Prirodno matematicki fakultet
- neo7
#951 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ja bih vam stvarno pomogao oko svih problema, ali ako napisem na ovoj stranici sve vase ogovore KOJE IMATE na prethodnim stranicama, naci ce se neko na sljedecoj da pita ISTO.
Ako vec hocete upisati ovaj fakultet zar je toliko tesko procitati ovu temu od prve stranice ?
Ako vec hocete upisati ovaj fakultet zar je toliko tesko procitati ovu temu od prve stranice ?
- minjonja
#952 Re: Prirodno matematicki fakultet
evo i ja se ibretim i gledam kako neko moze pitati sta moze biti na prijemnom iz biologije, a samo stranicu prije se nalazi citav proslogodisnji prijemni, a jos par stranica prije, jedan malo stariji prijemni. sta da ti kazem, znam kako ti jeneo7 wrote:Ja bih vam stvarno pomogao oko svih problema, ali ako napisem na ovoj stranici sve vase ogovore KOJE IMATE na prethodnim stranicama, naci ce se neko na sljedecoj da pita ISTO.
-
Elokventni
#953 Re: Prirodno matematicki fakultet
to je toneo7 wrote:Ja bih vam stvarno pomogao oko svih problema, ali ako napisem na ovoj stranici sve vase ogovore KOJE IMATE na prethodnim stranicama, naci ce se neko na sljedecoj da pita ISTO.
- me22
- minjonja
#955 Re: Prirodno matematicki fakultet
zadnja tri dana ne silazim sa kompjutera, valjda sto sutra imam samo embriologiju pa nema ni fajde da ucimme22 wrote:ucite li![]()
- me22
#956 Re: Prirodno matematicki fakultet
kako nema fajde
jesi polozila prvu parcijalu
uci
uci
- minjonja
#957 Re: Prirodno matematicki fakultet
ma evo ko nesto citam, ko nesto crtam... ma hajde ima julime22 wrote:kako nema fajdejesi polozila prvu parcijalu
![]()
uci
ucis li ti?
- me22
#958 Re: Prirodno matematicki fakultet
sjoo pravila
cula sam i da su esejska pitanja sad
a et' ucim nestA, ova evolucija me u crno zavila
- minjonja
#959 Re: Prirodno matematicki fakultet
na prvoj parcijali dao 13 pitanja, a znas njega, uvijek kaze "ja trazim samo oooosnovno" ili "pitanja su vrrrrrlo precizna", a jedno pitanje mu bilo "celijske veze"me22 wrote:sjoo pravilacula sam i da su esejska pitanja sad
![]()
jesil vidjela na onom clanku na saxu da se najmanje mikrobiologa trazi
- me22
#960 Re: Prirodno matematicki fakultet
najvise se sjecam "Kako BOOOONAAA ne znas?!
ma on je kralj
i ostao mi je drag bez obzira sto sam 5 puta na usmeni isla
gdje to
nisam 
ma on je kralj
gdje to
- minjonja
#961 Re: Prirodno matematicki fakultet
a nane iz umoljana koje izgleda zasluzuju pocasnu titulu doktora?me22 wrote:najvise se sjecam "Kako BOOOONAAA ne znas?!![]()
![]()
ma on je kralji ostao mi je drag bez obzira sto sam 5 puta na usmeni isla
![]()
gdje tonisam
a evo clanka
http://www.sarajevo-x.com/biznis/posao/clanak/110608023
bez uvrede, al ne bi na mikro da me puskom tjeraju
- me22
#962 Re: Prirodno matematicki fakultet
ma gdje cu to zaboraviti
cak i sama to nekad upotijebim
pa dobro, ja sam mikro odabrala zato sto to stvarno volim, a sto se tice posla, kako bude nafake i stele
ja odoh da se posvetim knjiGi opet
sretno sutra 
pa dobro, ja sam mikro odabrala zato sto to stvarno volim, a sto se tice posla, kako bude nafake i stele
ja odoh da se posvetim knjiGi opet
- LONGMAN
#963 Re: Prirodno matematicki fakultet
Hoce l meni ko reci za regionalizaciju kod Nurkovica, kakvo je stanje na zavrsnom? Jos ako smo peh, i nismo polozili prvu parcijalu. 
- Industrialyzer
#964 Re: Prirodno matematicki fakultet
Dobra vijest za one koji upisuju PMF ove godine. Broj studenata koji se primaju povecan za 20% 
-
Keksich
#965 Re: Prirodno matematicki fakultet
Da, to važi za prirodne i tehničke fakultete, dok je na pravu i ekonomiji smanjen broj.
