Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
nevenkagaragic

#951 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Ko je ovde "lud, zbunjen, normalan"???
Citiram "biser" :
"Mi smo analizirali ovaj slučaj i ustanovili da nije došlo do greške ljekara te da je niz drugih okolnosti dovelo do smrti pacijentice. Činjenica je da svaka operacija nosi rizik, moguće su komplikacije, greške i popratne pojave. Evidentno je da je u ovom slučaju došlo do oštećenja drugog organa, ali u tom momentu to se nije moglo vidjeti - navodi Nakaš."

Melina Džinalija u čitulji okrivila ljekara za smrt majke: Operisali žuč, povrijedili debelo crijevo?

Image
http://imageshack.us/photo/my-images/594/19avaz301211melinadzina.jpg/
"Dnevni avaz", 30.12.2011.
valter.ba

#953 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by valter.ba »

nevenkagaragic wrote:Ko je ovde "lud, zbunjen, normalan"???
Citiram "biser" :
"Mi smo analizirali ovaj slučaj i ustanovili da nije došlo do greške ljekara te da je niz drugih okolnosti dovelo do smrti pacijentice. Činjenica je da svaka operacija nosi rizik, moguće su komplikacije, greške i popratne pojave. Evidentno je da je u ovom slučaju došlo do oštećenja drugog organa, ali u tom momentu to se nije moglo vidjeti - navodi Nakaš."

Melina Džinalija u čitulji okrivila ljekara za smrt majke: Operisali žuč, povrijedili debelo crijevo?

Image
http://imageshack.us/photo/my-images/594/19avaz301211melinadzina.jpg/
"Dnevni avaz", 30.12.2011.
Pa do kada vise ovako? Ocigledno dok ne pocnu mrtve glave iz osvete padati :sad: . Tuzilastvo nam je u k... tako da ti ostaje malo mogucnosti. Jeste treba im dati platu 3.000 KM ali bi im onda vratove lomio za uzimanje mita, propuste i kabadahijsko ponasanje. Uostalom mislim i da nisu placeni lose za posao koji rade. Hoce da se ravnaju sa njemackim platama u nasim uslovima. Mali broj ovih bjednika bi mogao u Njemackoj raditi kao fleger a kamo li kao ljekar. Zao mi samo sto se Nakas koji je po mom misljenju dobar covjek i ljekar upusta u ove verbalne akrobacije tipa "more biti bidne a more biti ne bidne"... Treba pozvati tuzilastvo, neka se provede istraga i onda das izjavu bilo je ovako i ovako, kriv nije kriv i zdravo. Iskrena sucut porodicama koje su imale tu nesrecu da se obrate ovim krvnicima !!!
nevenkagaragic

#956 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Da, KO je sledeci?
Neka Darko, neka ste postavili tekst u centru Sarajeva kako je "mlada Sarajka ubijena u bolnici "Koševo" zbog nepružanja pomoći"...
Borite se svom snagom za istinu, pravdu i kaznjavanje odgovornih tzv. „humanista“.
Ja sam 2 godine postavljala dzambo plakate sa pitanjem „Koliko kosta zivot? A istina i pravda?“
Samo sto mi vlasnici (cini mi se „Europlakat“) nisu dozvolili reci DOKTORE i TUZIOCE...
NEMOJTE PUNO VEROVATI NI PRAVOSUDJU BiH...
Ja cekam vec 6,5 godina, ali NE ODUSTAJEM, niti cu ikada. Krivci treba da budu kaznjeni, na bilo koji nacin!
Dosta je vise, dosta!

DARKO PUKETA PROTIV LJEKARA KCUS KOŠEVO: Molio sam ih da je prime, a oni su joj dali tabletu... Istrajat ću u borbi da pronađem krivca za smrt moje Marijane

Srijeda | 18.01.2012.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu još vodi predistražne radnje po mojoj prijavi za nesavjesno liječenje moje supruge Marijane koja je umrla 3. decembra u 33. godini, potvrdio je u izjavi za Fenu Darko Puketa

Image
Darko Puketa sa papirima iz KUM-a: Foto: Dnevni avaz

Ovo je za Fenu potvrdila i glasnogovornica Kantonalnog Tužiteljstva Jasmina Iftić.

