Oprostiti prevaru

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
hocunecu

#951 Re: Oprostiti prevaru

Post by hocunecu »

knjiski primjerak :roll:
Ghost_Rider_XXX

#952 Re: Oprostiti prevaru

Post by Ghost_Rider_XXX »

babyline wrote:
juli84 wrote:
da li bi voljela da se tebi desi ovo o čemu pišeš?
Ne razbijam glavu time šbb kbb, sve dok ne znam ne zanima me :)
ali ovdje svakako puno teoretisemo.. dakle postoji i mogucnost da saznas, sta onda?
Ma pusti to su sve priče, a onda kad se oklizne i upadne gdje, hoće da ga smjesti u Hor bečkih dječaka.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#953 Re: Oprostiti prevaru

Post by plain vanilla »

babyline wrote:
juli84 wrote:
ali ovdje svakako puno teoretisemo.. dakle postoji i mogucnost da saznas, sta onda?
sto jedna rece, ne smeta joj ako mahala ne zna :mrgreen:
......

#954 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

Svi tvrde istu stvar, da je bolje prekinuti nego varati nekoga, medjutim do prevara ne dolazi jer to unaprijed smislis da ces uraditi, pa onda imas fore da se pripremis da prekines i sta ti ja znam. Ja razlikujem 2 tipa prevare: platonska i fizicka..ova prva mi je podlija i od nje vise glava moze da zaboli, nego od fizicke. Jednom u zivotu sam varala jednog momka, tacnije.. u moj zivot je usao neko drugi, ko mi se jednostavno motao po glavi, o kome sam razmisljala i dan i noc. Bilo je i obratno. Mislila sam da to nije prevara, ako tog svog momka ne prevarim i fizicki, medjutim gore je i podlije bilo biti s njim, a misli lete prema nekom drugom. Na kraju je naravno i doslo do prave prevare..sto nisam imala hrabrosti nikad da priznam tom momku, s kojim sam godinu kasnije i prekinula. Prevara, koliko god ruzan cin bio, meni je pomogla da shvatim da to vise nije to, da sam u vezi gdje mi nesto fali i da taj momak na kraju krajeva nije ono sto ja trazim. Neko ce reci..sto nisi pokusala sve drugo, osim prevariti. Pokusala jesam, a prevaru nisam planirala, niti sam u ludilu mislila da bih ikad nekog JA mogla da prevarim. Da li mi je zao sto sam to uradila? Iskreno, i nije bas.. kasnija dogadjanja su pokazala da bolje nije ni zasluzio i zalim jedino sto mu nisam nabijala rogove kad god mi se ukazala prilika. Da li bih ja oprostila prevaru? Oprostila bih taj cin mozda..ali ostavilo bi trag, uvijek bih se pitala sta ga je navelo da to uradi, da li ce opet..ne bih bila mirna, tako da ne bih mogla ostati u takvoj vezi.
juli84

#955 Re: Oprostiti prevaru

Post by juli84 »

babyline wrote:
juli84 wrote:
Šta onda, ništa, ako je fizička prevara idemo dalje, ako je emotivna onda razgovor jel samo prolazna zaljubljenost il je prava ljubav i u skladu sa odgovorom razlaz ili nastavak.
hocunecu

#956 Re: Oprostiti prevaru

Post by hocunecu »

ja sam totalno ne tolerantna :oops: :skoljka:
Sutlijas

#957 Re: Oprostiti prevaru

Post by Sutlijas »

Nekima izgleda nije jasno da UVIJEK mozes naci nekoga ko ima potencijal da ti se mota po glavi... ;)
Ma u kako savrsenoj vezi se nalazis, ako sebi dopustis da ti se priblizavaju razni ljudi, to je neminovno.. Ovi sto misle, ma mogu ja malo flertati, ali znam da necu nista, u vezi sam - grdno se varaju.
Cak i kada ti se ne mota po glavi, a ince imate mnogo zajednockog, u vecini slucajeva je to 'nasilna blokada' jer ste zauzeti. Ta pshicka blokada se ne razlikuje mnogo od fizicke, u smislu da je mala sansa da varate partnera ako nemate kontakta sa drugima. Jedino sta se tu moze isprijeciti je strah od neke vise sile, kazne i sl.
Ako nekoga zaista volite, onda se prije omakne fizicka a ako ta ljubav i nije toliko znacajna - emotivna i/ili fizicka.
Da pojasnim malo ovo prvo, radi se o cistoj pozudi koja, znam, nije izgovor, ali neki ljudi jednostavno imaju problema sa rasudjivanjem kada je to u pitanju (i obicno ne mogu da razluce zaljubljenost i ljubav, emotivno nestabilni).
Ako dopustite sebi luksuz da imate nekog glavomotaca :D to ne mora znaciti da je vasoj vezi kraj ili da je toliko losa pa se zbog toga desilo... ali ako procjenite da bi se glavomotac mogao pojavljivati cesce u vasem prisustvu - onda da, vezi je kraj. Jedino apsolutno izbacivanje iz zivota moze da pomogne. Znam za sretan par koji je u braku (koliko znam o njihovoj sreci je relativno naravno) a gdje je jedno od njih imalo glavomotaca koji je otisao i prekinuo se svaki kontakt.
Tesko je razumno odluciti sta je ispravno i bolje za vas u takvim trenucima.
HAVANA

