Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
twizzler

#951 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by twizzler »

Evo cujem neko pucanje kao slavi se. Samo mi nije jasno sta. Ovo bi svaka ozbiljna reprezentacija dobila. Neko vec napisa, nismo mi jos zreli za svjetskog. :sad:
vee-jay

#952 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by vee-jay »

pape wrote:Super, ... razlika ostaje 4 boda i to je ono sto je najvaznije.
A Dzeku treba pustiti na miru, .... ne zasluzuje da ga se pljuje. Donio nam je mnogo radosti i najzasluzniji je sto ovako dobro stojimo na tablici.
ma dzekara je klasa ali mu fali autoritet, toga nema ni veh ni ciro...
macak_pod_shljemom

#953 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by macak_pod_shljemom »

Šibicar wrote:Halalio sam Misketu onaj 'gol',kako je posadio onog turskog golmana na nos... :lol: Neprocijenjivo... :D Htio bih još da pohvalim nekoliko stvari:zviždanje turskoj himnoj,turske zastave naših navijača,genijalni hit "Bosnom behar probeharao..." i najviše od svega bih pohvalio tekbiranje :thumbup: Samo naprijed nedajte se omesti... :thumbup:
,,Bosnom behar probeharao mene zivot razocarao,, stvarno genijalan hit za razocarane navijace!!!Samo nije mi jasno zasto to pjevaju na pocetku tekme,bolje bi bilo da zapjevaju na kraju kada se rezultat zna ,a ovako stvarno glupo.... :D
Nego ipak i pored ,,tegbiranja ,, trebamo biti zadovoljni rezultatom nije Turska ,,macji kasalj,,....samo jos da nam je dovesti Ciru ovdje na forum da saslusa ove nase strucnjake i njihove savjete :D :shock: ma nema pao bi i Brazil!!!!!! :shock: :run:
oldschool

#954 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by oldschool »

Jednom da je fortuna i na našoj strani, sve što sam rekao se obistinilo, kao i za igrače, sva sreća pa nismo izgubili, fali nam puno agresivnosti.
callmethebreeeze

#955 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by callmethebreeeze »

twizzler wrote:Evo cujem neko pucanje kao slavi se. Samo mi nije jasno sta. Ovo bi svaka ozbiljna reprezentacija dobila. Neko vec napisa, nismo mi jos zreli za svjetskog. :sad:
ja nisam gledao utakmicu, ali mislim da bi mozda mogli pokazati malo optimizma. mislim, svedi jedva dobise maltu, mi smo ipak igrali jedan:jedan s turskom. bice bolje u estoniji.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#956 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Toto »

beco wrote:Koliko godina zivota sam veceras izgubio :D
Bravo momci. Nemanja drazi si mi od milion turaka :D
:lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
neka naseg i u gori vuka
todd_smith

#957 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

nist bezveze...sjajno su odigrali prvo poluvrijeme i za to im kapu skidam

drugo poluvrijeme su totalno nogu sa gasa pustili i cak dopustili tursku da se vrati u igru ali tipicni bih duh i volja,a vala i pomalo sreca, su ih sacuvali

rezultat nam ne pase niposto

jer ako razmislis samo smo turcima dali jos jednu sansu, sada moramo u estoniji pobijediti, treba se spomenuti da turska to nije ostvarila :/

kao sto su u istambulu dokazali estonci su cudna ekipa koja tren izigravaju amatere a tren talentovane igrace
kao sto stara poslovica kaze bolje sprijeciti nego lijeciti

sve u svemu zadovoljni trebamo biti sa igrom,jer ona bih u armeniji i ova bih u zenici su dvije totalno drugacije ekipe i nadam se da cemo sve rijesti u estoniji 13-tog aBd
Luke Perry

#958 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Luke Perry »

nakon turskoh gola sam prestao gledati. gdje bih vec mogao vidjeti salihovicev gol?
Sounder

#959 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Sounder »

