po planinama i sumama (koliko toliko provjerenim, ne bih da negdje na minu nagazimo hehe)
kad ga vidim koliko je samo sretan kad se izganja s rajom u parkicu, ili sam za lopticom, prosto mi bude zao sto ne zivim negdje u tri vrazje strine gdje su oko mene samo livade i pasnjaci da blento trci non stop.. cim zbavim bibi, akoBogda, prvo idemo kod mog starog, posto ima zemlje kol'ko ti dusa hoce i da tamo zivina ocejfi :D
a to za drugog cuku, ni pod razno ne bih rekla idem kupiti, nego kazem kad se ona bas opusti, ja samo dodjem jedan dan s drugim :D ovo za mini pinčicu sam lupila, jer cu po svoj prilici pokupit neku "krvolocnu dzukelu koja napada ljude bez razloga" :-) :-) s ulice.. imam pik sad na jednu malu sto cunja po parkicu, dusa me moja boli kol'ko hoda za mnom i zovem je mala :D sva je "ruzna" mala, cupava, ofucana :D al' je toliko slatka i pitoma i pametna i basta je voli nenormalno.. kad popodne ode na trcanje, prvo rovi po liscu gdje se ona izlezava da vidi jel' bila tu, pa onda njusi ostatak parka.. ja je zovem mala, a jaranica je zove baba jer izgleda staro, al' kad sam joj pregledala zubice, ne cini mi se da ima puno godina, samo sto joj je dlaka sva fiju fic :D svaki put mi srce puca kad krene za nama kuci i shvati da je necemo povest sa sobom :( :( :(

EDIT: evo male hajte :D
http://img707.imageshack.us/img707/2658/30102011682.jpg
Pasiflora

#953 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

@pakice, samo svaki put kad izadjes ponesi nesto hrane i ona ce biti tu dok se ne steknu uslovi da je odvedes kuci. Redovni obroci su "majka" da se kod psa razvije i sacuva ljubav :D. Ovo pogotovo vazi za lutalice.
zengi

#954 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

sitno wrote:@pakice, samo svaki put kad izadjes ponesi nesto hrane i ona ce biti tu dok se ne steknu uslovi da je odvedes kuci. Redovni obroci su "majka" da se kod psa razvije i sacuva ljubav :D. Ovo pogotovo vazi za lutalice.
Tako je!

Ova kujica koliko vidim ima maksimalno 3 godine tako da je daleko od starosti. Ima neku barak-terier kustravu dlaku pa se moze uciniti da je stara.
Al je preslatka i bas bi ona i Basta bili super par.
pakica_

#955 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

nedje mi je mala odmaglila :D nema je danima.. sve se nesto nadam da je neko dobre duse nasao, zaljubio se u nju koliko i ja i odveo kuci.. eventualno, ako nije takva situacija, makar da je u nekom drugm parku nasla nekoga da je redovno hrani.. srce moje cupavo, dje li mi je raspalila :D
Pasiflora

#956 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Jedna ista takva (sa iste lokacije) je vrlo sretno udomljena :-D Provjerim je li to ta pa ti javim.
pakica_

#957 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

jeeeeeeeeeeej :D macic moj dragi :D nek' im je ziva i zdrava 105 godina.. kol'ko je to umiljato stvorenje, za ne povjerovat :D
i prepametna i prepitoma i prepre :D
e bas bas bas mi je drago!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Cholina_Lokica

#958 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

sitno wrote:Jedna ista takva (sa iste lokacije) je vrlo sretno udomljena :-D Provjerim je li to ta pa ti javim.
To je ona :D
Pasiflora

#959 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Cholina_Lokica wrote:
sitno wrote:Jedna ista takva (sa iste lokacije) je vrlo sretno udomljena :-D Provjerim je li to ta pa ti javim.
To je ona :D
Jeste :thumbup:
jaca78

#960 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by jaca78 »

čupava ofucana je kod mene. sterilizirana je. sklonila sam je sa ulice da bih je dalje udomila. ma preslatka je i preumiljata, samo repićem maše. a napolju ide uz mene ili uz mog psa, nigdje se ne odvaja od nas. drustvo joj prave i 4 mace, nismo imali problema s tim. ma pas za pozeljeti
pakica_

#961 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

jaca78 wrote:čupava ofucana je kod mene. sterilizirana je. sklonila sam je sa ulice da bih je dalje udomila. ma preslatka je i preumiljata, samo repićem maše. a napolju ide uz mene ili uz mog psa, nigdje se ne odvaja od nas. drustvo joj prave i 4 mace, nismo imali problema s tim. ma pas za pozeljeti
cuvaj mi moju malu hihi :D mala je cudo :D :thumbup:
ruzno kustravo cupavo najsladje stvorenje..
bastonja jos uvijek njuska dio parka gdje je ona prije bila i zbunjeno gleda gdje je :( voljeli su se ludo, a sada je na tebi da volis malo slatko i da ti Bog da lijepo zdravlje sto joj dade topli dom i raju i osjecaj pripadnosti.. jer je ascare bila necija pa su je samo tršnuli na ulicu :( srce slatko.. zasluzila je da zivi predug i presretan zivot!
Pasiflora

