Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
callmethebreeeze

#951 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by callmethebreeeze »

Ghita wrote:
neki wrote:i sta ce prosjecni avazov citalac radit sa 16 strana na engleskom :lol: :lol: .... obrisat gu.... :-) :-)
ili glancat prozore
ne vjerujem da ce to biti na engleskom, vec prevedeno.
amrica

#952 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by amrica »

callmethebreeeze wrote:
Ghita wrote:
neki wrote:i sta ce prosjecni avazov citalac radit sa 16 strana na engleskom :lol: :lol: .... obrisat gu.... :-) :-)
ili glancat prozore

Biznews
"Avaz" sklopio ugovor s "New York Timesom"
"Dnevni avaz" danas je objavio da je sklopio ugovor o distribuiranju sedmičnog podliska izdanja "The New York Timesa" u Bosni i Hercegovini. Prilog na 16 stranica sa izabranim tekstovima pojavljivat će se u ovom listu svakog četvrtka.
Kompanija "The New York Times" vodeća je medijska kuća u SAD-u. U 2008. godini zabilježili smo prihod od 2,9 milijardi dolara. U njihovoj porodici su "The New York Times", "International Herald Tribune", "Boston Globe", 15 drugih dnevnih novina i više od 50 web-stranica, uključujući NYTimes.com, Boston.com i About.com, a "Avaz" se ovim ugovorm pridružio se mreži novina u svijetu koje objavljuju međunarodno sedmično izdanje "The New York Timesa", saopšteno je iz ove kompanije.
(Sarajevo-x.com)

Nesto bas ne mislim da ce to medjunarodno izdanje biti na bh jezicima :-)
Ajatolah_

#953 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Ajatolah_ »

amrica wrote:
callmethebreeeze wrote:

Biznews
"Avaz" sklopio ugovor s "New York Timesom"
"Dnevni avaz" danas je objavio da je sklopio ugovor o distribuiranju sedmičnog podliska izdanja "The New York Timesa" u Bosni i Hercegovini. Prilog na 16 stranica sa izabranim tekstovima pojavljivat će se u ovom listu svakog četvrtka.
Kompanija "The New York Times" vodeća je medijska kuća u SAD-u. U 2008. godini zabilježili smo prihod od 2,9 milijardi dolara. U njihovoj porodici su "The New York Times", "International Herald Tribune", "Boston Globe", 15 drugih dnevnih novina i više od 50 web-stranica, uključujući NYTimes.com, Boston.com i About.com, a "Avaz" se ovim ugovorm pridružio se mreži novina u svijetu koje objavljuju međunarodno sedmično izdanje "The New York Timesa", saopšteno je iz ove kompanije.
(Sarajevo-x.com)

Nesto bas ne mislim da ce to medjunarodno izdanje biti na bh jezicima :-)
Trenutno izlaze na engleskom, a u budućnosti će biti na bosanskom. Valjda.
Ghita

#954 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Ghita »

pa bolje bi bilo da bude na engleskom jer ako budu prevodili pisaće njujork tajms, hilari klinton, vošington itd
zonbirile

#955 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

isti dodatak izlazi u Srbiji i finansira ga elektro çvercer Lazarevi[,da nije sluëajno.
kmosst

#956 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by kmosst »

prvo sam mislio da je greska...
16 fotokopiranih originalnih stranica iz izdanja NY Timesa
u zaglavlju natpis "NY Times", ispod: "clanci izabrani za: Dnevni avaz."
vjerovatno se na ovo mjesto upisuju svi oni koji imaju ovaj ugovor sa NY Timesom,
a ovaj prilog je isti u svim novinama koji ga objavljuju.
Vijesti su svjetskog karaktera, nemaju veze ni sa BiH ni sa Avazom,
ko zna engleski nije lose,
besplatno osvjezenje...

