Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dino111

#951 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by dino111 »

hepek071 wrote:Ne osporava niko pravo za vjeronauku bilo kome. Vjeronauk imaš u okviru crkve i džamije. Sada, infiltiranjem u vrtiće i škole, vjeronauk pada na teret SVIH POREZNIH OBVEZNIKA! i niko ih ne pita šta oni, odnosno savako od njih želi. Namjerno i sa pravom kažem infiltriranje i to po političkoj liniji jer u normalnom društvu se o ovim stvarima odlučuje kroz javne rasprave i referendumom. Kod nas nije bilo čak ni rasprave u Kantinalonj skupštini. Možda na isti način uvedemo nauk da je zemlja ravna ploča.

Pošteno je da ima sve na raspolaganju u vrtiću, ali da svaku aktivnost koju želi čovjek plati iz svoga džepa.

Ja bih stvarno volio da BiH uvede, poput Njemačke tzv. crkveni porez. Pa baš bih volio da vidim te velike muslimane, katolike i pravoslavce i koliko bi materijalno podržali religiju, koju ovdje tako vatreno i isključivo verbalno zastupaju, dok drugi plaćaju njihovo šenlučenje.

Vjeruj ti hadžija u šta hoćeš, al živ bio drži ruku samo u svom fesu :D
UN i naš zakon dozvoljavaju vjeronauku u obdaništu i nemate pravo vi da je osporavate.
U IZ se plaća članarina i velika velika većina Bošnjaka je plaća.

Kićenje grada za praznike koji košta po nekoliko 100-tina hiljada KM pada na teret poreznih obvgeznika. Ja sam protiv toga ali se i dalje plaća.
uvjek dobar gost

#952 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by uvjek dobar gost »

hepek071 wrote:Ne osporava niko pravo za vjeronauku bilo kome. Vjeronauk imaš u okviru crkve i džamije. Sada, infiltiranjem u vrtiće i škole, vjeronauk pada na teret SVIH POREZNIH OBVEZNIKA! i niko ih ne pita šta oni, odnosno savako od njih želi. Namjerno i sa pravom kažem infiltriranje i to po političkoj liniji jer u normalnom društvu se o ovim stvarima odlučuje kroz javne rasprave i referendumom. Kod nas nije bilo čak ni rasprave u Kantinalonj skupštini. Možda na isti način uvedemo nauk da je zemlja ravna ploča.

Pošteno je da ima sve na raspolaganju u vrtiću, ali da svaku aktivnost koju želi čovjek plati iz svoga džepa.

Ja bih stvarno volio da BiH uvede, poput Njemačke tzv. crkveni porez. Pa baš bih volio da vidim te velike muslimane, katolike i pravoslavce i koliko bi materijalno podržali religiju, koju ovdje tako vatreno i isključivo verbalno zastupaju, dok drugi plaćaju njihovo šenlučenje.

Vjeruj ti hadžija u šta hoćeš, al živ bio drži ruku samo u svom fesu :D
Upravo tako, J.U u prevodu javna ustanova ne smije biti ničiji poligon već mora biti u službi sviju nas, svih građana ovog grada... a u privatnim vrtićima neka se uvede i obuka za astronaute.. ionako nas vlada priprema za lansiranje ...

Što se tiče kićenja grada slažem se !

UN nema nikakve vese sa konceptom koji nam se nameće u BiH... po svim konvencijama UN-a aparthejd je na neki način osuđen, samo kod nas se veliča !
Last edited by uvjek dobar gost on 04/03/2009 14:18, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#953 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by mIRCerka »

dino111 wrote: Ko kaže da su bošnjaci u Sarajevu ugroženi???
Možda neki vjeroučitelji ne prenose znanje ispravno na djecu, onda hajmo pokušati da to ispravimo a ne da se borimo za ukidanje vjeronauke i tu aktivnost pogrdno nazivamo.
Vjeronauka nije hinjski uvedena, fino se kaže ako grupa roditelja želi vjeronauku potrebno je i omogućiti.
Vjeronauka je i zakonski i UN konvencijom zagarantovana pa se ne može stavljati u isti koš sa plesom baletom i sl.
IZ se izborila da se vjeronauka ubaci u budžet.
Ali sa tobom se ne može diskutovati jer nećeš objektivno da razmišljaš i da se izvučeš isod šape Senada Pećanina.
jeeeeeeeeeeeeee nek smo dosli do pecanina..
da ponovim mantru
Hajmo sad svi u jedan glas: Islam je ugrozen u Sarajevu, a sax je leglo komunisticko cetniluka sa ustaskim primjesama, sve zavjera trulog kapitalistickog sejtanskog zapada!
A mantru cu ti ponavljati sve dok ne odgovoris konkretno na pitanja i dok ne prestanes sa ovakvom formom dijaloga (fino te konkretno pitamo, nemas vise argumenata, i onda trazis u koga prstom da upres)...
nosara

