Cars & Coffee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

German Diesel Executive

Audi
117
33%
Bmw
115
33%
Mercedes-Benz
119
34%

Total votes: 351

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#951 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

citroen wrote:sve je ovo super,ali Nissan GTr je kralj sportskih automobila,definitivno ....Lex je dobar ali na stazi bi bio iza GTr-a,kao i oni POrscheici i Ferarrii,Ljudi su napravili auto koje je slabije po snazi od mnogih,ali i pored toga je brzi,jeftiniji je od slicne konkurencije sto mu osigurava uspjeh u svakom pogledu,a i funkcionalniji je od konkurencije,ima bolji gepek :D :D :D :D :D

GTR je samo orijentacija za superauta, jedni padaju ispod drugi opet iznad. LFA je jedan od onih koji su iznad, znam cijena je sa druge planete ali opet sa 500 modela ici ce ko halva i opet nece imati zarade na njemu.

Znaci imaju tehnologiju :!: , saradnja sa Aston Martin urodila plodom :?: , samo me interesuje kako ce slijedeci ISF da izgleda, zvuci i idee..
Šeha

#952 Re: Cars & Coffee

Post by Šeha »

corolla02 wrote: Znaci imaju tehnologiju :!: , saradnja sa Aston Martin urodila plodom :?: , samo me interesuje kako ce slijedeci ISF da izgleda, zvuci i idee..
Mene samo zanima da li ce IS350 biti malo komotniji. :) Ovaj sadasnji meni tijesan iako sam nizak.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#953 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Šeha wrote:
corolla02 wrote: Znaci imaju tehnologiju :!: , saradnja sa Aston Martin urodila plodom :?: , samo me interesuje kako ce slijedeci ISF da izgleda, zvuci i idee..
Mene samo zanima da li ce IS350 biti malo komotniji. :) Ovaj sadasnji meni tijesan iako sam nizak.
he he to ne znam, ali ovaj IS je sasvim dovoljan za vozaca i suvozaca, no zadnja klupa bas nije najkomfornije mjesto za putovati, niti se to moze reci za njegove suparnike iz C klasse(stari) ili BMW3 momentalni. No neko ko treba vise prostora i po potrebi ide za klasu visee..
zecko_kupuz

#954 Re: Cars & Coffee

Post by zecko_kupuz »

Vala Lexus nema taj renome u svijetu da može napraviti (što bi na engleskom rekli) "supercar" i drsko ga naplaćivati preko 300 hiljada FUNTI.:shock: Ustvari, to već rade. :P :D
Ne znam, Japanci ko Japanci. :-? Mogu oni napraviti šta god, ali opet meni ovo nije impresivno kao npr. jedan Spyker, koji, usput govoreći, ima i lošije performanse.
Koliko god se Lexus trudio, nikada neće dostići onaj željeni nivo eksluzivnosti.

Brate dragi, Lotus Elise (ili Exige) je najmudrija kupovina po ovom pitanju.:D Platiš stotinjak hiljada maraka, dobiješ dvjestotinjak konja i sulude performanse. ;-)
corolla02

#955 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Da sve to stoji, ali sve je to opet samo stvar ukusa i mogucnosti kupaca. Takodjer, stoji i to da su iz reda Lexusa napravili pravo atletsko auto sa pogledom unaprijed a ne retroaktivno kako to neki drugi radee...

anonimni clan

#956 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

Mercedes SLS

Image
Image
respo

#957 Re: Cars & Coffee

Post by respo »

corolla sta je ovo toyota povlaci 8 miliona auta :-)
zbog greske
anonimni clan

#958 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

corolla02

#959 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

respo wrote:corolla sta je ovo toyota povlaci 8 miliona auta :-)
zbog greske
da to je istina, neki problemi oko gas papucice, mada jos nije jasno jel to to. U pitanju je nekih 8-9mil vozila, 5 mil na s. americkom kontinentu plus 3-4 mil worldwide. Momentalno su ugasili 4 fabrike od 5 koliko ih je na s. americkom kontinentu. Sva auta koja su na koja se ovo odnosi prodaja im je obustavljena do daljnjega. Inace 5 mrtvih ima do sad i traje prava hajka na Toyotu da prizna sta je pravi uzrok. Ostali proizvodjaci sad love u mutnom i daju novcane naknade za sve Toyote na cesti te da ih zamjene sa njihovim vozilima. Uglavnom teski momenti za Toyotu, mada kvar ce se otkloniti, uzece im se nesto novaca i zivot tece daljee.. :) Takodjer, ici ce pred Kongress SADa uskoro da se pravdaju

Ovdje ima malo vise informacija o modelima i dogadjanjima vezanim za njih

http://www.toyota.com/recall/
respo

#960 Re: Cars & Coffee

Post by respo »

onda nemoj molim te vise dizati toyotu u nebesa kao savrseno auto

to sto volis toyotu je ok ali nemoj prodavati svoju pricu i kuditi druge boga ti
corolla02

#961 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

respo wrote:onda nemoj molim te vise dizati toyotu u nebesa kao savrseno auto

to sto volis toyotu je ok ali nemoj prodavati svoju pricu i kuditi druge boga ti
:D de eto necu vise, I promise :-D
vnm

