Chelsea FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hau jes no

#951 Re: Chelsea FC

Post by hau jes no »

vidi rafice ni kriv ni duzan na klupi chelsea :D a ljetos ga sampdoria odbila :lol: :D
Koolin1

#952 Re: Chelsea FC

Post by Koolin1 »

Lucas Leiva wrote:Ono cega se ja bojim je da ce Benitez postaviti ultimatum Romanu da mu se u najkracem mogucem roku na Stamford Bridge dostavi Lucas Leiva!

Dobro poznajem Rafaela Beniteza i njegovu fudbalsku viziju i filozofiju i drzim da je to njegov prvi slijedeci potez, nazalost!

To, ili ce traziti da mu dovedu Berrya iz City-a :-) :-)
Lakat Jebić

#953 Re: Chelsea FC

Post by Lakat Jebić »

dok je rafa bio u liverpoolu taj klub je licio na nesto. nije on kriv za transfer politiku nakon sto je dobio otkaz
LSD

#954 Re: Chelsea FC

Post by LSD »

Lakat Jebić wrote:dok je rafa bio u liverpoolu taj klub je licio na nesto. nije on kriv za transfer politiku nakon sto je dobio otkaz
Rafa je pravio mnogo gore transfere u Liverpoolu nego ovi što su došli iza njega...ojadio ih je :-)
vaučer

#955 Re: Chelsea FC

Post by vaučer »

LSD wrote:
Lakat Jebić wrote:dok je rafa bio u liverpoolu taj klub je licio na nesto. nije on kriv za transfer politiku nakon sto je dobio otkaz
Rafa je pravio mnogo gore transfere u Liverpoolu nego ovi što su došli iz njega...ojadio ih je.
:lol: :shock:
Gandalf

#956 Re: Chelsea FC

Post by Gandalf »

Lucas Leiva wrote:Ono cega se ja bojim je da ce Benitez postaviti ultimatum Romanu da mu se u najkracem mogucem roku na Stamford Bridge dostavi Lucas Leiva!

Dobro poznajem Rafaela Beniteza i njegovu fudbalsku viziju i filozofiju i drzim da je to njegov prvi slijedeci potez, nazalost!
:thumbup: dao bih mu ga džaba - u zadnje 2 sezone Leiva je odigrao 2 utakmice
missko

#957 Re: Chelsea FC

Post by missko »

Najgore ce proci Hazard nakon Rafinog dolaska, jer je kao obecanje bilo da ce Celsi promijeniti stil igre i to ga je odvuklo u Celsi a onda na kraju dovedu Rafu koji samo na kontru igra. Profitirat ce zasigurno Tores Rafinim dolaskom
belafonte

#958 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

Prvi sam bio u redu kad je trebalo pljuvat Beniteza, ismijavao navijače Liverpoola i njihovo slijepo vjerovanje Rafi... karma je čudo, dovede Rafu na klupu Chelsea...

Jedini tračak nade, nije što će najbolje izvuči iz Torresa, nije što će poboljšat užasne rezultate protiv Liverpoola koje Chelsea ima u zadnje vrijeme, već što @vaučer "sječe" ove što se trenutno naslađuju Chelseavim izborom trenera, na kraju dan ipak je on najmjerodavniji da kaže par stvari o Benitezu...

A ako i @vaučer zakaže :D , ipak je Benitez tu privremeno, čeka se Pep il još bolje Mourinho, ako osvoji LP sa Realom ove god eto odbjeglog sina u sekundi :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#959 Re: Chelsea FC

Post by Tomahawk11 »

Mourinho i kad bude dolazio u Englesku, destinacija nece biti Chelsea ;-)
ultima_palabra

#960 Re: Chelsea FC

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Mourinho i kad bude dolazio u Englesku, destinacija nece biti Chelsea ;-)
Tako je... ne vjerujem da on može oprostiti jedinom čovjeku koji ga je otpustio :-D Prevelika je to bila uvreda za njegov ego. Možda ako jednog dana neko drugi bude vlasnik Chelseaja.
miki.ba

#961 Re: Chelsea FC

Post by miki.ba »

Pitanje i ako je off.
Izbacuje me forum, tacnije odjavljuje me konstantno, neko slicnih problema?
ultima_palabra

#962 Re: Chelsea FC

Post by ultima_palabra »

miki.ba wrote:Pitanje i ako je off.
Izbacuje me forum, tacnije odjavljuje me konstantno, neko slicnih problema?
Desilo se 2-3 puta...
belafonte

#963 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

Hahaha vidi Realovaca što su se prepali...