#954 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by nosara »

dino111 wrote:
mIRCerka wrote:
dino111 wrote:dino, ono sto je najtuznije od svega jeste stav da su islam i bosnjaci u sarajevu ugrozeni. Mozda to pije vode kod nekoga, kod mene ne pije.
Jeste vjerobauk jer ne cuh da ijedno dijete isprica nesto poucno (a procitaj samo bilo koju knjigu sufijskih mudrosti, sve vrvi od pouka) ali zato djeca ZNAJU da ce im jezik odrvenit ako opsuju, ZNAJU da je dzehnmska vatra vaka i naka...itd...

1. VjeroBauk je uveden hinjski, uz LAZ da su SVI RODITELJI djece koja trenutno idu u vrtice ANKETIRANI.
2. IZ bi trebala da snosi troskove svojih uposlenika, a ne da se te pare izdvajaju iz Budzeta OD SVE Djece, da bi SAMO NEKA djeca imala vjeroBAuk, i da cuclaju limuntos i grickaju virsle kojima istice rok trajanja za par dana
3. Kao sto je vjerobauk fakultativan, tako je fakultativan i jezik, i ples...SVIMA JEDNAKO ili NEK ZABORAVE na to.
4. Hajmo sad svi u jedan glas: Islam je ugrozen u Sarajevu, a sax je leglo komunisticko cetniluka sa ustaskim primjesama, sve zavjera trulog kapitalistickog sejtanskog zapada!
Ko kaže da su bošnjaci u Sarajevu ugroženi???
Možda neki vjeroučitelji ne prenose znanje ispravno na djecu, onda hajmo pokušati da to ispravimo a ne da se borimo za ukidanje vjeronauke i tu aktivnost pogrdno nazivamo.
Vjeronauka nije hinjski uvedena, fino se kaže ako grupa roditelja želi vjeronauku potrebno je i omogućiti.
Vjeronauka je i zakonski i UN konvencijom zagarantovana pa se ne može stavljati u isti koš sa plesom baletom i sl.
Ali sa tobom se ne može diskutovati jer nećeš objektivno da razmišljaš i da se izvučeš isod šape Senada Pećanina.
UN garantuje vjerska prava i slobode... :D Kao i sve ostale oblike organizovanja i djelovanja humanoida... :D ukljucujuci i ples i balet... :D

Primitivne i zaostale drzave finansiraju vjeronauk u vrticima... :D naustrb plesa i baleta... :D

Seln, ovo sa trudnicama i pupkom imace sofisticiraniju varijantu... umjesto vjeroucitelja ... digitalni vjerodavac i dvije elektrode drito fetusu u mozak... :wink: Zasto gubiti vrijeme u cekanju da se eustahijeva tuba razvije... :thumbup:
Vrijeme je novac, a novac je... razlog ovom svemu... :D
dino111

#955 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by dino111 »

mIRCerka wrote:
dino111 wrote: Ko kaže da su bošnjaci u Sarajevu ugroženi???
jeeeeeeeeeeeeee nek smo dosli do pecanina..
da ponovim mantru
Hajmo sad svi u jedan glas: Islam je ugrozen u Sarajevu, a sax je leglo komunisticko cetniluka sa ustaskim primjesama, sve zavjera trulog kapitalistickog sejtanskog zapada!
A mantru cu ti ponavljati sve dok ne odgovoris konkretno na pitanja i dok ne prestanes sa ovakvom formom dijaloga (fino te konkretno pitamo, nemas vise argumenata, i onda trazis u koga prstom da upres)...
Na sva pitanja sam ti odgovorio samo što si ti slijepa pored očiju
mIRCerka

