Istina o invalidima

Locked
8. sekretar SKOJ-a

#951 Re: Istina o invalidima

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

zonbirile wrote:
8. sekretar SKOJ-a wrote:
zonbirile wrote:da bi ti imao lovu,mora se oduzeti onima kojima ne treba,ni za kakvu terapiju,jer nisu ni bolesni.Pa ti izgleda ne vjeruješ da ima i takvih.
Pa, hoću li ih ja loviti i prijavljivati? Ja nikoga ne poznajem ko je simulant i ko prima naknade sa lažnim dijagnozama. BTW, prošao sam jedno 15 revizionih ljekarskih pregleda i sve prošao. Čim se promijeni vlast, a oni nas maltretiraju i još traže da platimo taj revizioni pregled.

SVI ČITAOCI OVE TEME KOJI IMAJU NEKO SAZNANJE ZA NEKOGA KO SIMULIRA INVALIDNOST MOLIM DA ANONIMNO PRIJAVI CIVILNE NERATNE SIMULATORE, NA E-MAIL ADRESU MINISTRA VJEKOSLAVA ČAMBERA (Ministarstvo za rad i soc. politiku FBiH) ili NA E-MAIL ADRESU MINISTRA HELEZ ZUKANA (Ministarstvo za boračka pitanja) AKO JE U PITANJU RVI SIMULANT!
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/mi ... /index.php

NIŠTA VAS NE KOŠTA NEKOLIKO KLIKOVA I MALO TIPKANJA I TO SVE ANONIMNO. TIME ĆETE POMOĆI NAMA, STVARNIM INVALIDIMA, ODNOSNO ONESPOSOBLJENIM OSOBAMA!
---------------------------------------------
eto vidiš :thumbup: za ovo velikim slovima
Oko 15% psihičkih bolesnika izvši samoubistvo, a još drugih 15% pripadaju grupi homoseksualaca.
@zonbirile, hvala ti za ovu pohvalu!
:kiss:
zonbirile

#952 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

svjetske statistike kazuju da je veliki broj saobraćajki iz čista mira,sa obično smrtnim ishodom-samoubistvo
8. sekretar SKOJ-a

#953 Re: Istina o invalidima

zonbirile wrote:svjetske statistike kazuju da je veliki broj saobraćajki iz čista mira,sa obično smrtnim ishodom-samoubistvo
Idi radi čovječe, prođe ti radni dan u forumašenju. Ja ti PDV uplaćujem u budžet, a ti bježiš sa posla.
Saću te prijaviti moderaciji da te banuju!
:x
zonbirile

#954 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

:-) :roll: :shock: :? :|
8. sekretar SKOJ-a

#955 Re: Istina o invalidima

zonbirile wrote: :-) :roll: :shock: :? :|
:kiss: :kiss: :kiss:
boljesutra

#956 Re: Istina o invalidima

Post by boljesutra »

zonbirile wrote:
8. sekretar SKOJ-a wrote:
zonbirile wrote:da bi ti imao lovu,mora se oduzeti onima kojima ne treba,ni za kakvu terapiju,jer nisu ni bolesni.Pa ti izgleda ne vjeruješ da ima i takvih.
Pa, hoću li ih ja loviti i prijavljivati? Ja nikoga ne poznajem ko je simulant i ko prima naknade sa lažnim dijagnozama. BTW, prošao sam jedno 15 revizionih ljekarskih pregleda i sve prošao. Čim se promijeni vlast, a oni nas maltretiraju i još traže da platimo taj revizioni pregled.

SVI ČITAOCI OVE TEME KOJI IMAJU NEKO SAZNANJE ZA NEKOGA KO SIMULIRA INVALIDNOST MOLIM DA ANONIMNO PRIJAVI CIVILNE NERATNE SIMULATORE, NA E-MAIL ADRESU MINISTRA VJEKOSLAVA ČAMBERA (Ministarstvo za rad i soc. politiku FBiH) ili NA E-MAIL ADRESU MINISTRA HELEZ ZUKANA (Ministarstvo za boračka pitanja) AKO JE U PITANJU RVI SIMULANT!

