Nisam ni ja neki ljubitelj Telecoma, al lik ni jedan argument nije dao da je eronet jeftiniji, ja mu nabrojao negativne strane eroneta a on nista pozitivno osim tvdnje da je jeftinijihube wrote:Ma pusti ga. U nedostatku argumenata uvijek se okreće na agresivu. To je Freud dokazao
ERONET
Moderator: Benq
-
doff
#951 Re: ERONET
- fortaleza
#952 Re: ERONET
Cijene poziva su se nešto malo mijenjale u odnosu na prije par godina. Isto tako ova rasprava je besmislena, što je jeftinije i šta kome odgovara lako se da provjeriti na stranicama operatera uz čitanje sitnih slova (posebno za eronet).lamudan wrote:posto je utakmica zavrsila a vi navalili hocete neke argumente,evo vam moja situacija.
Bio ja dugo godina na bht u,midi paket 30KM isto toliko poziva i ostalog,ali eto uvijek nesto dodje 60KM ili vise,nabere se,odera me kad zovem eronet mtel,itd,interneta nemam nikako.I vidim jednom reklamu za super tarifu i ajdda probam tu od 25 sa pdv 29,za pocetak,dobijem 150 min premasvima 150 sms i interneta prakticno neograniceno,meni to bude privlacno i ajd da probam,i od tog dana moji racuni se krecu od 29 do 31 KM svaki,i meni se to svidjelo i ja ostanem tu.
- dinooh
#953 Re: ERONET
Za 10KM u Eronetu dobijes 60min razgovora prema svim mrezama u BiH, 150sms i 150mb neta. Hajde neka to ponudi BH Telecom, a za 20KM dobijes 150min prema svim mrezama, i po 500mb i sms
- avaks
#954 Re: ERONET
10KM su bonusi ali moraš i svaki mjesec da nadoplatiš barem 2KM da bi mogao da iskoristiš tih 60min razgovora (a to naravno nisu naveli) jer ako želiš da nazoveš nekoga a nemaš na računu ništa od tog bonusa 
- dinooh
#955 Re: ERONET
tamo pise bez uspostave poziva. Znam da ima i onih 10KM 150min, 150 sms i 150mb. Tu ne moras nista imati, pa pretpostavljam da je i na ovoj isto.avaks wrote:10KM su bonusi ali moraš i svaki mjesec da nadoplatiš barem 2KM da bi mogao da iskoristiš tih 60min razgovora (a to naravno nisu naveli) jer ako želiš da nazoveš nekoga a nemaš na računu ništa od tog bonusa
- fortaleza
#956 Re: ERONET
Kod mene na full tarifi glavni račun 0,00 KM već duže vremena, a bonus koristim bez problema.. tako je i na "savršenoj" tarifi, ne moraš nadoplaćivati dodatno svaki mjesec uz onih 10 KM, ne znam odakle ti to.avaks wrote:10KM su bonusi ali moraš i svaki mjesec da nadoplatiš barem 2KM da bi mogao da iskoristiš tih 60min razgovora (a to naravno nisu naveli) jer ako želiš da nazoveš nekoga a nemaš na računu ništa od tog bonusa
- avaks
#957 Re: ERONET
Pa koristim 3 mjeseca tarifu i bez doplate ne mogu da nazovem nikoga jer javi da nemam na računu, kada nadoplatim onda mogu uspostaviti poziv i naravno troši od bonusa bez problema.
- fortaleza
#958 Re: ERONET
Nisam znao za to, još jednom su HT - ovce usrale, full tarifa puno bolja, ali je nema za nove korisnike..
- avaks
#959 Re: ERONET
A ni ovo nije loše jer nisam pod ugovorom ali ako već plaćaš 10KM za bonus trebali su to da riješe a ne da te obavještava zadnja tri dana da moraš nadopuniti i da ne možeš da iskoristiš bonus ako nemaš na računu... Mada kažem od koga je i kako ne postoji nikakva konkurencija, super je...
Kada vidim nešto ovako plače mi se fakat --> http://www.tomato.com.hr/brutalna-tarifa
Kada vidim nešto ovako plače mi se fakat --> http://www.tomato.com.hr/brutalna-tarifa
-
CallyBRO
#960 Re: ERONET
Postovani,
jedna sam od bivsih radnica "DID CELERITAS-a",agencije koja se bavi zastupljanjem ERONET-a kao sto je i "DEFERO"..Tacno tako kao sto ste svi Vi rekli.. Ucili su nas kako da "obrlatimo" ljude da potpisu..Kontakt ocima,lijep govor i osmijeh..Prvo su nas lagali kako cemo imati "evropske" plate i da cemo se cak "kupati" u parama..
