Fina je ako je ono rotala imas li je za presadit....i kakav si sa subotom...sadrumit wrote:Jasta nego plaha.uradi sam wrote:
Plaha bratesta je ono skroz lijevo sto viri ko stargrass nesto ili..........
Ovo nije moja slika, sa neta je.
Ono lijevo bi mogla biti Rotala. Svidja ti se?
Kakvi smo sa Akvaristikom
Moderator: anex
- uradi sam
#951 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
- uradi sam
#952 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
zdruzdjo wrote:@ uradi sam
situacija beton. sve je super i sve je za 5. onaj drugi auratus povremeno dobije napad testosterona, medjutim ima dvojica baja koja mi vrlo lako i brzo objasne gdje mu je mjesto i posalju ga da im kupi cigara. sto on i uradi.
@ corsa
imas vrlo ruznu kombinaciju (citaj agresivnu) sto se tice vrsta riba.
barbusi su veoma ljute i zajeee ribe. strasno teritorijalne. cesto ce napsti i puno opasnije od sebe u odbrani svoje busije. a u kombinaciji sa sklalarima. Trichogaster je ok dok mu god imas dobar balans musko zensko vise zenki nego muzijaka.
sad tu ulaze ti i skalari sa moli-ima i neonkama. hmmmmm belaj koji ceka da se desi. mada meni su skalari i neonke zivjeli u jednoj harmoniji, cuo sam puuuno ljudi koji su imali zlo u toj kombinaciji.
bilo bi dobro da malo napravis inspekciju.
ali, ovo je samo moj savjet, ne i pravilo.
mozda je kod tebe situacija sjajna. medjutim ne znam koliki su skalari. ako su mali cim dosegnu neku velicinu poceti ce se quuu...
Heheheh bas mi je drago neka si konacno rjesio stvar u malawi-u bitna je ravnoteza u glavnom ostace samo,oni sto vrjede ostali ce po kratkom postupku...zavrsiti karijeru prije ili kasnije...u glavnom ja mislim da imas konacan sklop samo radi na zenkama jako bitno....
-
rumit
#953 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Dobro dosao.kurajber wrote: Ja drzim Africke malawi ciklide u akvarijumu zapemine 265l, imam negdje oko 35 - 40 prelijepih komada i mogu vam reci da uzivam iz dana u dan u njima, uz to se i redovno mrijeste, potrudio sam se napraviti pravi malawi biotop, jer za malawce akvarijum ili napravi kako treba ili ce ti ga oni "napraviti" po svom. Ako ima jos raje koja drzi malawce neka se jave za razmjenu iskustava, eventualno mladih itd. SAMO MALAWI
Imas ovdje podosta ljubitelja malawija.
Koje imas malawije?
Kad si nam ovako fin uvod dao postavi nam i koju fotku, ako imas.
- corsa
#954 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Skalari su mi vec veliki i stvarno ne prave nikkave probleme, jedino kad se mrijeste, cuvaju svoje cosak, ali ne napadaju nikoga bez razloga. Kada sam tek ubacio neonke oni su bili mali, ali su ih ganjali par dana. ksanije su se navikili i zive u harmoniji. Barbusi su jos mali, oni su zadnji dosli. Iskreno, ja ih nisam ni htio ali sam ih dobio na poklon, a poklonu se u zube ne gleda.
Sa ostalim ribama je sve O.K., jedino bih volio da se bar jedna mala zivorotka moze izvuci ziva kad se omrijesti, ali tesko pored skalara. 
-
Conte el Basan
#955 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
rumit wrote:Dobro dosao.kurajber wrote: Ja drzim Africke malawi ciklide u akvarijumu zapemine 265l, imam negdje oko 35 - 40 prelijepih komada i mogu vam reci da uzivam iz dana u dan u njima, uz to se i redovno mrijeste, potrudio sam se napraviti pravi malawi biotop, jer za malawce akvarijum ili napravi kako treba ili ce ti ga oni "napraviti" po svom. Ako ima jos raje koja drzi malawce neka se jave za razmjenu iskustava, eventualno mladih itd. SAMO MALAWI
Koje imas malawije?
