u sarajevu je kameleon na 101.2Zox wrote:kod mene na 102.7 nekakav rave cijelo vrijeme, probi usi!
OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale
-
jasminasab
Moze li za nas koji smo fulili, ukratko sta su pricali? 
- suncica24
Mislim da je vrijeme da im glasno kazemo (komentari, prijedlozi i sugestije su dobordosli):
-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
Mi, gradjani/ke Sarajeva, ogorčeni smo posljednjim sapoštenjem Kantonalne koordinacije boračkih organizacija koje predstavlja ne samo manipulaciju borcima ovog grada, već i manipulaciju potpisanim udruženjima, navodno prisutnim na vanrednoj sjednici.
Kontaktirajući neka od navedenih udruženja: Organizaciju "Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka", Udruženje paraplegičara, Savez antifašista i boraca NOR-a, rečeno nam je da organi navedenih udruženja nisu donijeli ovakav zaključak, te da njihovi predstavnici nisu bili na navedenom sastanku. Također nam je rečeno da unutar samih udruženja nije bilo razgovora na ovu temu, te da oni oštro osuđuju ovakvu manipulaciju njihovim imenom i njihovim članovima.
Svjesni smo da kantonalni premijer Silajdžić koristi činjenicu da se ova udruženja djelomično finansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo, te da zbog sopstvenog straha od odgovornosti i preuzimanja iste, koristi navedena zbog manipulacije javnosti u svrhu očuvanja sopstvene pozicije.Pri tome ne prezaju ni od stvaranja razdora izmedju građana/ki i boračkih organizacija, što može imati vrlo ozbiljne posljedice.
Mi, građani/ke Sarajeva, znamo da boračka populacija podržava proteste, jer njihovi članovi su od početka tu među nama, učestvuju u našim diskusijama i organizaciji protesta. I ne dozvoljavamo da se njima manipuliše, jer oni su se i u ratu borili za Sarajevo, a spremni su, što su svojim prisustvom i pokazali, boriti se za njega I u miru.
-građani
-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
Mi, gradjani/ke Sarajeva, ogorčeni smo posljednjim sapoštenjem Kantonalne koordinacije boračkih organizacija koje predstavlja ne samo manipulaciju borcima ovog grada, već i manipulaciju potpisanim udruženjima, navodno prisutnim na vanrednoj sjednici.
Kontaktirajući neka od navedenih udruženja: Organizaciju "Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka", Udruženje paraplegičara, Savez antifašista i boraca NOR-a, rečeno nam je da organi navedenih udruženja nisu donijeli ovakav zaključak, te da njihovi predstavnici nisu bili na navedenom sastanku. Također nam je rečeno da unutar samih udruženja nije bilo razgovora na ovu temu, te da oni oštro osuđuju ovakvu manipulaciju njihovim imenom i njihovim članovima.
Svjesni smo da kantonalni premijer Silajdžić koristi činjenicu da se ova udruženja djelomično finansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo, te da zbog sopstvenog straha od odgovornosti i preuzimanja iste, koristi navedena zbog manipulacije javnosti u svrhu očuvanja sopstvene pozicije.Pri tome ne prezaju ni od stvaranja razdora izmedju građana/ki i boračkih organizacija, što može imati vrlo ozbiljne posljedice.
Mi, građani/ke Sarajeva, znamo da boračka populacija podržava proteste, jer njihovi članovi su od početka tu među nama, učestvuju u našim diskusijama i organizaciji protesta. I ne dozvoljavamo da se njima manipuliše, jer oni su se i u ratu borili za Sarajevo, a spremni su, što su svojim prisustvom i pokazali, boriti se za njega I u miru.
-građani
Last edited by suncica24 on 28/02/2008 16:07, edited 3 times in total.
-
fixer
potpissuncica24 wrote:Mislim da je vrijeme da im glasno kazemo (komentari, prijedlozi i sugestije su dobordosli):
-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
Mi, gradjani Sarajeva, ogorčeni smo posljednjim sapoštenjem Kantonalne koordinacije boračkih organizacija koje predstavlja ne samo manipulaciju borcima ovog grada, već i manipulaciju potpisanim udruženjima, navodno prisutnim na vanrednoj sjednici.
