Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Sir Charles

Post by Sir Charles »

ima ona stara: DABOGDA SE O SEBI ZABAVILI...
Ecko_boy

Post by Ecko_boy »

Ma vala da se hoce i ova nasa mala drzava podijeliti..eto im rs...i onako su bjeda i fukare....jedino sto valja i vrijedi je bl....
Puno bolje bi nama bilo odvojeni..imali bi bolje stanje u drzavi manje nezaposlenosti veci standard...i sto je najvaznije rahat...ali eto...ovako nas samo koce....uvijek se rs buni i sprovodi suplju nidje veze...
chinese_water

Post by chinese_water »

Sir Charles wrote:ima ona stara: DABOGDA SE O SEBI ZABAVILI...
heheehehehehe...
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

ja konto malo do beograda
vrijeme je velikih popusta u trgovinama :D

p.s.
ovim protestima srbija samo potvrđuje nezavisnot kosova
Fair Life

Post by Fair Life »

Zapamtite da od tudje stete nema nama koristi...
incognito071

Post by incognito071 »

Fair Life wrote:Zapamtite da od tudje stete nema nama koristi...

Cetnicka steta i tuga je moja radost. Jel' ti jasno kengurko ??
AdnanM

Post by AdnanM »

Jesu dosadni vise mogli bi se malo promjeniti cisto radi promjene jer ubi monotonija
Mezzo-x

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 04:37, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

incognito071 wrote:
Cetnicka steta i tuga je moja radost. Jel' ti jasno kengurko ??
Pametno !
Frankyee

Post by Frankyee »

Babayaro wrote:Ma nije da se radujem tudjoj nesreci al mislim da se Srbiji i srbima sve vraca,sve ono sto su radili tolike godine komsijama, sto su htjeli veliku srbiju a dobice pasaluk na kraju, cak mislim da ce se poceti medjusobno biti...
To je nekako bolestan narod (ima ih i normalnih koji gledaju u buducnost) koji je opterecen prosloscu i mitovima i koji je kao "hepo kockica" zacas ga zapaliti i naloziti da ratuje, a ustvari sve ravnopravne ratove i bitke su izgubili jer su kukavice u dusi...
Ako im je stalo do kosova toliko koliko kazu zasto ih je 1% ostalo dole??? Zasto su iselili jos 90-tih iako su imali i vojsku i policiju dole????

Znam samo da smo mi koji smo osudjeni da zivimo pored njih uvijek na gubitku jer mozda bi i oprostili sve sta su nam radili da BiH ide naprijed ka prosperitetu i boljem zivotu i standardu, ali nije tako jer uvijek i uvijek zbog njih i njihovih ideologija i mrznje nemozemo naprijed, koce nas u svakom pogledu...
Pogotovu pricom o ugrozenosti srba u BiH ako se ukine RS...previse me podsjeca to na 91-92...
Ovo se nece zavrsiti brzo i bojim se ce se prenijeti i na BIH a onda mozda ce se i napokon rijesiti ovaj status QUO u BIH.
Ja sam potpuno uvjeren da ce ova situacija da ima veoma negativne posljedice na BiH a posebno na Bosnjake. Svima je jasno da su Dodik i Silajdzic igraci Kostunice i da ce Kosovo da postane konstantna tacka spoticanja unutar BiH. Vec je najavljeno od NSRS da ce ici na referendum ako se ne "potvrdi pozicija RS sa ovlastima iz Dejtona" To znaci da pored propasti reforme policije nema sanse za bolo koju drugu reformu.

Status quo se moze rijesiti jedino na stetu Bosnjaka u ovome trenutku jer jednostavno ne postoji jasna i kvalitetna pozicija politicara niti lider kome se moze vjerovati. Bosnjaci su podjeljeni, nemaju ekonomsku platformu, bez rukovodstva, (osim rukovodstva koje se korumpirano i izdajnicko) i bez armije. Svi znamo koliko je medunarodna zajednica spremna da brani principe pravde.

Ako bi sutra RS proglasila nezavisnost kao Kosovo da li bi neko u Sarajevu izasao na demonstracije? ili jos bolje da li bi iko otisao u Srebrenicu da tamo brani pravdu????
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Eno sad i Silajdzic igrac Kostunice. :?

Sta sve covjek sazna na ovom forumu.