"Predistražne radnje su u toku kako bi bile rasvjetljene određene okolnosti ovog slučaja. Kada zaprimimo relevantni materijal te tužilac donese konačnu tužilačku odluku u smislu eventualnog otvaranja istrage, javnost će biti blagovremeno obaviještena", rekla je Iftić.

Puketa je u izjavi za Fenu istakao da su inspektori federalnog MUP-a izuzeli svu dokumentaciju s KUM-a kojom je potvrđeno da je govorio istinu kada je tvrdio da su Marijanu tri puta vraćali s Klinike bez postavljene dijagnoze.

U toku je uzimanje izjava od doktora, njih više od deset, tvrdi Puketa, koji su bili u kontaktu s Marijanom.

"Niko nije htio da joj uradi dijagnostiku već su nas stalno vraćali kući", rekao je Puketa te dodao da će istrajati u borbi za istinu sve dok se ne otkrije krivac za nesavjesno liječnje, zbog kojeg je, tvrdi Puketa, podlegla njegova supruga Marijana.

U KCUS-u je, izjavio je Puketa, pokrenuta interna istraga, a direktor Kliničkog centra Faris Gavrankapetanović uputio mu je pismene izraze saučešća te obećao da će provesti opsežnu istragu o ovom slučaju te da će, ukoliko se utvrde nepravilnosti, primijeniti odgovarajuće sankcije.

"Ne vjerujem u to, vjerujem samo Kantonalnom tužiteljstvu", rekao je Puketa.

Obdukcija umrle pokazala je da je podlegla od posljedica puknuća stomačne aorte koja je najveći krvni sud u ljudskom organizmu, a razlog za to je bio enormno visok pritisak, zbog čega se i javila ljekaru.

Kada se prvi put javila ljekaru, Marijanin pritisak je bio 200 sa 100, tada je zajedno sa suprugom vraćena kući.

Pritisak je sutradan skočio na 220 sa 120, a stanje se pogoršavalo iz sata u sat. Pukete su sa KUM-a, nakon što je Marijana dobila tabletu, poslani u Hitnu po recept za lijek "lopril".

Iako je Darko molio ljekare da njegovu suprugu prime na bilo koji odjel, to nije učinjeno, uz objašnjenje da to nije ništa strašno.

U subotu, 3. decembra, pritisak joj je i dalje bio 220 sa 120, kada je s KUM-a prebačena na Kliniku za bolesti srca i reumatizma.

Zbog toga što je bio vikend, pojašnjava Puketa, ljekari su im kazali da ne mogu uraditi potrebne pretrage te da mora čekati ponedjeljak.

Toga dana, u 17.45 sati, javili su mu telefonom da je Marijana umrla.

"Ne mogu da shvatim, vraćali su je kući, a da nisu znali šta joj je", rekao je Puketa.

Puketa se, pojasnio je, ne može pomiriti s Marijaninom sudbinom, odnosno, spoznajom da su joj doktori mogli pomoći.

Kaže, ne može da sjedi skrštenih ruku i čeka šta će se desiti.

Stoga je danas, u centru Sarajeva, postavio plakate s Marijaninom slikom i tekstom kojim tvrdi da je "mlada Sarajka ubijena u bolnici "Koševo" zbog nepružanja pomoći" i pita "Ko je sljedeći?".

Glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić je u izjavi za Fenu istakla da dok Tužilaštvo ne završi svoj posao KCUS neće i ne smije komentirati ovaj slučaj.

(FENA, ** No links ** PORTAL,BLIN MAGAZIN/eb)

Dve slike plakata sam skinula sa Darkovog facebook profila, uz njegovu dozvolu.
Sarajevo je oblepljeno i neka je, tako treba, puna podrska Darku u njegovoj borbi!

