Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Yamahalac wrote:baci ga u dfu i recovery na 3.1.2, nema druge
Problem je u tome sto ne mogu da uradim restore izbaci gresku: the iphone could not be restored because the firmaware file is not compatible
Skidao sam FW sa 5 razlicitih mijesta, pokusavao i sa 3.0.1 ali bez uspjeha... Probao i sa Itunes 8, dodao neke IP adrese u hosts ali sve to bez uspjeha.
Do sada postoji samo nekoliko drzava na svijetu gdje je moguce legalno nabaviti IPhone a da je isti otkljucan, a to su :
Hong Kong
Novi Zeland
Australija
Kanada
i
Italija, pa ljudi moji ovisno o tome gdje imate rodbine prijatelja i poznanika mozete kontaktirati iste da nabavite svoj primjerak.
Yamahalac wrote:baci ga u dfu i recovery na 3.1.2, nema druge
Problem je u tome sto ne mogu da uradim restore izbaci gresku: the iphone could not be restored because the firmaware file is not compatible
Skidao sam FW sa 5 razlicitih mijesta, pokusavao i sa 3.0.1 ali bez uspjeha... Probao i sa Itunes 8, dodao neke IP adrese u hosts ali sve to bez uspjeha.
skini iReb sa www.ih8sn0w.com ... pokusaj s tim.. trebalo bi ti pomoci
maxim2000 wrote:Do sada postoji samo nekoliko drzava na svijetu gdje je moguce legalno nabaviti IPhone a da je isti otkljucan, a to su :
Hong Kong
Novi Zeland
Australija
Kanada
i
Italija, pa ljudi moji ovisno o tome gdje imate rodbine prijatelja i poznanika mozete kontaktirati iste da nabavite svoj primjerak.
da dodam i Katar, i mislim da Dubai i Singapur imaju istu opciju
u Kataru se ne ceka, odes i kupis 10 ako ti je volja
Nisi li ti tamo u tom kraju? Eto ti prilike da se opariš.
maxim2000 wrote:Do sada postoji samo nekoliko drzava na svijetu gdje je moguce legalno nabaviti IPhone a da je isti otkljucan, a to su :
Hong Kong
Novi Zeland
Australija
Kanada
i
da dodam i Katar, i mislim da Dubai i Singapur imaju istu opciju
u Kataru se ne ceka, odes i kupis 10 ako ti je volja
Da dodam i Kuwait samo I ovdje je moguce kupiti fabricki otkljucan
Tek dobio iphone 3g 16gb pa sam laik za njeg (ne zamjerajte :$). Htio bi ga konfigurisat da mogu koristit net i MMS, al imam problema s tim. Znam da ne moze automatska kofiguracija a manualno trebalo bi da idem na: postavke > općenito > mreza > mobilna podaktovna mreza > APN > i samo ukucam "active.mobile.ba" (tako mi je bar objasnio drug koji ga je vec imao). E sad da li trebam ukucavat jos nesto, odnosno sta trebam uradit?
BLADE8 wrote:Tek dobio iphone 3g 16gb pa sam laik za njeg (ne zamjerajte :$). Htio bi ga konfigurisat da mogu koristit net i MMS, al imam problema s tim. Znam da ne moze automatska kofiguracija a manualno trebalo bi da idem na: postavke > općenito > mreza > mobilna podaktovna mreza > APN > i samo ukucam "active.mobile.ba" (tako mi je bar objasnio drug koji ga je vec imao). E sad da li trebam ukucavat jos nesto, odnosno sta trebam uradit?
BLADE8 wrote:Tek dobio iphone 3g 16gb pa sam laik za njeg (ne zamjerajte :$). Htio bi ga konfigurisat da mogu koristit net i MMS, al imam problema s tim. Znam da ne moze automatska kofiguracija a manualno trebalo bi da idem na: postavke > općenito > mreza > mobilna podaktovna mreza > APN > i samo ukucam "active.mobile.ba" (tako mi je bar objasnio drug koji ga je vec imao). E sad da li trebam ukucavat jos nesto, odnosno sta trebam uradit?
samo to trebas.
Ahaa...jel kod tebe odma proradio net, znas li mozda sto kod mene nece?
maxim2000 wrote:Evo vidim da su poceli po oglasima da ljudi reklamiraju da ima otkljucavanje telefona za 3,1,3 jeli pouzdano???
Ako je verzija 3.1.3 i baseband 05.12.01 jos uvijek nema unlock. http://blog.iphone-dev.org/ - tu možeš najprije saznati kada bude mogao unlock za gore pomenutu verziju.