Biciklom kroz Sarajevo
-
tataratira
#951 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Nova vanjska guma, ako je iskočio bubreg kao što si opisao
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#952 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Znate što sam kuko onoliko?Ja prije mjesec dana odlučio da zamjenim vanjske gume,i sjetim se napora kad sam skidao Kenda flame.Neznam kako,jest da me bole prsti al nisam nejak toliko-ljudi moji jedva...
Onda sam kužio čovjeka koji haman u par poteza skide gumu uz pomoć neke metalne male alatke nalik otvaraču za konzerve.Fenomenalna stvar.
Konta li iko kako se zove spravica,i može li se uzeti u nekoj od naših prodavnica?
Onda sam kužio čovjeka koji haman u par poteza skide gumu uz pomoć neke metalne male alatke nalik otvaraču za konzerve.Fenomenalna stvar.
Konta li iko kako se zove spravica,i može li se uzeti u nekoj od naših prodavnica?
-
vratnik
#953 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
vako nesto: http://cgi.ebay.de/Reifenheber-Reifenab ... 7C294%3A50dr.gog wrote:Znate što sam kuko onoliko?Ja prije mjesec dana odlučio da zamjenim vanjske gume,i sjetim se napora kad sam skidao Kenda flame.Neznam kako,jest da me bole prsti al nisam nejak toliko-ljudi moji jedva...
ili za tradicionaliste: http://cgi.ebay.de/SCHWALBE-REIFENHEBER ... 7C294%3A50
-
tataratira
#954 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Ima kupiti tu plastiku u ...znaš i sam
ako to radiš kući, sapunom namažeš brid gume čitavom dužinom i onda je lakše nabaciti na felgu
unutrašnju malo napumpaš da se ne presavije unutra i vratiš tu jednu stranu u felgu
snaga i zapinjanje iz sve snage slabo pomaže, ako izgleda da je guma premalena za felgu
popustiš komplet stranu (odvojis prstima gumu od felge čitavim obimom koji je već nelagao)
i probaš ponovo i skontaš da je tu ta razlika koja je nedostajala ( tu je obično problem)
probaj kući sa sapunom i pazi na smjer gume...
taj alat je obavezno plastični, da ne izgrebe rub felge
ako to radiš kući, sapunom namažeš brid gume čitavom dužinom i onda je lakše nabaciti na felgu
unutrašnju malo napumpaš da se ne presavije unutra i vratiš tu jednu stranu u felgu
snaga i zapinjanje iz sve snage slabo pomaže, ako izgleda da je guma premalena za felgu
popustiš komplet stranu (odvojis prstima gumu od felge čitavim obimom koji je već nelagao)
i probaš ponovo i skontaš da je tu ta razlika koja je nedostajala ( tu je obično problem)
probaj kući sa sapunom i pazi na smjer gume...
taj alat je obavezno plastični, da ne izgrebe rub felge
- zgembo_sa
#955 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Prica se da je vani zabranjeno gazenje pjesaka 
- hakazvaka
#956 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
zgembo_sa wrote:Prica se da je vani zabranjeno gazenje pjesaka
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#957 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
bila je najava na BBK Igman Forumuhakazvaka wrote:zasto mi nismo isli sa vamatrimi68 wrote:http://picasaweb.google.com/trimi68/Misoca17Maj![]()
- trimi68
#958 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
CC- Ilidža ili Ć Vila i zove se Tyre Levers ili ti ga ono za skidanje guma (ima ga u više boja i dimenzija).dr.gog wrote:Znate što sam kuko onoliko?Ja prije mjesec dana odlučio da zamjenim vanjske gume,i sjetim se napora kad sam skidao Kenda flame.Neznam kako,jest da me bole prsti al nisam nejak toliko-ljudi moji jedva...