Image

Image
headbanger

#957 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by headbanger »

zali Boze zivota
sad bi trebao kernuti sa kletvama
ali necu da grijesim

dobro bi bilo organizovati skupljanje love pa da uplatimo da se ovi posteri stavi na velike i vidjenije bilborde u gradu
nevenkagaragic

#958 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

headbanger wrote:zali Boze zivota
sad bi trebao kernuti sa kletvama
ali necu da grijesim

dobro bi bilo organizovati skupljanje love pa da uplatimo da se ovi posteri stavi na velike i vidjenije bilborde u gradu
Vlasnici firme "Europlakat"(ne znam da li i ostali) cenzurisu tekst, znam iz licnog iskustva.
Morala sam se odreci 2 (bitne) reci u tekstu : jedna je DOKTORE ("Koliko kosta zivot...?), a druga TUZIOCE ("A istina i pravda ...?"), a da cenu ne spominjem...

Veceras na OBN-u u emisiji VOX specijal gosti su Gordana Simic (sestra Svjetlane-Cece Zukic za ciju smrt je sudjenje jos u toku) i Darko Puketa. Emisija (pise Gordana) je u 19:30h iako u programu pise 19:20h.
nevenkagaragic

#959 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Sinoc gledala VOX specijal...
Gosti Mime Sahinpasica bili su Gordana Simic i Darko Puketa.
Naravno, i Gordana i Darko su otvoreno govorili o sramotnim nedelima sarajevskih "humanista", i (konacno) konkretnim imenima...
Zanimljivo, vec JUCE u "Avaz"-ovu redakciju stigao dopis iz KCUS koji je potpisao generalni direktor Faris Gavrankapetanovic...cudno...zasto ne koji dan pre?

Ipak, za razliku od UKC-a Tuzla...jos NEMA slicnog dopisa - 6,5 godina!!!

"Dnevni avaz", 20.01.2012.
Image

Image
http://imageshack.us/photo/my-images/833/5avaz200112slucajpuketa.jpg/
Rimad

#960 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Rimad »

Baš me interesuje, da li se ovakvim ljekarima naježi vrat, kad hodaju sami mračnim prolazom?

Ne znam stvarno, da li je odgovor da ljudi počnu uzimati pravdu u svoje ruke, kad sudovi neće?
nevenkagaragic

#961 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Rimad wrote:Baš me interesuje, da li se ovakvim ljekarima naježi vrat, kad hodaju sami mračnim prolazom?

Ne znam stvarno, da li je odgovor da ljudi počnu uzimati pravdu u svoje ruke, kad sudovi neće?
Ne bih rekla da je odgovor zlocinom na zlocin, ali se bojim da ce doci upravo to - "oko za oko", jer izgleda NEMA drugog nacina da se neki dozovu pameti i pocnu se konacno "petljati" u svoj posao...
nevenkagaragic

#962 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Pratim slucaj nesrecne Marijane Puketa, pogotovo sto je ISTI, potpuno isti slucaju mog Denisa od pre 6,5 godina!
Da, da - 6,5 godina se borim jos uvek za istinu i pravdu...
SRAMOTA za doktore-klinike, SRAMOTA za BH pravosudje!

Podjoh citati komentare na ovu vest "Avaz"-a i naleteh na strani 4. na komentar 36-ti koji je dao Almin Zolota:

Image

Ovaj link slike koju je dao Almin Zolota je ova clanak koji sam pre 2,5 godine skenirala i postavljala na forume i blog :
Image
http://imageshack.us/photo/my-images/856/5220112san170809778712.jpg/

Napisala sam to u komentaru 39-om, a u 40-om dala link za 3 slucaja kao opomenu svima :
DENIS, CECA, MARIJANA… KO JE SLEDECI?

Ma nije proslo par minuta, moj komentar je obrisan...proverite :

Suprug ne odustaje: Puketa oblijepio Sarajevo plakatima - Želim da javnost zna šta se desilo s mojom ženom, a osim toga, želim da upozorim i ostale građane, kaže Darko Puketa...

