Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
and

#951 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by and »

motachjointa wrote:Nude na jednom mjestu skoro sve sto valja na nama razumljivom jeziku. slazem se sve se to moze gledati i na drugim kanalima i gledam ali meni nije isti cejf gledat tekmu uz recimo albanski ili rumunski komentar i nas.
meni je bitno da gledam utakmicu,a komentar mi je nebitan.čak mi je najbolja opcija kad isključim komentatora i imam samo ton sa stadiona.
ja pored ovih kanala koje imam ne bi okretao motor na 36 stepeni da su arene free,a ne da kupim karticu.
iPod

#952 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Ah vidi prijatelju, sve je stvar ukusa, a o tome se ne raspravlja, ti nebi, neko bi, i tako ti je to.
Chivas1

#953 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chivas1 »

Pa koliko se ja sjecam neko mi je govorio da postoji nacin da se gleda bulsat na opticumu pomocu novog sw i kljuceva bla bla...znaci postoji i na dreamu vjerovatno slicno tako nesto..da ti ne treba ni kartica ni nista ..i bude rukomet na arenama a ne prenosi niko drugi :D :oops:
mumi80

#954 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mumi80 »

Rottweiler wrote: Daj ba sta pricas, tebi tip dao 2 linije bla bla bla, pa ti prodajes ljudima linije. Nema mi logike da ti kupujes liniju za sebe, a drugima prodajes linije sa svog servera. Nidje veze :-)
Očigledno da si me pogrešno razumio. Normalno da ti davaoc neće omogućiti da dalje dijeliš svoje linije. Ja sam mislio na dvije linije koje ti da koristiš u svojoj kući za 2 resivera. I nisam rekao da to svi davaoci CS-a dozvoljavaju, nego da je tio od kojeg ja uzimam CS- meni rekao da mogu. Eh sad kako on kontroliše da li su obe linije kod mene il sam jednu dao prijatelju u to ti se puno ne razumijem, pretpostavljam preko IP adrese :thumbup:
motachjointa

#955 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by motachjointa »

Chivas1 wrote:Pa koliko se ja sjecam neko mi je govorio da postoji nacin da se gleda bulsat na opticumu pomocu novog sw i kljuceva bla bla...znaci postoji i na dreamu vjerovatno slicno tako nesto..da ti ne treba ni kartica ni nista ..i bude rukomet na arenama a ne prenosi niko drugi :D :oops:
treba valjda neki bolji resiver posto emituju u mpg4 formatu
Chivas1

#956 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chivas1 »

Pa zar su yuMAtu i opticum bolji od dreamboxa ? :D
motachjointa

#957 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by motachjointa »

moze se gledati paket kanala bulsat koji su u mpg2 ali ne i arenasport, nju emituju u mpg4 kompresiji ili kako se vec to zove a za to ti treba valjda ovaj neki bolji dreambox hd ili nesto slicno.

evo malo sam procackao, znaci za arenu DVB-S2 to jest HD resiver na ovoj frekvenciji 39.0°E Hellas Sat, 11012 v 30000 3/4
plejka2

#958 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Chivas1 wrote:Pa zar su yuMAtu i opticum bolji od dreamboxa ? :D
Sto se tice bulsata da posto na dreamboxu ga mozes gledat preko fausta(na kompjuteru) ili cs-a dok na yumatu iq+ nema problema sa tim.
Rottweiler

#959 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

mumi80 wrote:
Rottweiler wrote: Daj ba sta pricas, tebi tip dao 2 linije bla bla bla, pa ti prodajes ljudima linije. Nema mi logike da ti kupujes liniju za sebe, a drugima prodajes linije sa svog servera. Nidje veze :-)
Očigledno da si me pogrešno razumio. Normalno da ti davaoc neće omogućiti da dalje dijeliš svoje linije. Ja sam mislio na dvije linije koje ti da koristiš u svojoj kući za 2 resivera. I nisam rekao da to svi davaoci CS-a dozvoljavaju, nego da je tio od kojeg ja uzimam CS- meni rekao da mogu. Eh sad kako on kontroliše da li su obe linije kod mene il sam jednu dao prijatelju u to ti se puno ne razumijem, pretpostavljam preko IP adrese :thumbup:
Izvini, nisam se ja dobro izrazio.
Htio sam reci nemoj nikom prodavati maglu.
Pises kako je tebi neko prodao dvije linije pa ti mozes ili da gledas obe na jednom resiveru, ili ako ti volja u dva resivera po jednu liniju.
To znaci da si ti client nekom serveru za koji placas,
a u isto vrijeme i prodajes CS sa svog vlastitog servera
E tu nema logike ;)
Chivas1

#960 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chivas1 »

plejka2 wrote:
Chivas1 wrote:Pa zar su yuMAtu i opticum bolji od dreamboxa ? :D
Sto se tice bulsata da posto na dreamboxu ga mozes gledat preko fausta(na kompjuteru) ili cs-a dok na yumatu iq+ nema problema sa tim.
Al ako imas CS trebas samo naci tu frekvenciju i mozes gledati zar ne ?
brazzo19

#961 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Eh ovako posto imam cs i imam sve moguce pakete otvorene osim bulsata na hellasu postoji li mogucnost (posto se on moze gledati i preko nekih "obicnih" resivera samo se ubaci kljuc) da ja to isto uradim i na mome dreamboxu ali da ne pobrkam ovo postojece sto mogu gledati preko linija koje dobivam za cs. Znaci mogu li rucno nekako osposobiti da gledam i bulsat pored ovih paketa koje imam u cs.u hvala :)
Chivas1