@ Fair Life, pametno ili ne, tvrdnja ti ne stoji. Lako se moze pobiti na banalnim primjerima iz medjunarodne politike.
Frankyee

Post by Frankyee »

jeza u ledja wrote:Eno sad i Silajdzic igrac Kostunice. :?

Sta sve covjek sazna na ovom forumu.

@ Fair Life, pametno ili ne, tvrdnja ti ne stoji. Lako se moze pobiti na banalnim primjerima iz medjunarodne politike.
Silajdzic svojom politikom direktno ide na ruku Dodiku jer su ocigledno u talu. Dodik je obicni sluga Beograda i SPC a posto je Kostunica glavni duhovni vodja Srba u ovome trenutku to dakle znaci da je Silajdzic igrac Kostunice.

Da sam ti "91 rekao da su Fikret Abdic ili Kusturica igraci Milosevica da li bi se isto tako cudio??????
bosan

Post by bosan »

Nasha je krava crkla ,Fair . Nasha .
Mezzo-x

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 04:36, edited 1 time in total.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Treba obratiti paznju na cinjenice.Kosovo nije izgubljeno za Srbe juce, Kosovo je izgubljeno prije skoro 10godina.A to sto su mnogi u Srbiji nastavili da sanjaju snove, to je vec licni problem nacije.
Trebaju shvatiti gdje su im granice.I trebaju rijesiti veliki problem svih zlocinaca koji im se setaju po drzavi, jer ti isti ce na kraju napraviti haos u toj drzavi, navikli su da ubijaju.Ubijati u susjednim drzavama ne mogu, nema vise nezasticenog stanovnistva, a jedino zlocinacka vlast u Srbiji ih moze u tome podrzati.A takvih je dovoljno, jer vlast ih krije i podrzava.
Sto se ne spreme i ne vrate Kosovo, to se moze samo ratom vratiti.Mitomanija tu ne pomaze, herojstvo ne postoji, samo sljam koji ubija one koji ne mogu da se brane.A tih vise nema.
Meho Kodro

Post by Meho Kodro »

LEPE DEVOJKE LEPO KRADU
:D :D :lol:

Ovo zasluzuje OSKARA, mora je da je Nemanja Kusturica reziro ove scene...
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Meho Kodro wrote:LEPE DEVOJKE LEPO KRADU
:D :D :lol:

Ovo zasluzuje OSKARA, mora je da je Nemanja Kusturica reziro ove scene...
Ovo je divno, rekoh ja da ce biti shopinga, sto su se ove nakupile, a i slabo su se organizovale, mogle su makar i torbu sebi nabaviti, bilo bi im lakse.Sto ti je drustvo, briga za individuu na prvom mjestu.Divno, divno, kao sto rece snimatelj, Kosovo je Srbija:) :-) :-) :-) :-) :-)
tina_atina

Post by tina_atina »

Pozdrav svima,
Grupe pijanih balavaca uništavaju naš grad, lome semafore, prevrću i pale kontejnere, lome trafike, čupaju ukrasno žbunje u parkovima, lome drveće...razbijaju izloge,pokrali su parfimerije, devojčice su krale parfeme, pokrali su Nike prodavnicu...toliko o patriotizmu, lomi da bi ukrao Nike trenerku...a zarad Kosova... Te grupe su bacile ružnu senku na naš protest koji je stvarno prošao mirno. Ovo divljanje nema veze sa Kosovom,isto rade i posle svake utakmice, svaka situacija im može biti povod za divljanje.
ako su ovo balavci onda i ja imam bar 15 godina,ali izgleda došlo vrijeme hajmo se sad vaditi na balavce,njima i onako " niko ništa nemože"
Image
uozo

Post by uozo »

Srbija na svoju zalost ovih dana placa ceh zbog toga sto nisu 6. oktobra rascistili sa strukturama Milosevicevog rezima. Placaju zato sto nisu rascistili sa zlikovcima koji su zarili i palili po Ex YU i koji su ubili i Djindjica, onda kada je za to bilo volje i kada su imali priliku! Nazalost, nisu nijednu lekciju naucili iz Historije!
ovo_malo_duse

Post by ovo_malo_duse »

Stara poslovivca kaze: Nedaj boze da se srbi sloze.
Bili ti stari ljudi u pravu. Vidis sta se desava kad se sloze. Polupase sve. Covjece rulje. Ja da upadnu u tudze.

