Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bullet Tooth Tony

#951 Re: Teretana

Post by Bullet Tooth Tony »

burek_in_space wrote:@Babicu, bilo u Intersportu u Mercatoru nekad, sada ne znam.
Mozhda bi moglo biti u sportskoj robnoj kuci ( i dalje ne znam kako se zove :D ) preko puta Trzhnice, vidio sam da imaju svashta neshto za teretanu, pa nije iskljucheno da bi se mogao naci i taj pojas sa tegovima.
probao sam u sport life.u ako na tu radnju mislis , nisu imali , probam u mercatoru ---- hvala ;-)
burek_in_space

#952 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

Nema na chemu beGe :wink:

Inache, teretlije, kako ide pumpanje mishica, jel neko spreman svoje slike objaviti mozhda?! :oops: :mrgreen:
callmethebreeeze

#953 Re: Teretana

Post by callmethebreeeze »

burek_in_space wrote:Nema na chemu beGe :wink:

Inache, teretlije, kako ide pumpanje mishica, jel neko spreman svoje slike objaviti mozhda?! :oops: :mrgreen:
nisam slike, ali evo sta sam danas radio:

1. trzaj, 2, mrtvo dizanje, 3, cucanj, 4. bench, 5. bicepse, 6, tricepse, 7. listove, osam vukao sipku za ledja, devet, gurao masinu za sise, i deset stomak.

cetiri serije sam radio, po osam ponavljanja. hocel' mi biti sta?

:D
burek_in_space

#954 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

callmethebreeeze wrote: nisam slike, ali evo sta sam danas radio:

1. trzaj, 2, mrtvo dizanje, 3, cucanj, 4. bench, 5. bicepse, 6, tricepse, 7. listove, osam vukao sipku za ledja, devet, gurao masinu za sise, i deset stomak.

Normalno da hoce, fasovacesh povredu kad-tad ako nastavish sa sistemom"all in 1" :-)

Odakle ti ovaj program, jel preporuka nechija ili si samoinicijativno trenirao ovako?!
callmethebreeeze

#955 Re: Teretana

burek_in_space wrote:
callmethebreeeze wrote: nisam slike, ali evo sta sam danas radio:

Normalno da hoce, fasovacesh povredu kad-tad ako nastavish sa sistemom"all in 1" :-)

Odakle ti ovaj program, jel preporuka nechija ili si samoinicijativno trenirao ovako?!
ma ja, dosadilo mi sve. rekoh da se malo trznem, necu vise ovo. znam da je ludilo. najgore je kad znas da ne valja, a radis. mislim, nekada se sam sebi divim koji sam kreten. mada sam ovo kontao uraditi samo par puta.
burek_in_space

#956 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

callmethebreeeze wrote: Normalno da hoce, fasovacesh povredu kad-tad ako nastavish sa sistemom"all in 1" :-)

ma ja, dosadilo mi sve. rekoh da se malo trznem, necu vise ovo. znam da je ludilo. najgore je kad znas da ne valja, a radis. mislim, nekada se sam sebi divim koji sam kreten. mada sam ovo kontao uraditi samo par puta.[/quote]

Pa ako hocesh chitavo tijelo da odradish, onda spucaj vratilo i razboj( uradi 6 serija po 12 ponavljanja), dodaj trchanje i eto ga trening od kojeg nece biti shtete sigurno. :-D
callmethebreeeze

#957 Re: Teretana

burek_in_space wrote:
callmethebreeeze wrote: Normalno da hoce, fasovacesh povredu kad-tad ako nastavish sa sistemom"all in 1" :-)

ma ja, dosadilo mi sve. rekoh da se malo trznem, necu vise ovo. znam da je ludilo. najgore je kad znas da ne valja, a radis. mislim, nekada se sam sebi divim koji sam kreten. mada sam ovo kontao uraditi samo par puta.
Pa ako hocesh chitavo tijelo da odradish, onda spucaj vratilo i razboj( uradi 6 serija po 12 ponavljanja), dodaj trchanje i eto ga trening od kojeg nece biti shtete sigurno. :-D[/quote]

samo vratilo i razboj? nista sklekovi i cucnjevi?
burek_in_space

#958 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

callmethebreeeze wrote:
Pa ti ubaci i sklekove i chuchnjeve ako hocesh, ali ja ti kazhem, kada ne znash shta cesh od sebe, a ne preskache ti se trening u teretani, onda odradi ovako, jer ce biti dovoljno da ostanesh koliko-toliko "u treningu", da ne gubish vrijeme bezveze, a kad se volja za tegovima vrati, idesh na pravi program treniranja.
callmethebreeeze

#959 Re: Teretana

burek_in_space wrote:
callmethebreeeze wrote:
Pa ti ubaci i sklekove i chuchnjeve ako hocesh, ali ja ti kazhem, kada ne znash shta cesh od sebe, a ne preskache ti se trening u teretani, onda odradi ovako, jer ce biti dovoljno da ostanesh koliko-toliko "u treningu", da ne gubish vrijeme bezveze, a kad se volja za tegovima vrati, idesh na pravi program treniranja.
u pravu si. fakat hocu, jer mi je ponestalo inspiracije. kontao sam borilacke, ali nemam vremena.:(
moa

#960 Re: Teretana

Post by moa »

Eh da se i ja javim:) dugo me nije bilo na Sa-x teretani..

