Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
jazzer

#951 Re: Cijene stanova All about

Post by jazzer »

[/quote]Raspored u novim stanovima je katastrofa. To je istina. Ali nije istina da je svugdje nekvalitena gradnja(cak i kod jeftinije gradnje).

Najbolji raspored sam vidio kod stanova u zgradici u Hrasnom iznad transferzale(mislim napravljena 2006/7) i u Tehelu na Skenderiji. Prva nije toliko ni skupa, al tehel je zara(mada mozda "malo" vise zbog lokacije).
Nije ni los raspored u nekim stanovima u zgradama na stupu(baubih mislim da se zove).[/quote]

Koliko nije skupo :-D ? Ozbiljno, znas li cijene tih stanova??
zonbirile

#952 Re: Cijene stanova All about

Post by zonbirile »

dobro kakve veze ima raspored sa kvalitetom,valja ne valja,ustvari još je rano reći,ali poznavajući stanje -katastrofa.
Nerci

#953 Re: Cijene stanova All about

Post by Nerci »

Gdje na Otoci? Je li mislis na ove nove zgrade Otoka-Buca Potok?
Simply Clever wrote:cijena na Otoci, 1750 KM, 86 m2, VI sprat novogradnja, ekstra stan, san snova, ali meni bio prevelik

Koga zanimaju detalji oko novogradnje, nek mi se javi na PP da mu dam kontakt broj :wink:

može se dobro nagoditi, imaju i stanove u Nedžarićima, novogradnja, povoljno, ali sve je slijedećom metodologijom određivanja cijena: veći stanovi=niža cijena po kvadratu, manji stanovi =viša cijena
i kako neko reče, ništa preko telefona, otići, vidjeti i pregovarati :thumbup:
sabanss

#954 Re: Cijene stanova All about

Post by sabanss »

Nerci wrote:Gdje na Otoci? Je li mislis na ove nove zgrade Otoka-Buca Potok?
Simply Clever wrote:cijena na Otoci, 1750 KM, 86 m2, VI sprat novogradnja, ekstra stan, san snova, ali meni bio prevelik

Koga zanimaju detalji oko novogradnje, nek mi se javi na PP da mu dam kontakt broj :wink:

može se dobro nagoditi, imaju i stanove u Nedžarićima, novogradnja, povoljno, ali sve je slijedećom metodologijom određivanja cijena: veći stanovi=niža cijena po kvadratu, manji stanovi =viša cijena
Cijena sa PDV-om ili bez?
zito23

#955 Re: Cijene stanova All about

Post by zito23 »

sabanss wrote:
Nerci wrote:Gdje na Otoci? Je li mislis na ove nove zgrade Otoka-Buca Potok?

Cijena sa PDV-om ili bez?[/quote
Najavi se za gledanje,nađi Zorana .Tu je i PDV +hedija.
Bit ćeš zadovoljan
jasana

#956 Re: Cijene stanova All about

Post by jasana »

Citam ove postove i koliko se da primjetiti vecinom su stanovi u N.Sarajevu,Dobrinji itd.......Ja imam stan u centru,mislim na prodaju nekih 80m2,raspored je po meni super ima 3 sobe,od toga 1 je dnevni boravak,2 hodnika,kupatilo,wc,kuhinju-nova renovirana ,bijela "Gorenje",pod je u plocicama.Jedino sto bi trebalo sanirati je kupatilo i grijanje uvesti.postoji mogucnost uvodjenja centralnog grijanja,plin je uveden.Podovi su novi tj.parket.Imaju 2 balkona od nekih 8m2.Mogli bi se i oni zastakliti.Vecina komsija je to uradila.Prozori su drveni,ako bi neko mjenjao......Prvi sprat je ima osam stepenica od ulaznih vrata do stana.Zgrada je gradnja iz 70 -tih.Ma ima dobrih opcija sa stanom sto se tice renoviranja i rasporeda,moze se dosta toga uraditi ako je neko mastovit i ima mogucnosti da renovira itd.Sto se tice manjih radova kao npr.krecenje ,to nije problem ,moze se uraditi,ali smatram da neko ko bi tu stanovao ima svoje zelje sto se tice boje itd........Mada standardno bijelo nije problem :lol: Cijena stana je :200.000KM.
Ako je neko zainteresovan moze se slobodno javiti.
illuminated