Last edited by trimi68 on 19/05/2009 12:46, edited 1 time in total.
- muz66
#959 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Je li to znaci da sam nahebao sa Kenda Flame? A taman im vrijeme da se mijenjaju...moram naci opet nesto na slican fazon, prezadovoljan sam gumama.
- trimi68
#960 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Nisi i neznam zašto ih oćeš mjenjati???
Ja svoje Kenda Flame imam preko 3 godine i još i tjeram.
Zar su toliko istrošene i ako si bio zadovoljan traži iste.
- hakazvaka
#961 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ljudi objavljujte na ovoj temi slobodno, niko vam ne branitrimi68 wrote:bila je najava na BBK Igman Forumuhakazvaka wrote:zasto mi nismo isli sa vamatrimi68 wrote:http://picasaweb.google.com/trimi68/Misoca17Maj![]()
i niko se nije javio
-
frla
#962 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Ne moras nista kupovati samo uzmi par kasika za jelo pa sa drškom kasike zakaci gumu na par mjesta tako da neces ostetiti unutrasnju gumu a skida se veoma lahko. Eto ustedio sam ti cvaju ...dr.gog wrote:Znate što sam kuko onoliko?Ja prije mjesec dana odlučio da zamjenim vanjske gume,i sjetim se napora kad sam skidao Kenda flame.Neznam kako,jest da me bole prsti al nisam nejak toliko-ljudi moji jedva...
Ovo je moj izum ... patentiran ...

Last edited by frla on 19/05/2009 13:19, edited 2 times in total.
- muz66
#963 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Prelazim nekih 200 km sedmicno, nabere se tu kilometara...mozda je ostala 1/3 profila koji je bio, ovo ljeto jos mogu izdrzati i onda idu nove. Cak sam i na Skakavac isao sa njima i nigdje nisu zakazaletrimi68 wrote:Nisi i neznam zašto ih oćeš mjenjati???
- trimi68
#964 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
dođi na forum BBK Igman, pa niko ti ne brani da se vozaš sa namahakazvaka wrote:bila je najava na BBK Igman Forumui niko se nije javio
ljudi objavljujte na ovoj temi slobodno, niko vam ne brani
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#965 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
valja nam se učlanjivat sad..
...ja vala hoću-šta drugo da radim?...ionako ne smijem sam da se usudim daleko..
-
Abacija
#966 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Koji je najjeftiniji bicikl u BKK Igman?
-
tataratira
#967 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Ima od 500 svaki drugi, to svakako nije uslov
sve od Outposta pa na gore je prihvatljivo, i to da neko ne krene sa kantom i zavali sviju u grupi
kaciga, rezerva guma i pumpa obavezno
sve od Outposta pa na gore je prihvatljivo, i to da neko ne krene sa kantom i zavali sviju u grupi
kaciga, rezerva guma i pumpa obavezno
- hakazvaka
- hakazvaka
#969 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
propade prosli vikend.
imamo li ista u planu za ovaj
?
imamo li ista u planu za ovaj
- bez_ideje
#970 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Ako je neko vidio na Vilsu djevojku koja se nasla pod biciklom pokusavajuci da napravi okretno skripanje gumama,to nisam bila ja

-
Eborg
#971 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Vratio se iz Eindhovena i ostao zapanjen.Kakve uslove ljudi imaju za bicikliranje,pa to je chudo!babyline wrote:zgembo_sa wrote:Prica se da je vani zabranjeno gazenje pjesaka
to se prica i za sarajevo, ali on je pitao za eindhoven
- zgembo_sa
#972 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
I jel istina da se ne smiju gazit pjesaci?
- muz66
#973 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
I je li istina da se ne smije voziti bez karte?zgembo_sa wrote:I jel istina da se ne smiju gazit pjesaci?
- zgembo_sa
#974 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Jel istina da si uhvacen u kradji?muz66 wrote:I je li istina da se ne smije voziti bez karte?zgembo_sa wrote:I jel istina da se ne smiju gazit pjesaci?
- bez_ideje
#975 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Nije istina,jos ga nisu uhvatilii