N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Co0l

#951 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Co0l »

Ma ko ce ga kaznit?Da se sad skine i udje u igru samo bi se blago prokomentarisalo i nikom nista,ha ya....A Celik uvijek dobro igra samo nema srece :D :D
Buh,zamalo 2:2 Smrike :-D
Ajatolah_

#952 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Kad je Čelik poveo, htjedoh komentarisati kako nije sramota izgubiti od Čelika, čak štaviše, samo 1:0 :lol: Al' jebi ga.
kone

#953 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by kone »

EdoI wrote:Oj, kako sudija navlači Želji, penal visi u zraku. :roll:

Edit: Gol! :D
Edit: Gol. :( Iz nepostojećeg slobodnog udarca, nepostojećoj Čelikovoj odbrani.

Ja suspenzije i ku*ca, Amar pored klupe i diriguje, jedino što mu se brani je da sjedne.
Cak je i gol iz sumnjive situacije...Mislim da je jedan od one trojice bio u ofsajdu kad je Beslija nabacio...A sudija ko sudija..Za domacina svira kao i obicno...

Pazi sad ovaj prekrsaj u stilu bruce lee-a i to dzonom kopacke sa ledja..i naravno sta je dobio????Samo zuti...pleme im seljacko i lopovsko:x
Co0l

#954 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Co0l »

Ma sve je to sviranje qrcu kad ni za 20 godina ovakvim tempom nijedan nas klub nece uci u neku od grupnih faza evropskih takmicenja tako da je ova nasa liga samo mjesto za pranje para i iskazivanje primitivizma,nista ni vise ni manje :sad: :sad:
Baltazar_khan

#955 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Baltazar_khan »

Samo kod nas ima da suspendovani trener bude kraj aut linije :lol:
Distortion

#956 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Distortion »

Jao kako ofiranje sudije Golaca na BHT1 :D neznam stavrno zasto trebamo i na malim ekranima da gledamo onakvo sudjenje. Pa dodje fino ljudi, ocekuje se dobra utakmica, otvorena sa obje strane, vjerovatno je tu bio i selektor Susic, igrace smo vidjeli...a seljak iz Banovica se ofira pred javnoscu...

Stvarno sramota...

Dodje mi da vise ne pratim ovu ligu...
Šibicar

#957 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Šibicar »

Za šta ste konkretno zakinuti?
iskustvo11

#958 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by iskustvo11 »

Sramotno suđenje u rangu utakmice Sarajevo i suci protiv Borca. Danas ista priča Željo i suci protiv Čelika. Kad se ovako što desi u Mostaru, Širokom ili Banja Luci tad objektivna čaršijska štampa poziva sve od Nato pakta do OHRa da uništi divlje ekstremiste i seceoniste po zelenim terenima.
Ajatolah_

#959 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Šibicar wrote:Za šta ste konkretno zakinuti?
Faul pri slobodnom udarcu iz kojeg je pao gol je bio nepostojeći. To je sam naveo jer je presudno za utakmicu, a bilo je još koliko hoćeš nepostojećih faula i ofsajda. Ne pada mi sada ništa pametnije na pamet; recimo, ona situacija kada je Čelikovac jedan na jedan s golmanom glavom udario loptu, i dok lopta leti sudija svira faul, valjda se uplašio. Šta li je sudio, valjda što je igrač udario golmana glavom u ruku.
Last edited by Ajatolah_ on 05/10/2010 19:58, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#960 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by snaga_znanja »

Konkretno. Preksaj kod prvog gola za Zeljeznicar. Da ne govorim o smjesnom faulu nad golmanom Zelje kod prilike za Celik. 2-3 ofsajda koja su nam svirana. Zuti karton tek u 90-toj a do tad bar 3 kontre prekinute i to za cist zuti. A da ne govorim da je brko retardirani stajao pored klupe, a ima crveni karton!
iskustvo11

#961 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by iskustvo11 »

Ubiše brate boga u njima a sudac ša ono je stvarno kriminalac. Nisam navijač Čelika ali Željo bez sudaca danas nebi dobio Čelika za tri dana. Ali eto kad je tebi ono u redu nema smila rapravljati.
Distortion

#962 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Distortion »

Zaista nema potrebe odgovarat covjeku jer ako on ne vidi navlacenje sudije onda se ne razumije u fudbal ili je mozda navikao na onakvo suđenje na Grbavici? Ako je tako i ako je to po njemu okey nek i dalje uziva :thumbup:
Šibicar

#963 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Šibicar »

Bio sam na utakmici pa ne znam za te ofsajde,jesu li na tv-u prikazali da su nepostojeći?
Deriguz

