aliexpress?ema_ wrote:Naručen i Doogee Valencia, došlo me 30$ jeftinije jer sam imala nekih bonusa nakupljenih, platila sam samo 77$ , odmah danas shipped.
Pa ćemo vidjet.
Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- dinooh
#951 Re: Kineski mobiteli
- dinooh
#953 Re: Kineski mobiteli
Aha, vidim da i aliexpress ima My points a ja nemam nistaema_ wrote:DHgate.
- ema_
#954 Re: Kineski mobiteli
Ma dhgate slavio 10 godina pa je svako mogao zagrebati i osvojiti 10$ -20- 50 - put u Kinu
, naravno mene zapalo samo 10$ i imala još otprije što su mi jednom dali 20$ jer mi je nešto fušerio seller sa slanjem i tako
.
- SONY_91
#955 Re: Kineski mobiteli
Solidan je telefon DG800. Kvalitet izrade je na zadovoljavajućem nivou. Kod mene je Valencija bila u rukama oko 20 minuta i svidjelo mi se ono što sam vidio. Iako sam se dobrano iznervirao zbog kašnjenja pošiljke na kraju sam bio sretan jer sam prodao Doogee Valenciju malte ne čim sam ju podigao iz pošte. Inače, ponovo sam naručio Valenciu koja putuje SingPost-om od 07.08. a uskoro put BiH treba da krene i UMI C1
- AhmetShabo
- SONY_91
#957 Re: Kineski mobiteli
Taj sam ja naručio. Ne bih rekao da ti neko može iz ličnog iskustva reći nešto o tom telefonu jer je u prodaji tek od 5-og augustafaketowsky wrote:kakav je ovaj ?
http://www.banggood.com/UMI-C1-5_5-inch ... 39056.html
Sent from my Nibiru H1 using Tapatalk
- AhmetShabo
#958 Re: Kineski mobiteli
mobiteli mi djeluju super, ali me jedino strah da posle nekog vremena totalno ono uspore, da ode nesto sto se ne moze popravit.. Svaki telefon dosad sto sam imao, trajao mi je minimalno 3 -4 godine bez ikakvih kvarovaSONY_91 wrote:Taj sam ja naručio. Ne bih rekao da ti neko može iz ličnog iskustva reći nešto o tom telefonu jer je u prodaji tek od 5-og augustafaketowsky wrote:kakav je ovaj ?
- dinooh
#959 Re: Kineski mobiteli
ma ne bi trebao ako znas cuvati. Ja koristim samsung vec 5-u godinu i nista mu. Tako i prijasnji mobiteli. Ali cim ih sestri dadnem, ne mogu ni godinu kad ne cuva. Ispada, ne pazi na bateriju i odu brzo.faketowsky wrote:mobiteli mi djeluju super, ali me jedino strah da posle nekog vremena totalno ono uspore, da ode nesto sto se ne moze popravit.. Svaki telefon dosad sto sam imao, trajao mi je minimalno 3 -4 godine bez ikakvih kvarovaSONY_91 wrote:Taj sam ja naručio. Ne bih rekao da ti neko može iz ličnog iskustva reći nešto o tom telefonu jer je u prodaji tek od 5-og augustafaketowsky wrote:kakav je ovaj ?
- SONY_91
#960 Re: Kineski mobiteli
Ne vidim razlog zbog čega bi mobitel totalno usporio. Mada, imao sam jedan zanimljiv slučaj tog usporavanja. Naime, prodao sam mobitel i kupac dolazi nakon 20 dana i kaže prespor mu telefon. A, na kraju se ispostavilo da je mobitel radio 20 dana bez gašenja i čišćenja ram memorije i normalno da je bio usporenfaketowsky wrote:mobiteli mi djeluju super, ali me jedino strah da posle nekog vremena totalno ono uspore, da ode nesto sto se ne moze popravit.. Svaki telefon dosad sto sam imao, trajao mi je minimalno 3 -4 godine bez ikakvih kvarovaSONY_91 wrote:Taj sam ja naručio. Ne bih rekao da ti neko može iz ličnog iskustva reći nešto o tom telefonu jer je u prodaji tek od 5-og augustafaketowsky wrote:kakav je ovaj ?
- saraf_osmica
#961 Re: Kineski mobiteli
Kad smo već kod Kineza, čujem da Alcatel proizvodi neka firma u Kini (TCL) pa me zanima da li možemo očekivati neki Update bar na 4.2. Alcatel OT Idol obični je u pitanju (6030X). Ima li neko takvu informaciju?
