Kakvi smo sa Akvaristikom

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
uradi sam

#951 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

rumit wrote:
uradi sam wrote:
Plaha brate :-D sta je ono skroz lijevo sto viri ko stargrass nesto ili.......... :thumbup:
Jasta nego plaha.
Ovo nije moja slika, sa neta je.
Ono lijevo bi mogla biti Rotala. Svidja ti se?
Fina je ako je ono rotala imas li je za presadit....i kakav si sa subotom...sad
uradi sam

#952 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

zdruzdjo wrote:@ uradi sam
situacija beton. sve je super i sve je za 5. onaj drugi auratus povremeno dobije napad testosterona, medjutim ima dvojica baja koja mi vrlo lako i brzo objasne gdje mu je mjesto i posalju ga da im kupi cigara. sto on i uradi.

@ corsa
imas vrlo ruznu kombinaciju (citaj agresivnu) sto se tice vrsta riba.
barbusi su veoma ljute i zajeee ribe. strasno teritorijalne. cesto ce napsti i puno opasnije od sebe u odbrani svoje busije. a u kombinaciji sa sklalarima. Trichogaster je ok dok mu god imas dobar balans musko zensko vise zenki nego muzijaka.
sad tu ulaze ti i skalari sa moli-ima i neonkama. hmmmmm belaj koji ceka da se desi. mada meni su skalari i neonke zivjeli u jednoj harmoniji, cuo sam puuuno ljudi koji su imali zlo u toj kombinaciji.
bilo bi dobro da malo napravis inspekciju.
ali, ovo je samo moj savjet, ne i pravilo.
mozda je kod tebe situacija sjajna. medjutim ne znam koliki su skalari. ako su mali cim dosegnu neku velicinu poceti ce se quuu...

Heheheh bas mi je drago neka si konacno rjesio stvar u malawi-u bitna je ravnoteza u glavnom ostace samo,oni sto vrjede ostali ce po kratkom postupku...zavrsiti karijeru prije ili kasnije...u glavnom ja mislim da imas konacan sklop samo radi na zenkama jako bitno.... :thumbup:
rumit

#953 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by rumit »

kurajber wrote: Ja drzim Africke malawi ciklide u akvarijumu zapemine 265l, imam negdje oko 35 - 40 prelijepih komada i mogu vam reci da uzivam iz dana u dan u njima, uz to se i redovno mrijeste, potrudio sam se napraviti pravi malawi biotop, jer za malawce akvarijum ili napravi kako treba ili ce ti ga oni "napraviti" po svom. Ako ima jos raje koja drzi malawce neka se jave za razmjenu iskustava, eventualno mladih itd. SAMO MALAWI
Dobro dosao.
Imas ovdje podosta ljubitelja malawija.
Koje imas malawije?
Kad si nam ovako fin uvod dao postavi nam i koju fotku, ako imas.
corsa

#954 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by corsa »

Skalari su mi vec veliki i stvarno ne prave nikkave probleme, jedino kad se mrijeste, cuvaju svoje cosak, ali ne napadaju nikoga bez razloga. Kada sam tek ubacio neonke oni su bili mali, ali su ih ganjali par dana. ksanije su se navikili i zive u harmoniji. Barbusi su jos mali, oni su zadnji dosli. Iskreno, ja ih nisam ni htio ali sam ih dobio na poklon, a poklonu se u zube ne gleda. :D Sa ostalim ribama je sve O.K., jedino bih volio da se bar jedna mala zivorotka moze izvuci ziva kad se omrijesti, ali tesko pored skalara. :wink:
Conte el Basan

#955 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Conte el Basan »

rumit wrote:
kurajber wrote: Ja drzim Africke malawi ciklide u akvarijumu zapemine 265l, imam negdje oko 35 - 40 prelijepih komada i mogu vam reci da uzivam iz dana u dan u njima, uz to se i redovno mrijeste, potrudio sam se napraviti pravi malawi biotop, jer za malawce akvarijum ili napravi kako treba ili ce ti ga oni "napraviti" po svom. Ako ima jos raje koja drzi malawce neka se jave za razmjenu iskustava, eventualno mladih itd. SAMO MALAWI
Dobro dosao.
Koje imas malawije?