#957 Re: Cijene stanova All about

Post by illuminated »

jasana wrote:Citam ove postove i koliko se da primjetiti vecinom su stanovi u N.Sarajevu,Dobrinji itd.......Ja imam stan u centru,mislim na prodaju nekih 80m2,raspored je po meni super ima 3 sobe,od toga 1 je dnevni boravak,2 hodnika,kupatilo,wc,kuhinju-nova renovirana ,bijela "Gorenje",pod je u plocicama.Jedino sto bi trebalo sanirati je kupatilo i grijanje uvesti.postoji mogucnost uvodjenja centralnog grijanja,plin je uveden.Podovi su novi tj.parket.Imaju 2 balkona od nekih 8m2.Mogli bi se i oni zastakliti.Vecina komsija je to uradila.Prozori su drveni,ako bi neko mjenjao......Prvi sprat je ima osam stepenica od ulaznih vrata do stana.Zgrada je gradnja iz 70 -tih.Ma ima dobrih opcija sa stanom sto se tice renoviranja i rasporeda,moze se dosta toga uraditi ako je neko mastovit i ima mogucnosti da renovira itd.Sto se tice manjih radova kao npr.krecenje ,to nije problem ,moze se uraditi,ali smatram da neko ko bi tu stanovao ima svoje zelje sto se tice boje itd........Mada standardno bijelo nije problem :lol: Cijena stana je :200.000KM.
meni je to skupo.
Klodovik

#958 Re: Cijene stanova All about

Post by Klodovik »

jasana wrote:Citam ove postove i koliko se da primjetiti vecinom su stanovi u N.Sarajevu,Dobrinji itd.......Ja imam stan u centru,mislim na prodaju nekih 80m2,raspored je po meni super ima 3 sobe,od toga 1 je dnevni boravak,2 hodnika,kupatilo,wc,kuhinju-nova renovirana ,bijela "Gorenje",pod je u plocicama.Jedino sto bi trebalo sanirati je kupatilo i grijanje uvesti.postoji mogucnost uvodjenja centralnog grijanja,plin je uveden.Podovi su novi tj.parket.Imaju 2 balkona od nekih 8m2.Mogli bi se i oni zastakliti.Vecina komsija je to uradila.Prozori su drveni,ako bi neko mjenjao......Prvi sprat je ima osam stepenica od ulaznih vrata do stana.Zgrada je gradnja iz 70 -tih.Ma ima dobrih opcija sa stanom sto se tice renoviranja i rasporeda,moze se dosta toga uraditi ako je neko mastovit i ima mogucnosti da renovira itd.Sto se tice manjih radova kao npr.krecenje ,to nije problem ,moze se uraditi,ali smatram da neko ko bi tu stanovao ima svoje zelje sto se tice boje itd........Mada standardno bijelo nije problem :lol: Cijena stana je :200.000KM.
Gdje tačno u centru?
jasana

#959 Re: Cijene stanova All about

Post by jasana »