#956 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by mIRCerka »

dino111 wrote: Ali sa tobom se ne može diskutovati jer nećeš objektivno da razmišljaš i da se izvučeš isod šape Senada Pećanina.
....................

kao sto rekoh, nisi mi dao konkretne odgovore, vec si me namah svrstao u tor pecanina...
da ponovim mantru

PS Nisi se oglasio kad se grad kitio za Bajram. Toliko o principijelnosti :D
dino111

#957 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by dino111 »

mIRCerka wrote:
dino111 wrote: Ali sa tobom se ne može diskutovati jer nećeš objektivno da razmišljaš i da se izvučeš isod šape Senada Pećanina.
....................

kao sto rekoh, nisi mi dao konkretne odgovore, vec si me namah svrstao u tor pecanina...
da ponovim mantru

Kićenje za praznike, a pod praznike spada i bajram.
mIRCerka

#958 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by mIRCerka »

dino111 wrote:
mIRCerka wrote:
....................

da ponovim mantru

Eno sad odjednom :D

Jupi :D

Sljedece na redu, obrati mi se direktno kad se maknes ispod Reisovih skuta (to ti je za Pecanina).
:D
lerdi

#959 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by lerdi »

Vjersko od državnog se mora odvojiti jer to je jedini način da ova država krene naprijed i da postane sekularna država. Pravo na vjeronauku svakakoda postoji, ali ona treba da se održava u ustanovama koje su predviđene za tako nešto.
Dakle vjeri dijeca treba da se uče u mektebima i crkvama, a ne u školama jer u društvenim školama treba de se izučavaju društvene nauke.
Vjernici plaćaju svojim vjerskim zajednicma članarine i na osnovu tih članarina te vjerske zajednice bi trebale finansirati vjeronauku unutar svoji objekata što je sasvim normalno u cijelom svijetu samo ne kod nas. Šta više postoje ljudi koji svoju dijecu šalju na vjeronauku i u školu i u mekteb ili crkvu što je po meni malo pretjerano.
Mislim da ovim pokušavaju da pokažu svima koliki su oni vjernici, a nažalost nije im veći prioritet da se njihova dijeca odgajaju u nekom vjerskom duhu.
dino111

#960 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by dino111 »

mIRCerka wrote:
dino111 wrote:

Sljedece na redu, obrati mi se direktno kad se maknes ispod Reisovih skuta (to ti je za Pecanina).
:D[/quote]
Ja sam član IZ i moj vjerski poglavar je reis. Ne kažem da ttamo sve cvjeta ali se trudim da popravim stanje
uvjek dobar gost

#961 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

dino111 wrote:
mIRCerka wrote:
dino111 wrote:

Ja sam član IZ i moj vjerski poglavar je reis. Ne kažem da ttamo sve cvjeta ali se trudim da popravim stanje[/quote]

Pa što odmah ne reče... :D pazio bih šta pričam da me se ne proglasi Islamofobom.... :skoljka: :mrgreen: :run:
seln

#962 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by seln »

dino111 wrote: Ja sam član IZ i moj vjerski poglavar je reis. Ne kažem da ttamo sve cvjeta ali se trudim da popravim stanje
Bezbeli reisovo...i bezbeli materijalno.
Ja ne priznajem reisa za mog poglavara. Jesam li jos uvijek musliman ili nas papa moze da ekskomunicira?
hepek071

#963 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by hepek071 »

dino111 wrote:UN i naš zakon dozvoljavaju vjeronauku u obdaništu i nemate pravo vi da je osporavate.
Tako su nekada pravdali i Marksizam i stvarno niko nije imao pravo da ga osporava

dino111 wrote:U IZ se plaća članarina i velika velika većina Bošnjaka je plaća.
sve jasnoo i čisto i u čemu je onda problem da IZ organizira vjeronauku u svome prostoru ? BiH je sekularna država i ne bi smjelo biti preplitanja državnih i vjerskih struktura. Trenutno je vjeronauka i u vrtićima i školskim programima a država nema nikakve kontrole nad sadržajem. Da podsjetim vrtići i škole su vrasništvo države.
dino111 wrote:Kićenje grada za praznike koji košta po nekoliko 100-tina hiljada KM pada na teret poreznih obvgeznika. Ja sam protiv toga ali se i dalje plaća.
I ja sam protiv kićenja i trošenja para na ova sranja. Pokreni peticiju prema vladajućim oligarhijama SDA i SBiH i ja je odmah potpisujem. I molim te uvrtsi i zabranu vatrometa jer dosta su me granate ishandrile u životu, pa je zadnja stvar koja mi treba vatromet. Evo nek se te pare daju za Merhametovu narodnu kuhinju.
mIRCerka