-
Elokventni
#966 Re: Prirodno matematicki fakultet
na biologiju cini mi se da su primali prije 10 redovnih po smjeru, znaci 2 vise, sto i nije sad bog zna neko povecanje kako se cini kada cujes 20%
inace, dobra je odluka za one koji su svakako namjeravali upisati PMF ali sumnjam da ce animirati nekoga da preda papire bas tu ako i prije odluke nije razmisljao o tome

inace, dobra je odluka za one koji su svakako namjeravali upisati PMF ali sumnjam da ce animirati nekoga da preda papire bas tu ako i prije odluke nije razmisljao o tome
- Industrialyzer
#967 Re: Prirodno matematicki fakultet
Kakva je sansa da upadnem u redovne bez stele , ukupan prosjek iz srednje je cca 4.0 ako uzmemo u obzir da odradim dobro prijemni ?
- Industrialyzer
#968 Re: Prirodno matematicki fakultet
Planiram ici na pripremnu nastavu , imao sam u srednjoj 4 godine biologiju , materiju poznajem , vec 15 dana ucim. A zar u drugom roku ostane mjesta za redovne ? 
- minjonja
#969 Re: Prirodno matematicki fakultet
ja sam imala 4 pa sam upala u redovne na prvom roku. ocjena iz srednje nije toliko bitna kao bodovi sa prijemnog. dokaz tome je da je bilo ljudi koji su imali 5,0 prosjek iz srednje, a nisu bili prvi na spisku jer su neki koji su prolazili cetvorkom bolje od njih uradili prijemni. samo ti uci, idi da na tu pripremnu. vidjela sam da ce vam dobri profesori biti, znacete sta vas ceka kad upisete 
-
Elokventni
#970 Re: Prirodno matematicki fakultet
uci sad... gotovo nikad ne bude na biologiji drugi rok, nije da te hocu uplasiti...
kakve su sanse upasti zavisi prvo od broja prijavljenih ukupno na odsjek, pa i od smjera koji izaberes
prosle godine je bilo preko 160prijavljenih, a primalo se je oko 50redovnih
prosto koji god smijer izaberes moras biti medju 10najboljih ako zelis biti redovan... svi ostali koji poloze su samofinansirajuci tako nekako
kakve su sanse upasti zavisi prvo od broja prijavljenih ukupno na odsjek, pa i od smjera koji izaberes
prosle godine je bilo preko 160prijavljenih, a primalo se je oko 50redovnih
prosto koji god smijer izaberes moras biti medju 10najboljih ako zelis biti redovan... svi ostali koji poloze su samofinansirajuci tako nekako
- Liina
#971 Re: Prirodno matematicki fakultet
Pošto je izašao konkurs za upis studenata u prvu godinu i prijave treba predati do 1.7., zna li neko hoće li na biologiji biti određeno tačno nekoliko dana za predaju dokumenata ili... ?
- minjonja
#972 Re: Prirodno matematicki fakultet
me22, kako prodje ova sedmica?
joj ja sutra idem na prakticni iz histologije i takva me treba hvata da necu oka sklopit veceras. mene samo strah da mi ne ponisti parcijale ako me nesto pitam sto ne znam, i ono njegovo "pa boooona"
pitam se sta muskima kaze kad pogrijese, jel i njima "pa bona"? 
liina, ako je izaslo u novinama da se na UNSA predaja dokumenata vrsi do 1.7., znaci da se i na PMF mozes prijaviti do 1.7., ako si to pitala.
joj ja sutra idem na prakticni iz histologije i takva me treba hvata da necu oka sklopit veceras. mene samo strah da mi ne ponisti parcijale ako me nesto pitam sto ne znam, i ono njegovo "pa boooona"
liina, ako je izaslo u novinama da se na UNSA predaja dokumenata vrsi do 1.7., znaci da se i na PMF mozes prijaviti do 1.7., ako si to pitala.
-
Keksich
#973 Re: Prirodno matematicki fakultet
Doradimo malo ovu rečenicuminjonja wrote:mene samo strah da mi ne ponisti parcijale ako me nesto pitam sto ne znam
Poslije dubljeg čitanja posta, zaključujem da je ovo drugo
- minjonja
#974 Re: Prirodno matematicki fakultet
ako on mene nesto pita
ma eto pito me je, nisam sve znala, al uglavnom polozila sam prakticni. jos usmeni da mi je nekako polozit pa odoh u trecu jeee
a ovom profesoru nije mrsko hiljadu pita na hiljade nacina pokusati nesto objasniti, tako da se ne mogu postaviti glupa pitanja
ma eto pito me je, nisam sve znala, al uglavnom polozila sam prakticni. jos usmeni da mi je nekako polozit pa odoh u trecu jeee
a ovom profesoru nije mrsko hiljadu pita na hiljade nacina pokusati nesto objasniti, tako da se ne mogu postaviti glupa pitanja
- me22
#975 Re: Prirodno matematicki fakultet
ova sedmica 'vako
ako se izuzme evolucija

btw cestitam za prakticni
btw cestitam za prakticni