NIŠTA VAS NE KOŠTA NEKOLIKO KLIKOVA I MALO TIPKANJA I TO SVE ANONIMNO. TIME ĆETE POMOĆI NAMA, STVARNIM INVALIDIMA, ODNOSNO ONESPOSOBLJENIM OSOBAMA!
---------------------------------------------
eto vidiš :thumbup: za ovo velikim slovima
Pozz..šta mi dobijamo sa tim što nekog prijavimo?ja lično ne bih nikog prijavila ...logično..ljudi dali pare i ostvarali prava na takav način a ja nisam imala pare da im dam i samo mi umanjuju a o dugu po starom reješenju da i ne govorim ,nisam htjela ići na tužbu i prolazim isto kao i oni koji su tužili ma ne znam više ni šta pišem jer znam da će biti kritika mnogo na ovo ali neka... samo znam jedno ako ja ili neko od nas prijavi tog nekog da nama ništa ni onako neće biti bolje jer ja lično sam toliko ogorčena na njih sve ...Korisnik sam invalidnine 4god. samo na papiru a u finansijama samo 10mj..i ponovna revizija me sroza na nulu...ja koristim invalidska kolica a gospoda mi ukida pravo na ortopedski dodarak i ako u mom svakom nalazu piše:Stanje ne promijenjeno ..i trebam čekati rješenje pet mjeseci i od tog mjeseca kada primim to rješenje tada mi se priznaje pravo ..a onih predhodnih mjeseci možda nisam bila invalid jer mi naprave prekide stalno ..dobijem rješenje na osam mjeseci ..ja ne znam dali je iko dobio rješenje na osam mjeseci kao ja i dok ponovo procedura prodje oni meni ukradu po par mjeseci ..pa još mi i umanje iznos i ocjenu ..ma bez veze ..Pišite sada šta god hoćete ,kmentarišite ma radite šta hoćete ja znam samo jedno :ko ima pare taj je i dobro prošao i neka je ja mu čestitam ..ljutili se Vi li ne ali i ja sam invalid ali ako nastave ovako ja mislim da če oni mene sa sledećim rješenjem dići na noge hehheheh to je naša vlast ,to su naši doktori oni koji su mene lično i smjestili u invalidska kolica i digli ruke od mene ...gggggggggggggrrrrrrrrr muka mi je od svih ...
zonbirile

#957 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

žao nam je ,ali upravo zbog uhljupa vi ne možete da ostvarite svoja prava,a budite ubijeđeni da se forumi čitaju.Kada bi još počeli imenično prozivati kao Kaću...nešto bi i bilo.
boljesutra

#958 Re: Istina o invalidima

Post by boljesutra »

zonbirile wrote:žao nam je ,ali upravo zbog uhljupa vi ne možete da ostvarite svoja prava,a budite ubijeđeni da se forumi čitaju.Kada bi još počeli imenično prozivati kao Kaću...nešto bi i bilo.
ja bih bila baš sretna kada bih neko ovo pročitao jer istina je sve ...već treća godina ja sam u invalidskim kolicima sa kojim ni ispred zgrade ne mogu izaći i osudjena da budem u četiri zida... a lično su mi to doktori uradili i osudili me na ovakav život..... ja bih prije krivila doktore koji uzmu novac za nalaz a ne one koji to daju...a ja ću otići
otići do instituta da potražim doktoricu koja je ustanovila da (paraplegičaru) meni ne ukazuje potreba za ortopedskim dodatkom ..da budem i ja humana da joj ta kolica poklonim...ja nemam oraha u džepu ako nekog i interesuje ko sam neka mi piše i pita ja ću reći jer se istine ne bojim ...ocjenila me je 90% II grupa i priznaju mi se prava :
Lična invalidnina II grupa u novčanom iznosu od 82,32
Dodatak za njegu i pomoć od strane drugig lica II grupa 137,20
što ukupno iznosi 219,52km ...Ja Vas sve lijepo pozdravljam...
zonbirile

