Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#951 Re: Policija

Post by zateznistub »

Creasy wrote:
Novo Sarajevo
Policajac pucao u napadača i okrznuo mu obraz
U ulici Behdžeta Mutevelića do broja 32, općina Novo Sarajevo, u subotu oko 03.30 sati fizički je napadnut policajac Druge policijske uprave koji je pokušao spriječiti pljačku. Policajac je u samoodbrani upotrijebio vatreno oružje i pogodio napadača u predjelu lica.
Vozilom Zavoda za hitnu pomoć Sarajevo on je prevezen na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i konstatirano da je zadobio lakše povrede u vidu prostrijelne rane u predjelu obraza.

O svemu je obaviješten tužilac kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je rukovodio uviđajnim radnjama na mjestu događaja.

Službenici policije rade na identifikaciji počinioca i nepoznatog muškarca koji je bio s njim u društvu, a udaljio se s mjesta događaja, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
I odmah na HAYAT TV novinarka pita Irfana Nefica dali je policajac prekoracio ovlasti?
Fuj, trebao mu je pokloniti karanfil i lijepo ga uputiti kuci. Pa onda stvarno nije cudo sto nam je sve ovako kako jeste. :x
Comrad

#952 Re: Policija

Post by Comrad »

A nije ga pitala je li ovaj lopov prekoracio ovlasti u pokusaju otudjenja necijeg auta ili stvari...ccc. Pa sta je ovo, sve naopako u pm.

Policajci samo rokajte ko zasluzi. :thumbup:
Boom71

#953 Re: Policija

Post by Boom71 »

Vec sam komentarisao,ali...

Policajcu treba dati orden "Zlatno mudo"!
Joey Tribbiani

#954 Re: Policija

Post by Joey Tribbiani »

I ja kazem... svaka mu čast. Idiota mi nije žao nimalo. Uradio je najmanje 2 stvari koje nisu u skladu sa zakonom. Uhvaćene je u izvršenju kaznenog djela + napad na službeno lice.

Znam da se ugrožavanje nečijeg života, pa čak i života teških kriminalaca, kosi sa mnogim stvarima, ali ovo kod nas je odavno otišlo predaleko. Sarajevo je previše mali grad da bi imao ovakvu stopu kriminala. Od 10 godine života, s prvim mrakom, hodam napet po nekim dijelovima grada i osluškujem, razgledam... Jebo to.

Eno kad je djevojka zapucala u kladionici, muda se uvukla u prkno ološu. Nema više izvještaja o kradjama i napadima na radnice u kladarama. Neka hvala Bogu. Znaju da sad mogu popit metak i pojma nemaju na šta je sve spremna osoba iza pulta.

Evo sad se diglo i na muriju. Ne volim ih nešto previše, ali po nekom redu se čovjek najviše pouzda u njih kad dodje u ruznu situaciju. Zato od mene puna podrška. Drugi put će malo razmislit kad bude htio nešto da ukrade ili nekoga napadne.
braca

#955 Re: Policija

Post by braca »

Zamislite da i ja pohvalim policiju: svaka cast care! :thumbup: Samo....morao bi ici na kurs gadjanja jer je - promasio!

A Midheti Kurspahic bih pozelio da se se u najskorijoj buducnosti nadje oci u oci sa jednim istim takvim kriminalcem kao sto je onaj sto je upucan, po mogocnosti u 3 u jutro, negdje Bogu iza nogu....pa cemo je onda pitati ima li nekog prekoracenja ovlasti, pi*ka li joj materina prepotentna.
Last edited by braca on 26/12/2010 11:25, edited 1 time in total.
zateznistub

#956 Re: Policija

Post by zateznistub »

braca wrote:Zamislite da i ja pohvalim policiju: svaka cast care! :thumbup: Samo....morao bi ici na kurs gadjanja jer je - promasio!

A Midheti Kurspahic bih pozelio da se se u najskorijoj buducnosti nadje oci u oci sa jednim istim takvim kriminalcem kao sto je onaj sto je upucan, po mogocnosti u 3 u jutro, negde Bogu iza nogu....pa cemo je onda pitati ima li nekog prekoracenja ovlasti, pi*ka li joj materina prepotentna.
Ja jednostavno nisam mogao da povjerujem usima kad je bukvalno prvo pitanje bilo o prekoracenju ovlasti Pa zar nista drugo nije moglo biti postavljeno kao uvod. Ne dao bog da joj se desi nesto sto joj ti zelis (a i ja) jer bi onda na mahalskj tv brujali danima (zamisli ona i Kenan Č.) bilo bi "pa sta policija radi" i "zasto nemaju vece ovlasti".
cappy_tempo

#957 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

i onda bi okrivili forum sa-x jer raspravljamo o policiji i kako rade :mrgreen:
zateznistub

#958 Re: Policija

Post by zateznistub »

cappy_tempo wrote:i onda bi okrivili forum sa-x jer raspravljamo o policiji i kako rade :mrgreen:
:thumbup: Apsoutno!
Lunizz

#959 Re: Policija

Post by Lunizz »

Sasvim je logicno da ce ovo ici pod internu istragu takav je zakon.Za svaki ispaljen metak policajac mora napisati izvjestaj sta i kako je bilo.
Ako mu je zivot bio ugrozen nema problema u pucanju.