- SONY_91
#962 Re: Kineski mobiteli
Najverovatnije neće biti nikakvih sistemskih nadogradnji. Tako je kako je. Slična je situacija i sa ZTE Grand X Pro koji je ostao na verziji 4.0saraf_osmica wrote:Kad smo već kod Kineza, čujem da Alcatel proizvodi neka firma u Kini (TCL) pa me zanima da li možemo očekivati neki Update bar na 4.2. Alcatel OT Idol obični je u pitanju (6030X). Ima li neko takvu informaciju?
- saraf_osmica
#963 Re: Kineski mobiteli
Šteta. Telefon je u rangu S4 a taj ZTE komotno može parirati S3-ciSONY_91 wrote:Najverovatnije neće biti nikakvih sistemskih nadogradnji. Tako je kako je. Slična je situacija i sa ZTE Grand X Pro koji je ostao na verziji 4.0saraf_osmica wrote:Kad smo već kod Kineza, čujem da Alcatel proizvodi neka firma u Kini (TCL) pa me zanima da li možemo očekivati neki Update bar na 4.2. Alcatel OT Idol obični je u pitanju (6030X). Ima li neko takvu informaciju?
- insomnia78
#964 Re: Kineski mobiteli
SONY_91 wrote:Ne vidim razlog zbog čega bi mobitel totalno usporio. Mada, imao sam jedan zanimljiv slučaj tog usporavanja. Naime, prodao sam mobitel i kupac dolazi nakon 20 dana i kaže prespor mu telefon. A, na kraju se ispostavilo da je mobitel radio 20 dana bez gašenja i čišćenja ram memorije i normalno da je bio usporenfaketowsky wrote:mobiteli mi djeluju super, ali me jedino strah da posle nekog vremena totalno ono uspore, da ode nesto sto se ne moze popravit.. Svaki telefon dosad sto sam imao, trajao mi je minimalno 3 -4 godine bez ikakvih kvarovaSONY_91 wrote: Taj sam ja naručio. Ne bih rekao da ti neko može iz ličnog iskustva reći nešto o tom telefonu jer je u prodaji tek od 5-og augusta
-
nedimrib1
#965 Re: Kineski mobiteli
SONY_91 wrote:Solidan je telefon DG800. Kvalitet izrade je na zadovoljavajućem nivou. Kod mene je Valencija bila u rukama oko 20 minuta i svidjelo mi se ono što sam vidio. Iako sam se dobrano iznervirao zbog kašnjenja pošiljke na kraju sam bio sretan jer sam prodao Doogee Valenciju malte ne čim sam ju podigao iz pošte. Inače, ponovo sam naručio Valenciu koja putuje SingPost-om od 07.08. a uskoro put BiH treba da krene i UMI C1
Moja putuje od 04.08, vidimo koja prije stigne
Dok stigne moja Valenica, valjda ce taj update biti spreman
-
gidra
#966 Re: Kineski mobiteli
biće sada u augustu 4.4 ali za idol X (TCL s950)... Vlasnik Alcatela je TCL, u Evropi tuše telefone pod imenom Alcatel a u Aziji i Rusiji sa svojim pravim.saraf_osmica wrote:Šteta. Telefon je u rangu S4 a taj ZTE komotno može parirati S3-ciSONY_91 wrote:Najverovatnije neće biti nikakvih sistemskih nadogradnji. Tako je kako je. Slična je situacija i sa ZTE Grand X Pro koji je ostao na verziji 4.0saraf_osmica wrote:Kad smo već kod Kineza, čujem da Alcatel proizvodi neka firma u Kini (TCL) pa me zanima da li možemo očekivati neki Update bar na 4.2. Alcatel OT Idol obični je u pitanju (6030X). Ima li neko takvu informaciju?
Evo šta kaže wiki za njih: "In 2010 it was the world's 25th-largest consumer electronics producer and third-largest television producer (after Samsung and LG)." Mada su što se tiče telefonije baš napredovali u ove posljednje 4 godine. Ogromna i ozbiljna firma koja zapošljava preko 70 hiljada ljudi..
Last edited by gidra on 12/08/2014 00:49, edited 1 time in total.
- saraf_osmica
#967 Re: Odg: Kineski mobiteli
Da hoce ovaj moj obicni idol 6030x bar na 4.2. Ovaj 4.1 je bas malo za telefon kakav je 6030x. Jbg trebao sam uzeti idolxgidra wrote:biće sada u augustu 4.4 ali za idol X (TCL s960)... Vlasnik Alcatela je TCL, u Evropi tuše telefone pod imenom Alcatel a u Aziji i Rusiji sa svojim pravim.saraf_osmica wrote:Šteta. Telefon je u rangu S4 a taj ZTE komotno može parirati S3-ciSONY_91 wrote: Najverovatnije neće biti nikakvih sistemskih nadogradnji. Tako je kako je. Slična je situacija i sa ZTE Grand X Pro koji je ostao na verziji 4.0
Evo šta kaže wiki za njih: "In 2010 it was the world's 25th-largest consumer electronics producer and third-largest television producer (after Samsung and LG)." Mada su što se tiče telefonije baš napredovali u ove posljednje 4 godine. Ogromna i ozbiljna firma koja zapošljava preko 70 hiljada ljudi..
