Ugradnja plina, cijena, papirologija

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Eborg

#951 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Eborg »

Pa baš će biti Euro 4 ili 5 norma. Sve kontam da je bolje što je novije. :mrgreen:
pepeljara

#952 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by pepeljara »

Mozel savjet, omjer cijena vs valitet u ks ugradnja plina ?
NediM17

#953 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by NediM17 »

pepeljara wrote:Mozel savjet, omjer cijena vs valitet u ks ugradnja plina ?
Koji auto i motor?

Najbolji omjer ulozeno-dobijeno je Zavoli.
pepeljara

#954 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by pepeljara »

Fabia 2 1.4 86hp

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
UterivacDugoga

#955 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by UterivacDugoga »

Sve ti je to sto se tice kvaliteta u 5 grama
NediM17

#956 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by NediM17 »

pepeljara wrote:Fabia 2 1.4 86hp

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Idi na LPG Tech.
Naslovnica

#957 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Naslovnica »

Ako kupujem auto (bez plina), koje je tek registrovano a drugu osobu, a ja hoću da mu ubacim plin...?
Koja je procedura?
the_hooligan_ec

#958 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by the_hooligan_ec »

Naslovnica wrote:Ako kupujem auto (bez plina), koje je tek registrovano a drugu osobu, a ja hoću da mu ubacim plin...?
Koja je procedura?
odes dogovoris termin i to je to.. 90% onih koji ugradjuju ti ponude atest s'tim da sam ja ugradjivao u Atikeru na Grbacivi njima je u cijenu vec uracunat atest plina kojeg moras imat na pokaz. Poslije je tvoja stvar hoces li uvodit u saobracajnu ili neces mada to kosta oko 40-50 km vanredni tehnicki i nova saobracajna.. ja nisam jos upisao u saobracajnu a nisam nikad imao problema hvala Bogu iako su me zaustavljali cak nisu ni primjetili da imam plin :D

Nego informacija za mene .. Koliko su pouzdane ove led diode sto pokazuju nivo plina znaju nekad brljaviti pa pokazuju manje pa cim ugasim on pokaze vise .. Ovaj u Atikeru mi rece da se previse ne pouzdam u njih
Throttle

#959 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Throttle »

the_hooligan_ec wrote: Nego informacija za mene .. Koliko su pouzdane ove led diode sto pokazuju nivo plina znaju nekad brljaviti pa pokazuju manje pa cim ugasim on pokaze vise .. Ovaj u Atikeru mi rece da se previse ne pouzdam u njih
Koga god znam kaze da ne pokazuju stvarni nivo plina... pratis kilometrazu i sipas kad smatras da je pred praznjenjem, najjednostavnije
Naslovnica

#960 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Naslovnica »

the_hooligan_ec wrote:
Naslovnica wrote:Ako kupujem auto (bez plina), koje je tek registrovano a drugu osobu, a ja hoću da mu ubacim plin...?
Koja je procedura?
odes dogovoris termin i to je to.. 90% onih koji ugradjuju ti ponude atest s'tim da sam ja ugradjivao u Atikeru na Grbacivi njima je u cijenu vec uracunat atest plina kojeg moras imat na pokaz. Poslije je tvoja stvar hoces li uvodit u saobracajnu ili neces mada to kosta oko 40-50 km vanredni tehnicki i nova saobracajna.. ja nisam jos upisao u saobracajnu a nisam nikad imao problema hvala Bogu iako su me zaustavljali cak nisu ni primjetili da imam plin :D

Nego informacija za mene .. Koliko su pouzdane ove led diode sto pokazuju nivo plina znaju nekad brljaviti pa pokazuju manje pa cim ugasim on pokaze vise .. Ovaj u Atikeru mi rece da se previse ne pouzdam u njih
Hvala na odgovoru brko.
Znači, najbolje mi je da nakon ugradnje plina sačekam da istekne saobraćajna, obavim tehnički, uvedem plin u saobraćajnu, nove tablice, i to je to.
Ja se prepao da mi ne propadne ovo osiguranje i registracija. :thumbup:
drug_profi

#961 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by drug_profi »

Insignia 1,8, ima li iskustava sa plinom?
Da li je ovaj motor (140 KS) uopste dovoljno jak da se ovo auto vozi kako treba, kad se konvertuje na LPG?
drndalo