Image
M.O.S-2

#957 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by M.O.S-2 »

jel se to meni cini ili ste malo dusmanli ili puno zavidni :dance: :D
zonbirile

#958 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

@m.os.2
na čemu,samo nema lazi.Ovo se daje i u Srbiji i svugdje gdje se plati.Tamo placa sverser struje,ovde lopov Tornjak.Ovakvih dodataka na engleskom prodaje se sirom siromasnog svijeta,jer za novac se kupuje impresija vaznosti i uloge u svijetu.Potpuno isti,ali potpuno isti dodatak kola napustenim svijetom i puni depove velikim igracima.Sto se tice politike i raspleta,pa valja dobro odvagati,na kocki je sve ,ili nista,gdje nista moze znaciti i gubitak zivota,imali smo primjer Rumunije.
VjecitiStudent

#959 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by VjecitiStudent »

M.O.S-2 wrote:jel se to meni cini ili ste malo dusmanli ili puno zavidni :dance: :D
Zavidni, kome, na cemu? Pa Avaz nije mogao ni ovo napraviti a da ne slaze svoje citaoce, ko uvrstili se oni u novinsku premijer ligu svijeta
Jer isti ovaj dodatak objavljuju i podgoricke Vijesti (vec citave dvije godine), beogradska Politika (tri godine), ljubljansko Delo, ... sve sama "svjetska imena" :D

The New York Times Weekly Supplement Launches in Argentina's Clarin and Serbia's Politika
http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zht ... highlight=
NEW YORK--(BUSINESS WIRE)--Oct. 4, 2006--The New York Times announced today that it has launched its New York Times International Weekly in two additional publications; Clarin of Argentina and Politika of Serbia. The first issues were published in Clarin on Sept. 30 and in Politika on Oct. 2. Politika and Clarin are among leading international papers that print and deliver the weekly supplement, including Le Monde in France, El Pais in Spain, La Repubblica in Italy, Suddeutsche Zeitung in Germany and The Sunday Telegraph in London.

Using the layout and typography of The New York Times, the International Weekly includes news, features, commentary, color photos and graphics about world affairs, business, culture and social trends from the United States and around the globe. It is prepared in New York by editors and designers in the New York Times News Service in consultation with editors from the partner newspapers.

"We see the addition of this weekly supplement in Clarin and Politika as an opportunity to partner with leading newspapers in Argentina and Serbia," said Cristian Edwards, president, The New York Times News Services Division. "Our section will complement their extensive local coverage, thereby allowing readers in Argentina and Serbia to read additional reporting on topics of interest."
http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zht ... highlight=
The New York Times Launches International Weekly Edition in Vijesti of Montenegro

NEW YORK, Oct 04, 2007 (BUSINESS WIRE) -- The New York Times announced today that Vijesti has begun publishing The New York Times International Weekly in Montenegro. Vijesti joins papers in 20 other countries and in the United States in presenting The New York Times International Weekly as a source of news and features designed to complement and enhance local coverage. The New York Times International Weekly will appear in Vijesti each Monday.

The New York Times International Weekly retains the layout and typography of The New York Times. It offers news analysis and feature stories as well as commentary on topics that include world trends, business, technology, health, culture and style. The weekly editions are prepared in New York by a team of editors and designers from The New York Times News Service in consultation with editors from the partner newspapers.

"We're delighted to be working with Vijesti, one of the leading newspapers in the Balkans," said Cristian Edwards, president of The New York Times News Services Division. "Vijesti's comprehensive regional coverage coupled with The New York Times International Weekly will give readers in Montenegro a more in-depth perspective on world news."

"Although Vijesti has long been considered among the most serious and respected daily papers in the Balkans, this agreement with The New York Times will have an additional impact on our public image and influence," said Zeljko Ivanovic, Vijesti's managing director for publishing and editorial issues. "All of this is actually like a dream - this relationship represents a great achievement, and we are proud that we were able to do it."
maslina

#960 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by maslina »

Ovo možda i nije biser, ali... Ako neko u današnjem Avazu nađe članak o Dodikovim najavama referenduma, neka mi javi. Ja ga ne nađoh. Ima o tome da je Špirić pozvan na molitveni doručak (trebamo li se ovome diviti?). Čini mi se da Mile ne kontroliše samo medije u RS-u. Ili?
DJ Babo