Kontaktirajući neka od navedenih udruženja: Organizaciju "Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka", Udruženje paraplegičara, Savez antifašista i boraca NOR-a i Udruženje logoraša, rečeno nam je da organi navedenih udruženja nisu donijeli ovakav zaključak, te da njihovi predstavnici nisu bili na navedenom sastanku. Također nam je rečeno da unutar samih udruženja nije bilo razgovora na ovu temu, te da oni oštro osuđuju ovakvu manipulaciju njihovim imenom i njihovim članovima.
Svjesni smo da kantonalni prmijer Silajdžić koristi činjenicu da se ova udruženja djelomično finansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo, te da zbog sopstvenog straha od odgovornosti i preuzimanja iste, koristi navedena zbog manipulacije javnosti u svrhu očuvanja sopstvene pozicije.Pri tome ne prezaju ni od stvaranja razdora izmedju gradjana i boračkih organizacija, sto moze imati vrlo ozbiljne posljedice.
Mi, građani Sarajeva, znamo da boračka populacija podržava proteste, jer njihovi članovi su od početka tu među nama, učestvuju u našim diskusijama i organizaciji protesta. I ne dozvoljavamo da se njima manipuliše, jer oni su se i u ratu borili za Sarajevo, a spremni su, što su svojim prisustvom i pokazali, boriti se za njega I u mi
-građani
-
jasminasab
Samo par gramatickih zamjerki. Inacesuncica24 wrote:Mislim da je vrijeme da im glasno kazemo (komentari, prijedlozi i sugestije su dobordosli):
-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
Mi, gradjani Sarajeva, ogorčeni smo posljednjim sapoštenjem Kantonalne koordinacije boračkih organizacija koje predstavlja ne samo manipulaciju borcima ovog grada, već i manipulaciju potpisanim udruženjima, navodno prisutnim na vanrednoj sjednici.
Kontaktirajući neka od navedenih udruženja: Organizaciju "Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka", Udruženje paraplegičara, Savez antifašista i boraca NOR-a i Udruženje logoraša, rečeno nam je da organi navedenih udruženja nisu donijeli ovakav zaključak, te da njihovi predstavnici nisu bili na navedenom sastanku. Također nam je rečeno da unutar samih udruženja nije bilo razgovora na ovu temu, te da oni oštro osuđuju ovakvu manipulaciju njihovim imenom i njihovim članovima.
Svjesni smo da kantonalni prmijer Silajdžić koristi činjenicu da se ova udruženja djelomično finansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo, te da zbog sopstvenog straha od odgovornosti i preuzimanja iste, koristi navedena zbog manipulacije javnosti u svrhu očuvanja sopstvene pozicije.Pri tome ne prezaju ni od stvaranja razdora izmedju gradjana i boračkih organizacija, sto moze imati vrlo ozbiljne posljedice.
Mi, građani Sarajeva, znamo da boračka populacija podržava proteste, jer njihovi članovi su od početka tu među nama, učestvuju u našim diskusijama i organizaciji protesta. I ne dozvoljavamo da se njima manipuliše, jer oni su se i u ratu borili za Sarajevo, a spremni su, što su svojim prisustvom i pokazali, boriti se za njega I u mi
-građani
-
nesvjesna
jedina greška koju sam našla, jedina zamjerka koju imam, je boldana.suncica24 wrote:Mislim da je vrijeme da im glasno kazemo (komentari, prijedlozi i sugestije su dobordosli):
-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
-građani
-
Pearl
suncica24 wrote:Mislim da je vrijeme da im glasno kazemo (komentari, prijedlozi i sugestije su dobordosli):
-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
-građani
ne bih nista i dodala ni oduzela...
- shuriken
sa Bloba brace Kresevljakovic:
Ljudsko selo: KOMENTAR BRANITELJA BOSNE I HERCEGOVINE
Dragi moji "blobovci"!!!