To je neminovnost ljudi moji, ako bi Mou samo razmišljao kao trener, rekao bi dosegao sam vrh svijeta, evo me u Realu, nemam gdje više...
Al kurko, on nakon gomile osvojenih trofeja razmišlja i kao porodični čovjek, a mnogo puta je rekao da je London njegova destinacija gdje želi školovati djecu...

Može on i u ManU al SAF se ne misli penzionisat uskoro, tako da je vrlo logičan slijed da nakon osvojene LP ove godine napusti Španiju...

Istina je da će Roman morati da ga moli, ali to će biti izbor između :
da li želim da se eksponišem i dalje sa ovim suludim otkazima trenerima, ja kao čovjek koji najbolje funkcionišem iz sjene ili ću ljubiti noge Mourinhu...

Imamo tu i šeike ali oni su Mancini fanovi, čovjek će im opet donijeti titulu...

Naravno ovo je sve moguće ako se Pep bude pederisao i nervirao Romana, pa ga Roman odjebe...
ultima_palabra

#964 Re: Chelsea FC

Post by ultima_palabra »

Niko ne spori da će se on vratiti u Englesku, samo mislim da to neće biti ove godine. Ima ugovor do 2016., čak i da osvoji LP ove sezone ova ekipa Madrida ima prostora za dalji napredak, nije kao u Interu gdje je morao pobjeći jer je iscrpio zadnje kapi života iz onih staronja :D

A za 3 godine se može svašta desiti, može se SAF povući, mogu se šeici zasititi Mancinija, može Usmanov preuzeti Arsenal pa krenuti u veliki šoping...
Dugi nožni nokti

#965 Re: Chelsea FC

Post by Dugi nožni nokti »

Benitez je majstor za kup takmičenja. Pokazao je to sa Valencijom i sa Liverpoolom. Epizoda u Italiji (Inter) je nešto "posebno". Jose je otišao, sezonu prije je Inter odigrao iznad svojih mogućnosti te je Rafi ostala ekipa staraca koji su uradili ono što su prije nekoliko sezona samo mogli sanjati. Jednostavno, posljenje kapi krvi i znoja su uložili u sezonu kada su osvojili Ligu Prvaka.

Di Matteo je početnik. Ko ne vidi da je prošle sezone više sretno nego spretno osvojio Ligu Prvaka, taj nije objektivan. Abramović je imao jednu yebenu dilemu - dati otkaz Talijanu nakon osvojene LP i tako navući bijes navijača Chelseaja ili ga ostaviti znajući da on nije u stanju izvući maksimum iz veoma dobre ekipe. Desilo se ovo drugo, a s obzirom da Roman ne trpi nikakva s*anja - Talijan je na kraju morao spakovati kofere.

Rafa je bolji taktičar, motivator... Bolji trener od Di Mattea. Siguran sam da će Chelsea biti konkurentan u Premiershipu i da se neće desiti prethodna sezona kada su u pojedinim trenucima služili kao ekipa za popravljanje gol razlike. :D Ima dovoljno Španaca u timu (Romeu, Mata, Torres), a to je Rafi "najvažnije". Novca nikad nije manjkalo (mada sumnjam da će Roman sada iskesiti veliku svotu novca u januarskom roku, posebno ukoliko se ne prođe u osminu finala Lige Prvaka), što znači da Rafa ima sve moguće resurse da pokaže kako još uvijek nije za starog gvožđa.

Tipujem da će on biti trener Chelseaja i naredne sezone. 8)
skenderija04

#966 Re: Chelsea FC

Post by skenderija04 »

Benitez je potpisao do kraja sezone sto znaci da je prelazno rjesenje , vatrogasac, most...... E sad, ako Rafa npr. osvoji P.L. nece ga otjerati ni vrucom vodom.
ultima_palabra

#967 Re: Chelsea FC

Post by ultima_palabra »

Di Matteo nije ni bio trener na kraju prošle sezone, to je bio Terry :D Pošto Roman na kraju sezone nije mogao dobiti nekog od trenera koje je tražio, onda je ostavio njega. Tad je RDM počeo sprovoditi neke svoje ideje, na početku je to i išlo... lagan raspored plus dobra forma pojedinaca, ali vrlo brzo se pokazalo da nije to to.
missko

