UN i naš zakon dozvoljavaju vjeronauku u obdaništu i nemate pravo vi da je osporavate.hepek071 wrote:Ne osporava niko pravo za vjeronauku bilo kome. Vjeronauk imaš u okviru crkve i džamije. Sada, infiltiranjem u vrtiće i škole, vjeronauk pada na teret SVIH POREZNIH OBVEZNIKA! i niko ih ne pita šta oni, odnosno savako od njih želi. Namjerno i sa pravom kažem infiltriranje i to po političkoj liniji jer u normalnom društvu se o ovim stvarima odlučuje kroz javne rasprave i referendumom. Kod nas nije bilo čak ni rasprave u Kantinalonj skupštini. Možda na isti način uvedemo nauk da je zemlja ravna ploča.
Pošteno je da ima sve na raspolaganju u vrtiću, ali da svaku aktivnost koju želi čovjek plati iz svoga džepa.
Ja bih stvarno volio da BiH uvede, poput Njemačke tzv. crkveni porez. Pa baš bih volio da vidim te velike muslimane, katolike i pravoslavce i koliko bi materijalno podržali religiju, koju ovdje tako vatreno i isključivo verbalno zastupaju, dok drugi plaćaju njihovo šenlučenje.
Vjeruj ti hadžija u šta hoćeš, al živ bio drži ruku samo u svom fesu
U IZ se plaća članarina i velika velika većina Bošnjaka je plaća.
Kićenje grada za praznike koji košta po nekoliko 100-tina hiljada KM pada na teret poreznih obvgeznika. Ja sam protiv toga ali se i dalje plaća.