Sinoc na FTV-u sturo, sturo, cini mi se tek reda radi?
VIDEO:

Sarajevo oblijepljeno plakatima s pitanjem Ko je sljedeći?
Ulice Sarajeva oblijepljene su plakatima sa natpisom KO JE SLJEDEĆI? Plakate je postavio Darko Puketa, suprug 33-godišnje Sarajke koja je umrla zbog, kako kaže, nemara ljekara u Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu.
Tvrdi da je u više navrata dovodio sprugu u bolnicu zbog visokog pritiska, a tek treći put i nakon molbi ožalošćenog supruga Marijana je primljena. Osoblje KCUS-a im je objasnilo da će pretrage biti izvršene tek u ponedjeljak, s obzirom na to da je vikend. Istog dana, poslijepodne, javili su mu telefonom da je Marijana umrla. Klinički centar pokrenuo je postupak kako bi bile ustanovljene eventualne nepravilnosti u radu uposlenika Kliničkog centra pri liječenju umrle pacijentice, a izrečene su i mjere za učinjene povrede radne obaveze određenom broju zaposlenika.
nevenkagaragic

#963 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Ne ponovilo se vise nikada NIKOME...a eto... ponavlja se nazalost stalno i ne samo u KCUS!

VOX POPULI SPECIAL 19.01.2012 KCUS 1.dio

VOX POPULI SPECIAL 19.01.2012 KCUS 2.dio

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#964 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by PipiDugaDevetka »

Pogledah gornji video.
:(
Mogao bi se i SDP ministar Zdravlja FBiH pojaviti u razgovoru sa ovim oštećenim ljudima pred tv. kamerama.
Glasao sam za nj.
nevenkagaragic

#965 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

PipiDugaDevetka wrote:Pogledah gornji video.
:(
Mogao bi se i SDP ministar Zdravlja FBiH pojaviti u razgovoru sa ovim oštećenim ljudima pred tv. kamerama.
Glasao sam za nj.
Nisu Pipi ministri (ni SDP, ni iz bilo koje stranke) u svojim foteljama radi gradjana...to nam svakodnevno dokazuju.

Koji drznik ovaj "humanista"...Bekir Karcic...i jos radi, mrtav hladan...ccc...naravno, direktor Strika ne zna nista...
Uopste, oni (direktori) nikada nista ne znaju...racunaju na brz zaborav ostecenih.
Verujem ovoj majci, Dini Vehab, samo ne znam gde je bila sve vreme, zasto nije prijavila?
Od samih clanaka po novinama nema koristi...
STRASNO JE OVO :
"...Kada sam otišla tražiti snimak, ostala sam frapirana izjavom načelnika Radiologije. Doslovno mi rekao. "Pa, šta onda čekaš, idi u Ljubljanu! Neće mu ništa biti, neće umrijeti, a ako umre, neće biti ni prvi ni posljednji. Eto ti Bosna, baci ga dole u rijeku" - prenosi Vehab..."

Image
http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... rekao.jpg/

Image

Dnevni avaz, 29.01.2012.
nevenkagaragic

#966 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Sudjenje Amili Cvijetic-Koldzo

Sutra 30.01.2012. u 11:00 ZAVRSNE RECI

Nadam se da ce Kantonalni sud Sarajevo doneti PRAVEDNU i jedino mogucu presudu.
Amila Cvijetic-Koldzo, zvana "doktorka smrt", je tu, ziva, zdrava, ohola, drska, bez imalo osecaja krivice...
Njene zrtve Svjetlane -Cece Zukic NEMA...ZASTO?

Cecina deca su ostala bez majke...
Gordana je ostala bez svoje jedine sestre...

Moja sestra Ceca
nevenkagaragic

#967 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Nadam se da bar neko u ovom pravosudnom cirkusu RADI svoj posao kako treba.
Nadam se da je to upravo sudija Dalida Burzic i da ce "doktorka smrt" (kako su mediji pre nekoliko godina prozvali Amilu Cvijetic-Koldzo) konacno dobiti ono sto je zasluzila - PRAVEDNU KAZNU!

MOJE ZAVRŠNE RIJEČI
Gordana Simić - Sarajevo, 30. 01. 2012. godine
PRESUDA 01.02.2012. godine u 12.00.
nevenkagaragic

#968 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Doktor Bekir Karcic negira optuzbe porodive Vehab iz Kaknja...
Ko laze, a ko istinu kaze?
Mozda saznamo za kojih 10-tak godina (minimalno) ako porodica tuzi...

