Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
terapija

Post by terapija »

sljunko wrote:
terapija wrote:Kopa se od budzetskog novca.
pardon, kopa se dzaba, (volonteri kopaju uz nesto malo naknade, a sve sto je vlada investirala ide u dzep Semiru)

Za to me boli kita.
Ali ne boli kita FENI!

NETRANSPARENTNO TROŠENJE NOVCA MINISTARSTVA KULTURE

13.09.2007

Kako javlja FENA Građansko organizovanje za demokratiju (GROZD) pokrenulo je danas u svim većim gradovima u BiH akciju informiranja javnosti o nezakonitoj i neregularnoj raspodjeli novca koja je, prema revizorskim izvještajima, zastupljena na gotovo svim nivoima vlasti u FBiH.

Revizorski izvještaji su pokazali da se novac troši i raspoređuje bez prateće dokumentacije, a iznosi koji se izdvajaju za praznične poklone te na reprezentaciju su, prema riječima predstavnika GROZD-a Ševke Bajića, zabrinjavajući i sramni.

Ministarstvo kulture i sporta FBiH je bez prateće dokumentacije potrošilo 7.760.432 KM. U nekoliko slučajeva registrirana su prekoračenja i nepostojanje izvještaja za trošenje novca.

GROZD poziva parlamentarce FBiH te Tužilaštvo FBiH da reagira na ove izvještaje i poduzme zakonom predviđene mjere.

U VASU FACU

:lol:

Jesi ti lud lik ili sta???

Znaci ako neko drugi krade sta onda fali sto semir "malo manje od njega krade"

Kakvo ti je samo to debilno opravdanje covjece????

Novac zakonito dodijeljen fondaciji je za mene isto sranje kao i ovo gore navedeno.

Suti ako ne znas
sljunko

Post by sljunko »

HoustonPiramidiot wrote:
sljunko wrote:
Ali ne boli kita FENI!

13.09.2007

Kako javlja FENA Građansko organizovanje za demokratiju (GROZD) pokrenulo je danas u svim većim gradovima u BiH akciju informiranja javnosti o nezakonitoj i neregularnoj raspodjeli novca koja je, prema revizorskim izvještajima, zastupljena na gotovo svim nivoima vlasti u FBiH.

Revizorski izvještaji su pokazali da se novac troši i raspoređuje bez prateće dokumentacije, a iznosi koji se izdvajaju za praznične poklone te na reprezentaciju su, prema riječima predstavnika GROZD-a Ševke Bajića, zabrinjavajući i sramni.

Ministarstvo kulture i sporta FBiH je bez prateće dokumentacije potrošilo 7.760.432 KM. U nekoliko slučajeva registrirana su prekoračenja i nepostojanje izvještaja za trošenje novca.

GROZD poziva parlamentarce FBiH te Tužilaštvo FBiH da reagira na ove izvještaje i poduzme zakonom predviđene mjere.

U VASU FACU

Pitam se nesto, da li je ovaj Sljunko stvarni lik, ili samo privid-varka? Nesto sumnjam i da je Bosanac, jer i pored viceva i stereotipa o glupim Bosancima, ovaj lik prevazilazi i karaktere iz viceva o Muji i Sulji koje Sljunko tako rado objavljuje.

Uzgred, ovaj clanka gore objavila je i fondacija na svojim stranicama, odakle ga je Sljunko spremno copy-paste, jer taj covjek ocigledno nema mozga da sam smisli i razmisli o bilo cemu.

Na stranu sto raspodjela novca iz budzeta apsolutno nema blage veze sa djelatnoscu fondacije (osim ako bas Fondacija ne zeli da trpa u svoje dzepove novac poreskih obveznika ;) ), nije mi jasno kako ovi mafijasi iz Fondacije mogu i od koga zahtijevati transparentnost, nakon sto su prosle godine utajili porez, a ove godine dijele besplatne brosure "u zamjenu za donaciju od 10 KM" -- ocigledno iz razloga ponovne utaje poreza.

Semira za predsjednika! Zna covjek kako treba s parama. :(

Fondacije?