#964 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Deriguz »

snaga_znanja wrote:
Konkretno. Preksaj kod prvog gola za Zeljeznicar. Da ne govorim o smjesnom faulu nad golmanom Zelje kod prilike za Celik. 2-3 ofsajda koja su nam svirana. Zuti karton tek u 90-toj a do tad bar 3 kontre prekinute i to za cist zuti. A da ne govorim da je brko retardirani stajao pored klupe, a ima crveni karton!
:roll: smiri ba dozivljaje
Ajatolah_

#965 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Šibicar wrote:Bio sam na utakmici pa ne znam za te ofsajde,jesu li na tv-u prikazali da su nepostojeći?
Da, ali nije meni do ofsajda jer gola su se još i nekako dočepali; meni je krivo zbog onih faula Željovaca na koje je sudija zatvorio oči i njihovih simulacija koje je obavezno nagrađivao (pri tom naravno posebno ističem slobodnjak nakon kojeg je pao gol).
Last edited by Ajatolah_ on 05/10/2010 20:20, edited 1 time in total.
Šibicar

#966 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Šibicar »

Pusti ih ba,vidiš da se jedu što su nas mogli mlatnuti bez problema večeras da su igrali hrabrije,a popušili su foru.Jedino je onaj faul nad Višćom bio sporan,ali ovi Zeničani od toga napraviše da je cijelu utakmicu sudija šiljio za nas,pa pitam se kako ste onda u prvom poluvremenu imali bruku kornera,a i igra se većinom odvijala na našoj polovini,kad vas je sudija tako klao na terenu :-) Ništa više niste zakinuti nego što bi Željo bio npr. u Zenici,ili na bilo kojem drugom gostovanju,a sad plačite.
Co0l

#967 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Co0l »

Šibicar wrote:Pusti ih ba,vidiš da se jedu što su nas mogli mlatnuti bez problema večeras da su igrali hrabrije,a popušili su foru.Jedino je onaj faul nad Višćom bio sporan,ali ovi Zeničani od toga napraviše da je cijelu utakmicu sudija šiljio za nas,pa pitam se kako ste onda u prvom poluvremenu imali bruku kornera,a i igra se većinom odvijala na našoj polovini,kad vas je sudija tako klao na terenu :-) Ništa više niste zakinuti nego što bi Željo bio npr. u Zenici,ili na bilo kojem drugom gostovanju,a sad plačite.
Dok god ovako razmisljaju oni kojima je rezultat utakmice sto bi rekli ni u dzep ni iz dzepa kako onda tek da ocekujemo da se promjeni stanje uma kod onih kojima rezultat direktno utice na to kolko ce para zaradit i da nam liga na nesto lici :!: :?: :-)
Ajatolah_

#968 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Čuj kako smo imali toliko kornera :-) Korneri su očiti, teško ih je pogriješiti i ne možeš ih lažirati, odnosno možeš ali se ta odluka može snimkom lako pobiti. Fauli su više subjektivna stvar, dakle ono što je za jednog sudiju žuti karton, za drugog nije ništa. Međutim, večerašnji sudija je pao na toliko jeftinih simulacija da je morao biti ili apsolutni amater ili slijepac, i ja sam samo čekao da se jedan Željovac baci u šesnaestercu i da ovaj spremno dosudi penal.

Na faulima se šilji, ne na kornerima i autima. :-) Volio bih da se javi neki neutralni posmatrač, recimo Slobodaš ili Veležovac pa da nam da svoje mišljenje.
Šibicar

#969 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Šibicar »

Co0l wrote:
Šibicar wrote:Pusti ih ba,vidiš da se jedu što su nas mogli mlatnuti bez problema večeras da su igrali hrabrije,a popušili su foru.Jedino je onaj faul nad Višćom bio sporan,ali ovi Zeničani od toga napraviše da je cijelu utakmicu sudija šiljio za nas,pa pitam se kako ste onda u prvom poluvremenu imali bruku kornera,a i igra se većinom odvijala na našoj polovini,kad vas je sudija tako klao na terenu :-) Ništa više niste zakinuti nego što bi Željo bio npr. u Zenici,ili na bilo kojem drugom gostovanju,a sad plačite.
Dok god ovako razmisljaju oni kojima je rezultat utakmice sto bi rekli ni u dzep ni iz dzepa kako onda tek da ocekujemo da se promjeni stanje uma kod onih kojima rezultat direktno utice na to kolko ce para zaradit i da nam liga na nesto lici :!: :?: :-)
Prosvijetli me sviju ti. :-)

Čelik je bio bolja ekipa večeras,mada smo mi imali bolje šanse,mogli ste nas uzeti da ste hrabrije igrali.Opet pitam,ako vas je sudija toliko zakid'o,kako to da ste,posebno u prvom poluvremenu,bili 3 puta bolji od nas,i kako se igra većinom odvijala na našoj polovini?
Šibicar

#970 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Šibicar »

EdoI wrote:Čuj kako smo imali toliko kornera :-) Korneri su očiti, teško ih je pogriješiti i ne možeš ih lažirati, odnosno možeš ali se ta odluka može snimkom lako pobiti. Fauli su više subjektivna stvar, dakle ono što je za jednog sudiju žuti karton, za drugog nije ništa. Međutim, večerašnji sudija je pao na toliko jeftinih simulacija da je morao biti ili apsolutni amater ili slijepac, i ja sam samo čekao da se jedan Željovac baci u šesnaestercu i da ovaj spremno dosudi penal.

