Avio kompanije all about
-
akcija007
#951 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Sta se dogadja s BH Airlinesom sve sto leti s ATR om u ovih par dana je otkazano , a ja uskoro s stim ATR letim ?
- Koshpa
#952 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
akcija007 wrote:Sta se dogadja s BH Airlinesom sve sto leti s ATR om u ovih par dana je otkazano , a ja uskoro s stim ATR letim ?
Jedan ATR je u out-u i ceka se dio da dodje iz Francuske, da se popravi, a ima BH jos jedan ATR
-
akcija007
#953 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Da kospa znam da ih imaju 2 sad im je ostao 1 ATR i boing, boing je zauzet letovima za IST, charterima za Tursku i letovima za Scandinaviju i zato se otkazuju letovi jer sve destinacije ne mogu pokriti s jednim ATR om .
Ja uskoro idem kupiti kartu i rkli su mi da cu biti zbrinut ako mi otkazu samo me nece zbrinuti na OS via VIE i LH via MUC
Ja uskoro idem kupiti kartu i rkli su mi da cu biti zbrinut ako mi otkazu samo me nece zbrinuti na OS via VIE i LH via MUC
- Koshpa
#954 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
akcija007 wrote:Da kospa znam da ih imaju 2 sad im je ostao 1 ATR i boing, boing je zauzet letovima za IST, charterima za Tursku i letovima za Scandinaviju i zato se otkazuju letovi jer sve destinacije ne mogu pokriti s jednim ATR om .
Zavisi za koju destinaciju letis, i zavisi s kojom kompanijom BHA ima ugovor.
-
akcija007
#955 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zavisi za koju destinaciju letis, i zavisi s kojom kompanijom BHA ima ugovor.[/quote]
Za PRaG letim, i po tebi kako bi ja bio prebacen ? Kome se obracam u Pragu ako mi se otkaze i povratak ?
Ako se zna unaprijed dan dva da ce biti otkazan let da li mene neko kontaktira iz BHA da mi mijenja kartu ili se to sve odvija tek po dolasku na check inn. ?
Za PRaG letim, i po tebi kako bi ja bio prebacen ? Kome se obracam u Pragu ako mi se otkaze i povratak ?
Ako se zna unaprijed dan dva da ce biti otkazan let da li mene neko kontaktira iz BHA da mi mijenja kartu ili se to sve odvija tek po dolasku na check inn. ?
- Koshpa
#956 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Za PRaG letim, i po tebi kako bi ja bio prebacen ? Kome se obracam u Pragu ako mi se otkaze i povratak ?akcija007 wrote:Zavisi za koju destinaciju letis, i zavisi s kojom kompanijom BHA ima ugovor.
Ako se zna unaprijed dan dva da ce biti otkazan let da li mene neko kontaktira iz BHA da mi mijenja kartu ili se to sve odvija tek po dolasku na check inn. ?[/quote]
Ako je za Prag onda ako dodje do otkazivanja bit ces prebacen Malevom preko Budimpeste, ili recimo ako ti odgovara sutra dan da letis sa BHA ako bude let za Prag, to su dvije opcije, ako se let otkaze ranije, ona agencija gdje si upalatio kartu i izvrsio rezervaciju duzna je da te obavjesti o otkazanom letu i prebaci na prvi sljedeci. Ako se desi da te ne obavjeste ti kada dodjes na Aerodrom javis se u BHA i oni te prvim letom prebacuju za zeljenu destinaciju, Ako se desi da let bude otkazan i iz Praga, opet ista procedura, stim da se javljas predstavniku BHA u Pragu po dolasku na Aerodrom Prag, da te isti prebace do Sarajeva vjerovatno opet Malevom.