#959 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

boljesutra wrote:
zonbirile wrote:žao nam je ,ali upravo zbog uhljupa vi ne možete da ostvarite svoja prava,a budite ubijeđeni da se forumi čitaju.Kada bi još počeli imenično prozivati kao Kaću...nešto bi i bilo.
ja bih bila baš sretna kada bih neko ovo pročitao jer istina je sve ...već treća godina ja sam u invalidskim kolicima sa kojim ni ispred zgrade ne mogu izaći i osudjena da budem u četiri zida... a lično su mi to doktori uradili i osudili me na ovakav život..... ja bih prije krivila doktore koji uzmu novac za nalaz a ne one koji to daju...a ja ću otići
otići do instituta da potražim doktoricu koja je ustanovila da (paraplegičaru) meni ne ukazuje potreba za ortopedskim dodatkom ..da budem i ja humana da joj ta kolica poklonim...ja nemam oraha u džepu ako nekog i interesuje ko sam neka mi piše i pita ja ću reći jer se istine ne bojim ...ocjenila me je 90% II grupa i priznaju mi se prava :
Lična invalidnina II grupa u novčanom iznosu od 82,32
Dodatak za njegu i pomoć od strane drugig lica II grupa 137,20
što ukupno iznosi 219,52km ...Ja Vas sve lijepo pozdravljam...
-----------------------------
samo bez žuči iznesite ovde sve postupno,ako imate i slijed pregleda imena,nađe se uvijek neko sa nekim svojim iskustvom koje vam može pomoći.
8. sekretar SKOJ-a

#960 Re: Istina o invalidima

Pregledavam web. stranicu Ministarstva rada i soc. politike FBiH ne bih li ugledao obavijest o isplatama naknada za civilne, neratne invalide i nađem ovu obavijest o dugovanjima prema invalidima:
http://www.fmrsp.gov.ba/s/index.php wrote:Četvrtak, 26 Svibanj 2011
URED MINISTRA

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Posljednjih nekoliko mjeseci u Federaciji Bosne i Hercegovine pokrenuto je nekoliko tisuća parničnih postupaka protiv Vlade Federacije BiH kao dužnika za neisplaćene naknade neratnim invalidima koje su ostvarili po Zakonu o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite obitelji sa djecom („Službene novine FBiH“, br. 54/04i 36/99), a koji je bio na snazi do 12.03.2009. godine. Vlada Federacije BiH ne spori dug prema ovoj populaciji i sukcesivno ga već tri godine značajno smanjuje.

Prije tri godine kada je počelo servisiranje ovoga duga on je iznosio oko 138 miljuna KM, a sada nakon 30.04.2011. godine dug iznosi oko 42 miljuna KM. Ovim tempom kompletan dug će biti izmiren do polovice 2012. godine, te stoga Federalno ministarstvo apelira na korisnike da, i u njihovom interesu i u interesu Proračuna FBiH, kome se nameću dodatni troškovi sudskih postupaka, kamata, odvjetničkih usluga itd, iskažu dodatno strpljenje i razumijevanje. Uz financijske probleme koje ovakvi postupci čine Federaciji BiH, u posljednje je vrijeme nazočan i problem nejednake sudske prakse kada je u pitanju nominiranje pravoga dužnika u pravosnažnim presudama. Naime, po Zakonu o osnovama socijalne zaštite („Službene novine FBiH“ broj: 54/04 članak 18 m i 18 n) jasno je da sve isplate po ovome Zakonu isplaćuje Federalno ministarstvo iz Federalnog proračuna. Unatoč tomu neki se sudovi, u konkretnom slučaju Općinski sud Mostar, odlučuju presuđivati obavezu centrima za socijalni rad, koji istina jesu izdavači rješenja kojima se priznaje pravo korisniku, ali nisu stvarni dužnik, nego je to drugostepeni organ u postupku.