#964 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by mIRCerka »

dino111 wrote:
mIRCerka wrote:
Ja sam član IZ i moj vjerski poglavar je reis. Ne kažem da ttamo sve cvjeta ali se trudim da popravim stanje
Ti nisi slijep, i vidis procitati, ali ti je razumijevanje napisanog ograniceno. Nazalost.
Evo direktnije: Napisi ono sto ti mislis, a ne sto ti Reis izdiktira (jel sad kontas sta ti pisem?)

Moja Majka je bila clan IZ, placala clanarinu redovno godinama (cak i prije rata), cak i onu grobarinu kako se vec zove, pa smo opet dzenazu platili do zadnje MARKE. Al sreca je pa su i Majka i Dedo bili Ljudi, pa se platio jedan imam, a sedam ostalih su dosli od sebe da ih isprate. Ko o cemu, vojnik o dopustu.

PS Vjerobauk u vrticima je nametnut, i namece se redovno onima koji ne zele da im djeca pohadjaju to tako sto djeca sjede u hodniku i osjecaju se ko 13to prase. LAZ JE IZGOVORENA i receno je da su SVI RODITELJI anketirani, i da je vecina bila ZA. Ako tu recenicu ne razumijes, onda ti savjetujem da ne pises vise dok se ne saberes.
Ili da ti opet napisem mantru?
hadzinicasa

#965 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by hadzinicasa »

mIRCerka wrote:
Ti nisi slijep, i vidis procitati, ali ti je razumijevanje napisanog ograniceno. Nazalost.
Evo direktnije: Napisi ono sto ti mislis, a ne sto ti Reis izdiktira (jel sad kontas sta ti pisem?)

Moja Majka je bila clan IZ, placala clanarinu redovno godinama (cak i prije rata), cak i onu grobarinu kako se vec zove, pa smo opet dzenazu platili do zadnje MARKE. Al sreca je pa su i Majka i Dedo bili Ljudi, pa se platio jedan imam, a sedam ostalih su dosli od sebe da ih isprate. Ko o cemu, vojnik o dopustu.

PS Vjerobauk u vrticima je nametnut, i namece se redovno onima koji ne zele da im djeca pohadjaju to tako sto djeca sjede u hodniku i osjecaju se ko 13to prase. LAZ JE IZGOVORENA i receno je da su SVI RODITELJI anketirani, i da je vecina bila ZA. Ako tu recenicu ne razumijes, onda ti savjetujem da ne pises vise dok se ne saberes.

haj meni jednom, pliiiiiiiiiiiiiiiiiiz zaboravila sam ko sam, pa da se podsjetim :)
mIRCerka

#966 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by mIRCerka »

hadzinice, izvoli
dino111

#967 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by dino111 »

mIRCerka wrote:
dino111 wrote:
mIRCerka wrote:

DJECA NE SJEDE U HODNIKU!!!!!!!!!
Ako je neko slagao njemu na čast, ali istina je da je većina anketiranih roditelja bila za vjeronauku.
mIRCerka

#968 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by mIRCerka »

dino111 wrote: DJECA NE SJEDE U HODNIKU!!!!!!!!!
Ako je neko slagao njemu na čast, ali istina je da je većina anketiranih roditelja bila za vjeronauku.
Ako havana kaze da njegovo sjedi, ja vjerujem covjeku.
Ako ARZIJA KAZE DA SU SVI RODITELJI ANKETIRANI, a pokazalo da se nisu, TO JE LAZ I TO JE NEMORALNO stoga ona prva NEMA PRAVO DIJELITI LEKCIJE O MORALU.
Najlakse je reci " napadaju je zbog marame i islama itd itd".
Ona je SLAGALA. To je kljucna cinjenica. Kao sto je Klinton zamalo opozvan sa pozicije jer je SLAGAO NAROD da nije bilo seksa ni u kojem obliku.