#958 Re: Oprostiti prevaru

Post by HAVANA »

Aaaa ove jes nagodna za fizičke. :shock:
dječak sa šibicama

#959 Re: Oprostiti prevaru

Post by dječak sa šibicama »

Ja sam "zadivljen" kako su/smo ljudi sposobni pronaci izgovore za svoja losa djela :D
juli84

#960 Re: Oprostiti prevaru

Post by juli84 »

HAVANA wrote:Aaaa ove jes nagodna za fizičke. :shock:
Muškarac "u stabilnoj vezi" kojem se "omakne" izlet vrati se samo iskusniji i ponizniji nego ikad i što onda dizati frku :)
lido

#961 Re: Oprostiti prevaru

Post by lido »

dječak sa šibicama wrote:Ja sam "zadivljen" kako su/smo ljudi sposobni pronaci izgovore za svoja losa djela :D
:thumbup:
......

#962 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

Sutlijas wrote:Nekima izgleda nije jasno da UVIJEK mozes naci nekoga ko ima potencijal da ti se mota po glavi... ;)
Ma u kako savrsenoj vezi se nalazis, ako sebi dopustis da ti se priblizavaju razni ljudi, to je neminovno.. Ovi sto misle, ma mogu ja malo flertati, ali znam da necu nista, u vezi sam - grdno se varaju.
Cak i kada ti se ne mota po glavi, a ince imate mnogo zajednockog, u vecini slucajeva je to 'nasilna blokada' jer ste zauzeti. Ta pshicka blokada se ne razlikuje mnogo od fizicke, u smislu da je mala sansa da varate partnera ako nemate kontakta sa drugima. Jedino sta se tu moze isprijeciti je strah od neke vise sile, kazne i sl.
Ako nekoga zaista volite, onda se prije omakne fizicka a ako ta ljubav i nije toliko znacajna - emotivna i/ili fizicka.
Da pojasnim malo ovo prvo, radi se o cistoj pozudi koja, znam, nije izgovor, ali neki ljudi jednostavno imaju problema sa rasudjivanjem kada je to u pitanju (i obicno ne mogu da razluce zaljubljenost i ljubav, emotivno nestabilni).
Ako dopustite sebi luksuz da imate nekog glavomotaca :D to ne mora znaciti da je vasoj vezi kraj ili da je toliko losa pa se zbog toga desilo... ali ako procjenite da bi se glavomotac mogao pojavljivati cesce u vasem prisustvu - onda da, vezi je kraj. Jedino apsolutno izbacivanje iz zivota moze da pomogne. Znam za sretan par koji je u braku (koliko znam o njihovoj sreci je relativno naravno) a gdje je jedno od njih imalo glavomotaca koji je otisao i prekinuo se svaki kontakt.
Tesko je razumno odluciti sta je ispravno i bolje za vas u takvim trenucima.

glavomotač :D . Kazes apsolutno izbacivanje iz zivota?? E pazi, ja se ne slazem s tobom. Sve dok nisam u braku, imam pravo da trazim onog za koga ja mislim da je za mene idealan. Znaci, ako sam u vezi..nebitno koliko dugo, moram da izbacim iz zivota nekoga, za koga ce se sutra mozda ispostaviti da je bas taj? Ne. Jer to onda govori da si nesiguran, da ces mozda pokleknuti. Ponekad su bas glavomotaci i glavomotacice oni koji su nam sudjeni. Mozda nije fer, al sigurno se svima vama desilo bar jednom u zivotu da vas neko nije postedio necega ;)- ili ste prevareni, ili vas je neko dobro izlevatio, ili povrijedio..ili ste se razocarali. Ja od toga krecem, jer sam naucila da treba nekad gledati i samo svoju guzicu. Ne kazem da bih opet nekad varala.. jer nakon te veze, u iducim i nisam niti sam imala glavomotaca, ali.. zasto da zmirim pred necim, ako je mozda to prava stvar, a ne ovo sto trenutno imam? Nasilu nesto da guram? Nema sanse.
......

#963 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

dječak sa šibicama wrote:Ja sam "zadivljen" kako su/smo ljudi sposobni pronaci izgovore za svoja losa djela :D

I ja sam zadivljena kako se uvijek nadju ljudi sa strane koji se poseru na one koji imaju muda da priznaju da nisu savrseni ;).
......

#964 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

juli84 wrote:
Muškarac "u stabilnoj vezi" kojem se "omakne" izlet vrati se samo iskusniji i ponizniji nego ikad i što onda dizati frku :)

Ne, vratice se punih baterija, pa ce nakon izvjesnog vremena ponovo otici da ih napuni, jer je vidio da mu ti zmiris na to.
juli84

#965 Re: Oprostiti prevaru

Post by juli84 »

...... wrote:
juli84 wrote:

Ne, vratice se punih baterija, pa ce nakon izvjesnog vremena ponovo otici da ih napuni, jer je vidio da mu ti zmiris na to.
Ne zažmiriš nego ne gledaš uopće :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#966 Re: Oprostiti prevaru

Post by ladyblue18 »

:lol: :lol: :lol: o Bozhe :lol:
......