#968 Re: Chelsea FC

Post by missko »

Celsi sprema nesto vece. Rafa je tu da odgura sezonu do kraja i da rastjera na najbezbolniji nacin Lamparda i Terija, i da malo popravi Toresa da uzmu koju pinku i na njemu i da Celsi slijedece sezone krene u novu eru sa novim trenerom.
Ruzna stvar koja ce se desiti je da Hazard ima sansu da propadne pod Rafom, Rafa igra tvrdu odbranu i orjentise se na kontra napade i njemu ne treba plej nego trebaju mu dvije sestce tipa Alonso, bas me zanima koga ce Rafa postaviti da igra slijedece kolo?
ultima_palabra

#969 Re: Chelsea FC

Post by ultima_palabra »

missko wrote:Celsi sprema nesto vece. Rafa je tu da odgura sezonu do kraja i da rastjera na najbezbolniji nacin Lamparda i Terija, i da malo popravi Toresa da uzmu koju pinku i na njemu i da Celsi slijedece sezone krene u novu eru sa novim trenerom.
Ruzna stvar koja ce se desiti je da Hazard ima sansu da propadne pod Rafom, Rafa igra tvrdu odbranu i orjentise se na kontra napade i njemu ne treba plej nego trebaju mu dvije sestce tipa Alonso, bas me zanima koga ce Rafa postaviti da igra slijedece kolo?
Pa koja je glavna odlika Hazarda? To da je brz. Valjda bi se onda trebao uklopiti u takav stil... više bih se zabrinuo za Oscara.

A Torres je počeo propadati već u zadnjoj sezoni sa Rafom.
LSD

#970 Re: Chelsea FC

Post by LSD »

missko wrote:Celsi sprema nesto vece. Rafa je tu da odgura sezonu do kraja i da rastjera na najbezbolniji nacin Lamparda i Terija, i da malo popravi Toresa da uzmu koju pinku i na njemu i da Celsi slijedece sezone krene u novu eru sa novim trenerom.
Šta li Čelzi više ima spremiti da mi je znati :shock: ruski tajkun je uspio otpustiti sedam trenera u zadnjih pet godina (Mourinho, Grant, Scolari, Hiddink, Ancelotti, Villas- Boas, Di Matteo) - pa ovo ni Čelik više ne radi...svi oni redom su dobili rusku nonu u pakaš, znaci tom diktatoru niko živ od trenera ne odgovara....i sad treba Guardiola da se spusti na jako niske nivoe gdje bi ga ruska lopina šutirala nogom za godinu dana, pa nije toliki mazohista.

Nema ruska baraba više šta spremiti , u tom je fol ;-) ....što je sprem'o - sprem'o je....bandit sad samo može nabijati s noge na nogu ovdje trenere koji za pare savijaju kičmu pred njim, dok mu ne dojati i Čelzi i London i Engleska i fudbal opcenito.
Tomahawk11
Globalni moderator

#971 Re: Chelsea FC

Post by Tomahawk11 »

.
Last edited by Tomahawk11 on 23/11/2012 12:39, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#972 Re: Chelsea FC

Post by Tomahawk11 »

Tomahawk11 wrote:Al ga Fergie shuknu Benitezu :lol:
"Logično je da daju čovjek šansu da osvoji naslov klupskog prvaka svijeta nakon što je donio historijski naslov u Ligi prvaka, ali ne! Rafa Benitez je pravi srećković koji bi mogao imati u svojoj biografiji dva naslova svjetskog klupskog prvaka, a da nijednom on nije bio taj koji je izborio nastup na tom takmičenju", zaključio je Ferguson.
mikelandjelo

#973 Re: Chelsea FC

Post by mikelandjelo »

koji kompleks fungusona :lol:

bio je uvijek bolji takticar od starog prdonje i da nije FA sudija da ga guraju vjerovatno manchester ne bi osvojio ni 3 naslova u ovih 20 gidina
Tomahawk11
Globalni moderator

#974 Re: Chelsea FC

Post by Tomahawk11 »

Pa nisu ih sudije gurale u LP :-)
Ne treba pretjerivati, nisam ni ja ljubitelj Uniteda, ali su klub s kicmom, za razliku od, recimo, Chelsea.
vaučer

#975 Re: Chelsea FC

Post by vaučer »

Lijepo je vidjeti kako je Ferguson i dalje iskompleksiran Benitezom.
Post Reply