I bez vaseg teksta, ja sam razocaran u sve one koji se predstavljaju i govore u moje ime. Niti sam ih birao, niti imam priliku da ih biram, jer nemam pojma gdje se to oni biraju. Imam 35 godina , invalid sam duplo vise od toga i to onaj sa predznakom ratni, ranjem sam za vrijeme agresije 5 puta, a danas sam u invalidskoj penziji u koju sam otisao sa dijagnozom PTSP-trajna promjena licnosti-neizljecivo, i da dodam da su mi na komisiji za ocjenu radne sposobnosti rekli da moja niti jedna ratna ozljeda nema uticaja za odlazak u penziju (imam par metaka u glavi, jedan u vratnom dijelu kicme, i jedan mi je slucajno rasrskavajuci pukao u stomaku i raznjeo dobar dio unutrasnjosti istog), ali eto penzionisase me kao "ludaka" i dadose mi civilnu invalidsku penziju iako sam u istu otisao iz profesionalnog sastava vojske, za koju vise i neznam kako se zove. Svakodnevna borba za goli opstanak mi ne omogucava da se pojavim na nekim od protesta koji organizuju "nepoznati" kako ovi veliki borci kazu, ali isto tako moram vam reci da mi, eto kao oci i nemozemo nista uraditi, jer smo izgubljeni i oni su svjesni toga. Zadeverali su nas nasim problemima, pa nemozemo stici rijesavati kolektivne. U svakom slucaju, barem sto se mene tice, rjesenje svih problema je u vama, obrazovanoj i patriotski opredjeljenoj mladezi. A, sto se tice borackih organizacija uzmite ratne biografije ljudi koji su im na celu pa ce vam sve biti puno jasnije o kome se tu radi. Npr. u Dobrinji predsjednik boracke organizacije je covjek koji je na silu (mobilizacijom) izvucen iz podruma, nije za sve vrijeme agresije ispalio metka, a cijelu je proveo kao pripadnik logistike. samo da napomenem jos jednom, ja ga nisam birao!!!
Izvinite na malo duzem postu, ponijelo me
Dragi moji "blobovci"!!!
I bez vaseg teksta, ja sam razocaran u sve one koji se predstavljaju i govore u moje ime. Niti sam ih birao, niti imam priliku da ih biram, jer nemam pojma gdje se to oni biraju. Imam 35 godina , invalid sam duplo vise od toga i to onaj sa predznakom ratni, ranjem sam za vrijeme agresije 5 puta, a danas sam u invalidskoj penziji u koju sam otisao sa dijagnozom PTSP-trajna promjena licnosti-neizljecivo, i da dodam da su mi na komisiji za ocjenu radne sposobnosti rekli da moja niti jedna ratna ozljeda nema uticaja za odlazak u penziju (imam par metaka u glavi, jedan u vratnom dijelu kicme, i jedan mi je slucajno rasrskavajuci pukao u stomaku i raznjeo dobar dio unutrasnjosti istog), ali eto penzionisase me kao "ludaka" i dadose mi civilnu invalidsku penziju iako sam u istu otisao iz profesionalnog sastava vojske, za koju vise i neznam kako se zove. Svakodnevna borba za goli opstanak mi ne omogucava da se pojavim na nekim od protesta koji organizuju "nepoznati" kako ovi veliki borci kazu, ali isto tako moram vam reci da mi, eto kao oci i nemozemo nista uraditi, jer smo izgubljeni i oni su svjesni toga. Zadeverali su nas nasim problemima, pa nemozemo stici rijesavati kolektivne. U svakom slucaju, barem sto se mene tice, rjesenje svih problema je u vama, obrazovanoj i patriotski opredjeljenoj mladezi. A, sto se tice borackih organizacija uzmite ratne biografije ljudi koji su im na celu pa ce vam sve biti puno jasnije o kome se tu radi. Npr. u Dobrinji predsjednik boracke organizacije je covjek koji je na silu (mobilizacijom) izvucen iz podruma, nije za sve vrijeme agresije ispalio metka, a cijelu je proveo kao pripadnik logistike. samo da napomenem jos jednom, ja ga nisam birao!!!
Last edited by shuriken on 28/02/2008 13:07, edited 1 time in total.
