Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
Dzo
#951 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Nemogu da listam 40 stranica ove teme pa bi zamolio da mi neko odgovori na sljedece pitanje.
Napravio sam paypal account i povezao ga sa svojim racunom kod raiffeissen banke putem verifikacije broja koji se pojavio na izvjestaju tog mjeseca dje mi je paypay skino nekih 1.50$. Eh sad meni na paypal-u stoji da imam 0.00 pa me sad interesuje kako da ja prebacim nesto para na paypal acc da mogu sa njim na internetu raspolagat.
Napravio sam paypal account i povezao ga sa svojim racunom kod raiffeissen banke putem verifikacije broja koji se pojavio na izvjestaju tog mjeseca dje mi je paypay skino nekih 1.50$. Eh sad meni na paypal-u stoji da imam 0.00 pa me sad interesuje kako da ja prebacim nesto para na paypal acc da mogu sa njim na internetu raspolagat.
- lord-executioner
#952 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Mozes ti sa PayPalom raspolagati i bez prebacivanja para na PayPal, sto bi cak bilo i preporucljivije buduci da pare jednom prebacene na paypal vise ne mozes vratiti na racun. Radije koristi paypal tako sto ces preko njega placati, a novac ce se automatski skidati sa racuna/kartice.Dzo wrote:Nemogu da listam 40 stranica ove teme pa bi zamolio da mi neko odgovori na sljedece pitanje.
-
Dzo
#953 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Znaci unosenjem onog 4cifrenog broja moj je racun oficijelno povezan sa mojim paypal-om?
P.S. Znaci mogu placat iako mi pise da imam 0.00 na paypal racunu?
- lord-executioner
#954 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
YupDzo wrote:Znaci unosenjem onog 4cifrenog broja moj je racun oficijelno povezan sa mojim paypal-om?
-
Richard Peti
-
elSaik
#956 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Platio ja nešto preko ebaya. Međutim, kako je shipping trebao više ispasti od prvobitno navedeno dogovorim se sa prodavcem da mi vrati lovu. Lova mi je vraćena. E sad, na paypal accountu stoji sljedeće: "This transaction will appear on your credit card statement as "PAYPAL *STEFANKEMPT" ... sad mene zanima, kako je meni paypal uplatio lovu na račun u banci, ako za nas u BiH nije moguće prebacivanje sa paypala na račun? Ili ja tu miješam kruške i jabuke?!
- lord-executioner
#957 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Refundiranje radi, jer oni ne uplacuju direktno na racun, nego salju uputnicu banci, zbog cega je potrebno nekoliko dana da se taj novac pojavi na racunu.elSaik wrote:Platio ja nešto preko ebaya. Međutim, kako je shipping trebao više ispasti od prvobitno navedeno dogovorim se sa prodavcem da mi vrati lovu. Lova mi je vraćena. E sad, na paypal accountu stoji sljedeće: "This transaction will appear on your credit card statement as "PAYPAL *STEFANKEMPT" ... sad mene zanima, kako je meni paypal uplatio lovu na račun u banci, ako za nas u BiH nije moguće prebacivanje sa paypala na račun? Ili ja tu miješam kruške i jabuke?!
-
bullmastiff
#958 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
je li skontao neko zasto jos uvijek ne mozemo primati preko paypala?
i ima li kakvih novosti vezano za to ?
hoce li biti dostupno receive money u narednom periodu?
mislim da nije do banki jer ako mozes preko moneybookersas primati novac zasto ne bi mogao preko paypala ..sto bi drzavne regulacije bile drugacije za njih a druagacije za moneybookers
znaci ipak je do paypala ...
i ima li kakvih novosti vezano za to ?
hoce li biti dostupno receive money u narednom periodu?
mislim da nije do banki jer ako mozes preko moneybookersas primati novac zasto ne bi mogao preko paypala ..sto bi drzavne regulacije bile drugacije za njih a druagacije za moneybookers
znaci ipak je do paypala ...
-
elSaik
#959 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
lord-executioner wrote:Refundiranje radi, jer oni ne uplacuju direktno na racun, nego salju uputnicu banci, zbog cega je potrebno nekoliko dana da se taj novac pojavi na racunu.elSaik wrote:Platio ja nešto preko ebaya. Međutim, kako je shipping trebao više ispasti od prvobitno navedeno dogovorim se sa prodavcem da mi vrati lovu. Lova mi je vraćena. E sad, na paypal accountu stoji sljedeće: "This transaction will appear on your credit card statement as "PAYPAL *STEFANKEMPT" ... sad mene zanima, kako je meni paypal uplatio lovu na račun u banci, ako za nas u BiH nije moguće prebacivanje sa paypala na račun? Ili ja tu miješam kruške i jabuke?!
Aha. Hvala.
- CharlesBukowski
#960 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ja imam jedno pitanje vezano za sigurnost. Da li je bolje da mi skidaju sa moje kartice, ili da odem u drugu banku pa otvorim novi racun na koji cu sa prvog racuna uplacivati dio novca koji namjeravam potrositi na npr. eBay-u. Kako vi to radite? Mozda je bilo govora o ovome, ali zbog ogranicenog vremena ne mogu da citam svih 40 i kusur stranica.
