Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
-
Emich
#951 Re: Ginekologija i vagine....
dali neko zna koliko kosta najobicnija spirala u apoteci.....
-
[email protected]
#952 Re: Ginekologija i vagine....
HPV prvi put mi je bio pozitivan, pa sam otišla kod doktorice Anje Tomić gdje mi je kolposkompskim pregledom ustanovila da imam kondilome na grliću materice,prdložila mi je da biopsiju radim u poluklinici Sunce i da nabavim tablete beta glukan od 500 mg kod nas su jako skupi ako imate nekoga vani tamo su dosta jeftini što sam i u radila poslije sam laserom odstranila kondilome i ponovila sam nalaz HPV i bio mi je negativan tako da sad redovno idem na kontrole svaka 4 mjeseca radim PAPA test
-
LaCici
#953 Re: Ginekologija i vagine....
Jesi li radila HPV tipizaciju? I gdje, jer sam cula da je to jako skupo?
- Bihnela
#954 Re: Ginekologija i vagine....
Koliko si platila lasersku intervenciju u poliklinici sunce?
- swirl
#955 Re: Ginekologija i vagine....
Spahovic mi je rekao da kosta 250KM kod privatnika, ali sa uputnicom mozes uraditi i na GAK-u, mislim da samo moras platiti participaciju.LaCici wrote:Jesi li radila HPV tipizaciju? I gdje, jer sam cula da je to jako skupo?
-
LaCici
#956 Re: Ginekologija i vagine....
Da, ali da li u domu zdravlja priznaju nalaz i misljenje privatnika pa da mi mogu izdati uputnicu za GAK? I ja sam radila kod Spahovica i on mi je rekao da bih to trebala uraditi, ali da misli da oni ne priznaju nalaze privatnika tako da bih morala kod njih ponovo raditi preglede, pa tek onda ako oni misle da trebam na tipizaciju da mi daju uputnicu, sto je mene bez veze.
- swirl
#957 Re: Ginekologija i vagine....
Ne priznaju, ja sam isto sa njegovim nalazom isla u svoju lokalnu ambulantu da mi daju uputnicu za GAK, i rekli su mi da ne daju uputnice po osnovu misljenja privatnika.LaCici wrote:Da, ali da li u domu zdravlja priznaju nalaz i misljenje privatnika pa da mi mogu izdati uputnicu za GAK? I ja sam radila kod Spahovica i on mi je rekao da bih to trebala uraditi, ali da misli da oni ne priznaju nalaze privatnika tako da bih morala kod njih ponovo raditi preglede, pa tek onda ako oni misle da trebam na tipizaciju da mi daju uputnicu, sto je mene bez veze.
-
LaCici
#958 Re: Ginekologija i vagine....
Pa sta si na kraju uradila, jesi li isla na tu tipizaciju privatno ili si opet i u drzavnoj isla na pregled? I u kojim slucajevima se to radi, s obzirom da je meni papa test OK a radio mi je i kolonoskopiju, ali mi nije rekao da sumnja na HPV nego samo da bih trebala i to uraditi. Koliko je bitno da se to radi ukoliko je papa test uredan kao i ostali nalazi?
-
Emich
#959 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam isla kod Spahovica i rekao je da sumnja na HPV jer je vidjeo kondilome, s njegovim nalazom sam otisla u dom zdravlja opste prakse gdje su mi dali da radim HPV tipizaciju i mikrobioloske briseve cervixa i vagine, i uradila sam je na klinici na Jezeru i kada su mi uzeli otisla na DIP i predala i dali mi broj da nazovem za 10 dana...i hvala Bogu nalaz je bio negativan, radila sam to u decembru 2010.
-
Emich
#960 Re: Ginekologija i vagine....
[email protected] wrote:HPV prvi put mi je bio pozitivan, pa sam otišla kod doktorice Anje Tomić gdje mi je kolposkompskim pregledom ustanovila da imam kondilome na grliću materice,prdložila mi je da biopsiju radim u poluklinici Sunce i da nabavim tablete beta glukan od 500 mg kod nas su jako skupi ako imate nekoga vani tamo su dosta jeftini što sam i u radila poslije sam laserom odstranila kondilome i ponovila sam nalaz HPV i bio mi je negativan tako da sad redovno idem na kontrole svaka 4 mjeseca radim PAPA test
gdje si isla kod Anje Tomic na kliniku ili privatno posto sam cula da radi i privatno samo neznam gdje, izvrstan je citolog.....prije sam isla Spahovicu pa sam odustala od njega i moj ginekolog mi je predloziu Anju Tomic.....trebala bih u maju na kolposkopiju svakako cu ici kod nje
-
Emich
#961 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam isla kod Spahovica i rekao je da sumnja na HPV jer je vidjeo kondilome, s njegovim nalazom sam otisla u dom zdravlja opste prakse gdje su mi dali da radim HPV tipizaciju i mikrobioloske briseve cervixa i vagine, i uradila sam je na klinici na Jezeru i kada su mi uzeli otisla na DIP i predala i dali mi broj da nazovem za 10 dana...i hvala Bogu nalaz je bio negativan, radila sam to u decembru 2010.