- alica.k
a sapostenje nije niko vidio? ovo zadnje, i u miru?nesvjesna wrote:jedina greška koju sam našla, jedina zamjerka koju imam, je boldana.suncica24 wrote:Mislim da je vrijeme da im glasno kazemo (komentari, prijedlozi i sugestije su dobordosli):
-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
-građani
-
Pearl
vala, da sam ga ja pisala, od huje zbog ovoga sto je vlada ureadila bih napravila 10x vise gresaka
:D
tekst je jasan i udara u sridu, bez nepotrebnog supljiranja
najlakse je lektorisati
ako neko ima neku primjedbu ili komentar na sadrzaj, neka kaze...
najlakse je lektorisati
Last edited by Pearl on 28/02/2008 13:11, edited 1 time in total.
-
jasminasab
Saopstenje saljite odmah, evo ja ga kopiram u INFO topic.
- alica.k
pa i to je pomoc!Pearl wrote:vala, da sam ga ja pisala, od huje zbog ovoga sto je vlada ureadila bih napravila 10x vise gresaka:D
najlakse je lektorisatiako neko ima neku primjedbu ili komentar na sadrzaj, neka kaze...
-
Marko99
Potpisujem!!!suncica24 wrote:Mislim da je vrijeme da im glasno kazemo (komentari, prijedlozi i sugestije su dobordosli):
-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
Svjesni smo da kantonalni premijer Silajdžić koristi činjenicu da se ova udruženja djelomično finansiraju iz budžeta Kantona Sarajevo, te da zbog sopstvenog straha od odgovornosti i preuzimanja iste, koristi navedena zbog manipulacije javnosti u svrhu očuvanja sopstvene pozicije.Pri tome ne prezaju ni od stvaranja razdora izmedju gradjana i boračkih organizacija, sto moze imati vrlo ozbiljne posljedice.
Mi, građani Sarajeva, znamo da boračka populacija podržava proteste, jer njihovi članovi su od početka tu među nama, učestvuju u našim diskusijama i organizaciji protesta. I ne dozvoljavamo da se njima manipuliše, jer oni su se i u ratu borili za Sarajevo, a spremni su, što su svojim prisustvom i pokazali, boriti se za njega I u miru.
-građani
- shuriken
saopstenje je super ali ja bi poslao i ovo sa Bloba jer ga vecina ljudi i novinara nece nikad vidjetsuncica24 wrote:Mislim da je vrijeme da im glasno kazemo (komentari, prijedlozi i sugestije su dobordosli):
-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOP©TENJE
Mi, gradjani Sarajeva, ogorèeni smo posljednjim sapo¹tenjem Kantonalne koordinacije boraèkih organizacija koje predstavlja ne samo manipulaciju borcima ovog grada, veæ i manipulaciju potpisanim udru¾enjima, navodno prisutnim na vanrednoj sjednici.
Kontaktirajuæi neka od navedenih udru¾enja: Organizaciju "Zlatni ljiljan i Zlatna policijska znaèka", Udru¾enje paraplegièara, Savez antifa¹ista i boraca NOR-a i Udru¾enje logora¹a, reèeno nam je da organi navedenih udru¾enja nisu donijeli ovakav zakljuèak, te da njihovi predstavnici nisu bili na navedenom sastanku. Takoðer nam je reèeno da unutar samih udru¾enja nije bilo razgovora na ovu temu, te da oni o¹tro osuðuju ovakvu manipulaciju njihovim imenom i njihovim èlanovima.
Svjesni smo da kantonalni premijer Silajd¾iæ koristi èinjenicu da se ova udru¾enja djelomièno finansiraju iz bud¾eta Kantona Sarajevo, te da zbog sopstvenog straha od odgovornosti i preuzimanja iste, koristi navedena zbog manipulacije javnosti u svrhu oèuvanja sopstvene pozicije.Pri tome ne prezaju ni od stvaranja razdora izmedju gradjana i boraèkih organizacija, sto moze imati vrlo ozbiljne posljedice.
Mi, graðani Sarajeva, znamo da boraèka populacija podr¾ava proteste, jer njihovi èlanovi su od poèetka tu meðu nama, uèestvuju u na¹im diskusijama i organizaciji protesta. I ne dozvoljavamo da se njima manipuli¹e, jer oni su se i u ratu borili za Sarajevo, a spremni su, ¹to su svojim prisustvom i pokazali, boriti se za njega I u miru.
-graðani
a govore o istoj stvari
zasluzio je covjek da se njegova rijec cujesa Bloba brace Kresevljakovic:
Dragi moji "blobovci"!!!