-
gidra
#968 Re: Kineski mobiteli
Što se tiče Xiaomi-a (inače se izgovara Šaomi
), trenutno su peti po prodaji telefona u svijetu iako je firma stara samo 4 godine(Izvlači ih veliko tržište Kine i Indije gdje su postali glavni igrači), u Evropi nisu još toliko popularni.
Veliki uspon im se desio krajem 2013. nakon što su iz Google-a maznuli glavnog čovjeka za razvoj Androida, Hugo Barru.
Veliki uspon im se desio krajem 2013. nakon što su iz Google-a maznuli glavnog čovjeka za razvoj Androida, Hugo Barru.
- dinooh
#969 Re: Kineski mobiteli
njihova cijena se priblizava ovim brendiranim. Treba traziti neke no name tj., one manje poznate.gidra wrote:Što se tiče Xiaomi-a (inače se izgovara Šaomi), trenutno su peti po prodaji telefona u svijetu iako je firma stara samo 4 godine(Izvlači ih veliko tržište Kine i Indije gdje su postali glavni igrači), u Evropi nisu još toliko popularni.
-
gidra
#970 Re: Odg: Kineski mobiteli
ma 4.1.1 je mjera za taj telefon, mada mislim da imaš i Miui za njega i još par custom-a. Taj telefon je izvorno TCL s820...saraf_osmica wrote:Da hoce ovaj moj obicni idol 6030x bar na 4.2. Ovaj 4.1 je bas malo za telefon kakav je 6030x. Jbg trebao sam uzeti idolxgidra wrote:biće sada u augustu 4.4 ali za idol X (TCL s950)... Vlasnik Alcatela je TCL, u Evropi tuše telefone pod imenom Alcatel a u Aziji i Rusiji sa svojim pravim.saraf_osmica wrote: Šteta. Telefon je u rangu S4 a taj ZTE komotno može parirati S3-ci

-
gidra
#971 Re: Kineski mobiteli
Ipak su još barem koliko toliko prihvatljivi ako uzmemo koliko koštaju ovi flagship modeli... Da smo barem u EU, jer svaki ovaj veliki Kineski prizvođač ima svoj shop u Evropi pa tako raja u EU ne plaća carinu na njih... A nas carina zakla.dinooh wrote:njihova cijena se priblizava ovim brendiranim. Treba traziti neke no name tj., one manje poznate.gidra wrote:Što se tiče Xiaomi-a (inače se izgovara Šaomi), trenutno su peti po prodaji telefona u svijetu iako je firma stara samo 4 godine(Izvlači ih veliko tržište Kine i Indije gdje su postali glavni igrači), u Evropi nisu još toliko popularni.
- SONY_91
#972 Re: Kineski mobiteli
Da li je netko kupovao mobilni uređaj ili nešto tako sa efox-shop.com? Ukoliko jeste da li ste zadovoljni uslugom?
- dinooh
#973 Re: Kineski mobiteli
nisam, ali mi se cini dobra. Cijene su nize od ostalih u Kini, ali postarina nije ukljucena ja mislim.SONY_91 wrote:Da li je netko kupovao mobilni uređaj ili nešto tako sa efox-shop.com? Ukoliko jeste da li ste zadovoljni uslugom?
evo gledam iskustva na njemackom forumu i prilicno je sareno, tako da bi preporucio da izbjegavamo ovaj shop, iako se cini profesionalan
Last edited by dinooh on 13/08/2014 16:17, edited 2 times in total.
- SONY_91
#974 Re: Kineski mobiteli
Zbog cijena i ja pitam. Jer, ako i nije uključena poštarina na skupljim uređajima bi se isplatilo jer primjer OnePlus One je jeftiniji za oko 70 USD od stranica kao što su geekbuying,...
- dinooh
#975 Re: Kineski mobiteli
Kazem ti, citao par stranica i ljudi nezadovoljni. Kao prica se da salju iz njemacke a ono iz Kine roba dode. I problemi sa garancijom. Umjesto da ima servis u Njemackoj, salje se u Kinu. Naravno ima i zadovoljnih. Ali su Nijemci navikli na prilicno visok standard pa su malo i razmazeni.