#961 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by DJ Babo »

maslina wrote:Ovo možda i nije biser, ali... Ako neko u današnjem Avazu nađe članak o Dodikovim najavama referenduma, neka mi javi. Ja ga ne nađoh. Ima o tome da je Špirić pozvan na molitveni doručak (trebamo li se ovome diviti?). Čini mi se da Mile ne kontroliše samo medije u RS-u. Ili?
ne kontrolise to dodik, nego radoncic planski ide na rusenje drzave (na isti nacin kao i dodik) radi podjele. radoncic danas krenuo objavljivati svoja "otkrica" kojima osporava nadleznosti drzavnim organima (dodik se jos nije sjetio da i ovo ospori, ali je zato tu njegov haver radoncic):

Image
pure_love

#962 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by pure_love »

kmosst wrote:prvo sam mislio da je greska...
16 fotokopiranih originalnih stranica iz izdanja NY Timesa
u zaglavlju natpis "NY Times", ispod: "clanci izabrani za: Dnevni avaz."
vjerovatno se na ovo mjesto upisuju svi oni koji imaju ovaj ugovor sa NY Timesom,
a ovaj prilog je isti u svim novinama koji ga objavljuju.
Vijesti su svjetskog karaktera, nemaju veze ni sa BiH ni sa Avazom,
ko zna engleski nije lose,
besplatno osvjezenje...

Image
interesantno :)
zonbirile

#963 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

exluzivno za Avaz i još stotinjak "jačih" novina u svijetu levata,ko voli nek izvoli,ali mora platitit.U "Politici" plaća V.Lazarević švercer strujom na veliko,ko li ovde plača?Đaba ubi nostalgija za službom,krajem ,tamo daleko u Srbiji.

THE NEW YORK TIMES NEDELJNI DODATAK U JOŠ TRI DNEVNE NOVINE
Menadžment The New York Times International Weekly saopštio je da će se nedeljni dodatak ove kompanije pojaviti uskoro kao podlistak u još tri dnevne novine širom sveta. Kako je saopšteno, ugovori su sačinjeni sa kolumbijskim dnevnim novinama “El Espectador”, kenijskim dnevnikom “Sunday Nation” i dnevnim listom sa Kosova “Koha Ditore”. Od kako je lansiran 2002. godine nedeljni dodatak The New York Times do sada je redovno objavljivan u 24 zemlje širom sveta. U Srbiji oaj dodatak redovno objavljuje dnevni list “Politika”, član Asocijacije medija.
amrica

#964 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by amrica »

Ovo je jedan od komentara na jedan tekst o privatnom zivotu jednog od nekadasnjih havazovih ljubimaca

16.12.09. u 16:52 od belgo
dnevno avaz mi je se kvalitetno zgadio ovim tekstom, ne mogu da vjerujem sta pisete i objavljujete kao vijest. prosto nevjerovatno.... i dnevni avaz postao zuta stampa

:lol: :lol: :lol:

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... /komentari
callmethebreeeze

#965 Re: Jos jedan Avazov biser :)

jao, jao, kako turski ambasador nalijepi avaz i fahrina potrckala:

:D :D :D :D :D :D

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/iz-m ... /komentari

pretpostavljam da je u pitanju ovaj clanak:

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... odbijenicu
callmethebreeeze

#966 Re: Jos jedan Avazov biser :)

p.s najbolji mi je naslov: polemicki intervju, a u stvari se radilo o ocitavanju bukvicu levatu iz avaza.
:D :D :D :D :D :D :D
zonbirile

#967 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

joj jest ih Turčin popi.o,ali ABA3 je to obriše se i nastavi dalje.
DJ Babo

#968 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by DJ Babo »

callmethebreeeze wrote:jao, jao, kako turski ambasador nalijepi avaz i fahrina potrckala:

promijenjeni su linkovi, evo novog linka za isti "intervju" (da se ne zaboravi) :D

http://www.dnevniavaz.ba/multimedija/vi ... /komentari

i Dusanka Majkic i Fahro opasno zamjeraju Turcima sto se bore za BiH, umjesto da puste Fahri i Dodiku da je raspickaju do kraja...
Banksy

#969 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Banksy »

U ovom konkretnom slučaju Turci su izofirani.
Sasvim otvoreno se miješaju u unutrašnje stvari BiH. Ako namjera nije bila bošnjački sastanak u Konyi, čemu pozivanje na ''kulturni događaj'' samo bošnjačkih državnika.
Pored toga, svaki ambasador bi nakon ovakvih izjava za medije ''To je sranje, rekao sam vam to. Sve je to sranje, ništa manje od toga'', pakovao kofere.
Opet, ne znam što će Radončiću još jedan sukob ...
mustang