Probudi se covjece, pogledaj TU

Tko ne koristi mozak.... :lol:

Pocele se ljuljati fotelje...hehehe
stojdraga

Post by stojdraga »

Ne vidim da ste nešto kulturniji unatoč ogromnim netransparentnim parama izbačenima kakti za "kulturu".

Nego, onaj Gavrilo ima još dva audija il je prešo na mercedese?
sljunko

Post by sljunko »

terapija wrote:
sljunko wrote:
terapija wrote:Kopa se od budzetskog novca.
pardon, kopa se dzaba, (volonteri kopaju uz nesto malo naknade, a sve sto je vlada investirala ide u dzep Semiru)

Za to me boli kita.
Ali ne boli kita FENI!

13.09.2007

U VASU FACU

Jesi ti lud lik ili sta???

Znaci ako neko drugi krade sta onda fali sto semir "malo manje od njega krade"

Kakvo ti je samo to debilno opravdanje covjece????

Novac zakonito dodijeljen fondaciji je za mene isto sranje kao i ovo gore navedeno.

Suti ako ne znas

Pardon, koje pravdanje??? Cega??? Gdje si to procito???

Imas li ti dokaze za tvoje optudzbe jarane???

Evidencija...???

Ako nemas onda su tvoje izjave samo bezsmisleno klevetanje???

DOKAZI jarane, DOKAZI... a ne izmisljotine.

Onda sam ja taj koji je lud.. :roll:

Ako jesam...onda hvala bogu :lol:
sljunko

#955 zadnji post za danas

Post by sljunko »

zadnja poruka za danas!

7.760.432 KM = 3.979.708,71 EURA = 5.506.816,22 USD

I sad nam zele 'posteni' antipiramidasi prodat foru da je gosp. Osmanagic aktualni Ministar Kulture odgovoran za ovaj skandal.

:oops:
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

sljunko wrote:
HoustonPiramidiot wrote:
sljunko wrote:
Ali ne boli kita FENI!

13.09.2007

U VASU FACU

Pitam se nesto, da li je ovaj Sljunko stvarni lik, ili samo privid-varka? Nesto sumnjam i da je Bosanac, jer i pored viceva i stereotipa o glupim Bosancima, ovaj lik prevazilazi i karaktere iz viceva o Muji i Sulji koje Sljunko tako rado objavljuje.

Uzgred, ovaj clanka gore objavila je i fondacija na svojim stranicama, odakle ga je Sljunko spremno copy-paste, jer taj covjek ocigledno nema mozga da sam smisli i razmisli o bilo cemu.

Na stranu sto raspodjela novca iz budzeta apsolutno nema blage veze sa djelatnoscu fondacije (osim ako bas Fondacija ne zeli da trpa u svoje dzepove novac poreskih obveznika ;) ), nije mi jasno kako ovi mafijasi iz Fondacije mogu i od koga zahtijevati transparentnost, nakon sto su prosle godine utajili porez, a ove godine dijele besplatne brosure "u zamjenu za donaciju od 10 KM" -- ocigledno iz razloga ponovne utaje poreza.

Semira za predsjednika! Zna covjek kako treba s parama. :(

Fondacije?

Probudi se covjece, pogledaj TU

Tko ne koristi mozak.... :lol:

Pocele se ljuljati fotelje...hehehe

Sljunko, brze-bolje idi provjeri odakle si prekopirao clanak. Nemoj se praviti lud ;) . Ovo gore uopste nije link na clanak kojeg si copy-paste sa stranica Fondacije.

Ali jedna laz gore-dole, nema veze.

I ne cudi me ovo blatantno laganje piramidiota. Bas kao i Fondacija.
HoustonPiramidiot

stojdraga wrote:Ne vidim da ste nešto kulturniji unatoč ogromnim netransparentnim parama izbačenima kakti za "kulturu".

Nego, onaj Gavrilo ima još dva audija il je prešo na mercedese?

Arkadije, o cemu ti opet trabunjas?

Ako je uopste moguce shvatiti poentu tvog komentara (a eto ja cu se uz mnogo maste potruditi), niko nikad nije rekao da ministarstvo kulture treba rasipati novac bez odobrenja i uvida javnosti.

