i umiješala s paštom od jučer

ali obožavam Pesto Genovese
Moderator: anex

Ma naravno, dobrodošla sidacina_curica wrote:dalmatinka primas li goste?![]()
![]()
![]()
![]()
opet sam gladna
One sirove su slikane prije čišćenja. Vadim im kost, crnilo i kompletnu unutrašnjost ali ne i kožu. Ako želim kuhati crni rižoto onda to moraju biti svježe sipe, jer zaleđeno crnilo ne valja, onda ih opet očistim kako sam rekla, samo zadržim kesicu sa crnilom. Zašto skidati kožu? Jestiva je.leticija wrote:Dalmatinka, tvoje sipe mi izgledaju neociscene, zar im ne skidas kozu
i ne vadis bijelu 'kost'?
I na roštilju i kad je pržiš u ulju, ( a prije toga izrežeš na kockice ili kolutiće, te uvaljaš u brašno), kožica bude hrskava. Moj savjet je nikako je bacati.leticija wrote:Hvala dalmatinka, nisam znala da je koza jestiva.
Jela sam sipu u mnogim mediteranskim restoranima ali nikada sa kozom.
Ja sipu pravim iskljucivo na rostilju, da li se i tada moze ostaviti kozica?
Jel" bila izlupana? Mislim, 'botnica od deset kila. To cudoviste od devet kila!dalmatinka wrote:@leticija,zaboravila sam ti reći - to što si je jela u mnogim mediteranskim restoranima bez kože znači samo da si jela sipu kupljenu smrznutu u trgovini, pa pogledaj pakirane takozvane lignje i sipe, sve su bijele, očišćene od vanjske kožice. Ova moja je išla u zamrzivač direktno iz mora.

Aorta wrote:Cookies n' milk za jednu posebnu osobu : )
Ono gore su bile sipe, a ne hobotnica, iako ti moram priznati da je tu večer trebala biti pečena hobotnica, ali bile su smrznute u neprozirnoj vrećici i kad sam shvatila da sam stavila na odmrzavanje sipe a ne hobotnicu, imala sam vremena samo za promjenu planauozo wrote:Jel" bila izlupana? Mislim, 'botnica od deset kila. To cudoviste od devet kila!dalmatinka wrote:@leticija,zaboravila sam ti reći - to što si je jela u mnogim mediteranskim restoranima bez kože znači samo da si jela sipu kupljenu smrznutu u trgovini, pa pogledaj pakirane takozvane lignje i sipe, sve su bijele, očišćene od vanjske kožice. Ova moja je išla u zamrzivač direktno iz mora.
Pa si pofrigala svih osam kila!
Najbolja je malo veca, dobro izlupana, pa se samo stavi u onu kesu koja ide u rernu i na jedno 180 stepeni, dva sata da se u rerni u svom saftu pece.
Ja inace pravim strasno dobar pilav, tj. rizu sa 'botnicama od devet kila.
Nego kad me podsjetiste od da kupim one male sipe, (nazalost samo smrznute ovdje) i da ih napravim. One se kuhaju sa tintom pa budu onako u onom crnom sosu, ko katran.![]()