Mislim malo stvarni znamo o napadu na policajca,jesu se saketali jel ovaj povuko pistolj jel ga nozem napao nista se ne zna.to ce interna da ispita i onda se gleda dalje
BSn

#960 Re: Policija

Post by BSn »

Jutros slusam na radiju da ih je policajac prekinuo prilikom pokusaja kradje automobila... Kada ih je krenuo uhapsit, ovaj prosivrani ga je poprskao suzavcem, na sta je policajac zapucao. U medjuvremenu je uhapsen i 17-o godisnjak koji je pomagao pri kradji automobila. Onog cekaju da se oporavi, pa da ga vode u hapsanu. Jos rekose da policajac smije koristiti oruzje ako procjeni da je ugorzena njegova ili sigurnost gradjana. Kazu da je dobro procjenio i da je opravdano pucao. :thumbup:
kojeime

#961 Re: Policija

Post by kojeime »

...
madner

#962 Re: Policija

Post by madner »

BSn wrote:Jutros slusam na radiju da ih je policajac prekinuo prilikom pokusaja kradje automobila... Kada ih je krenuo uhapsit, ovaj prosivrani ga je poprskao suzavcem, na sta je policajac zapucao. U medjuvremenu je uhapsen i 17-o godisnjak koji je pomagao pri kradji automobila. Onog cekaju da se oporavi, pa da ga vode u hapsanu. Jos rekose da policajac smije koristiti oruzje ako procjeni da je ugorzena njegova ili sigurnost gradjana. Kazu da je dobro procjenio i da je opravdano pucao. :thumbup:
Odlicno, to je pravi znak.
Omerovim_Koracima

#963 Re: Policija

Post by Omerovim_Koracima »

Svaka cast policajcu. Hocemo ovakvih jos. :thumbup: :thumbup:
riko-ga

#964 Re: Policija

Post by riko-ga »

Omerovim_Koracima wrote:Svaka cast policajcu. Hocemo ovakvih jos. :thumbup: :thumbup:

Hocemo jos ovakvi policajaca i hocemo jos probuseni kriminalaca. :thumbup:
Lunizz

#965 Re: Policija

Post by Lunizz »

willson wrote:
Lunizz wrote:Sasvim je logicno da ce ovo ici pod internu istragu takav je zakon.Za svaki ispaljen metak policajac mora napisati izvjestaj sta i kako je bilo.
Ako mu je zivot bio ugrozen nema problema u pucanju.

Mislim malo stvarni znamo o napadu na policajca,jesu se saketali jel ovaj povuko pistolj jel ga nozem napao nista se ne zna.to ce interna da ispita i onda se gleda dalje
Nema propisa kada si u zivotnoj opasnosti niti moras biti u istoj nego samo da osjecas da si u zivotnoj opasnosti to ti je kao da te napadne tri tipa koji su 120 kg i ti nemozes pobjeci sto policajca nema kao izlaz i znas ako te nalupaju da ces ostati invalid ili podleci nema potrebe da imaju nozeve samo da ti subjektivno osjecas da si u zivotnoj opasnosti .
Willson necu reci da ti nisi u pravu al nekako mi ova tvoja definicija na klimavim nogama.Mislim suvise je jednostavno ovo sto si ti napisao za zakon koji ima tako kompleksne posljedice.
Jel zna neko mozda tacno kako je sa tim zakonom o koristenju vatrenog oruzja?
lgG

#966 Re: Policija

Post by lgG »

"Policajac pucao u napadača i okrznuo mu obraz"
E to ko podrzava on je .. jel bas mora pucati u glavu? Ako je u opasnosti ok nek koristi oruzje ali jel mora da ide na to da ubije nekoga
Ne podrzavam kriminalce, ali nije uredu to
Joey Tribbiani

#967 Re: Policija

Post by Joey Tribbiani »

vec sam rekao, podrzavam ja. Kupi suzavac, naprskaj malo sebi po licu i onda uzmi pištolj pa nišani. Majmuna je samo sreća spasila da ostane na životu. Ubuduće, nek se manje igra.
Last edited by Joey Tribbiani on 27/12/2010 10:56, edited 1 time in total.
Joey Tribbiani

#968 Re: Policija

Post by Joey Tribbiani »

dupli
cappy_tempo

#969 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

slazem se sa kolegom joeyem.frajera je cista sreca spasila jer ovaj sigurno nije mogao gledati gdje puca i pucao jer se osjecao nesigurno ili kako vec oni tumace to...
Vragolan