Evo postavljam video koji govori puno više od slika pa da vidite moje malawi mini jezero:-)) Uzivajte

http://img63.imageshack.us/img63/6482/malawivideo.mp4
Conte el Basan

#956 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Conte el Basan »

Conte el Basan wrote:
rumit wrote:
Dobro dosao.
Koje imas malawije?

Evo postavljam video koji govori puno više od slika pa da vidite moje malawi mini jezero:-)) Uzivajte

http://img63.imageshack.us/img63/6482/malawivideo.mp4
Sa videom imam nekih problema, evo ipak slikica koja, nije bas kvalitetno al eto moze se vidjet sto treba da se vidi!

Image
Image
Image
Image
Image
uradi sam

#957 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

to Conte el Basan: Dobro je ovo nije lose...mislim da je malo pretrpan ali otom potom...sve u svemu dobro je sto si nam se pridruzio :thumbup: :thumbup:
uradi sam

#958 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Evo imam Cabombe Aquatike jedno 100 kila i valenserije nane koliko hocete ko zeli da uzme koji pelcer neka se javi na
062 522 005 poklanjam.....
Bekir_SA

#959 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

uradi sam wrote: to Bekir: sve je pod kontrolom nema vise nista ni na jednoj ribi algari su dosli sebi nisam ni jednog zijanio... stim da su dvije neonke sa slabijim imunitetom otisle u vjecna lovista...rjesio sam problem ich..je spao ali je sada u podlozi cekam larve a za njih imam anciturse i coridorase u pancirima i BOTTIA MANGUPA STAROG...hehhe jos traje lijecenje dok ovu gamad nesrokam....a filter gasim dok se lijek fino ne raspodjeli po Akvariju :thumbup: :thumbup:.
Kakvo je kod tebe stanje...zeleni li se...de nam jednu u gro planu osini da vidimo... :-D
:thumbup:

evo jedna u gro, dobar je malo sam ga dozvao sebi :D

Image

evo kakav je bio prije mjesec dana, prije onog napada alge:
Image
:(

Jel stigao DC???
uradi sam

#960 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

to Bekir: jest klinac lik mi govori da je nesto u rusiji zapelo...... ako ne dodze sada do 26 vraca mi lovu.... :x onda cu izgleda morati naruciti iz malesije...
uradi sam

#961 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

evo jedna nakon slaganja...malo se cupalo ,ubacio se koji kamen itd....

Image
rumit

#962 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by rumit »

uradi sam wrote:evo jedna nakon slaganja...malo se cupalo ,ubacio se koji kamen itd....

Image
Fino ti ovo izgleda. Rastu biljke.
Jos ti corumbosa fali :) .
Hoces li jos sta od ribica ubacivati?
Mozda jos koju bottiu, one vole drustvo.
Conte el Basan

#963 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Conte el Basan »

uradi sam wrote:evo jedna nakon slaganja...malo se cupalo ,ubacio se koji kamen itd....

Image
Prelijepo zasadjeno i izraslo bilje, najbolje od svega sto akvarijum ima visinu, to mi je uvijek bilo najljepse kod akvarijuma, visina, visina i visina.
doktor78

#964 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by doktor78 »

E, meni bas fali visine,kad sam sklapao postojeci akvarij (prije 6 godina), radi uklapanja u namjestaj uzmem visinu od 35 cm. Sad imam muku da nadjem biljku koja odgovara visinom za zadnji plan... Imate li neki prijedlog?
uradi sam

#965 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

doktor78 wrote:E, meni bas fali visine,kad sam sklapao postojeci akvarij (prije 6 godina), radi uklapanja u namjestaj uzmem visinu od 35 cm. Sad imam muku da nadjem biljku koja odgovara visinom za zadnji plan... Imate li neki prijedlog?
heheee moj Dok...slabo da ces sta naci da ide do te visine...a da moze pokrivati zadnju stijenu stakla...ja bih tu furo mahovinu i travu..sa nekim granama...Amani foll..u koliko mozes naci nesto od navedenog bilja jako tesko....
rumit

#966 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by rumit »

doktor78 wrote:E, meni bas fali visine,kad sam sklapao postojeci akvarij (prije 6 godina), radi uklapanja u namjestaj uzmem visinu od 35 cm. Sad imam muku da nadjem biljku koja odgovara visinom za zadnji plan... Imate li neki prijedlog?
Kao sto Uradi sam rece slabo da ces kod nas sta tako naci.
I ja sam prije imao taj problem. Za sta god covjek uhvati to ne raste ispod 40-50 cm.
Jedino da cesce sisas. Iako ti se ta visina ubila za jednog Iwagumia :-D .
uradi sam

#967 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

rumit wrote:
Kao sto Uradi sam rece slabo da ces kod nas sta tako naci.
I ja sam prije imao taj problem. Za sta god covjek uhvati to ne raste ispod 40-50 cm.
Jedino da cesce sisas. Iako ti se ta visina ubila za jednog Iwagumia :-D .

