Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Michun

#951 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Michun »

Pirija wrote:
Michun wrote:
pa onda ti nemoj ici u tu pekaru...ne znam sta da ti kazem.

pa i ne mislim nego mi smijesno sto je upste na ovoj temi o restoranima :-)
A ja cijelo vrijeme mislim na fiori na kosevskom :D
Veze nemam za ovaj, hahaha.
hali gali halid

#952 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by hali gali halid »

esmasaric wrote:Za posebne prilike, pod tim mislim klopanje oko 50-100KM tu su Marocco, 4 sobe, Tavola....

A ove za ne tako posebne prilike, treba odabrati šta vam se sviđa, ukusi su različiti, ja lično volim Zembilj, Fellini, Vegehanu.... :D
Evo ide posebna prilika, godišnjica, gdje da idem na večeru s djevojkom? Kakav je taj Marocco? Kakav je Fiori?
Nisrin

#953 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisrin »

Da pohvalim hranu u Radon plazi, u rotirajucem restoranu na 15om spratu...preukusna...ali stvarno! Corva u dvije boje sa karfiolom je mrak...meso...riza...salata, sve za 10, a lijepa i intimna atmosfera...cijene ne znam, nisam ja placala :D
esmasaric

#954 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by esmasaric »

hali gali halid wrote:
esmasaric wrote:Za posebne prilike, pod tim mislim klopanje oko 50-100KM tu su Marocco, 4 sobe, Tavola....

A ove za ne tako posebne prilike, treba odabrati šta vam se sviđa, ukusi su različiti, ja lično volim Zembilj, Fellini, Vegehanu.... :D
Evo ide posebna prilika, godišnjica, gdje da idem na večeru s djevojkom? Kakav je taj Marocco? Kakav je Fiori?
Marocco je restoran sa ogromnim porcijama, zaista važi ona "koliko para toliko muzike", a ambijent je predivan i intiman. Cijene su paprene, al bože moj, isplati se bar po meni. Topla preporuka je piletina na marokanski način.
hali gali halid

#955 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by hali gali halid »

Pa je li to ok mjesto da izadjem s djevojkom na večeru (posebna prilika)? Ima li još koja preporuka?
Tsubasa

#956 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tsubasa »

Mala Kuhinja. Losos u limunovom sosu vrh vrhova.
ultima_palabra

#957 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Mala kuhinja, Four Seasons...
thekupus

#958 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by thekupus »

Tsubasa wrote:Mala Kuhinja. Losos u limunovom sosu vrh vrhova.
cijena? :)
Tsubasa

#959 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tsubasa »

thekupus wrote:
Tsubasa wrote:Mala Kuhinja. Losos u limunovom sosu vrh vrhova.
cijena? :)
Moja preporuka ti je da kazes konobaru da vam napravi veliku porciju za dvije osobe sto vam je sasvim dovoljno. Ona je 30km cini mi se. Uz to dobijes krompira i rizu ako se dobro sjecam. A pojedinacno je cini mi se 20km porcija ali to vam je da se ubijete nogama :)
Nisrin

#960 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisrin »

hali gali halid wrote:Pa je li to ok mjesto da izadjem s djevojkom na večeru (posebna prilika)? Ima li još koja preporuka?
Radon Plaza, osim romanticne i intimne atmosfere, ljubaznog osoblja, tihe muzike, jos imate panoramsko razgledanje nasih pekara, Banana city-a, zgrada koje na sve lice osim na zgrade :D
salim se, hrana je odlicna i bas je lijep izamracen ambijent...
Haris033

#961 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Haris033 »

http://www.laperla.ba/ :thumbup:
https://www.facebook.com/la.perla.142?fref=ts

Bolje hrane za manje novca nema u cijelom gradu + super atmosfera :izet:

Image

Image

Image

Image

Preporuka za sve pizze, paste, čorbe, maslenice, šnicle, salate....
Banksy

#962 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

Ima li ko kakvu preporuku za dobar restoran - etno, tradicionalni, bilo kakav dobar i siguran - na području Širokog brijega?
Znam, glupo je, ali treba mi nešto ... :D
JThomas

#963 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

vodili su mene u neki restoran na rijeci, i bašta preko rijeke gleda u neko brdo. ne u papirima, oni u papirima šibicu nemaju na sebi, ali u stvarnosti je od lijanovića... :D meni se svidjelo, ima odlična lešo usoljena janjetina sa blitvom, a ima i standardna pečena...ne znam opisati kako naći, ali će svaki mještanin znati.
Ned071

#964 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Ned071 »

Banksy wrote:Ima li ko kakvu preporuku za dobar restoran - etno, tradicionalni, bilo kakav dobar i siguran - na području Širokog brijega?
Znam, glupo je, ali treba mi nešto ... :D
ne znam za restoran, ali znam za genijalne palacinke. kafic odmah prekoputa stadiona, sav u staklu. fakat predobre... nekad je djulic bio odlican restoran ali mislim da to vise ne radi
Banksy

#965 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

Hvala ti, al' meni treba baš restoran.