- malosutra81
#961 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
CharlesBukowski wrote:Ja imam jedno pitanje vezano za sigurnost. Da li je bolje da mi skidaju sa moje kartice, ili da odem u drugu banku pa otvorim novi racun na koji cu sa prvog racuna uplacivati dio novca koji namjeravam potrositi na npr. eBay-u. Kako vi to radite? Mozda je bilo govora o ovome, ali zbog ogranicenog vremena ne mogu da citam svih 40 i kusur stranica.
do tebe je, ja znam dosta raje koji su otvorili nove racune, pa uplate onoliko koliko namjeravaju potrositi i to je to.
ja nemam takav racun i (kuc-kuc od drvo) nisam nikad imala problema. bilo je rezrevisanih i odbijenih transakcija, ali sve se na kraju izravna kako treba. pazi samo gdje kupujes, da budu provjerene stranice, ne na neku divlju. ako je samo eBay u pitanju, mislim da nemas razloga za brigu.
- zenny
#962 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
samo da se nadovezem
kupio nesto na ebayu, nije stiglo, zalio se, kupac vratio pare.. na paypalu prvo pise da su primljene pare na account i onda ispod pise da su te pare poslane na racun banke... ocekujem za nekoliko dana onda da ih primim na racun 
- Manijakus
#963 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Znal neko mozel VISA ELECTRON od Intese sanpaolo ..ja svoju ponistio od rajfajzen pa da uzmem ovu od starog 
- Traktor`
#964 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
moze...ja je koristim za paypal, moneybookers i kladionicu...Manijakus wrote:Znal neko mozel VISA ELECTRON od Intese sanpaolo ..ja svoju ponistio od rajfajzen pa da uzmem ovu od starog
-
baby24
#965 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
to znaci da ipak moze VISA ELECTRON (debitna)... pretpostavljam bilo koje banke???
- Traktor`
#966 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
eh to ti opet zavisi...UniCredit, Intesa i Raifeissen mogu 100%...za ostale nisam siguran...uzmes karticu i okrenes je na stranu na kojoj je magnetna traka...eh ako iza imas trocifreni broj (CVV broj), onda je mozes koristiti za paypal, jer ti taj broj sluzi za verifikaciju kartice (koliko sam ja upucen u to, a mislim da jesam)...baby24 wrote:to znaci da ipak moze VISA ELECTRON (debitna)... pretpostavljam bilo koje banke???
- Manijakus
#967 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Dobro je onda da ne moram starog nagovarat da novu vadi jer meni neda da otvorim karticu bilo mi duga 50 KM
ja mislim da sam ja jedini covjek u historiji koji je na kartici na kojoj se ne moze otic u minus otiso u minus

-
farfarah
#968 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Kod mene je Visa electron NLB Tuzlanske banke, ima taj trocifreni broj ali mi ju paypal ne prihvaća, zna li neko zašto???Cyclone` wrote:eh to ti opet zavisi...UniCredit, Intesa i Raifeissen mogu 100%...za ostale nisam siguran...uzmes karticu i okrenes je na stranu na kojoj je magnetna traka...eh ako iza imas trocifreni broj (CVV broj), onda je mozes koristiti za paypal, jer ti taj broj sluzi za verifikaciju kartice (koliko sam ja upucen u to, a mislim da jesam)...baby24 wrote:to znaci da ipak moze VISA ELECTRON (debitna)... pretpostavljam bilo koje banke???
- HaHaHa2
#969 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Evo ja jutros podigao Raifeissen karticu Visa Elektron i uplatim 50km.Dodjem kuci da je stavim na moj account i nece da je prihvatifarfarah wrote:Kod mene je Visa electron NLB Tuzlanske banke, ima taj trocifreni broj ali mi ju paypal ne prihvaća, zna li neko zašto???Cyclone` wrote:eh to ti opet zavisi...UniCredit, Intesa i Raifeissen mogu 100%...za ostale nisam siguran...uzmes karticu i okrenes je na stranu na kojoj je magnetna traka...eh ako iza imas trocifreni broj (CVV broj), onda je mozes koristiti za paypal, jer ti taj broj sluzi za verifikaciju kartice (koliko sam ja upucen u to, a mislim da jesam)...baby24 wrote:to znaci da ipak moze VISA ELECTRON (debitna)... pretpostavljam bilo koje banke???
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.
- dark side of the moon
#970 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Neki dan sam imo slican problem u firmi, naime jednom vozacu je izdata kartica u RB i blokirana je odmah...nije upotrijebljena ni jedom...neki propusti u njihovom sistemu....zovi banku mozda je do njih.
Ja imam istu karticu i od prvog dana sve funkcionise perfektno.
Ja imam istu karticu i od prvog dana sve funkcionise perfektno.
- HaHaHa2
#971 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hvala na odgovoru.Evo nazvao i fina teta
je rekla da je minimum 2h da bi se uplata proknjizila te da kartica nije blokirana 
- ChataDodajStaHoces
#972 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Paypal isplate/uplate uskoro kod nas a prvi sajt u BiH koji ce podrzavati - pik ba
informacija iz prve ruke 
-
bullmastiff
#973 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
je li mislis da cemo moci i primati novac u BiH..ili se to samo odnosi na stranicu pik.?Chata87 wrote:Paypal isplate/uplate uskoro kod nas a prvi sajt u BiH koji ce podrzavati - pik ba![]()
![]()
informacija iz prve ruke
- ChataDodajStaHoces
#974 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Sto se detalja tice nisam jos siguran, jer nisam upoznat kako im sistem radi... Ali za one koji trguju unutar BiH ovo je jedinstvena prilika sigurnog karticnog poslovanjabullmastiff wrote:je li mislis da cemo moci i primati novac u BiH..ili se to samo odnosi na stranicu pik.?
Mislim da bi ubrzo mogli imati neke detaljnije informacije sa samog pika
-
Eborg
#975 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
To bi bilo fantastično!