Hajde bice bolje valjda ce se biljke malo pojacat i kod nas u Bosni...Hvala ti jos jednom na biljci...sad se znamo pa inshala kahva ce se popit..a drago mi je da smo iste struke :-D ...pa eto revansirat cu se ako bog da...fera je kod mene u firmi svaki dan skoro pa ti mogu poslati koju travku nije problem...a valjda ces nekad moci doci kod mene kuci da vidis Akvarije i da se himber smrkne :-D bluzu sam ja iznad Jordana mahala...pa eto tu smo. :thumbup:
uradi sam

#968 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

To Aida: imam tvoj tel. pa ti javnem kada budem imao sta za pokloniti od bilja pa eto...malo se vise aktiviraj i objavi Akvarij da malo pogledamo sta imas.... ima nas jos koji bi rado koju viska biljku dali ili ako je malo egzoticnija prodali sta ces tako to hoda, ali u glavnom tu smo svi da jedni drugima pomognemo i da se druzimo i da uljepsamo nase tegle :D ....lp.
rumit

#969 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by rumit »

Conte el Basan:
Lijep ti je akvarijum, a i ribice.
Mene jedino malo "bode u oci" ovaj plasticni kamen. Odudara od sedre.
Svidja mi se ova kombinacija sedre i bijelog pijeska. Pogotovo ovaj veliki komad sedre.
Sedru lako mozes izbusiti da se ribice mogu zavlaciti (iako se tako narusi izgled kamena).
Sto ne stavis kakve pozadine? Koji ti je filter?
rumit

#970 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by rumit »

uradi sam wrote:Hajde bice bolje valjda ce se biljke malo pojacat i kod nas u Bosni...Hvala ti jos jednom na biljci...sad se znamo pa inshala kahva ce se popit..a drago mi je da smo iste struke :-D ...pa eto revansirat cu se ako bog da...fera je kod mene u firmi svaki dan skoro pa ti mogu poslati koju travku nije problem...a valjda ces nekad moci doci kod mene kuci da vidis Akvarije i da se himber smrkne :-D bluzu sam ja iznad Jordana mahala...pa eto tu smo. :thumbup:
Za kafe cemo se naci. Taman da ti valisnerije uzmem :) .
rumit

#971 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by rumit »

Bekire, jel ti na ribice djelovala ova zezancija oko alge?
Ne vidim ti borca.
Bekir_SA

#972 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

rumit wrote:Bekire, jel ti na ribice djelovala ova zezancija oko alge?
Ne vidim ti borca.
Nije nista sto se tice ribica...
eno borca kod puza u desnom gornjem cosku :D
uradi sam

#973 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

rumit wrote:
uradi sam wrote:Hajde bice bolje valjda ce se biljke malo pojacat i kod nas u Bosni...Hvala ti jos jednom na biljci...sad se znamo pa inshala kahva ce se popit..a drago mi je da smo iste struke :-D ...pa eto revansirat cu se ako bog da...fera je kod mene u firmi svaki dan skoro pa ti mogu poslati koju travku nije problem...a valjda ces nekad moci doci kod mene kuci da vidis Akvarije i da se himber smrkne :-D bluzu sam ja iznad Jordana mahala...pa eto tu smo. :thumbup:
Za kafe cemo se naci. Taman da ti valisnerije uzmem :) .
Moze nije frka kad god..samo prozovi... :thumbup:
doktor78

#974 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by doktor78 »

Ribe dna (coridorasi i ancistrus) mi u posljednje vrijeme stalno isplivavaju na povrsinu. Nije mi jasno sta se dogadja :?
rumit

#975 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by rumit »

doktor78 wrote:Ribe dna (coridorasi i ancistrus) mi u posljednje vrijeme stalno isplivavaju na povrsinu. Nije mi jasno sta se dogadja :?
Bice da nemaju dovoljno kisika.
Post Reply