Helem i ja sam zadnjih 15 dana mrljavio po treninizim, prakticno stavim ruke u dzepove od trenerke i hodaj po teretani... Mozda da sam 1-2 trening kvalitetno odradio ali zato sinoc se unistio..
Radio grudi i bicepse i poslije pokusao da trcim ali jock ne ide :) Zato cu veceras odraditi Cardio samo jer sam za ovih mrljavih 15 dana dobio malo na mastima..
Plan jedan dan tegovi jedan dan cardio i taj tempo drzati mjesec dana :)
sitna.buranija

#961 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

callmethebreeeze wrote:

Da si dobro radio, nakon cucnjeva bi mrtav bio :D Mrtvo + cucnjevi je dovoljno opterecenje za CNS da ti to moze citav trening biti. Zbog tog se obicno i ne rade u istom treningu. Ja sam se malo zamastio (otisle mi plocice i ona vaskularnost ruku :evil: ), ali s obzirom da sam hard-gainer i nije toliko lose. Stesat ce se to :D
Trenutno na 73,5kg :)
burek_in_space

#962 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

Ok, sad se vec osjecam debeo ovdje sa svoje 93 kile. :D
sitna.buranija

#963 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

burek_in_space wrote:Ok, sad se vec osjecam debeo ovdje sa svoje 93 kile. :D
Visina?
burek_in_space

#964 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

sitna.buranija wrote: Visina?
Zadovoljavajuca, hvala na pitanju :mrgreen:

Metar i osamdeset. :oops:
nermin.pravo

#965 Re: Teretana

Post by nermin.pravo »

moa wrote:Eh da se i ja javim:) dugo me nije bilo na Sa-x teretani..

Helem i ja sam zadnjih 15 dana mrljavio po treninizim, prakticno stavim ruke u dzepove od trenerke i hodaj po teretani... Mozda da sam 1-2 trening kvalitetno odradio ali zato sinoc se unistio..
Radio grudi i bicepse i poslije pokusao da trcim ali jock ne ide :) Zato cu veceras odraditi Cardio samo jer sam za ovih mrljavih 15 dana dobio malo na mastima..

Ako bi htio da izgubis masti, najbolje bi ti bilo poslije teretane da radis kardio oko 20-30 minuta u opterecenju od 60-70%. Vjeruj mi, najbolje ces rezultate imati vec nakon 10 dana.
enisss

#966 Re: Teretana

Post by enisss »

nermin.pravo wrote:
moa wrote:Eh da se i ja javim:) dugo me nije bilo na Sa-x teretani..

Ako bi htio da izgubis masti, najbolje bi ti bilo poslije teretane da radis kardio oko 20-30 minuta u opterecenju od 60-70%. Vjeruj mi, najbolje ces rezultate imati vec nakon 10 dana.
slazem se u potpunosti....mislim da ce rezultati doci i prije....:)...naravno uz pravilnu ishranu :)
macan prvi

#967 Re: Teretana

Post by macan prvi »

sitna.buranija wrote:
iceman ze wrote:ako nisam zadovoljan sa recimo bicepsom i tricepsom, odnosno zelim bolje rezultate, sta u tom slucaju, da li trebam pojacati serije, ili ih vjezbati cesce......imam dilemu.....sorry ako je vec neko o tome govorio..... :-)
Ruke su mala skupina misica, raditi vise od dvaput sedmicno je suludo. Radi do 10 ponavljanja, propovjednikova klupa, bench sa uskim hvatom, razboj, skull crushere, wrist roller da ne zapostavis podlaktice... Ako radis po nekom programu gdje izoliras misicne grupe, znas da si zavrsio kad ne mozes skinuti potkosulju kako treba :-D
:lol: :lol:

Onda pokusaj s istezanjem da vratis osjecaj u rukama. :D
callmethebreeeze

#968 Re: Teretana

sitna.buranija wrote:
callmethebreeeze wrote:

Da si dobro radio, nakon cucnjeva bi mrtav bio :D Mrtvo + cucnjevi je dovoljno opterecenje za CNS da ti to moze citav trening biti. Zbog tog se obicno i ne rade u istom treningu. Ja sam se malo zamastio (otisle mi plocice i ona vaskularnost ruku :evil: ), ali s obzirom da sam hard-gainer i nije toliko lose. Stesat ce se to :D
Trenutno na 73,5kg :)
naravno da nisam radio ni blizu maksimuma, cisto da se razmdram, ali osjetim danas, i te kako :)
nAN3

#969 Re: Teretana

Post by nAN3 »

bilderi na baterije :D
sitna.buranija

#970 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

nAN3 wrote:bilderi na baterije :D
Hahaha, nemaju svi regeneraciju ko ti :D
Sutra upperbody ide, noge jos uvijek pod upalom od cucnjeva :)
Globus

#971 Re: Teretana

Post by Globus »

Jel moguce da od 10.ak dana rada cucnjeva osjeti se napredak..Il sam ja defektan :D :lol:
enisss

#972 Re: Teretana

Post by enisss »

Globus wrote:Jel moguce da od 10.ak dana rada cucnjeva osjeti se napredak..Il sam ja defektan :D :lol:
moguce napredak u snazi....al vizuelno sigurno ne :)
Globus

#973 Re: Teretana

Post by Globus »

Imam osjecaj da su mi se noge napuhale :D hodam ko robot :D
applejuice

#974 Re: Teretana

Post by applejuice »

sve je dobro dok imas taj osjecaj...vidjeces kasnije...neces ih moci "pogoditi"...:)
Globus

#975 Re: Teretana

Post by Globus »

Mah .. :D da je meni hemije uzet :D al nikako mi se neda :D Meni malo fali da mi se sve prima .. samo da vjezbam redovno .. al nemam volje u kuci .. a neda mi se u teretanu :D
Post Reply