Evo postavljam video koji govori puno više od slika pa da vidite moje malawi mini jezero:-)) Uzivajte
http://img63.imageshack.us/img63/6482/malawivideo.mp4
-
Conte el Basan
#956 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Sa videom imam nekih problema, evo ipak slikica koja, nije bas kvalitetno al eto moze se vidjet sto treba da se vidi!Conte el Basan wrote:rumit wrote:Dobro dosao.kurajber wrote: Ja drzim Africke malawi ciklide u akvarijumu zapemine 265l, imam negdje oko 35 - 40 prelijepih komada i mogu vam reci da uzivam iz dana u dan u njima, uz to se i redovno mrijeste, potrudio sam se napraviti pravi malawi biotop, jer za malawce akvarijum ili napravi kako treba ili ce ti ga oni "napraviti" po svom. Ako ima jos raje koja drzi malawce neka se jave za razmjenu iskustava, eventualno mladih itd. SAMO MALAWI
Koje imas malawije?
Evo postavljam video koji govori puno više od slika pa da vidite moje malawi mini jezero:-)) Uzivajte
http://img63.imageshack.us/img63/6482/malawivideo.mp4

- uradi sam
#957 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
to Conte el Basan: Dobro je ovo nije lose...mislim da je malo pretrpan ali otom potom...sve u svemu dobro je sto si nam se pridruzio

- uradi sam
#958 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Evo imam Cabombe Aquatike jedno 100 kila i valenserije nane koliko hocete ko zeli da uzme koji pelcer neka se javi na
062 522 005 poklanjam.....
062 522 005 poklanjam.....
- Bekir_SA
#959 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
uradi sam wrote: to Bekir: sve je pod kontrolom nema vise nista ni na jednoj ribi algari su dosli sebi nisam ni jednog zijanio... stim da su dvije neonke sa slabijim imunitetom otisle u vjecna lovista...rjesio sam problem ich..je spao ali je sada u podlozi cekam larve a za njih imam anciturse i coridorase u pancirima i BOTTIA MANGUPA STAROG...hehhe jos traje lijecenje dok ovu gamad nesrokam....a filter gasim dok se lijek fino ne raspodjeli po Akvariju![]()
.
Kakvo je kod tebe stanje...zeleni li se...de nam jednu u gro planu osini da vidimo...
evo jedna u gro, dobar je malo sam ga dozvao sebi

evo kakav je bio prije mjesec dana, prije onog napada alge:

Jel stigao DC???
- uradi sam
#960 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
to Bekir: jest klinac lik mi govori da je nesto u rusiji zapelo...... ako ne dodze sada do 26 vraca mi lovu....
onda cu izgleda morati naruciti iz malesije...
- uradi sam
-
rumit
-
Conte el Basan
-
doktor78
#964 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
E, meni bas fali visine,kad sam sklapao postojeci akvarij (prije 6 godina), radi uklapanja u namjestaj uzmem visinu od 35 cm. Sad imam muku da nadjem biljku koja odgovara visinom za zadnji plan... Imate li neki prijedlog?
- uradi sam
#965 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
heheee moj Dok...slabo da ces sta naci da ide do te visine...a da moze pokrivati zadnju stijenu stakla...ja bih tu furo mahovinu i travu..sa nekim granama...Amani foll..u koliko mozes naci nesto od navedenog bilja jako tesko....doktor78 wrote:E, meni bas fali visine,kad sam sklapao postojeci akvarij (prije 6 godina), radi uklapanja u namjestaj uzmem visinu od 35 cm. Sad imam muku da nadjem biljku koja odgovara visinom za zadnji plan... Imate li neki prijedlog?
-
rumit
#966 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Kao sto Uradi sam rece slabo da ces kod nas sta tako naci.doktor78 wrote:E, meni bas fali visine,kad sam sklapao postojeci akvarij (prije 6 godina), radi uklapanja u namjestaj uzmem visinu od 35 cm. Sad imam muku da nadjem biljku koja odgovara visinom za zadnji plan... Imate li neki prijedlog?
I ja sam prije imao taj problem. Za sta god covjek uhvati to ne raste ispod 40-50 cm.
