Moderators: _BataZiv_0809, anex

Pa u oba slucaja je bio prikljucen na komp. Zahtjevano je da vide tacno. Onda treba da kazu da ne mogu ocitati!530i wrote:Bihamk je to vjerovatno gledao preko tehničkog pregleda...a pežo na osnovu onoga šta piše na sata. Premda i nije neka razlika, nije ga skidao sa 500 hiljada..
To vjerovatno ima u lexiji al to nisam cackao jer nemam citroenaElDzidziIbnDzo wrote:Citroen C5,zaboravih reci.supercali wrote:Posto ja nemam xenone ne bih ti znao reci toElDzidziIbnDzo wrote:Imam i na rucici auto i pozicije i on.Ali vazi za ksenone.Ja hocu da upalim halogene a ksenoni da se pale samo nocu.
A trece ovo,ja ne kontam da slucajno se senzori ne trebaju prijaviti? Ima mogucnost testiranja/kalibrisanja ali ne prijavljivanja![]()
A mozda to sto ti hoces i nije moguce
Trece po onome sto sam ja skontao negdje drugo je kvar mozda neki sklop na koji idu ti senzori ili sl posto te opet nisam shvatio sta je u biti
I pored toga koje je auto u pitanju
Evo ovo ja hocu,cisto da "stedim" na xenonima...
http://www.ledperf.co.uk/pack-led-dayti ... -5361.html
Pa pogledaj ovaj list što su ti u BIHAMK-u dali...vidiš da je izvod sa tehničkog pregleda. Vjerovatno se radi o zadnjem tehničkom pregledu na kojem je to vozilo bilo. Ne treba njima auto i priključivanje na dijagnostiku, dovoljan im je broj šasije preko kog uđu u sistem i očitaju šta piše, poput ovoga što su ti dali. Kilometraža se bilježi na tehničkom pregledu uznazad 6-7 godina najmanje...antidroid wrote:Pa u oba slucaja je bio prikljucen na komp. Zahtjevano je da vide tacno. Onda treba da kazu da ne mogu ocitati!530i wrote:Bihamk je to vjerovatno gledao preko tehničkog pregleda...a pežo na osnovu onoga šta piše na sata. Premda i nije neka razlika, nije ga skidao sa 500 hiljada..
A jeste razika, jer za tih "nekih" 40 hiljada bi cijena bila jeftinija za 1000KM sigurno!
Nit na jednom auto koje sam ja vozio na tehnički nisu kilometri upisani proizvoljno, nego onoliko koliko je pisalo na satu.Bakir1 wrote:Ko ti garantuje da kilometri na etp-u nisu upisani proizvoljno?
A jesu
Što ga ne lociras???????supercali wrote:jebla vas kilometraza
gdje je ovaj el sa svijetlima za citroena
nije mi sinkonektovan wrote:Što ga ne lociras???????supercali wrote:jebla vas kilometraza
gdje je ovaj el sa svijetlima za citroena
Isto mi se desavala, protokomjer bio u pitanju.moke_31 wrote:Pežo 307 HDI, kravan, 66kw, 90 ks, slabo vuče skroz. Ipak, nikave lampice se ne pale. Na brzoj cesti Ilidža-Blažuj nisam ga mogao natjerati više od 110 na sat?! Ulje i filter ulja kao i filter goriva su u dure. Može biti malo do lošeg goriva, ali ne ovako.
Je li imao neko sličnih problema i do čega bi moglo biti? Da ga nešto softverski ne blokira pa ne može više, dovod zraka, pumpa za gorivo ili neki ventili i sl.
Ići ću na dijagnostiku danas ili sutra, ali čisto da vidim je li neko imao sličnih problema i koji su uzroci. Kakvi bi mogli biti kvarovi (koliko para popravak), a mislio sam ići i na more ovih dana pa smijem li ići u ovakvom stanju auta bez popravaka i sl.
Hvala na sugestijama unaprijed.
Kako si riješio to sa protokomjerom, mijenjao ga? Koliko je koštao popravak? Možeš li navesti detalje ako nije problem.nj0be wrote:Isto mi se desavala, protokomjer bio u pitanju.moke_31 wrote:Pežo 307 HDI, kravan, 66kw, 90 ks, slabo vuče skroz. Ipak, nikave lampice se ne pale. Na brzoj cesti Ilidža-Blažuj nisam ga mogao natjerati više od 110 na sat?! Ulje i filter ulja kao i filter goriva su u dure. Može biti malo do lošeg goriva, ali ne ovako.