- uvjek dobar gost
Obavezno... obavezno poslati misao čovjeka koji se javio... znači obavezno...
-
damirm
Bilo bi dobro dodati:suncica24 wrote:Mislim da je vrijeme da im glasno kazemo (komentari, prijedlozi i sugestije su dobordosli):
-javnosti
-medijima
Sarajevo, 28.2.2008.
SAOPŠTENJE
-građani
- da upravo kantonalne vlasti, ovakvom, rezimskom retorikom stvaraju osjecaj straha i sveopce nesigurnosti kod gradjana.
- da su represivne mjere izrazene kroz zastrasivanje i ucjenjivanje razlog zbog kojeg protestujemo
- da necemo nasjesti na njihove provokacije i da cemo nastaviti sa svojim mirnim okupljanjima sve do sloma diktature koju u Sarajevu nastoji uspostaviti g. S. Silajdzic.
- da ne predstavljamo nijednu politicku organizaciju, ali da nismo neupuceni i da znamo jako dobro kada ponasanje vlastodrzaca prelazi u bestidnost.
- pozivamo gradjane da nas u ovom istorijskom momentu podrze
Last edited by damirm on 28/02/2008 13:22, edited 1 time in total.
- suncica24
damirm, moze li da to ostavimo za sutrasnje saopstenje, po meni to svakako moramo reci, a da ovo bude cisti demant saopstenje udruzenja?Bilo bi dobro dodati:
- da upravo kantonalne vlasti, ovakvom, rezimskom retorikom stvaraju osjecaj straha i sveopce nesigurnosti kod gradjana.
- da su represivne mjere izrazene kroz zastrasivanje i ucijenjivanje razlog zbog kojeg protestujemo
- da necemo nasjesti na njihove provokacije i da cemo nastaviti sa svojim mirnim okupljanjima sve do sloma diktature koju u Sarajevu nastoji uspostaviti g. S. Silajdzic.
- da ne predstavljamo nijednu politicku organizaciju, ali da nismo neupuceni i da znamo jako dobro kada ponasanje vlastodrzaca prelazi u bestidnost.
-
damirm
Sutra je vec kasno. Narod moramo pravovremeno informisati o kakvoj vrsti komunikacije se radi.suncica24 wrote:damirm, moze li da to ostavimo za sutrasnje saopstenje, po meni to svakako moramo reci, a da ovo bude cisti demant saopstenje udruzenja?Bilo bi dobro dodati:
- da su represivne mjere izrazene kroz zastrasivanje i ucijenjivanje razlog zbog kojeg protestujemo
-
tajniglas
Evo kako je kupio Tajo boracke organizacije za 2008.godinu.....
DAN001 Grant neprofitnim organizacijama (Fond "IKRE") 625.000 625.000 625.000
DAN015 Sredstva za istraživanje i dokumentiranje ratnih zločina i zločina genocida 200.000 - -
Nov Plaćanje PDV-a na grantove za rješavanje stambenog pitanja uplaćene direktno pravnim licima 220.000
Nov Udruženja građana - boračka udruženja - 900.000 900.000
[i][b]Udruženja građana - boračka udruženja, od toga: 695.000 - -
DAN002 -Organizacija porodica šehida i poginulih boraca KS 120.000 - -
DAN005 -Savez ratnih vojnih invalida KS 120.000 - -
DAN006 -Jedinstvena organizacija boraca "Unija veterana" KS 120.000 - -
DAN007 -Savez udruženja logoraša KS 28.000 - -
DAN008 -Kantonalni odbor SUGBNOAR-a 41-45 KS 22.000 - -
DAN009 -Savez RVI -paraplegičara KS 50.000 - -
DAN010 -Savez UG "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo 60.000 - -
DAN011 -Savez demob. boraca odbr.-oslob. rata 92-95 KS 50.000 - -
DAN012 -UGB "BOSNAE-ZELENE BERETKE" KS 50.000 - -
DAN013 -Savez udruženja "Patriotske lige" KS 50.000 - -
DAN016 -Udruženje veterana Odreda policije "Bosna"KS 25.000 - -