Kontas li sad?

Ako ti ja kazem da je moje Sunce nekoliko dana CAMILO SA JOS NEKOM RAJOM ISPRED SKOLE (zima, mrak, a oni 2. osnovne) JER NE POHADJA VJERONAUK, i camilo bi i dalje da nismo izvrnuli skolu ko carapu, hoces li vjerovat? Ili ces mi cista obraza reci da lazem?
JThomas

#969 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by JThomas »

šta se više raspravljate, pa čovjek vam lijepo reče da vjeronauka po njemu ne može u koš s drugim aktivnostima, i da vjera mora biti u svim aspektima dječijeg i svačijeg drugog života :D

bar je iskren, više se ni ne pretvara da je demokratičan, sekularan ili šta već :D
dino111

#970 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by dino111 »

mIRCerka wrote:
Ako ARZIJA KAZE DA SU SVI RODITELJI ANKETIRANI, a pokazalo da se nisu, TO JE LAZ I TO JE NEMORALNO stoga ona prva NEMA PRAVO DIJELITI LEKCIJE O MORALU.
Ona je SLAGALA. To je kljucna cinjenica. Kao sto je Klinton zamalo opozvan sa pozicije jer je SLAGAO NAROD da nije bilo seksa ni u kojem obliku.

Kontas li sad?

Ako ti ja kazem da je moje Sunce nekoliko dana CAMILO SA JOS NEKOM RAJOM ISPRED SKOLE (zima, mrak, a oni 2. osnovne) JER NE POHADJA VJERONAUK, i camilo bi i dalje da nismo izvrnuli skolu ko carapu, hoces li vjerovat? Ili ces mi cista obraza reci da lazem?
Zašto havana ne kaže ime obdaništa pa da pokrenemo inicijativu da se odgajateljica sankcioniše.
Nekad sam ti ranije napisao da sam i prije rata u O.Š. imao prazne časove u sred rasporweda i niko se nije žalio. Svaka čast školskoj upravi koja je uspjela prilagoditi raspored.
Možeš reći da je Arzija slagala, ali ne možeš tražiti ukidanje vjeronauke
uvjek dobar gost

#971 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Meni je i ovdje primjerenija narodna pripovjetka o Hadžiji i slijepcu....

Probati ću da skratim... dok je moj stari bio na linijama odbrane grada, a mi ostali u podrumu il izbjeglištvu.. nekako se pored linija i pored nas "podrumaša" ili pored nas izbjeglica.. provukao bauk anti-civilizacije, kad to kažem mislim sljedeće... moj stari je čekao oko tri mjeseca sa svojim učešćem u odbrani jer nije bilo oružija.. on je krenuo na liniju da brani mene, mamu i osnovne vrijednosti čovječanstva, onsnovne postulate civilizacije, (nije tražio novac il bilo šta).... koje su tada napadali bradati ljudi sa obronaka Trebevića i okolnih proplanaka i uzvišenja... on tada nije branio Kešu, Arziju, Taju il Brankovića... da su mu rekli šta će na kraju biti garant bi se ispalio !

Danas u miru nekom kvazi opet su ugroženi postulati čovječanstva i to opet u Sarajevu ali i oko njega... hoćemo li mi braniti te postulate ili ćemo se praviti da se ništa ozbiljno ne dešava..?

Da se sutra ukine nauka o vjeri iz JU Djeca Sarajeva bili Dino i sve ostale nevjerne Dine time bila ugrožena prava vijernika...??? Ja mislim da ne bi, jer postoji čitav niz drugih ustanova i institucija gdje se vjera može upražnjavati i izučavati.., ali tvoj rigidan odgovor bi bio DA prava su nam ugrožena iako smo već ušli u škole, na univerzitete u studentske domove, u institucije države... po svemu sudeći ti nisi za vjeronauku u obdaništima već za vjersku Bosnu i Hercegovinu zemlju svih njenih naroda (slobodno čitaj stada). Ja NISAM, ja sam za građanski državu, zemlju ravnopravnih pojedinaca.. !