#962 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

jooooj pakice, rasplakali se me :|
pakica_

#963 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

sitno wrote:jooooj pakice, rasplakali se me :|
e placi, kad i ja placem :evil:
jer moram ispadat nakaradna i slusat kako sam bezdusna, hladna, sebicna i kakva sve ne, i odgovarat svaki dan na molecive poruke da vratim bastu.. ne dam :(
Pasiflora

#964 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Jos te nisu popustili :?
pakica_

#965 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

sitno wrote:Jos te nisu popustili :?
nop.. piju apaurine, ovo, ono.. Boga mi, dusa me boli jer mogu mislit kako im je.. al' jednostavno NISAM zasluzila da se ovako osjecam.. kad su me pitali da li cu ga uzeti, rekla sam DOBRO RAZMISLITE jer nema vracanja.. ni ja vama, ni vi meni da ga trazite.. uzela sam full odraslog dobermana, koji je vrlo lako mogao prevrnut i nasrnut na mene.. ma koliko ja njega znala, i koliko on bio odgojen, mogao je pri promjeni okoline postat malo divlji.. isla sam protiv sviju i svega, borila se, uzela ga i sad treba da slusam kako sam- sta sve nisam..
ponavljam, mogu misliti kako im je, vjerujem da su na apaurinima, kad sam ja nakon samo 2 mjeseca gutala to isto, ali..
brzica

#966 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by brzica »

Ma kakvi apaurini, samo sebe u probleme trebaš baciti.
Staro dobro...MRŠ...ili....UŠA (što bi rekli Hercegovci).
Da mi je brat. Nije to igračka.
pakica_

#967 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ma prvi kafic gdje sjednem da ima wifi, skinut cu neki mamojeban program za blokiranje poziva i poruka.. nek' sam najgora- ne dam bastu i tacka.. odnosno uzvicnik!
NE DAM!!!!
Karen

#968 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

pakice, ako sam ponosna na jačinu tvog karaktera :D šaljemo basti poljupce, čitav moj čopor :)
pakica_

#969 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

dobit ce od shake do lakta, a ne bastonju :D i saljemo i mi cmokove cijelom coporu malih slatkih krznenih loptica :D
dobili bi i mahanje repom da ijedno od nas ima rep, al' posto nemamo, moze puno ljubaca :D
pakica_

#970 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

http://www.change.org/petitions/deutsch ... iends_wall
ne znam gdje drugo zalijepiti ovaj link.. ne mogu da vjerujem sta rade.. jadne zivotinje :(
Pasiflora

#971 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

jbt koji horor :(
potpisala
decko u usponu

#972 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by decko u usponu »

malo pitanjce ....
namjeravam da kupim engl. buldoga, uo sam da su praaaavo lijeni i da ne vole duze setnje ni trcanje ( valjda zbog malog srca, pa se brzo umore). ima li neko na forumu ovog psa i kakva su iskustva sa njim. da li je za stan, ili mu treba veci prostor, zivim u zgradi bez lifta pa bas i ne bi volio da ga nosim kuci svaki put kad ga izvedem da piski :)
Cholina_Lokica

#973 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

decko u usponu wrote:malo pitanjce ....
namjeravam da kupim engl. buldoga, uo sam da su praaaavo lijeni i da ne vole duze setnje ni trcanje ( valjda zbog malog srca, pa se brzo umore). ima li neko na forumu ovog psa i kakva su iskustva sa njim. da li je za stan, ili mu treba veci prostor, zivim u zgradi bez lifta pa bas i ne bi volio da ga nosim kuci svaki put kad ga izvedem da piski :)
Ja znam nekoliko buldoga koji su prehiperaktivni :D A isto tako znam neke koji spavaju po 20 sati dnevno :lol: Sve zavisi od psa do psa
decko u usponu

#974 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by decko u usponu »

Cholina_Lokica wrote:
decko u usponu wrote:malo pitanjce ....
Ja znam nekoliko buldoga koji su prehiperaktivni :D A isto tako znam neke koji spavaju po 20 sati dnevno :lol: Sve zavisi od psa do psa
znaci sanse su mi 50:50 :D
Cholina_Lokica

#975 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Tako nesto :D
U svakom slucaju kojeg god psa uzmes, do godinu dana ces ga morat nosit uz stepenice i niz stepenice zbog kukova, jer su stepenice svakom psu pogubna stvar zbog displazije kukova :D
Post Reply