Jedino da cesce sisas. Iako ti se ta visina ubila za jednog Iwagumia
- uradi sam
#967 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
rumit wrote:Kao sto Uradi sam rece slabo da ces kod nas sta tako naci.doktor78 wrote:E, meni bas fali visine,kad sam sklapao postojeci akvarij (prije 6 godina), radi uklapanja u namjestaj uzmem visinu od 35 cm. Sad imam muku da nadjem biljku koja odgovara visinom za zadnji plan... Imate li neki prijedlog?
I ja sam prije imao taj problem. Za sta god covjek uhvati to ne raste ispod 40-50 cm.
Jedino da cesce sisas. Iako ti se ta visina ubila za jednog Iwagumia.
Hajde bice bolje valjda ce se biljke malo pojacat i kod nas u Bosni...Hvala ti jos jednom na biljci...sad se znamo pa inshala kahva ce se popit..a drago mi je da smo iste struke
- uradi sam
#968 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
To Aida: imam tvoj tel. pa ti javnem kada budem imao sta za pokloniti od bilja pa eto...malo se vise aktiviraj i objavi Akvarij da malo pogledamo sta imas.... ima nas jos koji bi rado koju viska biljku dali ili ako je malo egzoticnija prodali sta ces tako to hoda, ali u glavnom tu smo svi da jedni drugima pomognemo i da se druzimo i da uljepsamo nase tegle
....lp.
-
rumit
#969 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Conte el Basan:
Lijep ti je akvarijum, a i ribice.
Mene jedino malo "bode u oci" ovaj plasticni kamen. Odudara od sedre.
Svidja mi se ova kombinacija sedre i bijelog pijeska. Pogotovo ovaj veliki komad sedre.
Sedru lako mozes izbusiti da se ribice mogu zavlaciti (iako se tako narusi izgled kamena).
Sto ne stavis kakve pozadine? Koji ti je filter?
Lijep ti je akvarijum, a i ribice.
Mene jedino malo "bode u oci" ovaj plasticni kamen. Odudara od sedre.
Svidja mi se ova kombinacija sedre i bijelog pijeska. Pogotovo ovaj veliki komad sedre.
Sedru lako mozes izbusiti da se ribice mogu zavlaciti (iako se tako narusi izgled kamena).
Sto ne stavis kakve pozadine? Koji ti je filter?
-
rumit
#970 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Za kafe cemo se naci. Taman da ti valisnerije uzmemuradi sam wrote:Hajde bice bolje valjda ce se biljke malo pojacat i kod nas u Bosni...Hvala ti jos jednom na biljci...sad se znamo pa inshala kahva ce se popit..a drago mi je da smo iste struke...pa eto revansirat cu se ako bog da...fera je kod mene u firmi svaki dan skoro pa ti mogu poslati koju travku nije problem...a valjda ces nekad moci doci kod mene kuci da vidis Akvarije i da se himber smrkne
bluzu sam ja iznad Jordana mahala...pa eto tu smo.
-
rumit
#971 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Bekire, jel ti na ribice djelovala ova zezancija oko alge?
Ne vidim ti borca.
Ne vidim ti borca.
- Bekir_SA
#972 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Nije nista sto se tice ribica...rumit wrote:Bekire, jel ti na ribice djelovala ova zezancija oko alge?
Ne vidim ti borca.
eno borca kod puza u desnom gornjem cosku
- uradi sam
#973 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Moze nije frka kad god..samo prozovi...rumit wrote:Za kafe cemo se naci. Taman da ti valisnerije uzmemuradi sam wrote:Hajde bice bolje valjda ce se biljke malo pojacat i kod nas u Bosni...Hvala ti jos jednom na biljci...sad se znamo pa inshala kahva ce se popit..a drago mi je da smo iste struke...pa eto revansirat cu se ako bog da...fera je kod mene u firmi svaki dan skoro pa ti mogu poslati koju travku nije problem...a valjda ces nekad moci doci kod mene kuci da vidis Akvarije i da se himber smrkne
bluzu sam ja iznad Jordana mahala...pa eto tu smo.
.
-
doktor78
#974 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Ribe dna (coridorasi i ancistrus) mi u posljednje vrijeme stalno isplivavaju na povrsinu. Nije mi jasno sta se dogadja 
-
rumit
#975 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Bice da nemaju dovoljno kisika.doktor78 wrote:Ribe dna (coridorasi i ancistrus) mi u posljednje vrijeme stalno isplivavaju na povrsinu. Nije mi jasno sta se dogadja