Klodovik wrote:
jasana wrote:Citam ove postove i koliko se da primjetiti vecinom su stanovi u N.Sarajevu,Dobrinji itd.......Ja imam stan u centru,mislim na prodaju nekih 80m2,raspored je po meni super ima 3 sobe,od toga 1 je dnevni boravak,2 hodnika,kupatilo,wc,kuhinju-nova renovirana ,bijela "Gorenje",pod je u plocicama.Jedino sto bi trebalo sanirati je kupatilo i grijanje uvesti.postoji mogucnost uvodjenja centralnog grijanja,plin je uveden.Podovi su novi tj.parket.Imaju 2 balkona od nekih 18m2.Mogli bi se i oni zastakliti.Vecina komsija je to uradila.Prozori su drveni,ako bi neko mjenjao......Prvi sprat je ima osam stepenica od ulaznih vrata do stana.Zgrada je gradnja iz 70 -tih.Ma ima dobrih opcija sa stanom sto se tice renoviranja i rasporeda,moze se dosta toga uraditi ako je neko mastovit i ima mogucnosti da renovira itd.Sto se tice manjih radova kao npr.krecenje ,to nije problem ,moze se uraditi,ali smatram da neko ko bi tu stanovao ima svoje zelje sto se tice boje itd........Mada standardno bijelo nije problem :lol: Cijena stana je :200.000KM.
Gdje tačno u centru?
jasana

#960 Re: Cijene stanova All about

Post by jasana »

Klodovik wrote:
jasana wrote:Citam ove postove i koliko se da primjetiti vecinom su stanovi u N.Sarajevu,Dobrinji itd.......Ja imam stan u centru,mislim na prodaju nekih 80m2,raspored je po meni super ima 3 sobe,od toga 1 je dnevni boravak,2 hodnika,kupatilo,wc,kuhinju-nova renovirana ,bijela "Gorenje",pod je u plocicama.Jedino sto bi trebalo sanirati je kupatilo i grijanje uvesti.postoji mogucnost uvodjenja centralnog grijanja,plin je uveden.Podovi su novi tj.parket.Imaju 2 balkona od nekih 18m2.Mogli bi se i oni zastakliti.Vecina komsija je to uradila.Prozori su drveni,ako bi neko mjenjao......Prvi sprat je ima osam stepenica od ulaznih vrata do stana.Zgrada je gradnja iz 70 -tih.Ma ima dobrih opcija sa stanom sto se tice renoviranja i rasporeda,moze se dosta toga uraditi ako je neko mastovit i ima mogucnosti da renovira itd.Sto se tice manjih radova kao npr.krecenje ,to nije problem ,moze se uraditi,ali smatram da neko ko bi tu stanovao ima svoje zelje sto se tice boje itd........Mada standardno bijelo nije problem :lol: Cijena stana je :200.000KM.
Gdje tačno u centru?
jasana

#961 Re: Cijene stanova All about

Post by jasana »

Qu-sky

#962 Re: Cijene stanova All about

Post by Qu-sky »

ako neko zna, Novogradnja kod opštine Ilidža uz Grand centar, zainteresovan sam za kupnju 2-sobnog stana, kaze mi agent na mobitel da cijena od 1.600 , 1.900 KM. imali neko vec da je kupio tustan, jeli se isplati??
takodjer sam vidio da neka fimra odmah pored njih pravi takodjer stanvoe, useljivo 2010 decembar?koliko je kod njih kvadrat??
mejtas

#963 Re: Cijene stanova All about

Post by mejtas »

Izgleda da je veoma tesko naci zemljiste za gradnju na uzem podrucju opcine Centar,da li je neko upoznat kakve su cijene na periferiji opcine Centar konkretno Podhrastovi Grdonj ili eventualno Barice i da li je na tom podrucju planirana gradnja nekih medicinskih ustanova
cyprus

#964 Re: Cijene stanova All about

Post by cyprus »

Bio bih zahvalan kada bi mi neko okvirno napisao cijenu kvadrata stana po različitim sarajevskim naseljima, treba mi za jedan seminarski rad :oops: .
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#965 Re: Cijene stanova All about

Post by KatarinaKosaca »

cyprus wrote:Bio bih zahvalan kada bi mi neko okvirno napisao cijenu kvadrata stana po različitim sarajevskim naseljima, treba mi za jedan seminarski rad :oops: .

