Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Moderator: anex
- Dogman
#951 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Zaista je nevjerovatno koliko su ljudi u ovoj zemlji primitivni i pogani! Izgleda da ce stanovnici Butmira uciniti sve kako bi zagorcali zivot tim neduznim bicima. Doslo je do toga da ih polijevaju kiselinom i ruse tesko napravljena sklonista. Jad i bijeda ljudskog roda!
- matan
#952 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Butmir ... tamo ne zive ljudi ,tamo zive monstrumi...
OKRUTNOST NAD ZIVOTINJAMA JE SAMO JEDNA VJEZBA ZA OKRUTNOST NA LJUDIMA
OKRUTNOST NAD ZIVOTINJAMA JE SAMO JEDNA VJEZBA ZA OKRUTNOST NA LJUDIMA
-
arcibaldova
#953 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
E SAD JE TRENUTAK, DA GOSPODIN IZ SOS- uskoci ako ima m2 zemlje i pomogne tim butmircima, da nam se nebi desavale chupe. Jer sam sigruna da onaj ko je htio ubit chupo nece stat. Pobogu dragi zar je tako tesko sklonit tih 15 pasa na zemljiste, pa i ako nije ogradjeno sa zajednickom akcijom se to moze napraviti.
Ti su psi s/k i ima nade da jih udomimo - pa i preko granice. Sklonite jih samo do trenutka odlaska da jih neko ne uabije do tada.
Ti su psi s/k i ima nade da jih udomimo - pa i preko granice. Sklonite jih samo do trenutka odlaska da jih neko ne uabije do tada.
-
n.nadija
#954 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Cuke Butmirce treba hitno izmjestiti, to znamo svi, ali gdje? HALLO SOS JAVI SE. Makar da znamo ima li sanse s vase strane da zajedno nesto ucinimo. Zasto se tako ponasate, koliko treba da vas prozovemo? Mozda da vas prozovemo preko televizije, pa da vas uslikaju fino, recite NESTO ... Ako mozete vi "Kockice" da dodjete do gospodina i prenesete mu da ga T R E B A M O. H I T N O J E . Nemojte nam vise govoriti zasto ne mozemo raditi zajedno sa SOS, da li vam je jasno ovo neodgovorno ponasanje. Ne mora nam pomoci, neka se samo izjasni, ali ne sa jednom recenicom. KONKRETNO i JASNO. Mozemo li racunai na njega ili ne?
- SenSen
#955 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Znam da je prioritet da se cuke sklone na sigurno.. Ali ja vec odavno razmisljam o tome da bi se mogao napraviti nekakav network sa nama koji su u diaspori, pa da udomljavamo ove i buduce zivotinje vani. Ima tako puno zivotinja u B&H koje bi trebale domove, ima kandidata koliko ho's. Pricala sam sa nekim ljudima o tome, i mislim da bi moglo ici. Samo valja poceti sa ovim cukama..
- matan
#956 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
molim vas nije samo 15 pasa na butmiru koji trebaju dom ili se trebaju izmjestiti njih ima puno vise cak i dupolo ... eto to samo da znate u ponedaljak cemo znati neke stvari sta? kako? gdje? samo se strpite molim vas ....
- Friesian
#957 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
i ja mislim da bi zajednicka akcija na tom nekom SOS, dosad imaginarnom, zemljistu bila vise nego zadovoljavajuca.. uz neke pare i malo fizickog rada sve bi bilo ok... napraviti barem one, kako seljaci prave, strehe da se imaju gdje od kise sakriti!!! i kao sto ovdje navode neka SOS kaze da ili ne.. a ne ovako kao da samo potpaljuju vatru izmedju naroda i onih djelata!
- matan
#958 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Friesian wrote:i ja mislim da bi zajednicka akcija na tom nekom SOS, dosad imaginarnom, zemljistu bila vise nego zadovoljavajuca.. uz neke pare i malo fizickog rada sve bi bilo ok... napraviti barem one, kako seljaci prave, strehe da se imaju gdje od kise sakriti!!! i kao sto ovdje navode neka SOS kaze da ili ne.. a ne ovako kao da samo potpaljuju vatru izmedju naroda i onih djelata!
-
n.nadija
#959 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Djeco zovite SOS. Recite da je HITAN SLUCAJ. Ako se ne odazove na ovolike pozive, PALA MU JE VLADA. Slobodno mu prenesite. Ovo nema nigdje na svijetu. Ponasanje nula. Frisian ima pravo, sve se da uraditi na toj novoj zemlji , sto je SOS dobio, radnu akciju, Amela zna gdje se sta kupuje, za dan je gotovo, samo nam nema PREDSJEDNIKA, mozda je zatocen u Lukavici pa ga treba razmijeniti s nekim od forumasa.
- Friesian
#960 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
iskreno ne znam sta je ovdje

-
arcibaldova
#961 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Pse ili volis ili nevolis. Nemozes neke voljet a drugima okrenut ledja.
-
n.nadija
- matan
#963 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
molim vas nebazirite se na druga udruzenja oni da su htijeli neshto do sada uraditi oni bih to davno uradili ili bar poceli raditi ....