Nadam se da ti je sad malo jasnija situacija
-
akcija007
#957 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koshpa hvala ti na odgovoru. Sada mi je puno jasnije , meni je let u cetvrtak tako da ako dodje do otkazivanja moram biti taj dan prebacen na Malev jer naredni let BHA je tek u nedelju sto je meni jakooo kasno. Gledam i danas je otlkazan za Prag , meni su rekli da cu biti preko Istanbula prebacen ali je to ne moguce jer sa Turishom iz SA ne mogu stici na narednu vezu IST PRG. OK je i ovo Malev via BUD uz predpostavku da ce biti mjesta na njihovom jedinom letu taj dan
-
Omar-SK
#958 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zanima me kojim avionom ce BON letjeli za Dizeldorf u utorak 21.07 ako ATR ne bude popravljen do tada?
Iskreno, nadam se da ce da bude B734...iako mi na sistemu pise da je ATR.
Koshpa, da li ti znas nesto vise oko ovoga?
Omar
Omar
- Koshpa
#959 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
akcija007 wrote:Koshpa hvala ti na odgovoru. Sada mi je puno jasnije , meni je let u cetvrtak tako da ako dodje do otkazivanja moram biti taj dan prebacen na Malev jer naredni let BHA je tek u nedelju sto je meni jakooo kasno. Gledam i danas je otlkazan za Prag , meni su rekli da cu biti preko Istanbula prebacen ali je to ne moguce jer sa Turishom iz SA ne mogu stici na narednu vezu IST PRG. OK je i ovo Malev via BUD uz predpostavku da ce biti mjesta na njihovom jedinom letu taj dan
Moguce je da i ta opcija bude postojala da ides preko IST samo sto neces ici THY nego BHA ujutru za IST a poslije toga imas iz IST za PRG THX u 11:20 i 15:45 a imas i CSA u 16:25 tako da se nemoras brinuti u vezi toga, uglavnom bit ces prebacen ili preko BUD ili preko IST, a ja ti garantujem da ces ici direktno za PRG sa BHA
- Koshpa
#960 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Dizeldorf je uvijek planiran da leti sa ATR-om stim ako ne bude do tad popravljen, a bit ceOmar-SK wrote:Zanima me kojim avionom ce BON letjeli za Dizeldorf u utorak 21.07 ako ATR ne bude popravljen do tada?
Omar
-
Omar-SK
#961 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ok, samo kako vidim nije uvjek ATR bio planiran jer do prije par dana mi je u rezervacijskom sistemu i na flyzed-u pokazivalo B734.
PS. vidim odlicno vam je popunjen ATR iz Dizeldorfa za utorak.
Omar
PS. vidim odlicno vam je popunjen ATR iz Dizeldorfa za utorak.
Omar
- macan prvi
#962 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
BH Airlinesov let za Frankfurt prošli četvrtak je kasnio tri i po sata u polasku iz Sarajeva i tri sata pri dolasku u Sarajevo.
Let za Frankfurt danas je kasnio skoro šest
sati pri polasku iz Sarajeva i kasni dva i po sata pri povratku u Sarajevo.
Profesionalno, nema šta.

Let za Frankfurt danas je kasnio skoro šest
Profesionalno, nema šta.
- Koshpa
#963 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
macan prvi wrote:BH Airlinesov let za Frankfurt prošli četvrtak je kasnio tri i po sata u polasku iz Sarajeva i tri sata pri dolasku u Sarajevo.
Let za Frankfurt danas je kasnio skoro šest![]()
![]()
Profesionalno, nema šta.![]()
![]()
Bolje i da kasni nego da se otkaze
- macan prvi
#964 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
U ovom slučaju bi bilo bolje da su let otkazali jer bi tad putnici barem imali jednoznačno pravo na prerutiranje na druge aviokompanije pa bi im vrijeme čekanja na Aerodromu bilo skraćeno. Za ovaj let BH Airlines je odbio prerutiranje s obrazloženjem da ni druge aviokompanije (Croatia Airlines, Malev) putnike ne bi dovezle u Frankfurt prije BH Airlinesa.Koshpa wrote:macan prvi wrote:BH Airlinesov let za Frankfurt prošli četvrtak je kasnio tri i po sata u polasku iz Sarajeva i tri sata pri dolasku u Sarajevo.