Nadredjeni su nam rekli da vise zaustavljamo starije ljude,penzionere i studente i da mi kao djevojke/zene vise prilazimo muskarcima dok su momci prilazili zenama.. Kazu da je to sve poslovna taktika..Ajd OK.. Presla sam ja preko svega ali gdje bi mi bila dusa da sam prisla nekom/j penzioneru/ki i da sam mu "uvalila" pretplatu i telefon?? Radila sam mjesec i po i zaradila 300 KM od mogucih 1000 i vise da sam varala itd..Vise sam zaustavljala ljude srednje dobi i poslovnu/e gospodu/dame zbog cega su me napadali i vise "savjtovali".. Kad su mi se obratile dvije gospodje i rekle kako je to laz,da se trebam vise informisati o radnom mjestu shvatila sam neke stvari i dala otkaz..
Upozorite sve svoje prijatleje,poznanike i porodicu da ni pod razno na to ne pristaju..
Evo Vam primjer jednog mog razgovora s jednom gospodjom:
"Dobar dan,gospodjo! Kako ste mi danas?"
"Dobro,hvala dijete milo..""
"E sada ce te mi biti jos bolje..Recite mi je li Vam mobitel bijele ili crne boje?"
"Crne,dijete..Al slabo nesto vidim na njega.." Zatim je izvadila mobitel iz torbe i pokazala mi ga je..
"Eh ova je ponuda za Vas,gospodjo,i vise nego dobra..Recite mi jos samo koliko trosite mjesecno telefona?"
"Pa sine,onako kako mogu..Nekad 20,nekad 30.. To mi sve unuke sebi prebace."Rece mi gospodja kroz blagi smijeh.
"Od danas,gospodjo,cete mjesecno trositi samo 15KM a pricat ce te kao da imate 30 na racunu zato sto smo 40% jeftiniji od drugih mreza..Svaki mjesec cete imati 1 sat besplatnog razgovora i kao sto placate struju,vodu tako cete placati i ovaj racun..Znaci,15 KM ce Vam svaki mjesec dolaziti na Vasu kucnu adresu i placate u najblizoj posti ili banci.."
I dok sam pricala sa njom usput sam popunjavala obrazac-ugovor da se gospodja ne bih predomislila.. Nakon nekoliko neprijatnih situacija sam nazvala sve one kojima sam potpisala ugovor da ga poniste i svima rekla da je laz.. Nadam se da sam Vam koliko toliko pomogla..
jedna sam od bivsih radnica "DID CELERITAS-a",agencije koja se bavi zastupljanjem ERONET-a kao sto je i "DEFERO"..Tacno tako kao sto ste svi Vi rekli.. Ucili su nas kako da "obrlatimo" ljude da potpisu..Kontakt ocima,lijep govor i osmijeh..Prvo su nas lagali kako cemo imati "evropske" plate i da cemo se cak "kupati" u parama..
Nadredjeni su nam rekli da vise zaustavljamo starije ljude,penzionere i studente i da mi kao djevojke/zene vise prilazimo muskarcima dok su momci prilazili zenama.. Kazu da je to sve poslovna taktika..Ajd OK.. Presla sam ja preko svega ali gdje bi mi bila dusa da sam prisla nekom/j penzioneru/ki i da sam mu "uvalila" pretplatu i telefon?? Radila sam mjesec i po i zaradila 300 KM od mogucih 1000 i vise da sam varala itd..Vise sam zaustavljala ljude srednje dobi i poslovnu/e gospodu/dame zbog cega su me napadali i vise "savjtovali".. Kad su mi se obratile dvije gospodje i rekle kako je to laz,da se trebam vise informisati o radnom mjestu shvatila sam neke stvari i dala otkaz..
Upozorite sve svoje prijatleje,poznanike i porodicu da ni pod razno na to ne pristaju..
Evo Vam primjer jednog mog razgovora s jednom gospodjom:
"Dobar dan,gospodjo! Kako ste mi danas?"
"Dobro,hvala dijete milo..""
"E sada ce te mi biti jos bolje..Recite mi je li Vam mobitel bijele ili crne boje?"
"Crne,dijete..Al slabo nesto vidim na njega.." Zatim je izvadila mobitel iz torbe i pokazala mi ga je..
"Eh ova je ponuda za Vas,gospodjo,i vise nego dobra..Recite mi jos samo koliko trosite mjesecno telefona?"
"Pa sine,onako kako mogu..Nekad 20,nekad 30.. To mi sve unuke sebi prebace."Rece mi gospodja kroz blagi smijeh.