Ovakva bi praksa dovela do blokade rada centara za socijalni rad u FBiH, a stranke ne bi mogle naplatiti dugujući iznos, te ovim putem zamoljavamo nadležne, obzirom da izravni razgovori nisu urodili plodom, da još jednom preispitaju stav u interesu korisnika prava, kao i ionako osiromašenih centara za socijalni rad.

MINISTAR

Vjekoslav Čamber
simple_girl1

#961 Re: Istina o invalidima

Post by simple_girl1 »

Invalidnine su legle! :)

Lijep pozdrav :thumbup:
*malena*

#962 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozz za sve,da legle su neratne invalidnine jutros u 9h.pozz
Alloni

#963 Re: Istina o invalidima

Post by Alloni »

I ja sam upravo iz banke uplacene su invalidnine :thumbup:
Nele70

#964 Re: Istina o invalidima

Post by Nele70 »

Vertigo wrote:
legendo_moja wrote:Vjerujem da je između 20% i 30% RVI dobilo rješenja na osnovu lažnih nalaza doktora. Ja ih znam barem 2, a uskoro ću još jednog, jer mi je bliska osoba nedavno dala par hiljada maraka doktoru da mu završi nalaze za invalidsku.

Toliko.
sve i da je neko neokrznut izasao iz Armije, 3-3,5 godine provedene u rovovima i blatu, po brdima i dolinama BiH, moralo je ostaviti posljedice po zdravlje istog.
zamisli...januar...Treskavica...i ti na njoj 45 dana.....
Iz armije je većina izašla neokrznuta, ali je ovaj stranačko familijarni korumpirani sistem obezbijedio zakon po kojem samo najveći stradalnici, čitaj RVI imaju visoka primanja....a onda su od 1996-te na ovamo počeli i da proizvode iste, tako da po nekim slobodnim procjenama u jednoj ozbiljnoj reviziji, bez "statusa" bi ostalo više od 60 % navedenih.
8. sekretar SKOJ-a

#965 Re: Istina o invalidima

Ko god ima neka saznanja o lažnim RVI ili lažnim civilnim, neratnim invalidima, neka dojavi ministarstvima i to za RVI ministru Zukanu Helezu, a ove druge lažne da prijavi ministru Vjekoslavu Čamberu.

Sve anonimno i putem e-mail poruke. Osevapiće se ko god da prijavi makar jednog foliranta.

zonbirile

#966 Re: Istina o invalidima

Post by zonbirile »

8. sekretar SKOJ-a wrote:Ko god ima neka saznanja o lažnim RVI ili lažnim civilnim, neratnim invalidima, neka dojavi ministarstvima i to za RVI ministru Zukanu Helezu, a ove druge lažne da prijavi ministru Vjekoslavu Čamberu.

Sve anonimno i putem e-mail poruke. Osevapiće se ko god da prijavi makar jednog foliranta.

---------------------------------
to drug,a pošto si i ovde anonimam spomeni uhljupa za kojeg s siguran da je lažnjak.
8. sekretar SKOJ-a

#967 Re: Istina o invalidima

zonbirile wrote:
8. sekretar SKOJ-a wrote:Ko god ima neka saznanja o lažnim RVI ili lažnim civilnim, neratnim invalidima, neka dojavi ministarstvima i to za RVI ministru Zukanu Helezu, a ove druge lažne da prijavi ministru Vjekoslavu Čamberu.