Sada moramo pobjediti Estoniju i Spaniju da bi izborili sigurni baraz, a onda sa ovakvom igrom...kada je izvlacenje grupa za EURO 2012?
zemo_online

#960 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by zemo_online »

zar nismo drugi bez obzira na estoniju i u barazu????????
todd_smith

#961 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

Luke Perry wrote:nakon turskoh gola sam prestao gledati. gdje bih vec mogao vidjeti salihovicev gol?
ako si tako lahko odustao odmah nakon 4 minute ne zasluzujes da vidis kako sejo cisti paucinu :D :P
callmethebreeeze

#962 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by callmethebreeeze »

Toto wrote:
beco wrote:Koliko godina zivota sam veceras izgubio :D
Bravo momci. Nemanja drazi si mi od milion turaka :D
:lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
neka naseg i u gori vuka
jel' nemanja zasluzio da mu ime stavim kao status na faceboku, nesto u stilu sa: NEMANJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D
twizzler

#963 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by twizzler »

Sounder wrote:Sada moramo pobjediti Estoniju i Spaniju da bi izborili sigurni baraz, a onda sa ovakvom igrom...kada je izvlacenje grupa za EURO 2012?
U februaru slijedece godine. Sedmog cini mi se.
ibnHome

#964 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by ibnHome »

Misirlija wrote:Hajmo sada analiticari sve u detalje sta i pod kojim uslovima idemo na SP. :D
Najjednostavnija racunica je da dobijemo Estoniju i tu bi vjrovatno trebalo biti dovoljno.

Skotska-Holandija 0:0.
Skotima je to zadnji mec u kvalifikacijama, sto znaci ako ostane nerjeseno imaju ukupno 11 bodova. Mi trenutno imamo 10.

Eto!

Edit:

Skotska-Holandija 0:1.
Teoretski nam je sad dovoljan samo 1 bod u Estoniji.
Last edited by ibnHome on 09/09/2009 22:19, edited 1 time in total.
stripiii

#965 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by stripiii »

Luke Perry wrote:nakon turskoh gola sam prestao gledati. gdje bih vec mogao vidjeti salihovicev gol?
burek_in_space

#966 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by burek_in_space »

test01 wrote:zar nismo drugi bez obzira na estoniju i u barazu????????
Nismo. Samo pobjeda protiv Estonije, ako ne idemo na varijantu da se "vadimo" na Shpancima, nam osigurava sigurno mjesto u barazhu.

Sounder, de ohani vishe zhiv bio.

Volkan Demirel nije klasa golmana Nemanje Supica! :oops:
Spaho kinZHe konZHe! :thumbup: :lol:
Last edited by burek_in_space on 09/09/2009 22:18, edited 1 time in total.
klixober

#967 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by klixober »

test01 wrote:zar nismo drugi bez obzira na estoniju i u barazu????????
Nismo,trebamo Estoniju pobijediti da budemo sigurni.
striker

#968 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by striker »

Kod njih Emre, kod nas nem'Re. Dobro je, treba ovo sve na Estoniji iskaliti. :bih:
stachu

#969 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by stachu »

Bod k'o kuca! ja sam prezadovoljan... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Mahalac

#970 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Mahalac »

Nisam i nikad necu biti zadovoljan ovakvim ishodom da ne kazem igrom. Utakmica za nervnog sloma!
Mislim da turci imaju vise sanse za prolaz nego mi, al stvarno :(
vee-jay

#971 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by vee-jay »

Sounder wrote:Sada moramo pobjediti Estoniju i Spaniju da bi izborili sigurni baraz, a onda sa ovakvom igrom...kada je izvlacenje grupa za EURO 2012?
izvini, koji si ti razred bio kad su te istjerali iz skole?
Gerard