JThomas, može li to biti ovo?
http://moj-restoran.info/restoran/restoran-vrelo-borak/
JThomas

#966 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

to je. meni se svidjelo.
Banksy

#967 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

Fala. :)
perfect_guy

#968 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by perfect_guy »

Haris033 wrote:
Preporuka za sve pizze, paste, čorbe, maslenice, šnicle, salate....
kao i sendviče
JanuaryJones

#969 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

U neposrednoj blizini Bosanskog kulturnog centra i Narodnog pozorišta otvoren je "Casa United", restoran koji svojim gostima nudi koncept "jedi koliko možeš".

"Jedi koliko možeš" je koncept poznat u Evropi i svijetu, dok kod nas nije toliko rasprostranjen. Iz restorana Casa United poručuju gostima da slobodno uzmu koliko god stane na tanjir, isprobaju sva jela i odluče koje je najbolje i tako sve dok se restoran ne zatvori.

Na svakodnevnom meniju za doručak mogu se probati omleti, sirevi, suhomesnati proizvodi, razni namazi ili pahuljice. Za ručak ili večeru na jelovniku su mesni ili riblji specijaliteti, paste i rižota, pite, pice i mnoga druga jela.Također, za sve obroke dostupne su supe, salate, svježe voće i povrće, deserti, kao i izbor iz dnevnog menija. U ponudi su još kafa i drugi topli napici, te osvježenja uz neki od prirodnih ili gaziranih sokova.

Moderno uređeni ambijent Casa Uniteda pruža toplinu i ugodnu atmosferu, a profesionalno osoblje potrudit će se da posjeta restoranu ostane u najboljem sjećanju.

U cijenu obroka je uračunata neograničena konzumacija jela i pića sa švedskog stola. Doručak u objektu je u terminu od 07:00 do 11:30, a ručak i večera su dostupni do kraja radnog vremena. Fiksna cijena doručka je 12 KM, dok za ručak ili večeru treba izdvojiti 22 KM.
Cijene su malo paprene za restoran brze ishrane?
thekupus

#970 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by thekupus »

JanuaryJones wrote:
U neposrednoj blizini Bosanskog kulturnog centra i Narodnog pozorišta otvoren je "Casa United", restoran koji svojim gostima nudi koncept "jedi koliko možeš".

"Jedi koliko možeš" je koncept poznat u Evropi i svijetu, dok kod nas nije toliko rasprostranjen. Iz restorana Casa United poručuju gostima da slobodno uzmu koliko god stane na tanjir, isprobaju sva jela i odluče koje je najbolje i tako sve dok se restoran ne zatvori.

Na svakodnevnom meniju za doručak mogu se probati omleti, sirevi, suhomesnati proizvodi, razni namazi ili pahuljice. Za ručak ili večeru na jelovniku su mesni ili riblji specijaliteti, paste i rižota, pite, pice i mnoga druga jela.Također, za sve obroke dostupne su supe, salate, svježe voće i povrće, deserti, kao i izbor iz dnevnog menija. U ponudi su još kafa i drugi topli napici, te osvježenja uz neki od prirodnih ili gaziranih sokova.

Moderno uređeni ambijent Casa Uniteda pruža toplinu i ugodnu atmosferu, a profesionalno osoblje potrudit će se da posjeta restoranu ostane u najboljem sjećanju.

U cijenu obroka je uračunata neograničena konzumacija jela i pića sa švedskog stola. Doručak u objektu je u terminu od 07:00 do 11:30, a ručak i večera su dostupni do kraja radnog vremena. Fiksna cijena doručka je 12 KM, dok za ručak ili večeru treba izdvojiti 22 KM.
Cijene su malo paprene za restoran brze ishrane?
to je poenta All you can eat restorana, nikad ne pojedes onoliko koliko platis, iako ti daju tu mogucnost
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#971 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by -LIBERO- »

22KM za rucak/veceru, ne mozes pojesti, sem ako ne ides dva puta povracati, i vracati se za hastal :D jer po ovim fotkama sto su dostupne u clanku vidi se da je to profil hrane, tako reci, nize vrijednosti i kvaliteta.

Jel neko od forumasa bio, isprobao hranu tamo i taj princip?
ultima_palabra

#972 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

U onoj Bosniani jednom uzmem hrane za 20 KM, četvero nije moglo pojesti :D A kvalitet hrane tu negdje.

Food office je imao "all you can eat" za 9 KM i opet je propao.
DaffyDuck

#973 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

Jest, al ovaj je sa ukljucenim picem. Mozes popit ako ne mozes pojest :D
ultima_palabra

#974 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Sky Cole, Multi Sole i ostalih renomiranih pića? :D
DaffyDuck

#975 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

Nemam pojma, nisam bila. Bio mi je coek na dorucku tamo i samo sam ga pitala kakva je kafa :D Kaze dobra, konobar sluzi, sa pravog aparata. Onda bi se meni dorucak mogao isplatiti, al ovo rucak/ vecera nema sanse ni da pojedem ni popijem :zoka:
Obicno su ovog tipa restorani all you can eat samo hrana +pice dodatno placas.
Post Reply