#962 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by drndalo »

drugi profil wrote:Insignia 1,8, ima li iskustava sa plinom?
Da li je ovaj motor (140 KS) uopste dovoljno jak da se ovo auto vozi kako treba, kad se konvertuje na LPG?
A sto ne bi bio ? Jel ti dovoljno jak sada na benzinu ? Ako se plin uradi kako treba, razliku mozda mozes primjetiti na stoperici... S druge strane, malo ranije razvija obrtni moment nego na benzinu, pa malo bolje vuce "odozdo"...
Naslovnica wrote: Hvala na odgovoru brko.
Znači, najbolje mi je da nakon ugradnje plina sačekam da istekne saobraćajna, obavim tehnički, uvedem plin u saobraćajnu, nove tablice, i to je to.
Zasto nove tablice...? Saobracajna da, zbog promjene upisa podataka, ali broj tablica ne utice na to...
Naslovnica

#963 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Naslovnica »

drndalo wrote:
A sto ne bi bio ? Jel ti dovoljno jak sada na benzinu ? Ako se plin uradi kako treba, razliku mozda mozes primjetiti na stoperici... S druge strane, malo ranije razvija obrtni moment nego na benzinu, pa malo bolje vuce "odozdo"...
Naslovnica wrote: Hvala na odgovoru brko.
Zasto nove tablice...? Saobracajna da, zbog promjene upisa podataka, ali broj tablica ne utice na to...
Sve OK, ostaju tablice. Slabo se ja razumijem u te procedure... :thumbup:
drug_profi

#964 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by drug_profi »

drndalo wrote:
Ma nisam još pazario. Još tražim auto za sebe, a u obzir dolaze samo moguće LPG konverzije. Nemam pojma koliko i kako se odaziva tih 140 konja u 1400 kila. Vjerovatno sasvim dobro jer je auto takve klase gdje ne smije biti zamjerke na tromost. Ipak, da pitam jel neko vozio, probao...
howdy

#965 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by howdy »

*
NediM17

#966 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by NediM17 »

Moze to sve, ali ne ocekuj nikakva cuda od te Insignije s tim motorom.
Throttle

#967 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Throttle »

Koliko košta atest plina? Ističe mi ubrzo pa da znam orjentaciono o kojoj se cifri radi?
Uvedeno je u saobraćajnu, sve regularno
drndalo

#968 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by drndalo »

Trzni AC Quattro, oni sigurno znaju...
Throttle

#969 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Throttle »

Iz Zenice sam, al vjerovatno je isto svugdje.. evo gledam sad temu, vrtilo se oko 175KM sa PDVom, ne mogu naci je li se sta mijenjalo
Ako je prvi put onda treba saobracajnu i te zezancije ganjat pa izadje skuplje
530i

#970 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by 530i »

Provjeri kakvo je stanje sa bocom, treba li nju također atestirati ili ne, a ako treba možda je jeftinije zamijeniti.
Throttle

#971 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Throttle »

Kako cu to znati? Koliko je vazeća boca? Gleda se datum proizvodnje ili? Nisam se zezao oko toga nikad jer je auto vec imalo ugradjen plin pa veze nemam :D
IcedFlame

#972 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by IcedFlame »

Throttle wrote:Kako cu to znati? Koliko je vazeća boca? Gleda se datum proizvodnje ili? Nisam se zezao oko toga nikad jer je auto vec imalo ugradjen plin pa veze nemam :D
5 godina od datuma proizvodnje.
Moze se posebno reatest boce uraditi, 70 KM.

Ja sam htio svakako manju bocu, pa mi se vise isplatilo kupiti novu za 80 KM :)
Throttle

#973 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Throttle »

Pa onda sa svakim atestom plina moram i atest boce radit ili je promijenit?
preludezalude

#974 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by preludezalude »

Ako istice atest onda moras bocu reatestirati. Da bi se atestirala ponovo, treba proci proceduru ispitivanja. Cijena novih rezervoara je toliko pala da je jeftinije kupiti novi rezervoar nego ispitati taj stari. Tako, razmisli o tome. Meni istice atest za 6 mjeseci i ja cu kupiti novi rezervoar iz dva razloga... jeftinije je a dobit cu nov rezervoar.
Frkiorg

#975 Re: Ugradnja plina, cijena, papirologija

Post by Frkiorg »

Zdravo ljudi,
Pitanje: Ugradio sam plin prosle godine pa bih uradio atest prilikom slijedece registracije (kraj septembra). Zanima me sta sve moram uraditi i koliko ce me otprilike kostati?

Hvala unaprijed.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Post Reply