http://vikikrema.si/index.php/viki-skupina/

Moderator: anex
Eeee jest i vikimusicman80 wrote:Uvijek mi je bio najbolji krem “Viki” slovenacki.
Više nego zadovoljan,i odlična je ova crunchy fora.Napokon smo dobili jedan kvalitetan domaći proizvod.Topla preporuka svima koji su možda u nekoj nedoumici u vezi Maze.Jedva čekam da pojedem ovu teglu i kupim onaj sa 30% Lješnjaka.Eurokrem + suhi keksi + čaša mlijeka.Loo wrote:Mala..ok
Ma Maza je fakat dobra. Maziva..nema.onaj " margarin" okus u ustima sa tragovima kristala secera i skroba
Haj..cekamo recenziju maze sa crunch momentima
Pravog nema... Viki su kupili Makedonci prije 5+ godinaLoo wrote:Eeee jest i vikimusicman80 wrote:Uvijek mi je bio najbolji krem “Viki” slovenacki.
![]()
Jel ovo jos uvijek ima? Kao da sam vidjala..bas ova mala.pakovanja
A cipiripi?
pred bajram uzmi 4 tegle, i pravi baklavu!beni-bu-man wrote:
ja uzeo od 20% i 30% pa ih pomjeso i dobio 50%
Loo wrote:Zar je kinderlada bila " nutella za yu trziste"!?![]()
![]()
Prvi put to cujem
Kinderada je skrozzzz neka druga prica. I nijedan " eurokrem" joj nije mogao ni blizu .jer imala je specifican smek, miris..
Svima fali Kinderlada
Prepostavljam da su bijelo ubacili zbog konkurentnosti eurokremu, u Jugi je pojam krema bio crno bijeli eurokrem, kad je samo crno onda bi se ljudi pitali sta se dogodilo sa bijelimLoo wrote:E onda su ovi nesto ocigledno nesto dobro zajebali![]()
Jer kinderlada je bila sve samo ni nalik nutelli
Jer bijeli dio Kinderlade je bio![]()
A te info nisam znala
Mozda je i konkurentnost, ali to je bio kinderov proizvod namjenjen mladjoj populaciji, bogat mlijekom, bogat izvor kalcija, vitamina, tako se i reklamirao, još uz dodatak bourbon vanile imao je perverzan okus. Ma zabari su generslno majstori svoga zanata. Sad je to trzište generslno poklopio ferrero, ali nekad su tu bili gotovo jednaki igraci, nama dobro poznati Gandola i Nutkao. Citao sam neki clanak, u kojem se spominjala ta industrija, pa talijani su drzali gotovo 60% evropskog trzišta do kraja 90 ih,...dječak sa šibicama wrote:Prepostavljam da su bijelo ubacili zbog konkurentnosti eurokremu, u Jugi je pojam krema bio crno bijeli eurokrem, kad je samo crno onda bi se ljudi pitali sta se dogodilo sa bijelimLoo wrote:E onda su ovi nesto ocigledno nesto dobro zajebali![]()
Jer kinderlada je bila sve samo ni nalik nutelli
Jer bijeli dio Kinderlade je bio![]()
A te info nisam znala
Pokušavaš biti simoatičan i drag svima ali očito ne idedječak sa šibicama wrote:Mozda je vjesalica vidjela 700 grama za 5.9sacekajmo
Ali sumnjam, prije da je vidjela malu teglicu. Koja jeste 5 i nesto.
Ja nisam ljubitelj tih namaza, ja to pocnem jesti kasikom pa se predoziram. Bolje kad nema, necu zderati
Eurokrem odavno ne ide u ovu pricu, onaj predratni je bio vrh, ovaj danasnji je bezveze. Pretpostavljam da je slican zakljucak na temi vec donesen, ali da i ja dam svoje misljenje.
Meni najvise nedostaje Nutela za YU trzite ilitiga Kinderlada. Ono je bio kvalitet, ovo danas sto proizvode u Poljskoj, nije to to. Mislim na Nutelu.
konektovan wrote:
pa valjda 10irac300 wrote:konektovan wrote:
![]()
![]()
Prijatno.Koja je razlika te od 30%, spram ove od 20?

Razlika je u bojiirac300 wrote:konektovan wrote:
![]()
![]()
Taman me i podsjeća bojom na fil iz kinder buena, znači i okusa je sličnog. Ništa, čim ovu od 20% završim, ide 30%, od viška (lješnjaka) glava ne boli.konektovan wrote:Razlika je u bojiirac300 wrote:konektovan wrote:
![]()
![]()
i okusu, ipak se za nijansu osjeti više lješnjaka, mazivost odlična takodjer, ali ova 30 % dosta podsjeca na kinder bueno kremu, al' baš. Ovo i palačinci je perverzija, ali ne moze covjek da popusti hebenu kašiku...
5.75 KM 350 gr u konzumu
Obična maza od 20 % je 5.35 KM, i crunchy 20% je isto toliko..
irac300 wrote:
Taman me i podsjeća bojom na fil iz kinder buena, znači i okusa je sličnog. Ništa, čim ovu od 20% završim, ide 30%, od viška (lješnjaka) glava ne boli.
Računajući tvoju kilažu, teretane folove, golove... za tebe je optimalna opcija pretplata Agrokomercu, da ti šalju u kantama jupola Mazu.beni-bu-man wrote:irac300 wrote:
Taman me i podsjeća bojom na fil iz kinder buena, znači i okusa je sličnog. Ništa, čim ovu od 20% završim, ide 30%, od viška (lješnjaka) glava ne boli.
Da brat pomogne da se sto prije rijesis te od 20%
irac300 wrote:Računajući tvoju kilažu, teretane folove, golove... za tebe je optimalna opcija pretplata Agrokomercu, da ti šalju u kantama jupola Mazu.beni-bu-man wrote:irac300 wrote:
Da brat pomogne da se sto prije rijesis te od 20%
Uopšte nisu za poredjenje. Maza ima 20 i 30% lješnjaka, nuttela ima 13%, nuttela je crni namaz, maza ima i crni i ovaj manje crnistari lisac wrote:Probao ovu od 30% ne da ne moze parirat nuteli nego joj nije ni do koljena.Sasvim drugaciji krem od nutele ne kontam poredjenja pojedinaca ovde sa njom.Isto da poredite sir sa pavlakom i kajmak.
konektovan wrote:Uopšte nisu za poredjenje. Maza ima 20 i 30% lješnjaka, nuttela ima 13%, nuttela je crni namaz, maza ima i crni i ovaj manje crnistari lisac wrote:Probao ovu od 30% ne da ne moze parirat nuteli nego joj nije ni do koljena.Sasvim drugaciji krem od nutele ne kontam poredjenja pojedinaca ovde sa njom.Isto da poredite sir sa pavlakom i kajmak.svjetli namaz. Maza ima 30 % manje šećera, i osjeti se u odnosu na nuttelu da je manje slatka. Ne koristi se palmino ulje, i ovo je ubjedljivo najbolji namaz domaće produkcije.
Nuttela je brand, nešto sto postoji preko 50 godina, i glavni proizvod kuce ferrero. Maza nije ni došla na trzište da bi bila konkurent nutteli, bez obzira na cijenu, koja im je slicna. U moru krem namaza, moze se reci da je maza poorilicno originalan namaz, i uz to jedan od zdravijih iz komercijalne kategorije.