---------------------------------
to drug,a pošto si i ovde anonimam spomeni uhljupa za kojeg s siguran da je lažnjak.
Pa, bogami, za mnoge i nisam anoniman,...Da spomenem Kaću,...Vidi šta je @Hamza ranije pisao kako je lično prijavljivao lažne RVI,...bez anonimnosti i nickovske zaštite. Hrabar u ratu, hrabar u miru!
*malena*

#968 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozz za sve,e ovako prije par noći sam slušala vezano za isplate zaostataka,i kažu dobiće ih svi mislim ko god ima pravo ali će se isplatiti do kraja 2012 pa sada kada ko dođe na red.pozz
suljke

#969 Re: Istina o invalidima

Post by suljke »

Sto se tice isplate zaostataka isplate idu, zavisi koliko je ko uporan i koliko ko ima veza. Provjereno znam za tri invalida koji su dobili rijesenje poslije moje majke, a isplaceni su im zaostatci. Ocu od kolege koji samnom radi u ovom mjesecu isplaceni zaostatci ( rijesenje dobio poslije moje majke ).
Poslao sam dopis ministarstvu i cekam odgovor.
8. sekretar SKOJ-a

#970 Re: Istina o invalidima

suljke wrote:Sto se tice isplate zaostataka isplate idu, zavisi koliko je ko uporan i koliko ko ima veza. Provjereno znam za tri invalida koji su dobili rijesenje poslije moje majke, a isplaceni su im zaostatci. Ocu od kolege koji samnom radi u ovom mjesecu isplaceni zaostatci ( rijesenje dobio poslije moje majke ).
Poslao sam dopis ministarstvu i cekam odgovor.
I ja sam iskoristio trenutnu promjenu vlasti i poslao neku molbu u vezi sa zaostacima iza nedavno umrle matere, pa sam ''imao čast'' da me lično zamjenik ministra, D.J. zadužen za neratnu civilnu socijalu, pozove putem telefona.
Iako ih nisam dobio putem suda, učinilo mi se da sam ubijedio dotičnog da sam u pravu kada sam poslao molbu sa zahtjevom da mi isplate naknade za t.nj. što je nisu isplaćivali dok je mater bila živa, a imala je pravo na nju (Oboljela prije svoje navršene 65.godine života, a podnijela prvi zahtjev nakon navršene 65.g. života).
*malena*

#971 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pozz,znam da idu veze ali sad nem se ništa učiniti moglo se dok nije posljednja revizija bila,ja imam komšinicu radi u centru i ona je probacivala ko joj se obratio i ti su davno dobili zaostatke a sad nemože jer to je otišlo u Sar i oni odozgo isplaćuju koga hoće ja sam se kasno sjetila da joj se obratim vezano za nanin zaostatak.pozz
8. sekretar SKOJ-a

#972 Re: Istina o invalidima

Putem FTV Dnevnika 2 sam vidio vijest o poskupljenju struje od 1. jula 2011. i ona jedna gospođa iz FERKA reče da će invalidne osobe imati neke beneficije na potrošnju struje.
Ne znam sada kako će se sve realizovati i hoće li se domaćinstva u kojima ima invalida prijavljivati putem opštinskih Službi za soc. rad ili na neki drugi način, u svakom slučaju budite informisani, pa se prijavljujte.

Ako beneficije budu minimalne, nekada je i 5 KM veliko za nekoga. Ne propusite se prijaviti, a i obavijestiti vama poznate slučajeve koji ne prate dovoljno pažljivo vijesti, da se prijave.
suljke

#973 Re: Istina o invalidima

Post by suljke »

I ja sam pratio na Dnevniku, ali mislim da se to odnosi samo na kolektivne domove za smjestaj
*malena*

#974 Re: Istina o invalidima

Post by *malena* »

Pooz za sve,samo da vas obavijestim da su legle neratne inv sada u 15h eto da znate sretno vam.pozz
8. sekretar SKOJ-a

#975 Re: Istina o invalidima

*malena* wrote:Pooz za sve,samo da vas obavijestim da su legle neratne inv sada u 15h eto da znate sretno vam.pozz
Hvala @*malena*,
Idem sutra t.j., danas u petak, u banku da podignem svoj obrok.
Locked