Neregistrirani wrote:sljunko wrote:
Ti i tema dva pojma!
1 -200.000 KM ide za stari grad.
2- Brankovic je Brankovic.
Pitanje:
Predpostavimo da jedan od tvojih prijatelja napravi nezakonit prekrsaj,
a ti si nevin, dali ces ti za njega odlezati u zatvoru???
Mudar si ti decko... mudar...
A sad nazad na temu:
Gdje su 5.000.000 USD !!!
Novac svih gradjana Bosne i Hercegovine, a ne samo tvoje musterije!!!
Tko je odgovoran za to???
Prva odgovorna osoba je Ministar Kulture, ili si mozda ti???
To je tema.
Kuku, sljunko, sta sve nalupa... Ma, nemojte samo da simpatizeri Fondacije pricaju o brizi za pare poreskih obveznika, jer ih upravo te pare i interesuju. Te pare, koje im daje svako od Ze-Do kantona do gradonacelnice Sarajeva, preko sponzorisanih emisija na drzavnoj TV, jesu moje pare i brinu me jednako kao i one koje ministri potrose bez racuna i zapisnika. U tome jeste stvar, ja ne branim
nikog ko spiska pare koje nisu njegove.
I ne pravi se naivko:
200 hiljada ide za Stari, preko Hodovica, ali se Smeke nada da ce biti izabran za izvodjaca radova, te njegov vjerni Jasno malo-malo, pa napise vijest o tome kako sporo pare idu od knatonalnog do opcinskog nivoa.
Brankovic je jaro Semirov, "braca po prevari", pa im je jako lako takvima naci zajednicki jezik, pare, dozvole...
A recite Vi meni, dali ste vi zabrinjeni za pare poreznika?
Tu nemamo problem samo poreznika, tu potpuno nedostaje ideja povjerenja i razumijevanja, osjećaj bliskosti i zajedničkog pripadanja, tj. 'Zajednice'. Demoktratske principe u Bosni niti javne ustanove ne postuju, gdje nam je zajednicka policija, ozbiljan sudski drzavni organ koji ce se brinuti o tome da svi gradjani postuju zakon itd. itd.
Te probleme moraju rijesavati drzavne institucije, a ne pojedinci koji haraju po blogovima i forumima koji nisu upoznati s demokratskim principima.
"Brankovic je jaro Semirov, "braca po prevari", pa im je jako lako takvima naci zajednicki jezik, pare, dozvole"
A sta su radili oponenti? zakone o zabrani istrazivanja, novac za projekt piramida 300.000 KM usmjeren tko zna gdje.. i to bez ovlastenja bosanskog parlamenta!!!... itd. itd.
I imate li dokaze (dokumentaciju) u vezi vasih optudzba? Zasto ne prijavite sve sudu?
Ali ja smatram da je vase samo klevetanje.
Mozda vam se ova analiza ne svidja, ali demokracija i postivanje zakona u razvijenim zemljama ima odredjena pravila, pravila i odredjene zakonske pristupe.
Negdje sam u forumu vidio jednu poruku koja optuzuje Fondaciju da ne placa porez!? Ako mislite da ste u pravu, zasto to ne prijavite drzavnim organima, uredu za poreze ili slicno?
Zakon mora bit jednak za sve gradjane, ukljucujuci ministra BiH, ministra kulture, fondaciju itd. Ista pravila... iste duznosti i ista prava!
Vi zelite uciti druge ljude 'sto je pravo' i 'sto je krivo', a da niti sami ne poznajete pravila, duznosti i prava pojedinaca u demokratskom drustvu.
Ministarstvo Kulture je potrosilo 7.760.432 KM (5.000.000 $), gdje je taj novac?
Na to ce morati dati odgovor gradjanima Bosne i Hercegovine Ministar Kulture i njegova 'sportska ekipa', sportska u trosenju drzavnog novca (

), ja se nadam.
Izvolite, vama rijec...kuku