#967 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

juli84 wrote: Ne zažmiriš nego ne gledaš uopće :)

Ima zena kojima to ne smeta da ih muzevi varaju, cak se tjese onom " sve su to kurve..opet ce on doci meni..", al svejedno- da mi je iz oka kanuo, mene takav ne bi bio vrijedan :).
juli84

#968 Re: Oprostiti prevaru

Post by juli84 »

ladyblue18 wrote::lol: :lol: :lol: o Bozhe :lol:
Što sam ja tebi danas popravila raspoloženje, čitav dan se smiješ :)
dječak sa šibicama

#969 Re: Oprostiti prevaru

Post by dječak sa šibicama »

...... wrote:

I ja sam zadivljena kako se uvijek nadju ljudi sa strane koji se poseru na one koji imaju muda da priznaju da nisu savrseni ;).
Postoje savrseni i nesavrseni ljudi, to je bar opcepoznato :-)

Niko se ne s... po tebi, vec primjecujem kako SMO sposobni pronaci izgovore za svoja losa djela.

Svakako je lakse nego biti... samokritican :D
ladyblue18

#970 Re: Oprostiti prevaru

Post by ladyblue18 »

juli84 wrote:
Bogam' se varas ja se prvi put danas nasmijah tebi :mrgreen:
......

#971 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

dječak sa šibicama wrote:
...... wrote:

Postoje savrseni i nesavrseni ljudi, to je bar opcepoznato :-)

Niko se ne s... po tebi, vec primjecujem kako SMO sposobni pronaci izgovore za svoja losa djela.

Svakako je lakse nego biti... samokritican :D

Tako reci.. :D
juli84

#972 Re: Oprostiti prevaru

Post by juli84 »

...... wrote:
juli84 wrote: Ne zažmiriš nego ne gledaš uopće :)

Ima zena kojima to ne smeta da ih muzevi varaju, cak se tjese onom " sve su to kurve..opet ce on doci meni..", al svejedno- da mi je iz oka kanuo, mene takav ne bi bio vrijedan :).
Ima naravno, ima raznih žena.
Prevara nije prevara ako se za nju ne zna.
A uostalom nisi ti s nekim zato što taj neko to želi nego zato što ti to želiš, tebi je dobro i s njim si sve dok ti je dobro.
A ko vara vara sebi, a ne partneru.
I sve dok moji leptirići lete kad me zagrli ne zanima me da li lete još nekoj kad nju zagrli :)
A kad uginu leptirići onda vala može biti oličenje poštenjačine, al neće biti zanimljiv.
Last edited by juli84 on 15/07/2011 14:44, edited 1 time in total.
juli84

#973 Re: Oprostiti prevaru

Post by juli84 »

ladyblue18 wrote:
juli84 wrote:
Bogam' se varas ja se prvi put danas nasmijah tebi :mrgreen:
A onaj medo što je i njemu čak smješno :)
Sutlijas

#974 Re: Oprostiti prevaru

Post by Sutlijas »

...... wrote:

glavomotač :D . Kazes apsolutno izbacivanje iz zivota?? E pazi, ja se ne slazem s tobom. Sve dok nisam u braku, imam pravo da trazim onog za koga ja mislim da je za mene idealan. Znaci, ako sam u vezi..nebitno koliko dugo, moram da izbacim iz zivota nekoga, za koga ce se sutra mozda ispostaviti da je bas taj? Ne. Jer to onda govori da si nesiguran, da ces mozda pokleknuti. Ponekad su bas glavomotaci i glavomotacice oni koji su nam sudjeni. Mozda nije fer, al sigurno se svima vama desilo bar jednom u zivotu da vas neko nije postedio necega ;)- ili ste prevareni, ili vas je neko dobro izlevatio, ili povrijedio..ili ste se razocarali. Ja od toga krecem, jer sam naucila da treba nekad gledati i samo svoju guzicu. Ne kazem da bih opet nekad varala.. jer nakon te veze, u iducim i nisam niti sam imala glavomotaca, ali.. zasto da zmirim pred necim, ako je mozda to prava stvar, a ne ovo sto trenutno imam? Nasilu nesto da guram? Nema sanse.
To je pod uslovom da vjerujes u bajke i mislis da je samo jedan covjek od toliko milijardi samo za tebe...
Ja kazem da ako zelis spasiti vezu, i jos jednom ponavlja, glavomotac se uvijek moze naci, ma koliko ti mislila da je trenutno the one.
ladyblue18

#975 Re: Oprostiti prevaru

Post by ladyblue18 »

juli84 wrote:
A onaj medo što je i njemu čak smješno :)
De sleti na zemlju ziva bila ne vrti se svijet oko tebe nego oko svoje ose.

I medo se nije smijao nego se fatao za glavu. :wink:
Locked