Tu je problem najveći od svega i nemojmo se folirati da kao vjeronauka nema veze sa dvije škole pod jednim krovom, sa politikom na univerzitetima, sa politikom vladajućih stranaka, sa podjelom BiH kojoj neke grupe teže, sa vladavinom podobnih a ne sposobnih, sa Brankovićem lopovom i sa još 10001 razlogom... od kojih je najvažniji kriminal u svakoj pori našeg društva.... kriminal na koji trebamo šutati, a kud bolje populacije za šutnju od zatucane ii bogobojazne, pune predrasuda ,a nepismene populacije....!
hadzinicasa

#972 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by hadzinicasa »

dino111 wrote:
Zašto havana ne kaže ime obdaništa pa da pokrenemo inicijativu da se odgajateljica sankcioniše.
Nekad sam ti ranije napisao da sam i prije rata u O.Š. imao prazne časove u sred rasporweda i niko se nije žalio. Svaka čast školskoj upravi koja je uspjela prilagoditi raspored.
Dino, a zašto da se sankcioniše odgajateljica? Nije u njoj problem nego u planu i programu koji nema predviđene aktivnosti za drugu djecu koja ne pohađaju vjeronauk. Problem i jeste što se stvarni problem pokušava sa sistema prebaciti na lični nivo (bila to direktorica ili odgajateljica), zavesti strahovladu nad odgajateljicama i time ih još više imati u šaci, da ne smiju primiti dopis, anketu, dati informaciju, organizirati roditeljski sastanak i sl.

Zašto ne sankcionisati (po tvojoj logici) u mom vrtiću vjeroučiteljicu koja izvodi vjeronauk za jedno djete u prisustvu ostalih 30 djece (u istoj prostoriji, na sav glas tako da svi čuju) i time narušava njihova elementarna prava da ne slušaju vjeronauk ako ne žele i da im se isti ne nameće?
Last edited by hadzinicasa on 04/03/2009 15:34, edited 1 time in total.
nosara

#973 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by nosara »

dino111 wrote:
mIRCerka wrote:

Kontas li sad?

A sto ne moze...? To je legitiman zahtjev... :D I sljeduje vam u vrlo bliskoj buducnosti... :D Tako da se ne zanosis previse... :D Treba spasavat djecicu... :D
hepek071

#974 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by hepek071 »

dino111 wrote:UN i naš zakon dozvoljavaju vjeronauku u obdaništu i nemate pravo vi da je osporavate.
Tako su nekada pravdali i Marksizam i stvarno niko nije imao pravo da ga osporava. Da li se to protiv jednog totalitarizma borimo drugim, odnosno istim metodama?

dino111 wrote:U IZ se plaća članarina i velika velika većina Bošnjaka je plaća.
sve jasnoo i čisto i u čemu je onda problem da IZ organizira vjeronauku u svome prostoru ? BiH je sekularna država i ne bi smjelo biti preplitanja državnih i vjerskih struktura. Trenutno je vjeronauka i u vrtićima i školskim programima a država nema nikakve kontrole nad sadržajem. Da podsjetim vrtići i škole su vrasništvo države. Po tebi je u Sarajevu država=IZ, U Banja Luci država= SPC, u Mostaru država=KC. Toliko o Bosni i Hercegovini, ali po Milinom šihtu.
dino111 wrote:Kićenje grada za praznike koji košta po nekoliko 100-tina hiljada KM pada na teret poreznih obvgeznika. Ja sam protiv toga ali se i dalje plaća.
I ja sam protiv kićenja i trošenja para na ova sranja. Pokreni peticiju prema vladajućim oligarhijama SDA i SBiH i ja je odmah potpisujem. I molim te uvrtsi i zabranu vatrometa jer dosta su me granate ishandrile u životu, pa je zadnja stvar koja mi treba vatromet. Evo nek se te pare daju za Merhametovu narodnu kuhinju.
mIRCerka

#975 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by mIRCerka »

nosara wrote:
dino111 wrote: Možeš reći da je Arzija slagala, ali ne možeš tražiti ukidanje vjeronauke
A sto ne moze...? To je legitiman zahtjev... :D I sljeduje vam u vrlo bliskoj buducnosti... :D Tako da se ne zanosis previse... :D Treba spasavat djecicu... :D
Nije legitiman vec je antibosnjacki, islamofobican, cetnicki, dovrsavanje rata u sred mira, bla bla bla bla truc...
Post Reply