Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DaysleepeR

#951 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by DaysleepeR »

Dozer wrote:Pa, podrazumijeva ako su zaista u nekoj zurbi radi posla. I tada MORAJU popaliti sve.
Ali, kada im nista od svega nije upaljeno, onda nemaju pravo raditi nista sto ne smije raditi bilo koji drugi obicni vozac ili vozilo.

Isto tako, ne smiju ni paliti signlizacije bez razloga, recimo, samo kako bi se uvalili negdje na nekoj raskrsnici preko reda, jer ako bi im neko slucajno poslao prijavu, lako bi im se moglo desiti da ostanu bez posla, ili najblaze da odu na suspenziju.
Dovoljno je samo poslati prijavu, ali u dva primjerka na kojima bi se vidjelo da je prijava otisla u neku PU, ali i i u EUPM ;).

Kako danas svi imaju mobitele sa kamerom, nije nikakav problem cak ni snimiti ove policijske bahanalije po cesti.
Cesto oni upale rotacije samo kako bi se negdje uvalili preko reda, i onda cim prodju tu neku raskrsnicu, odmah ih i ugase, a to je jasan znak da se radi o zajebanciji. I ovo upravo i urade kako im neko ne bi poslao prijavu.
Semafor kod muzeja revolucije je najcesce mjesto gdje ovo rade, i to na polukruznom okretanju koje je zabranjeno (ima cak i znak). Svaki dan se tamo moze vidjeti vozilo policije kako ovo radi, sa ili bez rotacija, i to minimalno 10 puta.

Ja sam se jednom napravio budala i smotao isto tako za njima, bili su bez ikakve signalizacije, i oni me odmah skrenu na ono prosirenje pored marsalke. Nisam htjeo izvaditi ni dokumente, samo sam pitao - sta sam uradio? Odgovor je slijedio - napravili ste polukruzno okretanje iako postoji znak zabrane. Reko': pa i vi ste, a ne vidim da su vam upaljene ni rotacije, ni sirene.
Odgovor slijedi - mi smo policija, ali dobro, nemojte to vise raditi (?!) ;)
vezano za boldirano, treba se nacaliti i snimati veći broj policajaca kako rade polukružno na pomenutoj raskrsnici u vlastitim autima nakon što im završi smjena, onda nema vadione...
Better Man

#952 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Better Man »

kockica_kockica wrote:znam da je pjesnik udovac i da mu je zena poginula u ratu.. pokazivao mi slike i pjesme koje je pisao.... :) meni je njega zao jer zivi u neuslovnom stanu, bez tople vode, grijanja, mi smo mu dali neke deke da mu bude toplije :(

ja necu da se svadjam s njim :roll: ali meni neda a onda moj kolega malo podigne glas i dobije to isto mjesto :x

inace ispred vrata od firme imamo jedno mjesto na koje se nikada ne stignemo parkirati... :skoljka:

ne znam stvarno ko mi je gori.. ovi sto dolaze po vize i ne znaju za jednosmjerne ulice, ili ovi sto tu stanuju i znaju za jednosmjerne ulice... :mrgreen:
Da, zivi u neuslovnom stanu, ali ima par njegovih susjeda iz ulice (jedan od njih je tata moje prijateljice) koji ga pomazu i kupe mu namirnica i drugi potrepstina.
kockica_kockica

#953 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by kockica_kockica »

Better Man wrote:
kockica_kockica wrote:znam da je pjesnik udovac i da mu je zena poginula u ratu.. pokazivao mi slike i pjesme koje je pisao.... :) meni je njega zao jer zivi u neuslovnom stanu, bez tople vode, grijanja, mi smo mu dali neke deke da mu bude toplije :(

ja necu da se svadjam s njim :roll: ali meni neda a onda moj kolega malo podigne glas i dobije to isto mjesto :x

inace ispred vrata od firme imamo jedno mjesto na koje se nikada ne stignemo parkirati... :skoljka:

