Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
maybelline

#951 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

mIRCerka wrote: nemojte majice ljubim vas...proglasice vas politicki nastrojenim ljudima koji koriste nesrecu drugih da promovisu svoje politicke agende...
Procitati post koji je sve pokrenuo to definitivno treba...par redova slova na forumu je napravilo haos... :sax:

Vidis, nisam o tome tako razmisljala, a potpuno si u pravu. Ispast cemo na kraju kao onaj lik sa par zadnjih stranica koji je kroz ovo samo sebe i firmu htio da promovise. Mozda ipak ne za majice...
SnezanaM

#952 Re: Haram im bilo.....

Post by SnezanaM »

Ok majice ne, ali treba JASNO i GLASNO reci da su LJUDI sa ovog foruma :) uradili ono sto je trebala drzava i njeni nazovi politicari da urade :x
I pitati ih dokad cemo "MI" morati spasavati ljude da ne umru od gladi :-?
FreAk.

#953 Re: Haram im bilo.....

Post by FreAk. »

Jeli ima neki broj koji mogu pozvati i donirati novac, ima puno stranica mrsko mi sve otvarati.. :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#954 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

nema. trebaju 2 mjeseca da se te pare prebace od telekoma krajnjem korisniku...
faruche

#955 Re: Haram im bilo.....

Post by faruche »

FreAk. wrote:Jeli ima neki broj koji mogu pozvati i donirati novac, ima puno stranica mrsko mi sve otvarati.. :)
procitaj svaku. vrijedi vjeruj mi
maybelline

#956 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

Jel rece kurty ili 55 da je i video bio od danas ili se to meni ucinilo? Hoce staviti to ovdje?
amrica

#957 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

FreAk. wrote:Jeli ima neki broj koji mogu pozvati i donirati novac, ima puno stranica mrsko mi sve otvarati.. :)
Nema broj, ne damo novac telecomima da zaradjuju na tudjoj nesreci.

Moze se uplatii na racun, na razne nacine, zavisi odakle si, ako si odavde, samo sa banke na banku, nije veliki trosak kao westwrn union ili sl:

Brojevi racuna su:
EVO RACUNA....obadva su napravljena -otvorena u intesa sanpaolo banci
racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu

Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH

Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22

IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607

Za sve one koji zele da novce posalju preko Western uniona ili MoneyGram-a, neka me o "posiljci" obavjestena PP, ili na broj telefona 00387 61 788614, a posiljku nek salju na :
Ajdin Čubro
ulica Alije Izetbegovića 14, 71370 Breza

Hvala dobrim ljudima!!!

#958 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

SnezanaM, dovoljno ce se reci citanjem Ahmmedovog posta...
Ahmmed wrote:Kolika li se muka morala saviti u srcu devetnaestogodišnjeg mladića iz povratničkog sela Podčauš kod Bratunca, da zaplače pred kamerama, uz jecaje govoreći da je poželio da se najede hljeba....Hej, hljeba.....I kome je san imati nekoliko ovaca...I kome bi nekoliko ovaca, riješilo sve životne probleme.....

I kome se onda pričaju velike i goleme priče o ukidanju RS, kome li bi je i zbog čega ukidali....

I kome su namijenjene puke tlapnje o održivom povratku, velikim planovima, svijetloj budućnosti.....

Naravno, nije mi prvi put u životu, da vidim i čujem gladne i unesrećene ljude, koji su se vratili u istočnu Bosnu.....Nije mi prvi put da vidim ovakvu ljudsku patnju....

Ali, kad vidjeh ovog mladića i krupne suze kako se kotrljaju niz njegovo lice, kad čuh njegovu želju o samo nekoliko ovaca, zbog kojih bi, kako kaže, vrijedilo živjeti i životu se radovati....

Haram im bilo....samozvanim bošnjačkim vođama i liderima, muslimanskim prvacima, takozvanim vizionarima, ujediniteljima zemlje i naroda......

I možeš ovome pričati, lajati, sići s pameti.....i nikome ništa.....

:x :x :x
a dok je nas, bice i pomoci :D

Istina jeste da se treba pljunut politicarima u lice, ali smatram da se gostovanje na Cdu , koji je pravo gledan, treba iskoristiti da se svim potencijalnim humanitarcima otvore oci da se za vrlo malo vremena i sa zaista malo ljudi moze napraviti cudo u mojom ocima biblijskih razmjera!!!
Kad se sjetim na pocetku teme drame i placa kako cemo skupit pare za jednu ovcu...a ja vam fino rekoh, znajuci forumashe, da ce biti para i za stado :D i volim kad sam u pravu :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#959 Re: Haram im bilo.....