I tako slozise se srbi se sinoc a njdraze mi bi kad se slozi policija i demonstranti nako gledam i dragi mi i jedni i drugi neznam za koga da navijam. Navijam za one koji mlate , amlate i jedni i drugi.....a meni toplo oko srca...
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

kako se polako smanjuje srbija

nek neko ako zna ucrta i kosovo definitivno

Image
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Pojavila se i nova navijacka pjesma... :D :D :D :lol: :lol:

Nikad i nikad,
Srbija te priznati neceee,
al' te priznam jaaaa,
Kosovo , Kosovo,
Bosna cestitaaaa!

:D :D :D :lol: :lol: :lol:
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

Ahmmed wrote:
callmethebreeeze wrote:
Anka wrote: Genocid su nad nama izvršili Hrvati u II svetskom ratu, pa te je za to baš briga. Pobili su mi pola familije. Istorija nije počela 1990-te.
ja se ne radujem vasoj nesreci. meni je samo zao sto ce vase budalastine svima nama o glavu da se obiju.
jednu zanimljivu stvar je mahniti kusturica danas rekao. svi narodi imaju mitove, vas problem ( izvinjavam se sto moram generalizovati) je sto vi, ne samo da imate mit, vec zivite u mitu.

p.s da ne bi bilo zabune, svako normalan osudjuje ustaske zlocine na srbima.
callme,ne samo da osuđuje...Pisao sam na ovom forumu,da je vrijeme da se jasno i glasno progovori o ustaškim zločinima, pogotovo onim koje su činili Bošnjaci, kojih, nažalost, nije manjkalo u ustaškom pokretu.I koji su zauzimali najznačajnije funkcije u vlasti ustaške NDH. I nije ni ovo naše lijepo Sarajevo izašlo iz drugog sv.rata bez ijedne mrlje na obrazu....I moglo se i moralo uraditi više na zaštiti sarajevskih Jevreja i Srba....

Ali, ne možemo mi to govoriti ovoj ženi....Ona to ne razumije.......Na pomen genocida u Srebrenici, ona odgovara, hladno, propračunato, protupitanjem
o ustaškim zločinima!?

I džaba je takvima pričati o našem stidu za svaki nevini srpski život , oduzet u naše ime,u periodu 1992 -1995.....Njima su važni samo "njihovi" životi....Njima je srebrenička krv, tek osveta Turcima....Četnici, nije šala, moj prijatelju, četnici....

dosla sam do ove stranice i zaista nisam mogla dalje citati, najezila sam se od pomisli da vecina ovako razmislja kao Anka, .

Cuj pominje nam Hrvate iz II svjetskog rata, pa su nam dok su nad nama vrsili genocide pominjali Turke , i pored svega toga sta su jada uradili u proteklom ratu, opet nakon Kosova opet prijeti Anka : pominjuci otvaranje pandorine kutije ... jel to malo bilo , hajte opet trazite razloge ne bi li takvi preko drine i ovi prije drine sta usicarili. Vi ste licemjerne, hladne i proracunate ubice. Zao mi je malobrojnih vasih sunarodnjaka koji nemaju kost u mozgu ko vecina vas a najzalivije mi je ovog regiona u kojem zive takvi susjedi. Zamisljam da je makar trecina onih sinosnjih prosvjednika u onim godinama rata prosvjedovala protiv ubijanja Bosnjaka , vasih susjeda, i da ste se pozivali na medjunarodno pravo...... kako ste samo.... nemam rijeci .... vi ste dno dna. Cemu da likujemo, cemu da se radujemo bona ne bila kad od takvog susjeda nikad dobra, jadna je i ova planeta s vama.
pirmin

Post by pirmin »

Marmelan wrote:Ako BiH ```ne smije`` da prizna Kosovo, onda npr. moze Federacija BiH da (kao RS i Srbija) uspostavi bilateralne odnose sa Kosovom :lol: :lol: :lol:
Meni je shiptarska narko-tvorevina vrijedna koliko i cetnicka-genocidna ,takozvana republika srpska.

Kakvi crni bilateralni odnosi?!
zweistein

Post by zweistein »

dali postoji glupli narod od ovih srbi nevjerujem, za njima moze covjek samo da propada, primjetio sam da se mnogi srbi sada srame posto je citav svijet video kako je to glup narod, kazu da smo mi glupi, mi smo za njih einstein :D
Post Reply