"Od danas,gospodjo,cete mjesecno trositi samo 15KM a pricat ce te kao da imate 30 na racunu zato sto smo 40% jeftiniji od drugih mreza..Svaki mjesec cete imati 1 sat besplatnog razgovora i kao sto placate struju,vodu tako cete placati i ovaj racun..Znaci,15 KM ce Vam svaki mjesec dolaziti na Vasu kucnu adresu i placate u najblizoj posti ili banci.."
I dok sam pricala sa njom usput sam popunjavala obrazac-ugovor da se gospodja ne bih predomislila.. Nakon nekoliko neprijatnih situacija sam nazvala sve one kojima sam potpisala ugovor da ga poniste i svima rekla da je laz.. Nadam se da sam Vam koliko toliko pomogla..
- dinooh
#961 Re: ERONET
Da li ima neko da koristi trio paket eroneta. Brzina neta mi je danas sljedeca

iako je paket od 4mbit download i upload 320kbit/sek
Da li ovo znaci da ce doci do povecanja brzine neta. Iako bi me cudilo da oni igu korak sa konkurencijom.

iako je paket od 4mbit download i upload 320kbit/sek
Da li ovo znaci da ce doci do povecanja brzine neta. Iako bi me cudilo da oni igu korak sa konkurencijom.
- Ironman1921
#962 Re: Odg: ERONET
Pozdrav svima.
Korisnik Eroneta sam duži niz godina,imam isti broj mobitela već 7 godina kod njih.
Koristim prepaid karticu na bonove.
Zanima me ako netko zna ima li neka tarifa ili kartica koja je samo za mobilni internet,znači,ne treba mi ni za pozive ni za poruke,već samo internet i što je moguće više megabajta...
Hvala.
Korisnik Eroneta sam duži niz godina,imam isti broj mobitela već 7 godina kod njih.
Zanima me ako netko zna ima li neka tarifa ili kartica koja je samo za mobilni internet,znači,ne treba mi ni za pozive ni za poruke,već samo internet i što je moguće više megabajta...
Hvala.
-
EUROBIH
#963 Re: Odg: ERONET
jeftinije ti je provući kablo nego njihov net koristitiIronman1921 wrote:Pozdrav svima.
Hvala.
imaš kod jednog operatera stick( usb i sa sim karticom i 1gb prometa) za 29,00 KM
javi ako naletiš na jeftinije....
- BaDa
#964 Re: ERONET
samo da pitam za eronet super tarifu interesuje me htc one da uzmem mislio sam u mtelu ali skupo ispadne placanje mjesecno! kad bi uzeo 25km super tarifu koliko bi placao i za htc one? na 12 mjeseci? pise da je tel 239 km!
- escobar__
#965 Re: ERONET
239 KM je na tarifi s najvišom mjesečnom naknadom. Ti bi uz tarifu Super 25 platio 1109 KM, uz ugovor na godinu dana. Kod njih nema otplate na rate, platiš odjedanput i doviđenja.
- BaDa
#966 Re: ERONET
znaci da uzmem tarifu od 80km odmah 239km platim i onda mjesecno 80+ koliko potrosim! to ispadne jeftinije nego mtelescobar__ wrote:239 KM je na tarifi s najvišom mjesečnom naknadom. Ti bi uz tarifu Super 25 platio 1109 KM, uz ugovor na godinu dana. Kod njih nema otplate na rate, platiš odjedanput i doviđenja.
- Ironman1921
#967 Re: Odg: ERONET
30 KM?EUROBIH wrote:jeftinije ti je provući kablo nego njihov net koristitiIronman1921 wrote:Pozdrav svima.
Hvala.![]()
![]()
imaš kod jednog operatera stick( usb i sa sim karticom i 1gb prometa) za 29,00 KM
javi ako naletiš na jeftinije....
Pa otkud mi tolike pare.
Pola ljudi što znam imaju internet na mobu,imao sam i ja prije neku Nokiu,pa ubacim neku karticu pa možeš na internet.
Ta mi je kartica istekla kad sam kupio novi mobitel koji može na wifi,pa sam je bacio,a mobitel sam prodao.
Kupiš bon i kako ti ideš na internet,tako se troši kredit,samo što je to bila neka normalna cifra,npr: pola marke,marka za dan korištenja.
Imam druga koji ima mobitel,stalno na njemu,na internetu,i ima neku tarifu,i kad stavi neki broj da nazove na mobitelu izađe mu poruka 500 MB,500 minuta,500 poruka,nešto tako.
Kaže da je ta tarifa bila prije i više je nema.
- perfect_guy
#968 Re: Odg: ERONET
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... -savrsena/Ironman1921 wrote: 30 KM?
Pa otkud mi tolike pare.
Pola ljudi što znam imaju internet na mobu,imao sam i ja prije neku Nokiu,pa ubacim neku karticu pa možeš na internet.