Post by ladyblue18 »

Ipak Mirci ima pravo, bez majica.
Nego nisam skontala da li ce biti uradjen samo jedan prilog kratki ili ce gostovati direktno?
I post Ahmmedov je upravo ono sto treba
mIRCerka

#960 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

ladyblue18 wrote:Ipak Mirci ima pravo, bez majica.
Nego nisam skontala da li ce biti uradjen samo jedan prilog kratki ili ce gostovati direktno?
i molba za NTV HAJAT....molim vas, iako Marjana volimo ko brata rodjenog, nemojte da on cita onaj tekst...nadjite nekoga ko ce to odraditi tako da ce se i oni bezosjecajni najeziti....
lepeza

#961 Re: Haram im bilo.....

Post by lepeza »

teAMICA wrote:Ja glasam za kurtu (za Hayat) :thumbup:
Ja sam da ide Kurty i gospodin Emir na Hayat. Oni su ipak najvise "potegli" u akciji. Naravno ne osporavam ucesce ostalih al eto njih dvojica su mu nekako najzasluzniji po mom misljenju :)
Suncica79

#962 Re: Haram im bilo.....

Post by Suncica79 »

Kako lijepo :-) :-) :-)

Uljepsa mi dan ovim slikama. Jedna mi se fotografija extra svidjela ali necu rec' koja ....

POzzzz i svaka casttt
kurty

#963 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

Znam ja koja je to fotka
Daphna

#964 Re: Haram im bilo.....

Post by Daphna »

5ar5rovic wrote: Image

Zbog ovoga je vrijedilo... Vidjeti ga nasmijanog... Neopisiv osjećaj! Prelijep je naš Edis, zar ne? I ne mogu i ja da se ne nasmijem kada pogledam ovu fotku!

Čestitke i veliko hvala svima!
Dupli_skalp

#965 Re: Haram im bilo.....

Post by Dupli_skalp »

tako mi je drago da se uspjelo makar malo pomoći momku i njegovim da ne znam šta da napišem od emocija... veliko hvala ekipi koja je jutros otišla u podčauš... ja ću probati još stvari da prikupim, pa ću biti slobodan da se opet javim HAVANI kao i sinoć (p.s. sorry što sam te onako kasno "izvukao" iz stana)...

kapa do poda i od srca hvala svima...
maybelline

#966 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

Obavjestavajte nas kad opet budete isli da opet prikupimo stosta...
a3tec

#967 Re: Haram im bilo.....

Post by a3tec »

Još jedan glas za Forumulju :)
mIrSooo

#968 Re: Haram im bilo.....

Post by mIrSooo »

maybelline wrote:Obavjestavajte nas kad opet budete isli da opet prikupimo stosta...
Prije svega zelim da Vam cestitam na svemu sto ste uradili za ovu porodicu :-D
Sada bih imao jedno pitanje pa bih volio da vidim sa Vama sta je najbolje da uradim. Dosta ljudi mi se javlja na "youtube" u vezi priloga. Pitaju kako mogu pomoci. Eh sad sta da radim? Da ih uputim na ovaj forum ili mozda da stavim uz prilog i ove brojeve ziro racuna na koje mogu izvrsiti uplate?
Hvala svima na odg.
... pozz ...

Mirsad Krišćo
http://www.rtvvogosca.ba
mIRCerka

#969 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

mIrSooo wrote:
maybelline wrote:Obavjestavajte nas kad opet budete isli da opet prikupimo stosta...
Sada bih imao jedno pitanje pa bih volio da vidim sa Vama sta je najbolje da uradim. Dosta ljudi mi se javlja na "youtube" u vezi priloga. Pitaju kako mogu pomoci. Eh sad sta da radim? Da ih uputim na ovaj forum ili mozda da stavim uz prilog i ove brojeve ziro racuna na koje mogu izvrsiti uplate?
Hvala svima na odg.
... pozz ...

Mirsad Krišćo
obavezno u opis videa stavi brojeve racuna, a link na temu mozes stavit na dno...
mIrSooo

#970 Re: Haram im bilo.....

Post by mIrSooo »

mIRCerka wrote:
mIrSooo wrote:
Hvala svima na odg.
... pozz ...

Mirsad Krišćo
obavezno u opis videa stavi brojeve racuna, a link na temu mozes stavit na dno...
Hvala! :-D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#971 Re: Haram im bilo.....