#962 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chivas1 »

Pfff ne moze bulsat na CS odnosno ovaj moj kaze da nema njega na CS.u (N) svasta
Doda37

#963 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

Ide Bulsat na CS bez problema, a danas izašao mgcamd 1.35 Bulsatcom Patched...znaci ide i sa kljucevima na dreambox
Chivas1

#964 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chivas1 »

Ja ovog sto uzimam CS od njega pito kaze ne moze na CS .. lopovska posla ..svakako mi je mrsko ganjat helsat mislim da mi nece moci :D
Doda37

#965 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

Imas iste kanale u drugim paketima, tako da nista ne gubis
Chivas1

#966 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chivas1 »

nemam arene sport :D
Doda37

#967 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

Chivas1 wrote:nemam arene sport :D
To je Polaris, za to bi ti trebao HD receiver ali za sada ne radi bar na cccam, nadas se da ce taj njihov izlet propasti i vratiti se u Total
Chivas1

#968 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chivas1 »

Ma debili oni zesci vratit ce se veoma brzo..a sta je sa ovim sport klubom 3 4 5 6 7 8 hahaha koliko ih ima ? :D znam da imaju jos neki hocel bit oni gdje
plejka2

#969 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Vidim veceras da hs u svojoj ponudi daje arene 4 kanala 10km mjesecno.Po meni je to malo previse ne znam sta vi mislite? :roll:
mighty_duck

#970 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mighty_duck »

kako razlikovati vizuelno d500s A i B klase?
mumi80

#971 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mumi80 »

Rottweiler wrote: Očigledno da si me pogrešno razumio. Normalno da ti davaoc neće omogućiti da dalje dijeliš svoje linije. Ja sam mislio na dvije linije koje ti da koristiš u svojoj kući za 2 resivera. I nisam rekao da to svi davaoci CS-a dozvoljavaju, nego da je tio od kojeg ja uzimam CS- meni rekao da mogu. Eh sad kako on kontroliše da li su obe linije kod mene il sam jednu dao prijatelju u to ti se puno ne razumijem, pretpostavljam preko IP adrese :thumbup:
Pises kako je tebi neko prodao dvije linije pa ti mozes ili da gledas obe na jednom resiveru, ili ako ti volja u dva resivera po jednu liniju.
E tu nema logike ;)[/quote]

Jarane ti očigledno mene ne kontaš, al nije bitno, pozdrav!
Chivas1

#972 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chivas1 »

plejka2 wrote:Vidim veceras da hs u svojoj ponudi daje arene 4 kanala 10km mjesecno.Po meni je to malo previse ne znam sta vi mislite? :roll:
Po meni je to malo .. s obzirom da vi na kablovskoj nemate sporta koliko treba (nemate talijane spance europa ligu (osim dinama i hajduka :D ) i jos svasta nesto to je taman cijena .. da su stavili i 15 KM ne bi pogrijeisli..u totalu je cinimi se bilo oko 20 KM
Rottweiler

#973 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

mumi80 wrote:
Rottweiler wrote: Očigledno da si me pogrešno razumio. Normalno da ti davaoc neće omogućiti da dalje dijeliš svoje linije. Ja sam mislio na dvije linije koje ti da koristiš u svojoj kući za 2 resivera. I nisam rekao da to svi davaoci CS-a dozvoljavaju, nego da je tio od kojeg ja uzimam CS- meni rekao da mogu. Eh sad kako on kontroliše da li su obe linije kod mene il sam jednu dao prijatelju u to ti se puno ne razumijem, pretpostavljam preko IP adrese :thumbup:
E tu nema logike ;)

Jarane ti očigledno mene ne kontaš, al nije bitno, pozdrav![/quote]
Kontam ja tebe, da ti neko dvije C linije pa volja ti na jednom dreamu ili na dva da ih gledas, pa to je jasno i malom djetetu
Ali ja tebi pisem, da netreba da nas bombas tim skolskim bombama, ti prodajes CS nudio si ga nekim momcima ovdje vec, a u postu pises kako tebo fol neko prodaje :-)
IcedFlame

#974 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by IcedFlame »

plejka2 wrote:Vidim veceras da hs u svojoj ponudi daje arene 4 kanala 10km mjesecno.Po meni je to malo previse ne znam sta vi mislite? :roll:
S obzirom na kvalitet slike - NIPOSTO!
mumi80

#975 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mumi80 »

Rottweiler wrote: Kontam ja tebe, da ti neko dvije C linije pa volja ti na jednom dreamu ili na dva da ih gledas, pa to je jasno i malom djetetu
Ali ja tebi pisem, da netreba da nas bombas tim skolskim bombama, ti prodajes CS nudio si ga nekim momcima ovdje vec, a u postu pises kako tebo fol neko prodaje :-)
Ja nudio nekom CS :lol:
Pročešljaj malo bolje ovu temu unazad 2-3 mjeseca pa ćeš vidjet da sam i ja tražio da mi neko preporuči nekog davaoca CS-a.
Ako sam ja zadovoljan sa nečim to ću preporučit i drugima a na njima je da odluče.Tip je tražio preporuku za CS i ne vidim što tebi to toliko smeta. Osim ako "slučajno" ti prodaješ CS ;-)
Post Reply