Valjda po nagonu da copy-paste bas sve sa stranica Fondacije, Sljunko Piramidiot je smatrao prikladnim da na forumu koji diskutuje visocke "piramide" objavi clanak na temu netransparentnosti trosenja sredstava iz budzeta, dok u isto vrijeme Fondacija cini sve da zataska porez.

Za automobile koje voze ministri (a, valjda, trebali bi taj novac dati Fondaciji), mogao bi otvoriti novu temu. Interes sigurno ne bi izostao.
Neregistrirani

#958 Re: zadnji post za danas

Post by Neregistrirani »

sljunko wrote:zadnja poruka za danas!

I sad nam zele 'posteni' antipiramidasi prodat foru da je gosp. Osmanagic aktualni Ministar Kulture odgovoran za ovaj skandal.

Ko o cemu, kurva o postenju. (I Jaso o 200 hiljada za Stari grad i Stojdraga o Gavrilovim automobilima! :D )

Samo, zasto onda dusebriznici iz Fondacije nisu prenijeli i clanak o njihovom najvatrenijem navijacu, Brankovicu? http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=50361

Ili ovako nesto: http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=65

No, to nije tema ovdje, je li tako?
Last edited by Neregistrirani on 13/09/2007 18:40, edited 1 time in total.
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Sljunko&co., prenesite sefu da kad sljedeci put pozove na linc i zatrazi ostavke, neka i potpise tekst.
http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... Itemid=117

Hehe, samo sto ih ne optuzi da pisu blogove i vode APWR! :D
sljunko

#960 Re: zadnji post za danas

Post by sljunko »

Neregistrirani wrote:
sljunko wrote:zadnja poruka za danas!

Ko o cemu, kurva o postenju. (I Jaso o 200 hiljada za Stari grad i Stojdraga o Gavrilovim automobilima! :D )

Samo, zasto onda dusebriznici iz Fondacije nisu prenijeli i clanak o njihovom najvatrenijem navijacu, Brankovicu? http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=50361

Ili ovako nesto: http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=65

No, to nije tema ovdje, je li tako?

Ti i tema dva pojma!

1 -200.000 KM ide za stari grad.

2- Brankovic je Brankovic.

Pitanje:

Predpostavimo da jedan od tvojih prijatelja napravi nezakonit prekrsaj,
a ti si nevin, dali ces ti za njega odlezati u zatvoru???

Mudar si ti decko... mudar...

A sad nazad na temu:

Gdje su 5.000.000 USD !!!

Novac svih gradjana Bosne i Hercegovine, a ne samo tvoje musterije!!!

Tko je odgovoran za to???

Prva odgovorna osoba je Ministar Kulture, ili si mozda ti???

To je tema.
Last edited by sljunko on 13/09/2007 19:47, edited 2 times in total.
luciferino

#961 Re: cekam vase slike

Post by luciferino »

sljunko wrote:
luciferino wrote: A šta misle ostale kolege?
Citaju:

Misle:

Mozda ce se netko uskoro popisat od frke, izvini upisat od frke :roll:
Prde metla, puče drška. :zzzz:
sljunko

#962 Re: cekam vase slike

Post by sljunko »

luciferino wrote:
sljunko wrote:
luciferino wrote: A šta misle ostale kolege?
Citaju:

Misle:

Dobro te ova vijest opalila.
luciferino

#963 Re: cekam vase slike

Post by luciferino »

sljunko wrote:
luciferino wrote:
sljunko wrote: Citaju:

Misle:

Dobro te ova vijest opalila.
I tebi je ovo vijest (misliš "novost")? Bar mi reci nešto što ne znam. A kaj bi me, Semira ti, opalila? Jel' ja tebi ličim na ministra? Jel' se meni fotelja ljulja? Deder sine, okani se više banana, škode ti.

Sada si nam postao jako interesantan i svi se trudimo da prokužimo tvoje motive. Nekako mi brate sve kritike na račun Semketa shvataš previše lično.

8-)

Piramide...Atlantida...alternativna historija...ma zdraaaavo :oops:
Last edited by luciferino on 13/09/2007 20:23, edited 1 time in total.
Neregistrirani

#964 Re: zadnji post za danas

Post by Neregistrirani »

sljunko wrote:
Ti i tema dva pojma!