Na faulima se šilji, ne na kornerima i autima. :-) Volio bih da se javi neki neutralni posmatrač, recimo Slobodaš ili Veležovac pa da nam da svoje mišljenje.
Jarane,opet mi je ta tvoja priča kontradiktorna,vi ste u prvom poluvremenu bili 3 puta bolja ekipa od nas,a da sudija nije htio da bude tako,ili da je u tolkoj mjeri šiljio za nas,ne bi vam dozvolio da nam prismrdite golu. :wink:
Co0l

#971 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Co0l »

Šibicar wrote:
Co0l wrote:
Prosvijetli me sviju ti. :-)

Čelik je bio bolja ekipa večeras,mada smo mi imali bolje šanse,mogli ste nas uzeti da ste hrabrije igrali.Opet pitam,ako vas je sudija toliko zakid'o,kako to da ste,posebno u prvom poluvremenu,bili 3 puta bolji od nas,i kako se igra većinom odvijala na našoj polovini?
Ja nisam igrao veceras tako da ne koristis drugo lice mnozine kad meni repliciras :lol: :lol: a to sto ti govoris nema veze sa onim sto pokusavas da dokazes jer ti govoris kako je to moguce da sudija povali ekipu koja je bila bolja?!Hahahah,pa da nisu bili bolji ne bi ih sudija ni moro povaljivat nego bi jednostavno pustio Zelju da sam bez sudijske pomoci to uradi na terenu,logicno :D :D
Šibicar

#972 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Šibicar »

Jesi cool :lol:
IlijaLadin

#973 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by IlijaLadin »

Čelik puno bolji. Zaslužio pobjedu.

Sudija definitivno naklonjen domaćinimai to ne svirajući određene prekršaje domaćina a svirajući prekršaje, opstrukciju igračima Čelika u napadu, ofsajde i sl. Da li je to navlačio za pare i mezu (ne bih rekao) ili jednostavno nije dorastao zadatku - druga je priča. Inače sudijama sa stomakom, onako raštelovanim, kao što su i linijski arbitri bili, ne bih dao da sude PL.

Šteta, ali sve je to fudbal. Mislim da su uslovi u kojima naši igrači igraju i treniraju ipak ključni za napredak igre u cjelini. Oni zavise od novca, novac od sponzorstava i sl, a to od ekonomije zemlje. Tako da...

Želim Čeliku sreću u nastavku prvenstva.
Last edited by IlijaLadin on 05/10/2010 20:48, edited 1 time in total.
Ajatolah_

#974 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Bilo je šiljenja i u prvom dijelu, ali ni blizu onom nakon poluvremena i našeg gola.

Sudija kako god da šilji, ipak ne može šiljiti u toj mjeri da dominantnu ekipu pretvori u ekipu prikovanu za svojim golom. Može, ali na šta bi to ličilo? Da bi dosudio faul, mora biti barem nekakvog koškanja ili dodira.

Ne smijemo ni zaboraviti da je utakmica bila na TV-u. I ne znam kako možeš uopće komentarisati suđenje kada naravno da nisi mogao vidjeti s tribine ono što smo mi mogli vidjeti vidjeti na snimcima, već onako napamet braniš svoj klub.
Šibicar

#975 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Šibicar »

EdoI wrote:Bilo je šiljenja i u prvom dijelu, ali ni blizu onom nakon poluvremena i našeg gola.

Sudija kako god da šilji, ipak ne može šiljiti u toj mjeri da dominantnu ekipu pretvori u ekipu prikovanu za svojim golom. Može, ali na šta bi to ličilo? Da bi dosudio faul, mora biti barem nekakvog koškanja ili dodira.

Ne smijemo ni zaboraviti da je utakmica bila na TV-u. I ne znam kako možeš uopće komentarisati suđenje kada naravno da nisi mogao vidjeti s tribine ono što smo mi mogli vidjeti vidjeti na snimcima, već onako napamet braniš svoj klub.

Jebiga,kako ste se okomili na to da nam je sudija navlačio,morao sam da dam takvu konstataciju,jer fakat mislim da pretjerujete.Ono što sam vidio sa tribina je dovoljno da kažem da ste bili bolji od nas i da ste igrom zaslužili čitav plijen,ali i da smo mi srećom na kraju uzeli ta 3 vrlo važna boda.Kako i sam Amar kaže,sve ekipe u PL su tu negdje,a ova utakmica od večeras je to i pokazala.
Post Reply