Image

Image
http://imageshack.us/photo/my-images/440/9avaz310112demantdoktor.jpg/

"Dnevni avaz", 31.01.2012.
nevenkagaragic

#969 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Da, najbolja i najpravednija kazna bi bila da se Amila Cvijetic-Koldzo oseca kao Gordana...
Cuj njene (Amiline) zavrsne reci : SVE je radila iz etickih, medicinskih i moralnih razloga (?)...
Tragicna stvarnost kaze SVE UPRAVO SUPROTNO!
I jos rece (i ostade ziva): "ne pomislivsi da uzmem neku NAGRADU ZA TO"??? FUJ!

Image
http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... esuda.jpg/

"Dnevni avaz", 31.01.2012.
nevenkagaragic

#970 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

KRIVA JE!
"Doktorka smrt" Amila Cvijetic-Koldzo je kriva naravno!
Konacno malo svetla na kraju tunela!
Da, PRAVDA je ipak dostizna, iako je 3 godine i 6 meseci za ugaseni mladi zivot Svjetlane-Cece Zukic malo, premalo.
Ova presuda budi nadu pacijentima ubuduce (nadam se)...

Image
headbanger

#971 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by headbanger »

jel to fakat
presuda bila
ne mogu da vjerujem

koja ja presuda

ali jos nije gotovo sada ide zalba
ali eto i ovo je super
makar malo neke pravde
banjaluka078
Moderator

#972 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by banjaluka078 »

headbanger wrote:jel to fakat
presuda bila
ne mogu da vjerujem

koja ja presuda

ali jos nije gotovo sada ide zalba
ali eto i ovo je super
makar malo neke pravde
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /120201063#

Sramota kako malo je dobila, pa joj još neće biti zabranjen rad. Znači, kad iziđe iz zatvora, opet bijeli mantil na sebe... :sad:
headbanger

#973 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by headbanger »

sad procitah 3,5 godine
sramota, povraca mi se

ali ovo je veliki pomak
ja mislim da je ovo prvi slucaj da je doktor proglasen krivim
nepravomoćno osuđena na tri i po godine zatvora za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi u vezi sa nesavjesnim liječenjem što je uzrokovalo smrt pacijentice Svjetlane Zukić 17. avgusta 2007. godine.
super poruka
znaci ako meni doktor nekog ubije
ja u psihicki rastresenom stanju odem i ubijem doktora
pa sudeci po ovoj presudi necu dobiti ni dana zatvora
nevenkagaragic

#974 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

Da, malo je...upravo videh vest na ovom portalu, a za presudu sam cula iz "prve ruke"...
Kakvo je BH pravosudje i koliko su doktori zasticeni u drzavi...
Kazna je kazna, kolika god bila, PRAVDA je bitna i za istu se treba boriti (u svim sferama, ne samo u ovakvim slucajevima).
Amila Cvijetic-Koldzo je beli mantil nosila sve ove godine (od 2007.) i radila isti posao...
Cini mi se da joj sud ne moze oduzeti licencu, vec samo lekarska komora, nisam sigurna.

Smrt Svjetlane Zukić
Doktorica Amili Cvijetić-Koldžo osuđena na 3,5 godina zatvora

Doktorica Amila Cvijetić - Koldžo u srijedu je na Kantonalnom sudu u Sarajevu nepravomoćno osuđena na tri i po godine zatvora za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi u vezi sa nesavjesnim liječenjem što je uzrokovalo smrt pacijentice Svjetlane Zukić 17. avgusta 2007. godine.

Ostade mi plakat na prethodnoj stranici, evo ga i ovde.
Mislim da cete vi sarajlije vec danas videti u gradu.

Image
Last edited by nevenkagaragic on 01/02/2012 14:10, edited 1 time in total.
dzejkej

#975 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by dzejkej »

ovo je golemo!!! za nase korumpirano tuzilastvo i ova presuda je pregolema!!
ima jos zalba ali ne mogu je sad osloboditi..
lijepo je da doktorica provede neko vrijeme u cuzi, mozda moze koju knjigu iz medicine procitati..
a sta je sa onim laznim svjedocenjima pojedinih kolega doktora???
Post Reply