#970 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by mustang »

callmethebreeeze wrote:jao, jao, kako turski ambasador nalijepi avaz i fahrina potrckala:

hahahah joj fahrini kretena,bože dragi ko njemu pise tekstove :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
callmethebreeeze

#971 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Banksy wrote:U ovom konkretnom slučaju Turci su izofirani.
Sasvim otvoreno se miješaju u unutrašnje stvari BiH. Ako namjera nije bila bošnjački sastanak u Konyi, čemu pozivanje na ''kulturni događaj'' samo bošnjačkih državnika.
Pored toga, svaki ambasador bi nakon ovakvih izjava za medije ''To je sranje, rekao sam vam to. Sve je to sranje, ništa manje od toga'', pakovao kofere.
ispravi me ako grijesim, ali cini mi se da je ambasador pomenuo da je i radmanovicu poslan poziv.
Banksy

#972 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Banksy »

callmethebreeeze wrote:
Banksy wrote:U ovom konkretnom slučaju Turci su izofirani.
ispravi me ako grijesim, ali cini mi se da je ambasador pomenuo da je i radmanovicu poslan poziv.
''Pozvani su Silajdžić, Tihić, Alkalaj i Lagumdžija. To je bila samo pozivnica na kulturni događaj, ako znate ko je Mevlana Rumi, možda znate nešto o tome. Pozivnice su poslane Silajdžiću, Alkalaju, Tihiću i Lagumdžiji da prisustvuju kulturnom događaju. Veoma sam jasan.''

Ako je ''kulturni događaj'' na državnom nivou, onda se zovu članovi predsjedništva, ministar inostranih poslova i premijer. Ako je regionalna saradnja, onda predstavnici regija. Ako je na jaranskom nivou, onda jarani, bez državnog protokola.
Nejasno je zašto su pozvani Lagumdžija i Tihić, a ne Radmanović i Komšić.
Osim ako Turska zaista nije pokušala inicirati ''bošnjačke susrete'', a sad se nevješto pere.
Lagumdžija i Tihić su ispravno postupili, turski ambasador katastrofalno.
Roy

#973 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Roy »

udario mrav na slona

zaboli fahru racku sto kvari odnose sa jednom od rijetkih prijateljskih zemalja, ta on je svakako crnogorac

a silajdzic je preko noci postao vodja mafije samo zbog energetske price. to je i debilu jasno.

posao vrijedan vise milijardi jednostavno ne smije proci bez scepe radoncica i njegovih nalagodavaca iz BG-a

sve je farsa: religija, bosnjastvo, genocid, sve, sve...sve je to poza, jer su pare jedina vodilja medijskog dr. dabica
uroborus

#974 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by uroborus »

zonbirile wrote:@m.os.2
na čemu,samo nema lazi.Ovo se daje i u Srbiji i svugdje gdje se plati.Tamo placa sverser struje,ovde lopov Tornjak.Ovakvih dodataka na engleskom prodaje se sirom siromasnog svijeta,jer za novac se kupuje impresija vaznosti i uloge u svijetu.Potpuno isti,ali potpuno isti dodatak kola napustenim svijetom i puni depove velikim igracima.Sto se tice politike i raspleta,pa valja dobro odvagati,na kocki je sve ,ili nista,gdje nista moze znaciti i gubitak zivota,imali smo primjer Rumunije.
Opet Masoni...nema druge! :evil:
mustang

#975 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by mustang »

Roy wrote:udario mrav na slona

zaboli fahru racku sto kvari odnose sa jednom od rijetkih prijateljskih zemalja, ta on je svakako crnogorac

a silajdzic je preko noci postao vodja mafije samo zbog energetske price. to je i debilu jasno.

posao vrijedan vise milijardi jednostavno ne smije proci bez scepe radoncica i njegovih nalagodavaca iz BG-a

sve je farsa: religija, bosnjastvo, genocid, sve, sve...sve je to poza, jer su pare jedina vodilja medijskog dr. dabica
normalno,samo previše je debila kod nas da bi to skontali :!:
Post Reply