#970 Re: Policija

Post by Vragolan »

lgG wrote:"Policajac pucao u napadača i okrznuo mu obraz"
E to ko podrzava on je .. jel bas mora pucati u glavu? Ako je u opasnosti ok nek koristi oruzje ali jel mora da ide na to da ubije nekoga
evo ja podrzavam, sad ispadam te dvije tackice jel, suti i zamoli Boga da ti nikada ne bude potrebna pomoc policije

i odkud znas ti i mi svi je li mu namjerno pucao u glavu (u tom slucaju ja bi ga suspednovao jer je promasio)
strah je heben stvar, mozda su se hrvali i pistolj slucajno bio uperen napadacu u glavu i okinuo hajd znaj sta je bilo
ali eto kazu da je bio poprskan suzavcem pa je valjda policajac automatski opalio jer mozda nije vidio sta je ovaj uperio prema njemu, opet kazem strah je hebena stvar
uglavnom da i ja na ovaj nacin pruzim podrsku policajcu

a Kurspahicki zelim bliski susret sa kriminalcima pa nek onda pita gdje je policija i imaju li ovlastenja da joj pomognu
kada se samo sjetim one bobme kada je bacena na hajat i svi se pitali sto policija ne radi svoj posao, gdje je policija, sta radi policija, kako policija ne rijesava ono ovo, ma cmizdrili ko pic...ke a sad je li doslo do prekoracenja ovlasti pu pu pu mater Hin njihovu
Comrad

#971 Re: Policija

Post by Comrad »

Nek si ti izvadio iz konteksta samo ovu recenicu. Da ti ne dodje Kurspahicka stagod?

Sto nigdje na napisa da ga je ovaj poprskao suzavcem?

Pitaj vlasnika automobila kojeg je ovaj htio ukrasti podrzava li ovo.

:-)
SadaMeHuseine

#972 Re: Policija

Post by SadaMeHuseine »

Žalosno što se o ovome uopšte raspravlja....svaka čast tom drotu,pa taman da je i korumpiran....veoma mi je žao što ne postoji zakon o privatnom posjedu i uznemiravanju istog. Žao mi je što će ljudi sve više uzimati pravdu u svoje ruke i žao mi je što će djeca bosanska rasti u strahu i bijedi....
Ljudi žao mi je sviju nas,ali kad pogledam malo bolje,niko nije za ovo kriv sem NAS....
Jbg,svi ovdje sjedimo u toplini naših domova i palamudimo o nekoj pravdi,ovlastima,nadležnostima,nepravdi...koliko je nas spremno uzeti pištaljke u usta,transparente u ruke i izaći na ulicui rušiti bagru....sad da dižemo ruke bilo bi ih svega par....garantujem...!!!! :x :x
poznanik

#973 Re: Policija

Post by poznanik »

Comrad wrote:
Nek si ti izvadio iz konteksta samo ovu recenicu. Da ti ne dodje Kurspahicka stagod?
Pitaj vlasnika automobila kojeg je ovaj htio ukrasti podrzava li ovo. :-)

Da li je policajac bio "rejonski policajac" i bio sam u ophodnji ili je bio u ophodnji s kolegom koji je, nakon onesposobljavanja suzavcem ovog prvog, mogao poći za počiniocem provale?

Da li je zaista prvi policajac morao upotrijebiti vatreno oružje nakon sopstvenog onesposobljavanja suzavcem, šta je htio postići pucanjem u počinioca?

Šta je bio cilj prskanjem suzavca: namjera bijega sa mjesta zločina ili pokušaj napada i ugrožavanje života policajca?
Qler

#974 Re: Policija

Post by Qler »

Hajde ti ganjaj kirminalca u 3 ujutro, pa kad ti iskoci iz mraka sa suzavcem a ti ne znas sta je to u tom trenutku, pa onda stani, pitaj ga, izvini, da li zelis da me onesposobis da bi pobjegao, ili da me ubijes, pa kad ti gospodin kriminalac fino obrazlozi svoje namjere, reci mu, e uredu, haj ti mene poprskaj, sad ce doci kolega, da nastavi potjeru.

Trebao ga je medju oci upucati!

Ne znas sta je bilo, nemoj pricati gluposti, ne opravdavaj zlocinca, i ne omalovazavaj policiju. Sto neko rece, dok ih ne pocnu ubijati, nece se smiriti. Ovako nesto se davno trebalo desiti. I da se hoce jos ponoviti. Zao mi samo policajaca koji se ipak moraju nositi s time da su upucali nekoga.
Creasy

#975 Re: Policija

Post by Creasy »

poznanik wrote:
Comrad wrote:
Pitaj vlasnika automobila kojeg je ovaj htio ukrasti podrzava li ovo. :-)

Da li je policajac bio "rejonski policajac" i bio sam u ophodnji ili je bio u ophodnji s kolegom koji je, nakon onesposobljavanja suzavcem ovog prvog, mogao poći za počiniocem provale?

Da li je zaista prvi policajac morao upotrijebiti vatreno oružje nakon sopstvenog onesposobljavanja suzavcem, šta je htio postići pucanjem u počinioca?

Šta je bio cilj prskanjem suzavca: namjera bijega sa mjesta zločina ili pokušaj napada i ugrožavanje života policajca?

Policajac je bio sam i vjerovatno je pucao da bi sebi spasio zivot... :roll:
Locked