ne znam stvarno ko mi je gori.. ovi sto dolaze po vize i ne znaju za jednosmjerne ulice, ili ovi sto tu stanuju i znaju za jednosmjerne ulice... :mrgreen:
Da, zivi u neuslovnom stanu, ali ima par njegovih susjeda iz ulice (jedan od njih je tata moje prijateljice) koji ga pomazu i kupe mu namirnica i drugi potrepstina.
:) kad ovako nesto cujem mislim da svijet ipak nije tako bezosjecajan kako se cini... i mi mu pomazemo s vremena na vrijeme :)

a na temu

jutros na jednom od skretanja ... da skrenem moram proci dvije trake.... iza mene Majmun ( sa velko slovo M) ... neko auto daje zmigavac da skrece... ne pokazuje nikakvu intenciju da ce me pustiti prije sebe... cekam da lik skrene i onda mogu i ja... lik mi pokazuje rukom da prodjem... Majmun sa veliko slovo M trubi... pa ja stvarno nemam rijeci vise za neke likove na cesti... Majmun vozi dijete koje mu izmedju sjedista stoji ... :x
atko

#954 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by atko »

:roll:

bar djete nije krivo ... al eto ... istresite svoje frustracije ... kad bi svi sad prepricavali svako skretanje :roll: :-) ... pomislis li nekad da je i do tebe nemoguce je da u svih 274597878 skretanja koje si nam do sad prepricala si bas ti uvijek u pravu ...

Tipicno naski ... ja pa ja ... ostali ni ne postoje u saobracaju :roll: :-)
kockica_kockica

#955 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by kockica_kockica »

atko wrote::roll:

bar djete nije krivo ... al eto ... istresite svoje frustracije ... kad bi svi sad prepricavali svako skretanje :roll: :-) ... pomislis li nekad da je i do tebe nemoguce je da u svih 274597878 skretanja koje si nam do sad prepricala si bas ti uvijek u pravu ...

Tipicno naski ... ja pa ja ... ostali ni ne postoje u saobracaju :roll: :-)

nije do mene jer ja pratim znakove u saobracaju ...
ne vozim suprotnim pravcem ulicama...
pustam pjesake da prodju...
kad skrecem gledam ko ima pravo prvenstva, i jos uvijek nemam moc preskakati vozila...

a ti ako se pronasao u mojim postovima stvarno mi te zao :D
vozač

#956 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vozač »

ne znam da li je zbog sparine ili čega drugog, ali jučer poslije podne, oko 17 do 17.30, količina luđaka na gradskim ulicama bila je evidentno nadprosječna (ovo ja malo u izetovom stilu), od otoke do ilidže same budale na cesti, nema ko se ne uvaljuje, sve nervozno, nabrijano, odavno nisam imao luđu vožnju, čak sam se i ja istresao na jednu gđu, koja je u svoj toj gunguli ispred mene vozila 26 km/h, a oko mene sve mahnito, nit možeš lijevo nit možeš desno, ovi iza trube, okolo svi jure, a ja ko po nesreći u srednjoj traci gdje nikad ne vozim, na ilidži u kružnom sudar, u povratku na pofalićima još jedan, ludnica, al eto...i to bi i prođe,kako li će bit danas
krusty

#957 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

nema niko klime pa svi nervozni kad ugrije :lol: :lol: :lol: :lol:
petardom pocesljan

#958 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by petardom pocesljan »

Pun mjesec, a toshibe na remontu pa se sve unervozilo zbog toga :lol: :lol: :lol: :-) :-)
kurty

#959 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by kurty »

:D
Last edited by kurty on 31/05/2010 14:51, edited 1 time in total.
amrica

#960 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by amrica »

@kurty, dragi, dobri, :sad:

Ne znam sta da ti kazem. Prijavio si policiji, guraj dalje, budi dosadan...
kurty

#961 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by kurty »

amrica wrote:@kurty, dragi, dobri, :sad:

nisam prijavio... Nije onaj policajac nista htjeo da pokrece, dok ne donesem ljekarsko uvjereje... A sta cu donjeti... Bilo malo crvenila samo i to je to... Nema modrice neke...