Je li imao neko sličnih problema i do čega bi moglo biti? Da ga nešto softverski ne blokira pa ne može više, dovod zraka, pumpa za gorivo ili neki ventili i sl.
Ići ću na dijagnostiku danas ili sutra, ali čisto da vidim je li neko imao sličnih problema i koji su uzroci. Kakvi bi mogli biti kvarovi (koliko para popravak), a mislio sam ići i na more ovih dana pa smijem li ići u ovakvom stanju auta bez popravaka i sl.
Nego, novi problem. Puegeot 307 2.0 HDI, 110 ks, auto dok stoji dimi na auspuh (bijeli dim), i kad se krene iz prve pojaca se intenzitet dima, poslije nema nista u voznji dok opet ne stane. Auto ne gubi na snazi, nivo ulja ok. I kad stoji smrdi na benzin dok izlazi taj dim.
Milion mogucnost, ali ima li neko da mu se slicno desavalo?
Prije 2 dana ga vozio kod nekog majstora, ocistio protokomjer, u njemu se nesto zeleno pojavilo, promjenio neke zice u njemu i jos nesto cistio. Uglavnom 40ak minuta je izdvojio i uzeo 20 KM. Sad je sve ok!moke_31 wrote:Kako si riješio to sa protokomjerom, mijenjao ga? Koliko je koštao popravak? Možeš li navesti detalje ako nije problem.nj0be wrote:Isto mi se desavala, protokomjer bio u pitanju.moke_31 wrote:Pežo 307 HDI, kravan, 66kw, 90 ks, slabo vuče skroz. Ipak, nikave lampice se ne pale. Na brzoj cesti Ilidža-Blažuj nisam ga mogao natjerati više od 110 na sat?! Ulje i filter ulja kao i filter goriva su u dure. Može biti malo do lošeg goriva, ali ne ovako.
Nego, novi problem. Puegeot 307 2.0 HDI, 110 ks, auto dok stoji dimi na auspuh (bijeli dim), i kad se krene iz prve pojaca se intenzitet dima, poslije nema nista u voznji dok opet ne stane. Auto ne gubi na snazi, nivo ulja ok. I kad stoji smrdi na benzin dok izlazi taj dim.
Za taj dim kod tebe nemam pojma šta bi moglo biti jer je novije auto. Kod starijih auta se to dešavalo i obično je bio problem ulje, miješanje sa naftom i sl.
Sent from mTalk
Prije 2 dana ga vozio kod nekog majstora, ocistio protokomjer, u njemu se nesto zeleno pojavilo, promjenio neke zice u njemu i jos nesto cistio. Uglavnom 40ak minuta je izdvojio i uzeo 20 KM. Sad je sve ok![/quote]M123 wrote:Kako si riješio to sa protokomjerom, mijenjao ga? Koliko je koštao popravak? Možeš li navesti detalje ako nije problem.moke_31 wrote:Isto mi se desavala, protokomjer bio u pitanju.moke_31 wrote:Pežo 307 HDI, kravan, 66kw, 90 ks, slabo vuče skroz. Ipak, nikave lampice se ne pale. Na brzoj cesti Ilidža-Blažuj nisam ga mogao natjerati više od 110 na sat?! Ulje i filter ulja kao i filter goriva su u dure. Može biti malo do lošeg goriva, ali ne ovako.
Za taj dim kod tebe nemam pojma šta bi moglo biti jer je novije auto. Kod starijih auta se to dešavalo i obično je bio problem ulje, miješanje sa naftom i sl.
Sent from mTalk
Čekaj, je li misliš na protokomjer zraka za motor koji se nalazi na crijevu za uvođenje zraka od filtera do motora???moke_31 wrote: Prije 2 dana ga vozio kod nekog majstora, ocistio protokomjer, u njemu se nesto zeleno pojavilo, promjenio neke zice u njemu i jos nesto cistio. Uglavnom 40ak minuta je izdvojio i uzeo 20 KM. Sad je sve ok!