Post by ladyblue18 »

mIRCerka wrote:
i molba za NTV HAJAT....molim vas, iako Marjana volimo ko brata rodjenog, nemojte da on cita onaj tekst...nadjite nekoga ko ce to odraditi tako da ce se i oni bezosjecajni najeziti....
ma mislim da to ipak njemu ne bi ni dali.
On radi ovako priloge vezane sa sport i neke his. dogadjaje koliko sam upratila
bosna123

#972 Re: Haram im bilo.....

Post by bosna123 »

Ja bih vas zamolila da ime krave ostavite porodici na izbor. Vjerovatno oni imaju zelju da im se krava zove ovako ili onako. Nije nase da se u to mijesamo.

Nemojte da se osjecaju obaveznim davati kravi neko ime, koje im se zapravo nece dopasti. Ako im kazete da ste izabrali Forumulja :lol:, Haramusa ili Halalusa, mislit ce ljudi da se zezate s njima...
mIRCerka

#973 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

ladyblue18 wrote:
mIRCerka wrote:
ma mislim da to ipak njemu ne bi ni dali.
On radi ovako priloge vezane sa sport i neke his. dogadjaje koliko sam upratila
ma otkud znam...reakcija i akcija i jesu nekako za njega i njegov stil, ali treba naci JEZH spikera...da te bas jeza uhvati...
i iskreno se nadam da ce prilog ici u tonu skretanja paznje da se sa malo moze mnogo, da nece ici na jeftinu politiku...eto 55 i kutry, ne dozvolite vi da ode u tom pravcu...
Joey Tribbiani

#974 Re: Haram im bilo.....

Post by Joey Tribbiani »

cikavelja wrote:
Ahmmed wrote:Kolika li se muka morala saviti u srcu devetnaestogodišnjeg mladića iz povratničkog sela Podčauš kod Bratunca, da zaplače pred kamerama, uz jecaje govoreći da je poželio da se najede hljeba....Hej, hljeba.....I kome je san imati nekoliko ovaca...I kome bi nekoliko ovaca, riješilo sve životne probleme.....

I kome se onda pričaju velike i goleme priče o ukidanju RS, kome li bi je i zbog čega ukidali....

I kome su namijenjene puke tlapnje o održivom povratku, velikim planovima, svijetloj budućnosti.....

Naravno, nije mi prvi put u životu, da vidim i čujem gladne i unesrećene ljude, koji su se vratili u istočnu Bosnu.....Nije mi prvi put da vidim ovakvu ljudsku patnju....

Ali, kad vidjeh ovog mladića i krupne suze kako se kotrljaju niz njegovo lice, kad čuh njegovu želju o samo nekoliko ovaca, zbog kojih bi, kako kaže, vrijedilo živjeti i životu se radovati....

sjetite se i ovog posta, velja druze ima li te? pozz svima

Haram im bilo....samozvanim bošnjačkim vođama i liderima, muslimanskim prvacima, takozvanim vizionarima, ujediniteljima zemlje i naroda......

I možeš ovome pričati, lajati, sići s pameti.....i nikome ništa.....

:x :x :x

Da nebude supljak, nisam gledao ali mogu zamisliti kako je to bilo gedati, necu da im govorim haram, BOG je tu da sudi,majke mi mile moje nije iz kurcenja i licne promocije, pokrenimo MI OVJDE, INSANI, da je nazovemo akciju, hajmo skupiti 300-500, KM, koliko god mozemo, kupiti ovcu-dvije, ili odnjeti pare neka kupi, saznati ko je momak, gje je, sta je !!!
Zar je problem to, koliko ce nas kliknuti na ovaj topic, koliko ko moze halaliti od srca !!! Marka-marka. Neka je samo halal.
Pa za mjesec- za mjesec !
Ima li jos bosanskog sevapa i halala, ima li jos ljudi u nama ?!
Mi, obicni, bez imena i promocija ?
Ima li nas, bosnjaci, katolici i pravloslavci, BOSANCI I HERCEGOVCI?
kekec

#975 Re: Haram im bilo.....

Post by kekec »

Jedan TV prilog izazvao je reakciju forumasa Sa-x.
Za kratko vrijeme, tuzna prica dobija , ipak sretan zavrsetak.
I to zahvaljujuci ljudima koji se ne vide, sasvim obicnim ljudima, na prvi pogled.
A onda se ustanovi da su ti obicni ljudi veliki, mnogo, mnogo veci od danasnjih
"velicina" koji nam se svakodnevno smijese sa TV ekrana ili novina.
Suze pretvoriti u smijeh moze samo covjek sa dobrim srcem i dusom.
Image

Image
Locked