![]()
![]()
Bolje i da kasni nego da se otkazeprofesionalno nema sta
Na kraju se dogodilo suprotno: BH Airlines je sletio u Frankfurt tek u 21:15, a Croatia Airlines i Malev su u Frankfurt stigli skoro dva sata
I još nešto: putnici su za svih šest sati čekanja prema riječima zaposlenika BH Airlinesa na Aerodromu imali pravo samo na po jedno
- Koshpa
#965 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ako se imalo razumijes u avijaciu onda znas sta znaci rijec SLOT ( i sve ce ti biti jasno )macan prvi wrote:U ovom slučaju bi bilo bolje da su let otkazali jer bi tad putnici barem imali jednoznačno pravo na prerutiranje na druge aviokompanije pa bi im vrijeme čekanja na Aerodromu bilo skraćeno. Za ovaj let BH Airlines je odbio prerutiranje s obrazloženjem da ni druge aviokompanije (Croatia Airlines, Malev) putnike ne bi dovezle u Frankfurt prije BH Airlinesa.Koshpa wrote:macan prvi wrote:BH Airlinesov let za Frankfurt prošli četvrtak je kasnio tri i po sata u polasku iz Sarajeva i tri sata pri dolasku u Sarajevo.
![]()
![]()
Na kraju se dogodilo suprotno: BH Airlines je sletio u Frankfurt tek u 21:15, a Croatia Airlines i Malev su u Frankfurt stigli skoro dva sataranije: u 19:30 i 19:35.
I još nešto: putnici su za svih šest sati čekanja prema riječima zaposlenika BH Airlinesa na Aerodromu imali pravo samo na po jednobesplatno piće u aerodromskom restoranu, a za jelo im nije dato ništa. Nevjerovatno!
![]()
![]()
-
jefferson
#966 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Hmmm, a sta je tu nevjerovatno???macan prvi wrote:U ovom slučaju bi bilo bolje da su let otkazali jer bi tad putnici barem imali jednoznačno pravo na prerutiranje na druge aviokompanije pa bi im vrijeme čekanja na Aerodromu bilo skraćeno. Za ovaj let BH Airlines je odbio prerutiranje s obrazloženjem da ni druge aviokompanije (Croatia Airlines, Malev) putnike ne bi dovezle u Frankfurt prije BH Airlinesa.Koshpa wrote:macan prvi wrote:BH Airlinesov let za Frankfurt prošli četvrtak je kasnio tri i po sata u polasku iz Sarajeva i tri sata pri dolasku u Sarajevo.
![]()
![]()
Na kraju se dogodilo suprotno: BH Airlines je sletio u Frankfurt tek u 21:15, a Croatia Airlines i Malev su u Frankfurt stigli skoro dva sataranije: u 19:30 i 19:35.
I još nešto: putnici su za svih šest sati čekanja prema riječima zaposlenika BH Airlinesa na Aerodromu imali pravo samo na po jednobesplatno piće u aerodromskom restoranu, a za jelo im nije dato ništa. Nevjerovatno!
![]()
![]()
- macan prvi
#967 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Da, i upravo tu riječ mora dugo čekati onaj ko na frankfurtski aerodrom zakasni i manje od dva i po sata.Koshpa wrote:ako se imalo razumijes u avijaciu onda znas sta znaci rijec SLOT ( i sve ce ti biti jasno )macan prvi wrote:U ovom slučaju bi bilo bolje da su let otkazali jer bi tad putnici barem imali jednoznačno pravo na prerutiranje na druge aviokompanije pa bi im vrijeme čekanja na Aerodromu bilo skraćeno. Za ovaj let BH Airlines je odbio prerutiranje s obrazloženjem da ni druge aviokompanije (Croatia Airlines, Malev) putnike ne bi dovezle u Frankfurt prije BH Airlinesa.Koshpa wrote:
![]()
![]()
- macan prvi
#968 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zaista, upravu si - potpuno sam zaboravio IATA-ino pravilo po kojem putnici koji - ponavljam - šest satijefferson wrote:Hmmm, a sta je tu nevjerovatno???macan prvi wrote:U ovom slučaju bi bilo bolje da su let otkazali jer bi tad putnici barem imali jednoznačno pravo na prerutiranje na druge aviokompanije pa bi im vrijeme čekanja na Aerodromu bilo skraćeno. Za ovaj let BH Airlines je odbio prerutiranje s obrazloženjem da ni druge aviokompanije (Croatia Airlines, Malev) putnike ne bi dovezle u Frankfurt prije BH Airlinesa.Koshpa wrote:
![]()
![]()
- d700
#969 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Za DUS je taj dan letio 734...(?)Omar-SK wrote:Ok, samo kako vidim nije uvjek ATR bio planiran jer do prije par dana mi je u rezervacijskom sistemu i na flyzed-u pokazivalo B734.