- Baby
#964 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Bravo matanematan wrote:molim vas nebazirite se na druga udruzenja oni da su htijeli neshto do sada uraditi oni bih to davno uradili ili bar poceli raditi ....![]()
![]()
-
amelino
-
amelino
- SenSen
#967 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Hvala na novostima, tako mi je drago da je Cupko bolje! Onaj dio rane sto je tamniji, jel' to znaci da mu zarasta? Dusa mala draga
Dobija li nesto protiv bolova?
A za te "ljude" tamo nemam nikakav komentar, bar ne neki koji je za foruma
A za te "ljude" tamo nemam nikakav komentar, bar ne neki koji je za foruma
-
zonica
#968 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Drago mi je,da ide na bolje...a vidi se,da vjeruje i dalje u ljude....Sretno Chupi.
-
amelino
#969 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
@sensen tamniji dio koze se jos mora ocistiti i ostrugati, onaj rozi dio je novi ocisceni sloj koze.. Kada sve bude roze to ce biti ocisceno i tada moze nova koza da pocne da raste 
@zonica jako vjeruje i dalje ljudim, to je nevjerovatno...
@zonica jako vjeruje i dalje ljudim, to je nevjerovatno...
- Friesian
#970 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
stvarno katastrofa... svaka cast doktorima i Elmi... Elma i Nadja su mi posebno fine i ljubazne...
-
zonica
#971 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
amelino-nije to nevjerovatno,to je stvarno,sa tim samo dokazuje da smo krvoločniji ljudi nego životinje.Oni se bore preživjeti,mi to radimo od dosade...vjerujete li vi meni,da me stvarno ponekad sram što sam ljudsko biće?Svaki danom oskrbujem rane i ranice mačkama i psima,koje primam iz drugih bivših zemalja ex juge.....Navikla sam manje više na sve,ali ovo sa Chupom me duboko pretreslo,kad mi archibaldova pričala,nisam vjerovala,sve dok slike nisam vidjela.Sada sve te slike kruže mailovima i po facebook-u,za opomenu.....ali na žalost uvjek če postojati par tih kukoljaka,kojima je duša,da naštete slabijim od sebe...po mome su to slabići,koji nikad ne bi digli ruke na jače od sebe.Dokazivanje na životinjama samo dokazuje koliko je ljudski um pokvaren i nema pametnijeg posla,nego da smišlja svakojakve budaleštine i pogane neljudske stvari.Želim malom i napačenom slatkišu,da se oporavi i zaboravi,jer ga čeka prelijep život,koji je itekako zaslužio.U mislima sa vama-zonica.
-
amelino
#972 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
@zonica Hvala Vam od srca i u moje i u Chupkino ime!!!!
- cnut
- matan
#974 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
to je samo samo neki psi sa butmira njih ima jos toliko od prilike
-
amelaa8
#975 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Jos jedna katastrofa!!!
Nije se desilo na Butmiru, nego na Trebevicu, ali da ne otvaram temu.
Danas kada sam isla da nahranim male nasla sam mrtvog psa. Molila bi da mi neko ako moze da predpostavi ili zna kaze od cega je ova rana. Psa sam nasla udaljenog nekih 20-30 metara od lokve krvi.

Jos jedan problem su mali za koje sam cula od ljudi koji zive blizu da idu do kuca. Sad su u jos vecoj opasnosti sto od ljudi sto od auta.
Nije se desilo na Butmiru, nego na Trebevicu, ali da ne otvaram temu.
Danas kada sam isla da nahranim male nasla sam mrtvog psa. Molila bi da mi neko ako moze da predpostavi ili zna kaze od cega je ova rana. Psa sam nasla udaljenog nekih 20-30 metara od lokve krvi.

Jos jedan problem su mali za koje sam cula od ljudi koji zive blizu da idu do kuca. Sad su u jos vecoj opasnosti sto od ljudi sto od auta.