nadam se da ce neko nekad vidjeti ove tablice i sjetiti se da sam se za njih raspitivao
amrica

#962 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by amrica »

kurty wrote:

nisam prijavio... Nije onaj policajac nista htjeo da pokrece, dok ne donesem ljekarsko uvjereje... A sta cu donjeti... Bilo malo crvenila samo i to je to... Nema modrice neke...

nadam se da ce neko nekad vidjeti ove tablice i sjetiti se da sam se za njih raspitivao
Pa prijavi, obavezno. U krajnjoj liniji, to je pokusaj ubistva, ti si bio na bicu, u najgorem slucaju si mogao pasti na glavu i :( . A to sto si prosao bez ozljeda je sreca :) .
Budale ce sutra nekoga stvarno tako gurnuti da pogine.
Cholina_Lokica

#963 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Cholina_Lokica »

:shock: :shock: :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#964 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Truba »

ja vozim uvijek u susret automobilima :shock: :shock: :shock: :shock:
radijator

#965 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by radijator »

kurty wrote:ne znam jel policajac onoliki emotivac ili je podjebant zasci, jer je ono kolacio oci, i govorio recenice "ma nemoj mi reci, sakom te udario"
:lol: :lol: :lol: :lol:
kakvi carevi
zonbirile

#966 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by zonbirile »

kurty wrote:

-----------------------------------------
trebao si uzeti ime i drota
vnm

#967 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vnm »

maloprije oko 21:30, ja krenuo na parking, zatrese se citav haustor, svira automobilska sirena bez prestanka. ja izadjem, pola komsiluka na prozorima. niko pojma nema sta je. gledam prema kruznoj ulici koja ide kroz grbavicu 2, vidim ide neki sivi karavan sporo, slaba mu svjetla, zvuci kao traktor. hajde zurio na aerodrom pa sam ignorisao, reko da ne budem mahalusha.

sad se vracam kuci, kad imam sta da vidim, 3 kontejnera razbacana na sve strane. tek sam onda povezao o cemu se radi.

lola je zveknuo u njih, prevrnuo 2 a jedan je bacio neka 3-4 metra i uhvatio sturu. inace to su kontejneri odmah poslije rasvjete u koju su prosle godine udarili oni momci sa bubom.
ssmmiilleeyy

#968 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by ssmmiilleeyy »

Danas ja svojim očima gledam kako se Policija s službenom 5-com ubacuje ispred kolone na semaforu

Mislim stvarno... dokle više krkanluka :(
AdnanSA

#969 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by AdnanSA »

Danas mi je autobus Grasa oduzeo prvenstvo prolaza na Plandištu kod Ilidže i to ono baš bezobrazno i očito. Kada sam digao ruku u znak protesta vozač Grasa gestikulira rukom i vidim da mi mater jebe i još pljuje prema meni.
Mislim stvarno kakva je to grupa kretena tamo skupljena sa kolca i konopca.
vozač

#970 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vozač »

kurty wrote:

jesi li se raspitao za video nadzor, ima li šansi da je to snimljeno sa nekog objekta u blizini, pa čovječe božiji mogao si poginuti, a ti tek tako puštaš stvari. što ga ne prijaviš policiji, nek istraže, ne treba im ljekarsko da ga privedu na razgovor. ja bih ga prijavio i još se raspitao za okolne objekte, možda neko ima video nadzor, ako to nije bilo negdje u pustahiji. sutra će tako ubiti nekoga.
atko

#971 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by atko »

vozač wrote:
kurty wrote:

jesi li se raspitao za video nadzor, ima li šansi da je to snimljeno sa nekog objekta u blizini, pa čovječe božiji mogao si poginuti, a ti tek tako puštaš stvari. što ga ne prijaviš policiji, nek istraže, ne treba im ljekarsko da ga privedu na razgovor. ja bih ga prijavio i još se raspitao za okolne objekte, možda neko ima video nadzor, ako to nije bilo negdje u pustahiji. sutra će tako ubiti nekoga.
Upravo ... imas br. reg. i mozes razvezati cvor ... mogo si fakat nastradati ... ovo je se moze tretirati kao pokusaj nanosenja teskih oslijeda sa smrtnim posljedicama ... to sto si imao srece, hvala bogu, ne umanjuje tezinu cina ... gdje se to tacno dogodilo ?? koja raskrsnica ... datum i vrijeme ... iskopaj nekoga u muriji da ti "na crno da" , ako nije moguce drugacije, podatke o vlasniku kombija, i snimke ako postoje a moze se vrlo lako desiti da bas postoje ;)
adnan06