-
LaCici
#962 Re: Ginekologija i vagine....
I znaci priznali ti njegov nalaz bez da su ti radili ponovo pregled? I ja sam kod Spahovica bila, i rekao mi je da uradim tu tipizaciju, iako nije nista vidio na pregledu niti posumnjao u HPV, sto mi je skroz cudno. Ali mi je i rekao da u domu zdravlja ne priznaju nalaz privatnika, tako da mi na osnovu toga nece izdati uputnicu. 
- swirl
#963 Re: Ginekologija i vagine....
Meni je Papa bio u redu, kao i kolposkopija, ali iz nekog razloga mi je rekao da uradim HPV. Medjutim, ja sam se konsultovala sa jos tri ginekologa, i rekli su mi da mogu da uradim HPV zbog sebe, ali da nalazi ne pokazuju da bi se trebalo raditi. Uopce ne znam sta bih ti rekla, firma mi placa zdravstveno, a ja idem kod privatnika. Gore u Skerlicevoj se ceka po mjesec na pregled, mogu samo zamisliti kako je za HPV. Ultrazvuk grudi se ceka i po tri mjeseca.LaCici wrote:Pa sta si na kraju uradila, jesi li isla na tu tipizaciju privatno ili si opet i u drzavnoj isla na pregled? I u kojim slucajevima se to radi, s obzirom da je meni papa test OK a radio mi je i kolonoskopiju, ali mi nije rekao da sumnja na HPV nego samo da bih trebala i to uraditi. Koliko je bitno da se to radi ukoliko je papa test uredan kao i ostali nalazi?
- swirl
#964 Re: Ginekologija i vagine....
Eto vidis, ni meni nista nije vidio, ali je rekao da uradim taj HPV. I meni je to pravo cudno, i ne razumijem zasto to radi.LaCici wrote:I znaci priznali ti njegov nalaz bez da su ti radili ponovo pregled? I ja sam kod Spahovica bila, i rekao mi je da uradim tu tipizaciju, iako nije nista vidio na pregledu niti posumnjao u HPV, sto mi je skroz cudno. Ali mi je i rekao da u domu zdravlja ne priznaju nalaz privatnika, tako da mi na osnovu toga nece izdati uputnicu.
-
LaCici
#965 Re: Ginekologija i vagine....
Ma mislim onda da je to cisto onako da se vidi ima li se u organizmu HPV, bez obzira da li je aktivan ili ne. Citala sam negdje da bi to trebala uraditi svaka zena bar jednom u 3 godine. Mada je toliko komplikovano to sa privatnicima i drzavnim da mi se i ne radi nikako, a voljela bih.
- swirl
#966 Re: Ginekologija i vagine....
Ma ista sam ti takva, sve mi je to komplikovano, a bas bih voljela da uradim to zbog sebe.LaCici wrote:Ma mislim onda da je to cisto onako da se vidi ima li se u organizmu HPV, bez obzira da li je aktivan ili ne. Citala sam negdje da bi to trebala uraditi svaka zena bar jednom u 3 godine. Mada je toliko komplikovano to sa privatnicima i drzavnim da mi se i ne radi nikako, a voljela bih.
-
Emich
#967 Re: Ginekologija i vagine....
ma ti otidji s njegovim nalazom i po uputnicu ako trebas raditi hpv, meni je rekao da moram raditi jer je vidjeo kondilome, a i sestra mi se operisala jer je imala HPV i mama karcinom i sve je izvadila.....LaCici wrote:I znaci priznali ti njegov nalaz bez da su ti radili ponovo pregled? I ja sam kod Spahovica bila, i rekao mi je da uradim tu tipizaciju, iako nije nista vidio na pregledu niti posumnjao u HPV, sto mi je skroz cudno. Ali mi je i rekao da u domu zdravlja ne priznaju nalaz privatnika, tako da mi na osnovu toga nece izdati uputnicu.
ja odem kasnije kod Jadranke nakon nekog vremena i nema kondiloma i kod njenog sina Gorana covjek kaze sve cisto nema nis i ona me gledala kolposkopom, tako da cu sada ici kod Anje Tomic tako mi je Goran rekao....
ja uradim kolposkopiju kod spahovica i on meni kaze morate hitno raditi tipizaciju, vamo tamo....i kaze iditi ne kliniku, i ja izadjem covjek mi i nenapise nalaz kaze nemoram vam pisati i ja sva onako skrhana kako mi je rekao za hpv izadjem i sutradan skontam da mi nenapisa nalaz kaze nema potrebe da pisem isto je kao sve na grlicu kao prosli put kad sam bila kod njeg pije 6 mj....i ja odem sutradan opet kod njega jer mi je trebo isprintati nalaz i napisati da radim HPV tipizaciju i briseve cervixa i vagine.....on se nesjeca ni da sam bila dok ga zena nije napomenula i on meni to isprinta i napise i ja odem u dom zdravlja ljekaru opce prakse i zena mi najnormalnije dadne uputnicu za GAK....gore sam isla preko dr.Gorana Stojkanovica jer inace idem kod njega na preglede,
a kad sam njemu rekla morate mi napisati to na nalazu da vi trazite HPV tipizaciju jer mi nece rec na osnovu sto ja dodjem kod doktroice i trazim tek tako uputnicu, kaze on zar su to uveli od kada to...mislim da on bas nije ni upoznat kako to hoda s obzirom da je u penziji oko 5 godina....ti odtidji i trazi gdje ces placati 250 km......
-
LaCici
#968 Re: Ginekologija i vagine....
Hvala ti puno na objasnjenju, jer mi nije bio bas najjasniji oko toga zasto to trebam uopste raditi, a rekao mi je da mi je i kolposkopski i papa uredan. Idem sutra po njegov nalaz i u dom zdravlja onda po uputnicu. Hvala jos jednom 
-
Emich
#969 Re: Ginekologija i vagine....
ma nema na cemu i drugi put

mislim da treba odmah uzeti nalaz kad ides kod njega jer on zaboravi ako nije ukucao u racunar tako se meni desilo i obavezno reci da ti napise na nalazu uraditi tipizaciju HPV da zna ona doktorica u Domu zdravlja
sretnoooooo
mislim da treba odmah uzeti nalaz kad ides kod njega jer on zaboravi ako nije ukucao u racunar tako se meni desilo i obavezno reci da ti napise na nalazu uraditi tipizaciju HPV da zna ona doktorica u Domu zdravlja
sretnoooooo
- swirl
#970 Re: Ginekologija i vagine....
Cekaj, imam sad ja pitanje. Jesi li otisla u Dom zdravlja gdje imas svoj karton, ili? Ja sam otisla u ambulantu gdje mi je karton, i rekla mi doktorica da mi nece napisati uputnicu za GAK po osnovu nalaza privatnika. Bezveze mi da idem sad npr. u Vrazovu, kad se tamo ne lijecim, i nemam svoj karton, zar to moze?Emich wrote:ma nema na cemu i drugi put![]()
sretnoooooo
-
Emich
#971 Re: Ginekologija i vagine....
Sa nalazom od dr.Spahovica otisla u svoju ambulantu gdje mi je karton i dala mi uputnicu za GAK, znaci kod ljekara opce prakse
nemogu da vjerujem da ti doktori nepriznaju nalaze privatnika pa sto je s njima, cccccccc stvarno je grozno a da bih se naprijem narucili cekamo po 3 mjeseca za neki pregled odemo privatno zavrsimo brze i nedaju pa nema smisla stvarnoooooo
zdravstvo je uzasnooooo
nemogu da vjerujem da ti doktori nepriznaju nalaze privatnika pa sto je s njima, cccccccc stvarno je grozno a da bih se naprijem narucili cekamo po 3 mjeseca za neki pregled odemo privatno zavrsimo brze i nedaju pa nema smisla stvarnoooooo
zdravstvo je uzasnooooo
- swirl
#972 Re: Ginekologija i vagine....
Aha, to sam i mislila. U mojoj ambulanti meni ova nije htjela dati, i jos me naruzila.Emich wrote:Sa nalazom od dr.Spahovica otisla u svoju ambulantu gdje mi je karton i dala mi uputnicu za GAK, znaci kod ljekara opce prakse
zdravstvo je uzasnooooo
-
Emich
#973 Re: Ginekologija i vagine....
Boze sacuvaj sta je tim doktorima, ja doduse pripadam domu zdravlja stari grad i ambulanti Sedrenik ova ovdje mi je dala, mozda da pokusas u drugoj smjeni kad je drugi doktor......
-
Emich
#974 Re: Ginekologija i vagine....
ili hm...u skerlicevu odes pa ti oni dadnu za HPV i GAK......
- swirl
#975 Re: Ginekologija i vagine....
Vidis, toga se nisam sjetila, probat cu. Hvala!Emich wrote:ili hm...u skerlicevu odes pa ti oni dadnu za HPV i GAK......