Pitanje:

A sad nazad na temu:

To je tema.
Kuku, sljunko, sta sve nalupa... Ma, nemojte samo da simpatizeri Fondacije pricaju o brizi za pare poreskih obveznika, jer ih upravo te pare i interesuju. Te pare, koje im daje svako od Ze-Do kantona do gradonacelnice Sarajeva, preko sponzorisanih emisija na drzavnoj TV, jesu moje pare i brinu me jednako kao i one koje ministri potrose bez racuna i zapisnika. U tome jeste stvar, ja ne branim nikog ko spiska pare koje nisu njegove.

I ne pravi se naivko:
200 hiljada ide za Stari, preko Hodovica, ali se Smeke nada da ce biti izabran za izvodjaca radova, te njegov vjerni Jasno malo-malo, pa napise vijest o tome kako sporo pare idu od knatonalnog do opcinskog nivoa.

Brankovic je jaro Semirov, "braca po prevari", pa im je jako lako takvima naci zajednicki jezik, pare, dozvole...
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

sljunko wrote:
Princess Fiona wrote:
Neregistrirani wrote: Ne, ne, pitanje je: imate li VI ikakvih validnih argumenata?
pa, Neregistrirani, njima to ne treba... imaju oni vladinih argumenata :oops: :D :D
"vladinih"???

vidim da je forum pun (ne) pismenjaka... :lol:

a joj nemojte vise... molim vas... ili cu se popisat od smijeha....hahahaha
A ja po broju tvojih danasnjih post-ova vidim da si poprilicno pissed off... :-)
sljunko

#966 Re: zadnji post za danas

Post by sljunko »

Neregistrirani wrote:
sljunko wrote:
Ti i tema dva pojma!

Pitanje:

A sad nazad na temu:

To je tema.
Kuku, sljunko, sta sve nalupa... Ma, nemojte samo da simpatizeri Fondacije pricaju o brizi za pare poreskih obveznika, jer ih upravo te pare i interesuju. Te pare, koje im daje svako od Ze-Do kantona do gradonacelnice Sarajeva, preko sponzorisanih emisija na drzavnoj TV, jesu moje pare i brinu me jednako kao i one koje ministri potrose bez racuna i zapisnika. U tome jeste stvar, ja ne branim nikog ko spiska pare koje nisu njegove.

I ne pravi se naivko:
200 hiljada ide za Stari, preko Hodovica, ali se Smeke nada da ce biti izabran za izvodjaca radova, te njegov vjerni Jasno malo-malo, pa napise vijest o tome kako sporo pare idu od knatonalnog do opcinskog nivoa.

Brankovic je jaro Semirov, "braca po prevari", pa im je jako lako takvima naci zajednicki jezik, pare, dozvole...

A recite Vi meni, dali ste vi zabrinjeni za pare poreznika?

Tu nemamo problem samo poreznika, tu potpuno nedostaje ideja povjerenja i razumijevanja, osjećaj bliskosti i zajedničkog pripadanja, tj. 'Zajednice'. Demoktratske principe u Bosni niti javne ustanove ne postuju, gdje nam je zajednicka policija, ozbiljan sudski drzavni organ koji ce se brinuti o tome da svi gradjani postuju zakon itd. itd.

Te probleme moraju rijesavati drzavne institucije, a ne pojedinci koji haraju po blogovima i forumima koji nisu upoznati s demokratskim principima.
"Brankovic je jaro Semirov, "braca po prevari", pa im je jako lako takvima naci zajednicki jezik, pare, dozvole"
A sta su radili oponenti? zakone o zabrani istrazivanja, novac za projekt piramida 300.000 KM usmjeren tko zna gdje.. i to bez ovlastenja bosanskog parlamenta!!!... itd. itd.

I imate li dokaze (dokumentaciju) u vezi vasih optudzba? Zasto ne prijavite sve sudu?

Ali ja smatram da je vase samo klevetanje.

Mozda vam se ova analiza ne svidja, ali demokracija i postivanje zakona u razvijenim zemljama ima odredjena pravila, pravila i odredjene zakonske pristupe.