PS. vidim odlicno vam je popunjen ATR iz Dizeldorfa za utorak.![]()
Omar
-
jefferson
#970 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Hocu ti reci da u BiH nista nije nevjerovatno! Ne zaboravi, to je drzavna firma!Zaista, upravu si - potpuno sam zaboravio IATA-ino pravilo po kojem putnici koji - ponavljam - šest sati čekaju polijetanje žive ne od hrane nego od vazduha i ljubavi..
- Brisbane
#971 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Evo ja sam letio sa Lufthansom i Singaporom do Sarajeva.
Oba su iz Star Alliance.
Za Turkish sam od starta bio skeptik mislim da su rezultati za sada polovicni.
Konkretno sto mene interesuje oni ne lete za Australiju i tu nije problem. Problem je kada na njihovom situ ili na nekoj trazilici trazis ponudu za AUstraliju, ne izadu veze s Allijancinim partnerima (Singapurom airlines), kao kod Lufthanse.
Najblize sto ima je iz Singapura, ali ni tu nemaju let svaki dan.
Bio bih sretan kada bi BH Airlines uvela let za Rim i Amsterdam, ali sa dnevnom frekvencijom, jer bez toga jako je tesko uklopiti letove.
Nadam se da ce biti jos bolje za sada tanko i neprofesionalno.
Oba su iz Star Alliance.
Za Turkish sam od starta bio skeptik mislim da su rezultati za sada polovicni.
Konkretno sto mene interesuje oni ne lete za Australiju i tu nije problem. Problem je kada na njihovom situ ili na nekoj trazilici trazis ponudu za AUstraliju, ne izadu veze s Allijancinim partnerima (Singapurom airlines), kao kod Lufthanse.
Najblize sto ima je iz Singapura, ali ni tu nemaju let svaki dan.
Bio bih sretan kada bi BH Airlines uvela let za Rim i Amsterdam, ali sa dnevnom frekvencijom, jer bez toga jako je tesko uklopiti letove.
Nadam se da ce biti jos bolje za sada tanko i neprofesionalno.
-
akcija007
#972 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
vidim nova redizajnirana stranica extra je , samo nisam upratio moze li se platiti karticom karta u zadnjem koraku, vec iduce hefte letim s njima .
-
drugaivana
#973 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Samo bi nam još sada trebalo da vlast počne proširivati aerodrom. kakvo bi to tek bilo pranje para, a nama bi prodali neku lijepo umotanu priču a mi bismo onako sa onim patriotskim duhom pomislili pa kad Amerika ima Kenedy zašto nebismo i mi imali nešto slično. Pa ljudi aerodromi se prave prema potrebama stanovništva i države. Sarajevski aerodrom ima i više nego što našoj državi treba i u potpunosti zadovoljava sve naše potrebe.
Uđi u svijet problema i rješenja
Uđi u svijet problema i rješenja
-
teletrader
#974 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
MOje cestitke na redizajniranoj stranici,samo nije mi jasno zasto se karta jos uvijek ne mozhe platiti kreditnom karticom??

-
akcija007
#975 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
vjerovatno ih banke koce u tome jer da bi se placalo kreditnom karticom BHA mora s bankom koja prihvata sve vrste kreditnih kartica potpisati ugovor.