Ta mi je kartica istekla kad sam kupio novi mobitel koji može na wifi,pa sam je bacio,a mobitel sam prodao.
Kupiš bon i kako ti ideš na internet,tako se troši kredit,samo što je to bila neka normalna cifra,npr: pola marke,marka za dan korištenja.
Imam druga koji ima mobitel,stalno na njemu,na internetu,i ima neku tarifu,i kad stavi neki broj da nazove na mobitelu izađe mu poruka 500 MB,500 minuta,500 poruka,nešto tako.
Kaže da je ta tarifa bila prije i više je nema.
zato sad ima ova umjesto te
-
StupskaBitanga
#969 Re: ERONET
BH telecom za 10KM na studentskom paketu nudi toliko kredita + 1000 besplatnih minuta sa 3 meni se čini broja i flet rate internet
U držaavi imamo ionako veliki broj studenata svih generacija tako da BHT vodi u tom polju
U držaavi imamo ionako veliki broj studenata svih generacija tako da BHT vodi u tom polju
- dinooh
#970 Re: ERONET
u tih 80 je ukljuceno trosenje tih 80KM ja mislim. Iskreno nikad ne bi to uzeo, sad sve zavisi koliko trosis mjesecnoBaDa wrote:znaci da uzmem tarifu od 80km odmah 239km platim i onda mjesecno 80+ koliko potrosim! to ispadne jeftinije nego mtelescobar__ wrote:239 KM je na tarifi s najvišom mjesečnom naknadom. Ti bi uz tarifu Super 25 platio 1109 KM, uz ugovor na godinu dana. Kod njih nema otplate na rate, platiš odjedanput i doviđenja.
Ugovor na 2 godine a mjesecno placas 80KM. u tih 80 ukljuceno 600min prema svim mobilnim i fiksnim u BiH, 600 sms i neogranicen net
Last edited by dinooh on 07/12/2013 19:30, edited 1 time in total.
- fortaleza
#971 Re: ERONET
To je bila full tarifa, više se ne može aktivirati...
A imaš sad "savršenu tarifu", 150 minuta prema svim mobilnim, 300 poruka i 300 mb. Aktiviraš je i bonom od 20 dobiješ ovaj bonus, a imaš i za 10.
A imaš sad "savršenu tarifu", 150 minuta prema svim mobilnim, 300 poruka i 300 mb. Aktiviraš je i bonom od 20 dobiješ ovaj bonus, a imaš i za 10.
- dinooh
#972 Re: ERONET
ima na piku onih koji prodaju ove kartice sa onom starom full tarifom. Nekoristene kartice, samo aktivirana ta tarifa.fortaleza wrote:To je bila full tarifa, više se ne može aktivirati...
- BaDa
#973 Re: ERONET
da to znam da imam te minute! ma dobro pricam ali sad ne toliko ali uvijek se moze potrositidinooh wrote:u tih 80 je ukljuceno trosenje tih 80KM ja mislim. Iskreno nikad ne bi to uzeo, sad sve zavisi koliko trosis mjesecnoBaDa wrote:znaci da uzmem tarifu od 80km odmah 239km platim i onda mjesecno 80+ koliko potrosim! to ispadne jeftinije nego mtelescobar__ wrote:239 KM je na tarifi s najvišom mjesečnom naknadom. Ti bi uz tarifu Super 25 platio 1109 KM, uz ugovor na godinu dana. Kod njih nema otplate na rate, platiš odjedanput i doviđenja.
Ugovor na 2 godine a mjesecno placas 80KM. u tih 80 ukljuceno 600min prema svim mobilnim i fiksnim u BiH, 600 sms i neogranicen net
- dinooh
#974 Re: ERONET
pa normalno da je, imas po shopovima da mozes uzeti na rate. A i cijena ti je nizaBaDa wrote:
da to znam da imam te minute! ma dobro pricam ali sad ne toliko ali uvijek se moze potrositihahah e jbg niegdje se isplati onda :/ bolje onda uzeti u slobodnoj prodaji!
http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2383
http://www.fontele.ba/?do=mobile&id=103
Vidi BH Telecom, mozda je jeftinije http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... c0317.html
- BaDa
#975 Re: ERONET
u ponedjeljak cu nazvati u pitati! uglavnom hvaladinooh wrote:pa normalno da je, imas po shopovima da mozes uzeti na rate. A i cijena ti je nizaBaDa wrote:
da to znam da imam te minute! ma dobro pricam ali sad ne toliko ali uvijek se moze potrositihahah e jbg niegdje se isplati onda :/ bolje onda uzeti u slobodnoj prodaji!
http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2383
http://www.fontele.ba/?do=mobile&id=103
Vidi BH Telecom, mozda je jeftinije http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... c0317.html