#972 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by adnan06 »

Nije htjeo vec htio.
Nije donjeti vec donijeti.
duboka_misao

#973 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by duboka_misao »

atko wrote: Upravo ... imas br. reg. i mozes razvezati cvor ... mogo si fakat nastradati ... ovo je se moze tretirati kao pokusaj nanosenja teskih oslijeda sa smrtnim posljedicama ... to sto si imao srece, hvala bogu, ne umanjuje tezinu cina ... gdje se to tacno dogodilo ?? koja raskrsnica ... datum i vrijeme ... iskopaj nekoga u muriji da ti "na crno da" , ako nije moguce drugacije, podatke o vlasniku kombija, i snimke ako postoje a moze se vrlo lako desiti da bas postoje ;)
rjesena stvar u kurtijevu korist,kad dodje izmahala vam on ...
vozač

#974 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vozač »

duboka_misao wrote:
atko wrote: Upravo ... imas br. reg. i mozes razvezati cvor ... mogo si fakat nastradati ... ovo je se moze tretirati kao pokusaj nanosenja teskih oslijeda sa smrtnim posljedicama ... to sto si imao srece, hvala bogu, ne umanjuje tezinu cina ... gdje se to tacno dogodilo ?? koja raskrsnica ... datum i vrijeme ... iskopaj nekoga u muriji da ti "na crno da" , ako nije moguce drugacije, podatke o vlasniku kombija, i snimke ako postoje a moze se vrlo lako desiti da bas postoje ;)
dobro, ovo sad već prelazi u zajebanciju, a ja zamišljam te krebile u kombiju kako su se cjepali od smijeha kad se čovjek razbio sa bicikla.
sutra će tako i dijete gurnuti u prolazu ili potkačit pješaka retrovizorom po glavi, sve u zajebanciji.
uostalom, odrasli smo ljudi, znamo šta nam je činiti, ja bih predao broj najbližoj upravi, imaš tip auta, registraciju, daš izjavu, oni ga moraju privesti taman da te je samo pljunuo u prolazu, a kad ga privedu neće mu biti svejedno i sigurno će prestati sa tim glupiranjem. pretpostavljam da je riječ o retardima koji nisu ni svjesni šta mogu izazvati takvim ponašanjem. ja bih mu priuštio zadovoljstvo dolaska u policijsku stanicu, nek se barem zbog toga zamisli, pa taman da ništa ne bude. potrošiće par sati dok to obavi.
duboka_misao

#975 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by duboka_misao »

vozač wrote:
duboka_misao wrote:
dobro, ovo sad već prelazi u zajebanciju, a ja zamišljam te krebile u kombiju kako su se cjepali od smijeha kad se čovjek razbio sa bicikla.
sutra će tako i dijete gurnuti u prolazu ili potkačit pješaka retrovizorom po glavi, sve u zajebanciji.
uostalom, odrasli smo ljudi, znamo šta nam je činiti, ja bih predao broj najbližoj upravi, imaš tip auta, registraciju, daš izjavu, oni ga moraju privesti taman da te je samo pljunuo u prolazu, a kad ga privedu neće mu biti svejedno i sigurno će prestati sa tim glupiranjem. pretpostavljam da je riječ o retardima koji nisu ni svjesni šta mogu izazvati takvim ponašanjem. ja bih mu priuštio zadovoljstvo dolaska u policijsku stanicu, nek se barem zbog toga zamisli, pa taman da ništa ne bude. potrošiće par sati dok to obavi.
ne shvatam sta je zajebancija ? to sto je covjek dobio zadovoljstinu?
Locked