DAN003 Koordinac.odbor boračke org. i udruženja građana 10.000 - -[/b][/i]DAN004 Naknade za izgradnju građevinskih objekata (uređenje i renta) - nova individualna gradnja 400.000 500.000 500.000
DAN017 Naknade za legalizaciju objekata po osnovu Skupštinske Odluke 01-05-4362/06 od 16.02.2006. 500.000 4.000.000 4.000.000
DAN018 Sredstva za dopunu baze podataka demobilisanih boraca 50.000 - -
DAN019 Refundacija naknada za izgradnju stambenih objekata za pripadnike boračke populacije (uređenje i renta) - nova kolektivna gradnja 980.000 900.000 900.000
Nov Projekat "Opsada i odbrana Sarajeva 92-95" (skupštinska Odluka 01-05-12123/06 od 23.03.2006.) - nekapitalni podprojekti - 200.000 200.000
Nov Otkup zemljišta za proširenje grobalja Bare - Aleja veterana 1.000.000 1.000.000
DAN001 Grant neprofitnim organizacijama (Fond "IKRE") 625.000 625.000 625.000
DAN015 Sredstva za istraživanje i dokumentiranje ratnih zločina i zločina genocida 200.000 - -
Nov Plaćanje PDV-a na grantove za rješavanje stambenog pitanja uplaćene direktno pravnim licima 220.000
Nov Udruženja građana - boračka udruženja - 900.000 900.000
[i][b]Udruženja građana - boračka udruženja, od toga: 695.000 - -
DAN002 -Organizacija porodica šehida i poginulih boraca KS 120.000 - -
DAN005 -Savez ratnih vojnih invalida KS 120.000 - -
DAN006 -Jedinstvena organizacija boraca "Unija veterana" KS 120.000 - -
DAN007 -Savez udruženja logoraša KS 28.000 - -
DAN008 -Kantonalni odbor SUGBNOAR-a 41-45 KS 22.000 - -
DAN009 -Savez RVI -paraplegičara KS 50.000 - -
DAN010 -Savez UG "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo 60.000 - -
DAN011 -Savez demob. boraca odbr.-oslob. rata 92-95 KS 50.000 - -
DAN012 -UGB "BOSNAE-ZELENE BERETKE" KS 50.000 - -
DAN013 -Savez udruženja "Patriotske lige" KS 50.000 - -
DAN016 -Udruženje veterana Odreda policije "Bosna"KS 25.000 - -
DAN003 Koordinac.odbor boračke org. i udruženja građana 10.000 - -[/b][/i]DAN004 Naknade za izgradnju građevinskih objekata (uređenje i renta) - nova individualna gradnja 400.000 500.000 500.000
DAN017 Naknade za legalizaciju objekata po osnovu Skupštinske Odluke 01-05-4362/06 od 16.02.2006. 500.000 4.000.000 4.000.000
DAN018 Sredstva za dopunu baze podataka demobilisanih boraca 50.000 - -
DAN019 Refundacija naknada za izgradnju stambenih objekata za pripadnike boračke populacije (uređenje i renta) - nova kolektivna gradnja 980.000 900.000 900.000
Nov Projekat "Opsada i odbrana Sarajeva 92-95" (skupštinska Odluka 01-05-12123/06 od 23.03.2006.) - nekapitalni podprojekti - 200.000 200.000
Nov Otkup zemljišta za proširenje grobalja Bare - Aleja veterana 1.000.000 1.000.000
-
roditelj
evo u kakvoj drzavi zivimo zahvaljujuci njenim vlastodrscima:
danasnji AVAZ:Nakon PIC-a BiH delegacija isla na rucak u Ambasadu BIH u Briselu izuzev Radmanovica,Spirica i DodikaVjerovatno to nije njihova Ambasada.
Jedan clan Predsjednistva
Drugi Predsjedavajuci Ministarstava
Treci kreten
a svi su u talu sa nasima
danasnji AVAZ:Nakon PIC-a BiH delegacija isla na rucak u Ambasadu BIH u Briselu izuzev Radmanovica,Spirica i DodikaVjerovatno to nije njihova Ambasada.
Jedan clan Predsjednistva
Drugi Predsjedavajuci Ministarstava
Treci kreten
a svi su u talu sa nasima