Negdje sam u forumu vidio jednu poruku koja optuzuje Fondaciju da ne placa porez!? Ako mislite da ste u pravu, zasto to ne prijavite drzavnim organima, uredu za poreze ili slicno?

Zakon mora bit jednak za sve gradjane, ukljucujuci ministra BiH, ministra kulture, fondaciju itd. Ista pravila... iste duznosti i ista prava!

Vi zelite uciti druge ljude 'sto je pravo' i 'sto je krivo', a da niti sami ne poznajete pravila, duznosti i prava pojedinaca u demokratskom drustvu.

Ministarstvo Kulture je potrosilo 7.760.432 KM (5.000.000 $), gdje je taj novac?

Na to ce morati dati odgovor gradjanima Bosne i Hercegovine Ministar Kulture i njegova 'sportska ekipa', sportska u trosenju drzavnog novca ( :) ), ja se nadam.

Izvolite, vama rijec...kuku
Last edited by sljunko on 13/09/2007 22:38, edited 1 time in total.
sljunko

Post by sljunko »

Princess Fiona wrote:
A ja po broju tvojih danasnjih post-ova vidim da si poprilicno pissed off... :-)
Oprostite, molim vas, sad cu se smiriti, problem je sto sam rodjen malo 'otkacen'... :-) :lol: :wink:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Molimo antipiramidase da prestanu sramotit forum svojim jadnim i glupim komentarima...ne mogu zaradit plate kako treba...
HoustonPiramidiot

#969 Re: zadnji post za danas

sljunko wrote:
A recite Vi meni, dali ste vi zabrinjeni za pare poreznika?

{preskocio gomilu nebuloza}

Izvolite, vama rijec...kuku

Ne samo da je CHUPO -> PROLUPO, nego evo sad i Sljunko.
Postoji jos jedna mala sansa da je Sljunko ubacini agent APWR-a, kako bi valjanjem besmislica tesko obrukao piramidiote. :)
Neregistrirani

#970 Re: zadnji post za danas

Post by Neregistrirani »

sljunko wrote: A recite Vi meni, dali ste vi zabrinjeni za pare poreznika?
.........
Sljunko, ne mogu ja od smijeha, matere mi, da ti dam bilo kakav ozbiljan odgovor. Sto pjenis?

I sasvim tipicno, kad se ukaze na propuste i nedostatke "najveceg geo-arheoloskog projekta" (rekoh li vec kako mi je lakse napisati "ubleha"?), onda se udari prica o partiotizmu, pripadanju zajednici (*ebi ga, mora da moji preci nisu bili pra-Iliri, ne vibriram u Visokom :D ), demokratskim principima (nikako da skontam kakve veze oni imaju sa "projektom"), itd. Otkud ti sad u ovome i reforma policije? Kakva ovlastenja bosanskog parlamenta? Cega?

Sto se tice prijava, ne brini, doci ce na red. Svi.
kekec

Post by kekec »

...
...
svasta se na ovu temu prikaci,

a PIRAMIDA NEMA , PA NEMA ! :D
Fair Life

Post by Fair Life »

kekec wrote:...
...
svasta se na ovu temu prikaci,

a PIRAMIDA NEMA , PA NEMA ! :D
Ima da bidne...

Image
luciferino

Post by luciferino »

E moj šljunkec...ZABRINJENI ne meremo biti ni prema najnovijem hrvaškom koji ovdje proturaš. ZABRINUTI možda. ;-)

CAR JE GO!
CAR JE GO!
CAR JE GO!
CAR JE GO!
CAR JE GO!

Image
bc_chupo

Post by bc_chupo »

pa kepec nemoze se ovdje okacit piramida...piramida je u visokom :D
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

Ja bi se na mjestu piramidaša sad poklopio ušima:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/070914027

Kako je moguće da svako arheološko istraživanje u BiH (Krivoglavci, Hutovo, Turska kosa, Okolište, itd.) u roku od nekoliko sedmica dadne konkretne materijalne nalaze (keramika, amfore, brodovi, koplja, tragovi kuća, statue, itd.), samo najvećem otkriću treba 100 godina i isto toliko miliona maraka da se ukaže?

Volio bi da to objasni ili Šljunko ili Chupo.
Locked