#962 Re: Cars & Coffee

Post by vnm »

kazu sinoc na njemackoj televiziji da ce mozda biti pozvani na servis peugeot 107 i citroen c1 modeli, jer koriste identicne dijelove kao aygo. ako se ne varam, rekose da je fabrika u poljskoj.
corolla02

#963 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

ljubav_aha

#964 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

kako prezivljavate voznje u snijegu uz toplu kafu ovih dana :D
corolla02

#965 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

mi smo u Sun Beltu :-D kisa mjestimicna danas
ljubav_aha

#966 Re: Cars & Coffee

Post by ljubav_aha »

mene voznaj auto odmora,haval Bogu sto zivim u vrijeme auta,a za avione se Bogu posebno zahavljujem :-D
Bullet Tooth Tony

#967 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

ma super,ko kostelic,tamo -vamo....onda kada je padao....pitanje saputnice " a jel ti to stalno pod rucnom vozis" :D :D
zecko_kupuz

#968 Re: Cars & Coffee

Post by zecko_kupuz »

Evo malo friških novitetića da postavimo. :-D

Audi A1:

Image
Image
Image
Image

Nissan Juke:

Image
Image
Image
zecko_kupuz

#969 Re: Cars & Coffee

Post by zecko_kupuz »

Idemo dalje.

VW Touareg (2010):

Image
Image
Image
Image

Interesantan dizajn, ali neću reći atraktivan. :P :D

Volvo S60 (2010):

Image
Image
Image
Image

Sa strane gledajući vuče "pomalo" na Insigniju, valjda zbog ove coupeovske linije. Ne znam još uvijek ko dijeli moje mišljenje da su mu farovi glomazni. :-)
sirocco

#970 Re: Cars & Coffee

Post by sirocco »

cijenjene kolege forumasi sta vi kazete na ovo :

cijena : 99 000 eura
2.0 16v
i jos 12 mjeseci garancia

Image
Image
Image
Image
AdnanSA

#971 Re: Cars & Coffee

Post by AdnanSA »

Kažem da je sranje i to bez granica. Ja bi ga u zatvor strpao ko je ovako unakazio jedno od najboljih auta ikad proizvedenih. :evil: :evil:
johntra

#972 Re: Cars & Coffee

Post by johntra »

A1 iznutra isti kao Fiesta prošle generacije, a najjači motor, trenutno 122 KS, a oni ga zovu najsportskijim malim autom? i za to čudo da uzmu nekome 16.000 eurića? :lol:
VW i dalje nastavlja sa svojom filozofijom redizajniranja modela i prodaje muda pod bubrege, kao eto ovo je nešto novo...ista stvar i sa šesticom t. Golfom pet+....jedino novo je hibridni motor i unutrašnjost, ostalo sve malo veći redizajn...
Nissan Juke je zvanično uzeo titulu Najružnijeg automobila na svijetu od FIAT-a Multiple...S60 čudno izgleda na prvu, ali ne sumnjam da će biti odličan automobil, koji će moći parirati svemogućoj trojici iz Njemačke...
A za Deltu i ne treba trošiti riječi... :x
Bullet Tooth Tony

#973 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

Cisto sumnjam da ce A1 posramiti uspjeh Minija kako najavljuju , osim ako ne bude bezobrazno jeftin ..mada cisto sumnjam, i pored toga , mogao bi se audi malo baciti na dizajn,meni ovo lici kao da imaju jednu presu pa kada zele A1 spljoste A4 sa dvije strane, kada zele A8 razvuku A6 i tako dalje , aj Nissana i plastike u unutrasnjosti a i ruzan je pravo , ove stope sa 370-tke fuj mu stoje :-x :-x i volan mi je pravo odvratan :-x , VW ko VW , slicna politika kao audi , mada mi se u unutrasnjosti cini sasvim ok , volvo mi je lijep :shock: :-) ali ostaju pri svom dizajniranju unutrasnjosti ...moze bolje to :D
anonimni clan

#974 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

johntra wrote:A1 iznutra isti kao Fiesta prošle generacije, a najjači motor, trenutno 122 KS, a oni ga zovu najsportskijim malim autom? i za to čudo da uzmu nekome 16.000 eurića? :lol:
VW i dalje nastavlja sa svojom filozofijom redizajniranja modela i prodaje muda pod bubrege, kao eto ovo je nešto novo...ista stvar i sa šesticom t. Golfom pet+....jedino novo je hibridni motor i unutrašnjost, ostalo sve malo veći redizajn...
Nissan Juke je zvanično uzeo titulu Najružnijeg automobila na svijetu od FIAT-a Multiple...S60 čudno izgleda na prvu, ali ne sumnjam da će biti odličan automobil, koji će moći parirati svemogućoj trojici iz Njemačke...
A za Deltu i ne treba trošiti riječi... :x
Na koju trojicu mislis?
Opel,VW i Ford?
Pa u pravu si............
Ali ako si mislio na BMW,Audi i Mercedes......grohotom se smijem. :lol: :lol: :lol: :lol:
johntra

#975 Re: Cars & Coffee

Post by johntra »

a što to ne bi????
to kao C klasa, trica i četovrka nešto nemoguće za dostići????
evo da se ja malo grohotom smijem.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply