Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#951 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
,drage moje..koje ste bar nekada presli granicu ljubavi i prijateljstva,mora da vas ima ovdje.....
Oh sad sve pokusavam da se poistovetim,jer fakat biti u ovakom polozanju,manje vise je isto..ta nasa gospoda rekla bih da nas tretiraju na isti nacin..I sad sama sebi zvucim kao da se radi o nekoj bolesti,sindromu-biti nesto izmedju..ali nema sumnje da je tretman isti..Ja sam upoznala svakog od njemu znacajnih ljudi,za sve ovo vreme...Smirivali bi me svaki put njegovi osmjesi,tokom tih vidjenja..Posle sam ih vesto izbegavala,ne zeleci da budem dio toga..Problem u nasem odnosu je,sto on seta sa mnom,mi se ne skrivamo,mi sasvim slobodno sjedimo po kaficima,.bez bojazni da ce to neko reci njegovom drugu,ili nas mozda cak i on vidjeti..
Nekad pomislim da li je i on od onih koji ostavljaju svuda svoje capare,ne dizu dasku,ostavljaju dlake bla,bla..Ja ne boravim sa njim kod mene ili njega i jednostavno ne znam da li i on to radi..I nekada ga dozivljavam tako savrsenog da mi je prosto nemoguce zamisliti ga kao obicnog muskarca..On je za meme savrsen,Koga cu kriviti sada kada nismo ni drugovi vise
Da bjezim glavom bez obzira,nece me pustiti ..iznova ce se pojavljivati jer zna moju slabost na njega..
O Boze.. Odakle da pocnem..Moram nesto reci zasto zelim da idem..kako da pokleknem kad pocnu njegove oci da me peku..nece on meni reci neke price koje se nikada nece desiti ..samo ce reci da mu trebam,bas kao i on meni..
Oh sad sve pokusavam da se poistovetim,jer fakat biti u ovakom polozanju,manje vise je isto..ta nasa gospoda rekla bih da nas tretiraju na isti nacin..I sad sama sebi zvucim kao da se radi o nekoj bolesti,sindromu-biti nesto izmedju..ali nema sumnje da je tretman isti..Ja sam upoznala svakog od njemu znacajnih ljudi,za sve ovo vreme...Smirivali bi me svaki put njegovi osmjesi,tokom tih vidjenja..Posle sam ih vesto izbegavala,ne zeleci da budem dio toga..Problem u nasem odnosu je,sto on seta sa mnom,mi se ne skrivamo,mi sasvim slobodno sjedimo po kaficima,.bez bojazni da ce to neko reci njegovom drugu,ili nas mozda cak i on vidjeti..
Nekad pomislim da li je i on od onih koji ostavljaju svuda svoje capare,ne dizu dasku,ostavljaju dlake bla,bla..Ja ne boravim sa njim kod mene ili njega i jednostavno ne znam da li i on to radi..I nekada ga dozivljavam tako savrsenog da mi je prosto nemoguce zamisliti ga kao obicnog muskarca..On je za meme savrsen,Koga cu kriviti sada kada nismo ni drugovi vise
Da bjezim glavom bez obzira,nece me pustiti ..iznova ce se pojavljivati jer zna moju slabost na njega..
O Boze.. Odakle da pocnem..Moram nesto reci zasto zelim da idem..kako da pokleknem kad pocnu njegove oci da me peku..nece on meni reci neke price koje se nikada nece desiti ..samo ce reci da mu trebam,bas kao i on meni..
- Loulou
#952 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Nikada nije prekasno. Ne postoji prekasno.Šeherzada wrote:Mozda ovaj cosak bude onaj u koji cu da stalno svracam od sada.Mozda postane moje utociste.Toliko ocekivanja,nervoze,i sta sam dobila od danasnjeg dana?Dobila sam to da se skoro rasplacem pred njim.....Rekao je nesto sto me dira u srce.....Prijatelji smo,znam,jedna velika stvar(osoba muska koja je veliki dio njegovog i jedan dio mog zivota)stoji izmedju nas.Kako je bilo tesko gledati ga onako tuznog,oboje sa suzama u ocima,dok mi govori kako zeli djevojku(neku).....Mislila sam da cu umrijeti tada kada mi je to rekao.Ali nisam jer rekao je nesto gore.Rekao je "Ja je upravo gledam".....Da,ja sam ta ali NEMOZEMO biti skupa.Zbog te muske osobe.....Poslije setamo kroz grad bez ijedne rijeci.Samo uzdasi i moji i njegovi......Prekasno smo se sreli.....Prekasno.....Kada smo se pozdravljali sve je bilo samo stisak ruke.Nema vise poljupca u obraz kao svaki put do sada.....Nema vise medju nama prijateljstva.Ne zelimo ga nijedno.A zajedno ne mozemo biti.Velika je prepreka medju nama koja nam slama srce.....Mozda nekada prebolimo,ali nikada vise necemo biti prijatelji.....
Postoji - ikada i nikada.
Potrebno je skupiti hrabrosti i krenuti. Da, teško je.
Ako je već čvrsto uvjerenje da se radi o "srodnoj dusi" onda se bolje pokrenuti i djelovati nego se čitav život pitati "šta bi bilo, da je bilo"... Nema ništa od romanitiziranja nečeg što se nikad nije dogodilo...
Život je svakako jedan.
Sretno.
- Šeherzada
#953 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Loulou znam da ne postoji prekasno ali ovdje sam ga izmislila......Ne zeli da uradi to svom prijatelju.....Ili kod njega manjka ljubavi....Ili on ne shvata da smo srodne duse....Evo lupam glavom o sto pored tastaure..
sad nekako mi donekle ta bolesna situacija postade prihvatljiva,poceh da se navikavam..mislim da nisam vise nesto izmedju..Sad sam samo posmatrac,posmatram svoj zivot,kako ide nekim kolosjecima na koje vise ja ne uticem..samo zelim da se vratim u svoj zivot..
sad nekako mi donekle ta bolesna situacija postade prihvatljiva,poceh da se navikavam..mislim da nisam vise nesto izmedju..Sad sam samo posmatrac,posmatram svoj zivot,kako ide nekim kolosjecima na koje vise ja ne uticem..samo zelim da se vratim u svoj zivot..
- swirl
#954 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Draga moja, u ljubavi je sve dozvoljeno. Da on hoce da vi budete zajedno, ne bi mu 1000 prijatelja bilo prepreka. Preporucujem ti da procitas knjigu He's Just Not That into You: The No-excuses Truth to Understanding Guys
- Šeherzada
#955 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Draga,ima li ta knjiga na nasem,jednostavno nisam nikada voljela da se mucim citajuci engleske knjige.....Dovoljno mi je sto ga skoro svakodnevno koristim u komunikaciji......
I mislim da si u pravu.....Da ima zelju kao ja -nebi bilo prepreke.A opet pomislim-nemoguce je da lazu njegove oci,ponasanje.....Hm..na zalost podsjeca me na M.Strip,iz filma Mostovi okruga medison.....iz nekih mojih razloga,valjda zbog te neodlucnosti da otvori vrata od kamioneta i ode u jedan sasvim novi zivot..
Do sada sam sebi dala toliko rokova koje sam premasila,do sada sam pokusala toliko puta da se opustim u toj nasoj prici prepustajuci se ....On ne pita,on uzima...Nema sumnje da je to odnos koji je od samog pocetka prepun rupa.Samo zbog toga bivseg...Razlicitost izmedju njih je kao crno i bijelo u eurokremu )
Crta mi osmjehe na licu..Satima znamo da pricamo neke gluposti....
Dani prolaze a ja vise ne znam sta je to sto je dobro za mene..
I mislim da si u pravu.....Da ima zelju kao ja -nebi bilo prepreke.A opet pomislim-nemoguce je da lazu njegove oci,ponasanje.....Hm..na zalost podsjeca me na M.Strip,iz filma Mostovi okruga medison.....iz nekih mojih razloga,valjda zbog te neodlucnosti da otvori vrata od kamioneta i ode u jedan sasvim novi zivot..
Do sada sam sebi dala toliko rokova koje sam premasila,do sada sam pokusala toliko puta da se opustim u toj nasoj prici prepustajuci se ....On ne pita,on uzima...Nema sumnje da je to odnos koji je od samog pocetka prepun rupa.Samo zbog toga bivseg...Razlicitost izmedju njih je kao crno i bijelo u eurokremu )
Crta mi osmjehe na licu..Satima znamo da pricamo neke gluposti....
Dani prolaze a ja vise ne znam sta je to sto je dobro za mene..
- swirl
#956 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Probudi se iz te ljubavne letargije, jer ima toliko drugih lijepih stvari. Sve ti ovo govorim iz vlastitog iskustva. Uglavnom, mislim da ova knjiga nema na nasem, ali ukratko, kada mu je stalo do tebe, taman da izlazis na Bistricku stanicu, doci ce za tobom, i ako zeli - ne postoji ta prepreka na ovom svijetu zbog koje ne bi bio sa tobom. Prestani se vidjati sa njim, posveti se drugim stvarima, vjeruj mi, znam da zvuci ofucano, ali celicna volja i vrijeme lijece sve!
- Šeherzada
#957 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
.pokusavala sam da sazmem svoju ljubavnu pricu u koju sam svojevoljno usla,glumeci jednu stranicu jednakostranicnog trougla,potpuno spremna na ulogu koju sam seamoj sebi dodijelila i u kojoj sam se mogu reci i lijepo snasla-"ono nesto izmedju".
i sto su dani vise prolazili mene je sve vise grizla zelja da odem iz te cijele price..Dani su prolazili,ja rokove svog odlaska pomjerala i eto..
Odlazim od njega..Mislim da je nas sinocnji susret dosta toga rijesio.....Stisce mi ruku kada me pratio kuci,suznih ociju mi govori da cemo se vidjeti.....A nema poljupca u obraz kao i do sada,samo to vidjecemo se a oboje znamo da laze....Ne vjerujem da cemo se vise vidjeti.....
i sto su dani vise prolazili mene je sve vise grizla zelja da odem iz te cijele price..Dani su prolazili,ja rokove svog odlaska pomjerala i eto..
Odlazim od njega..Mislim da je nas sinocnji susret dosta toga rijesio.....Stisce mi ruku kada me pratio kuci,suznih ociju mi govori da cemo se vidjeti.....A nema poljupca u obraz kao i do sada,samo to vidjecemo se a oboje znamo da laze....Ne vjerujem da cemo se vise vidjeti.....
- Loulou
#958 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
I tako je u datoj situaciji i bolje.Šeherzada wrote:.pokusavala sam da sazmem svoju ljubavnu pricu u koju sam svojevoljno usla,glumeci jednu stranicu jednakostranicnog trougla,potpuno spremna na ulogu koju sam seamoj sebi dodijelila i u kojoj sam se mogu reci i lijepo snasla-"ono nesto izmedju".
I da, ma koliko otrcano zvucalo, vremenska i prostorna distanca čine svoje. Ne mozete "prijateljevati" u tom svemu.
"Ponuditi prijateljstvo nekom ko voli, isto je kao ponuditi komad kruha nekom ko umire od žeđi"
-
mamba
#959 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Iskreno ja jesam na neki nacin i to mi je bila jedna od najvecih pogresaka u zivotu, dosada. Nije nista bilo, ali moglo je i to je dovoljno. Ne zelim da te osudujem i sama si svjesna da to nije ok. Svi smo mi ljudi, a ljubav je cudna i nekada skroz van nase kontrole. Ono sto je paradoksalno tu, jeste sto se vise budes sakrivala i sto vise ta ljubav bude postajala zabranjenija, to ces ti vise patiti i zeljeti da budes s tom osobom. Izbjegavanje problema nece nista rjesiti. Pricas o tome kako ne zelis povrijediti svoga bivseg, ni ti a ni njegov drug. Pa to se vec desilo, steta je vec napravljena, i nema smisla sada sebe gristi oko toga. Takve stvari se uzivotu desavaju, ljudi nisu savrseni opet ponavljam, i cesto izaberemo pratiti svoje osjecaje umjesto razum, na stetu nas i drugih. Kad ste vec dotle dosli, mislim da bi najpostenije bilo razgovarati s tvojim bivsim. I jedno i drugo i reci mu sta se desava. Ako tvoj bivsi vise nema osjecaje za tobom, i ima nekoga onda ce ga boliti manje, iako je to uzasno saznanje. U svakom slucaju bilo bi fer prema njemu da mu to kazete, pogotovo njegov najbolji drug. Ne znam da mi tako nesto krije najbolja prijateljica, a da ja saznam ne znam to mi je nekako najgora opcija.. Uvijek izbjegavam reci 'Ja to ne bih nikada', jer nikada ne znamo u kakvim se zitvotnim situacijama mozemo naci sutra. Ali mislim i kada bih se dovela u takvu situaciju, mada sumnjam vise, bila sam blizu, da to ne bih mogla kriti, pa i pod cijenu da sve izgubim...Šeherzada wrote:,drage moje..koje ste bar nekada presli granicu ljubavi i prijateljstva,mora da vas ima ovdje.....
-
mamba
#960 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Ma vidjecet se vi vjeruj mi, suze u ocima, cekaj da prodje par dana i nece on moci izdrzati da ti se ne javi, posalje poruku, ili ti njemu. I nastaviti ce se ta vasa skrivena ljubav, sve dok on ne smogne snage, a na njemu je definitivno da razgovara sa svojim prijateljem. Nije mi jasno kako moze to kriti, ne znam da li se vidaju, ali to je uzasno. Meni je gore to sakrivanje istine pred njim nego to sto se desilo izmedju vas dvoje. Pa niste mu to namjerno uradili, ljubav se desi, ali ovo sto sada radite to je vec s namjerom..Šeherzada wrote:.pokusavala sam da sazmem svoju ljubavnu pricu u koju sam svojevoljno usla,glumeci jednu stranicu jednakostranicnog trougla,potpuno spremna na ulogu koju sam seamoj sebi dodijelila i u kojoj sam se mogu reci i lijepo snasla-"ono nesto izmedju".
- Šeherzada
#961 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Mamba,ja mu nemogu reci jer ne govorim s njim......A da li mu je on rekao ne znam.Mada taj bivsi zna kada god mi izadjemo da smo skupa.....Postoje neke stvari za koje ne znam koje su prave-
Da mu je ovaj rekao pa se taj bivsi pobunio
Da mu nije rekao i govori da smo i dalje prijatelji a ovaj mu vjeruje.Mada iskreno mislim da on i nije tolika prepreka.Djevojku nema ali ne misim da mu je vise stalo do mene jer je to gotova prica.....
Da je pogreska znam,ali ne mogu protiv sebe...Pokusavam da zaboravim-ne ide
Da mu nije rekao i govori da smo i dalje prijatelji a ovaj mu vjeruje.Mada iskreno mislim da on i nije tolika prepreka.Djevojku nema ali ne misim da mu je vise stalo do mene jer je to gotova prica.....
- Vincent Raine
#962 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
EKONOMSKO-PROPAGANDNI PROGRAM
trazim srodnu dusu a pristao bi i na usputan sex
sifra: slomljeno srce
trazim srodnu dusu a pristao bi i na usputan sex
- Šeherzada
#963 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Mislim da nije lijepo s tvoje strane nekima pristajati na jade i saliti se ovdje.Mnogo je tema za salu,ipak ova nije.....Vincent Raine wrote:EKONOMSKO-PROPAGANDNI PROGRAM
trazim srodnu dusu a pristao bi i na usputan sex![]()
![]()
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#964 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Šeherzada wrote:Mislim da nije lijepo s tvoje strane nekima pristajati na jade i saliti se ovdje.Mnogo je tema za salu,ipak ova nije.....Vincent Raine wrote:EKONOMSKO-PROPAGANDNI PROGRAM
![]()
Nemoj da me pogresno shvatis, nisam niti bi, niti homo
Ali ako hoces na kafu da se s nekim ispricas posalji pp
-
mamba
#965 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Znam, pa da mozes, ne bi sada ni pricali o tomeŠeherzada wrote:Mamba,ja mu nemogu reci jer ne govorim s njim......A da li mu je on rekao ne znam.Mada taj bivsi zna kada god mi izadjemo da smo skupa.....Postoje neke stvari za koje ne znam koje su prave-
- Šeherzada
#966 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Ne mislim da si bi niti homo
A kafa i prica bi mi prijala....ako si mislila ozbiljno
:)Pod uslovom da si zensko
Mamba-mislim da mu je jasno sta osjecam,zna on to.....Mislim da cemo ostaviti da prodje neko vrijeme,nadam se da ce tada stvari postati malo realnije.On nije zaspao cijelu predproslu noc,noc prije susreta.Ja nisam nocas....Noc poslije susreta.....Mislim da ce i sada proci sedmica dana dok se ne vidimo,mozda i vise,ko zna.....A mozda se ne vidimo nikada,sem ono slucajno u prolazu.Mada nece biti ni tih slucajnosti.....Od sinoc poruku nijednu nisam dobila.....Poslijednje sto pamtim od njega bio je onaj pogled pun suza i rijeci "Vidjecemo se"
A kafa i prica bi mi prijala....ako si mislila ozbiljno
Mamba-mislim da mu je jasno sta osjecam,zna on to.....Mislim da cemo ostaviti da prodje neko vrijeme,nadam se da ce tada stvari postati malo realnije.On nije zaspao cijelu predproslu noc,noc prije susreta.Ja nisam nocas....Noc poslije susreta.....Mislim da ce i sada proci sedmica dana dok se ne vidimo,mozda i vise,ko zna.....A mozda se ne vidimo nikada,sem ono slucajno u prolazu.Mada nece biti ni tih slucajnosti.....Od sinoc poruku nijednu nisam dobila.....Poslijednje sto pamtim od njega bio je onaj pogled pun suza i rijeci "Vidjecemo se"
-
mamba
#967 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Posaljite i meni pp ako budete dogovorali kafuŠeherzada wrote:Ne mislim da si bi niti homo![]()
A kafa i prica bi mi prijala....ako si mislila ozbiljno:)Pod uslovom da si zensko
![]()
- Šeherzada
#968 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Hajde da se zajedno nadjemo i odemo na kafu.....Mozda me utjesite 
- Vincent Raine
#969 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Nije ni cudo sto si sama.Šeherzada wrote:Mislim da nije lijepo s tvoje strane nekima pristajati na jade i saliti se ovdje.Mnogo je tema za salu,ipak ova nije.....Vincent Raine wrote:EKONOMSKO-PROPAGANDNI PROGRAM
![]()
- Šeherzada
#970 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Bolje sama nego u losoj vezi i sa svakimVincent Raine wrote:
Nije ni cudo sto si sama.
- burek_in_space
#971 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Vidjecesh se s njim,ali sluchajno.Batali to i nastavi dalje kako znash i umijesh,do nove simpatije,zaljubljenosti ili mozhda chak i ljubavi.Šeherzada wrote:.pokusavala sam da sazmem svoju ljubavnu pricu u koju sam svojevoljno usla,glumeci jednu stranicu jednakostranicnog trougla,potpuno spremna na ulogu koju sam seamoj sebi dodijelila i u kojoj sam se mogu reci i lijepo snasla-"ono nesto izmedju".
Mada ovo tvoje da ste srodne dushe a niste proveli dana zajedno u vezi mi nije nikako logichno.Bar iz moje tachke gledishta.
- madner
#972 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Danas je tuzan dan
Saznao sam da kafa, cigare i ALKOHOL poskupljuju za 100%
Da mi nije mrsko, digao bi revoluciju.
Saznao sam da kafa, cigare i ALKOHOL poskupljuju za 100%
- burek_in_space
#973 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Bejbe,uz tebe sam u svakom obliku nasilnog ispoljavanja nezadovoljstva!madner wrote:Danas je tuzan dan![]()
Saznao sam da kafa, cigare i ALKOHOL poskupljuju za 100%![]()
- madner
#974 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
Cim mi nestane zaliha alkohola prelazimo o nasilno ispoljavanje.
0,5 - do litar zestokog dnevno, koja piva, 4-5 kafica, 2 kutija cigara.
Oko Jula krecemo! Budi spreman
- burek_in_space
#975 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(
E jbg,ne mogu idem na more tad!madner wrote:Cim mi nestane zaliha alkohola prelazimo o nasilno ispoljavanje.
Mozhe li u septembru?!