Da ne bi neko pogriješio , idi na nekretnine.ba, i oglasi. ba i to vidi.
Jasko.B

#966 Re: Cijene stanova All about

Post by Jasko.B »

kako izgleda situacija kada ja kao drzavljanin bih hocu da kupim stan u hrvatskoj?mozel se to uopste,ako da koliko to kosta osim cijene nekretnine?hvala unaprijed,pozdrav.
tahoma

#968 Re: Cijene stanova All about

Post by tahoma »

Qu-sky wrote:ako neko zna, Novogradnja kod opštine Ilidža uz Grand centar, zainteresovan sam za kupnju 2-sobnog stana, kaze mi agent na mobitel da cijena od 1.600 , 1.900 KM. imali neko vec da je kupio tustan, jeli se isplati??
takodjer sam vidio da neka fimra odmah pored njih pravi takodjer stanvoe, useljivo 2010 decembar?koliko je kod njih kvadrat??
I mene zanima, ako nesto saznas, hajde postaj nam ovdje... a mozes i na PP, hvala :)
darprirode

#969 Re: Cijene stanova All about

Post by darprirode »

Vidjela sam u novinama reklamu za Unipromet stanove u Marka Marulica 2000 KM sa PDV-om,kvadratura od 30-..... Mene zanima stan negdje od 40 kvadrata, a i ok mi je lokacija. Jel iko gledao stanove i kakvi su?
TarikSA

#970 Re: Cijene stanova All about

Post by TarikSA »

darprirode wrote:Vidjela sam u novinama reklamu za Unipromet stanove u Marka Marulica 2000 KM sa PDV-om,kvadratura od 30-..... Mene zanima stan negdje od 40 kvadrata, a i ok mi je lokacija. Jel iko gledao stanove i kakvi su?
Mislim da nema od 40kvadrata al evo pogledaj sama, odaberes fino sve po redu i nadjes sta ti odgovra:)

Code: Select all

http://www.nekretnine-unipromet.com/v1/
:mrgreen:
Jasko.B

#971 Re: Cijene stanova All about

Post by Jasko.B »

trazim garsonjeru od 20 do 30 metara,kakva je sansa da nadjem do 1500 za metar ?
nera18

#972 Re: Cijene stanova All about

Post by nera18 »

pa ako je dobrin ja u pitanju, istocno sa posebno, dobre:)
Jasko.B

#973 Re: Cijene stanova All about

Post by Jasko.B »

nera18 wrote:pa ako je dobrin ja u pitanju, istocno sa posebno, dobre:)
ne ulazi pijan na internet
Somnambulist

#974 Re: Cijene stanova All about

Post by Somnambulist »

Da li neko moze da mi da informaciju kolika je cijena kvadrata u centru,ulica Branilaca Sarajeva prekoputa pozorista,u pitanju je stan kojem je potrebno renoviranje?

Hvala unaprijed
zonbirile

#975 Re: Cijene nekretnina zaustavile rast

Post by zonbirile »

karanana wrote:ali ako je gradjevinska cijena stana da se napravi oko 1300, kako ce onda prodajna cijena pasti na 900-1500.
ako se to desi, u sta sumnjam, svi koji su platili stanove 2000-2500 ce samo izaci iz tih stanova i dati ih banci jer je to bila hipoteka i onda banke ostaju sa precijenjenim stanovima a bez plasmana i onda ce kamate rasti i zbog toga.
----------------------------------------------------------------------
pa kada se razjasne termini,pa ako si mislio na stvarnu gradevinsku cijenu od 1300 tu ti fali profit investitora,e sada ako je dio finansiran kreditom,dodaj još 10%.Sada će se vidjeti struktura finansiranja gradnje.Stanovi kojima budu padala cijena,su stanovi kreditno zaduženih.Stanovi koji drže cijenu ,su stanovi od pranja novca sa sigurnim prilivom novih sredstava i nema potrebe da im smanjuje cijenu,koja će ionako se vratiti na normalu od 2000KM i više.
Post Reply