#972 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Gerard »

komeba wrote:Kao sto sam i govorio prije utakmice...sa ovom taktikom,sa Salihovicem na beku,dva defanzivna vezna,mi ne mozemo na svjetsko prvenstvo.Ako ne mozemo Tursku kuci pobijediti,necemo moci ni u barazu mnogo jace ekipe od Turske.Imamo pojedinacni kvalitet,ali formacija je losa.
Nemanja Supic nas je spasio.
Evo ga opet strucnjak koji je zasluzniji od Cire za uspjehe nase reprezentacije. Koja si ti to dva zadnja vezna vidio slijepce. Muratovic uopste nije igrao zadnjeg veznog i fantasticno je odigrao prvo poluvrijeme. Najveci dio drugog je igrao Pjanic, a i on ti je zadnji vezni? Salihovic je bio najbolji covjek na terenu pored Supica sta god da je igrao, halo jesti corav ili koju si vec utakmicu gledao?
A jeli no ti rece da Supic NE TREBA BRANITI JER JE STAVLJEN DA SE PRODA? Idi ba tamo, pokri se ponjavom i nemoj diskutovati sa velkim ljudima.
Mogli smo i pobjediti, a i izgubiti pa je nerjeseno naj realnije. Najbolja sansa na utakmici Misimovic, ciste sanse Dzeke i Muslimovica, pa jos jedna Misimovica.
Preostaje nam da pobjedimo Estoniju (sto nece biti nimalo lahko) i onda vidimo gdje smo u odnosu na drugoplasirane reprezentacije po grupama pa u vatru protiv Spanaca. Uglavnom korak smo blize barazu i cestitke momcima. Dzeku ne treba stavljati na lomacu, kriza se svakome desava, a nije ni lahko podnijeti pritisak momku od 23 godine kada sa Grbavice i iz neke Ceske lige dodjes u situaciju da te juri cijlea Evropa. Ipak je Dzeko naj zasluzniji sto smo uopste ovdje gdje jesmo tj. na pragu kvalifikacija iako smo iste startovali kao cetvrta ekipa u grupu.
vox-populi

#973 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by vox-populi »

pirmin wrote:
Stari wrote:kraj 1:1 ....u redu je
Sta je u redu molim te lijepo? :-)
Da se tresemo jedno cijelo poluvrijeme kao Banjaluka `69 cekajuci da nam smjesti jedna prosjecna ekipa.
Daj molim te. :)

Predlazem predaju preostale dvije utakmice, ovo svakako nema smisla.
Razocarali su me igrom kao da su izgubili 1:6.
Golman najbolji igrac ekipe a mi hocemo na SP. :-)
A da se ti malo spustis na zemlju. Ipak ne govorimo o Brazilu, Italiji ili Njemackoj nego o BiH. Malo mi ide na onu stvar dizanje u nebesa reprezentacije koja do sada apsolutno nista nije postigla i koja tek treba da zasluzi respekt i ugled u fudbalskom svijetu. I da se razumijemo, govorimo o mojoj reprezentaciji za koju navijam ali ipak reci da je Turska prosjecna reprezentacija, posebno u poredjenju sa BiH je smijesno. Turska je igrala polufinale evropskog prvenstva prije samo godinu dana a ova generacija je igrala i na svjetskom prvenstvu. Treba ipak malo realnije gledati na cijelu stvar. BiH je u grupi sa evropskim prvakom i polufinalistom EP. I u takvoj grupi ima realne sanse za baraz. To je nevjerovatan uspjeh. Veceras je odigrano 1-1 sa jacom i iskusnijom reprezentacijom i to je bolje nego sto sam ocekivao. Biti Spaniji za ledjima i imati 4 boda ispred Turske je za BiH ravno naucnoj fantastici i treba u tome uzivati a ne dizati nos kao da smo nerjeseno izvukli protiv Malte (protiv koje smo, svojevremeno gubili).
rIder

#974 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by rIder »

yebo igru, nismo brazil
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#975 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by pici »

Image

JABLAN je veČeras bio ZMAJ inaće bi fasovali od Turaka.... :thumbup: :bih: