Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
proljece101

#951 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by proljece101 »

blonda wrote:Evo ja danas bila kod dr. Pirovica i sve pohvale za njega....ljubaznost, profesionalnost, cijene....ma sve extra....idem opet u subotu :wink:
Ceka li se dugo na termin kod Pirovica? Moze li se na prvi pregled doci bez zakazanog? Hvala :)
KiSSgirl

#952 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by KiSSgirl »

I mene zanima ugradnja mosta ili implatanta, i koliko to košta?
blonda

#953 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by blonda »

proljece101 wrote:
blonda wrote:Evo ja danas bila kod dr. Pirovica i sve pohvale za njega....ljubaznost, profesionalnost, cijene....ma sve extra....idem opet u subotu :wink:
Ceka li se dugo na termin kod Pirovica? Moze li se na prvi pregled doci bez zakazanog? Hvala :)
Mislim da ne moze bez zakazivanja....ma samo nazoves i narucis se....ja sam mogla onaj isti dan dobiti termin kad sam zvala, ali posto sam trazila termin u 17h narucili su me za dan poslije....i prvi pregled je besplatan :)
surgeon

#954 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by surgeon »

Da i ja kazem koju... citajuci skoro svaku str. ovog foruma zakljucih da je Pirovic naj naj, vodjen time odem u tu ordinaciju, to da je prvi pregled besplatan i da za svaku intervenciju se dobije anestezija to stoji, i tako prva moja intervencija manji popravak zuba, kontam bezbolno je, fino izgleda, ma odlicno nasao sam ideal stomatologa. Druga intervencija vadjenje zuba, vec zahladjenje misljenja o toj ordinaciji, znaci od obicnog vadjenja zuba taj hirurg neki havariju mi napravio od rane, te neke poluge te ovo te ono, pozurio lik ono ko samo daj da izvadi to a nek te unakazi da ti ne zaraste godinu, treca intervencija: popravak zuba, odnosno promjena plombe stare, totalno druga doktorica od one od prvog puta ( ja sam mislio da je normalno da ako te preuzme jedan stomatolog da te on vodi kroz citav postupak) i sad ta doktorica na tu izlizanu staru plombu pod kojom je sto sam sto posto uvjeren poceo proces karijesa a ona nije to niti izbrusila niti ista nego samo plombu novu nakrhala, dodjem kuci pogledam zub, ma ni nasta nalik. Sutra odo da uzmem garanciju za taj zub ponovo da mi sredi ga skroz, i onda trazit novog zubara :(... kod Pirovica ti ide ko na traci, samo sto prije da te skinu s reda da sto vise obrade ljudi, neke termine divlje zakazuju nesto, a i kvalitet usluga se moze mjeriti sa obicnom zubarskom ambulantom koju pokriva osiguranje, samo sto tu nema anestezije... eto iako mi je zao sto je tako, ali tako je, jer sad opet treba dumat gdje otici... (
Perdita_Durango

#955 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Perdita_Durango »

surgeon wrote:Da i ja kazem koju... citajuci skoro svaku str. ovog foruma zakljucih da je Pirovic naj naj, vodjen time odem u tu ordinaciju, to da je prvi pregled besplatan i da za svaku intervenciju se dobije anestezija to stoji, i tako prva moja intervencija manji popravak zuba, kontam bezbolno je, fino izgleda, ma odlicno nasao sam ideal stomatologa. Druga intervencija vadjenje zuba, vec zahladjenje misljenja o toj ordinaciji, znaci od obicnog vadjenja zuba taj hirurg neki havariju mi napravio od rane, te neke poluge te ovo te ono, pozurio lik ono ko samo daj da izvadi to a nek te unakazi da ti ne zaraste godinu, treca intervencija: popravak zuba, odnosno promjena plombe stare, totalno druga doktorica od one od prvog puta ( ja sam mislio da je normalno da ako te preuzme jedan stomatolog da te on vodi kroz citav postupak) i sad ta doktorica na tu izlizanu staru plombu pod kojom je sto sam sto posto uvjeren poceo proces karijesa a ona nije to niti izbrusila niti ista nego samo plombu novu nakrhala, dodjem kuci pogledam zub, ma ni nasta nalik. Sutra odo da uzmem garanciju za taj zub ponovo da mi sredi ga skroz, i onda trazit novog zubara :(... kod Pirovica ti ide ko na traci, samo sto prije da te skinu s reda da sto vise obrade ljudi, neke termine divlje zakazuju nesto, a i kvalitet usluga se moze mjeriti sa obicnom zubarskom ambulantom koju pokriva osiguranje, samo sto tu nema anestezije... eto iako mi je zao sto je tako, ali tako je, jer sad opet treba dumat gdje otici... (
Ja sam 'nasla' stomatologa po preporuci oralnog kirurga, tog stomatologa nitko ovdje nije spominjao. Dosla sam na pregled i fino mi je covjek objasnio sto treba da se radi, pregledao rane, izlozio opcije. Pitao me je zelim li sa injekcijom ili bez, zelim li pokusati da vidim da nije strasno. Prvog dana me oslobodio straha, uradio mi zub tako da ni ne primjetim da imam plombu. Svaki naredni put je sve bolje i bolje bilo, toliko da sam naposljetku sama rekla da zelim bez injekcije a zube koje mi je uradio, ne da predivno izgledaju nego zaista nemam problema bilo kakvih. Bas sam mijenjala plombu i fino je i to polako uradio. Prilicno je detaljan i cini mi se perfekcionista. Nakon dva mjeseca sam samo nazvala da mu kazem da je sve uredu, odmah je znao o kome se radi i kakvo je stanje bilo, te je svaki tretman mi on licno radio i bio je strasno ljubazan i pravi onaj doktor, za kojeg vidis da zna sto radi i da je siguran u sebe.
pakica_

#956 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by pakica_ »

ja opet moram da pohvalim rad doktora ascerica, ma sta ko pricao :D juce mi je spasio zub za koji sam mislila da mu spasa nema :D safete, najjaci si! :D
surgeon

#957 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by surgeon »

Perdita_Durango wrote:
surgeon wrote:Da i ja kazem koju... citajuci skoro svaku str. ovog foruma zakljucih da je Pirovic naj naj, vodjen time odem u tu ordinaciju, to da je prvi pregled besplatan i da za svaku intervenciju se dobije anestezija to stoji, i tako prva moja intervencija manji popravak zuba, kontam bezbolno je, fino izgleda, ma odlicno nasao sam ideal stomatologa. Druga intervencija vadjenje zuba, vec zahladjenje misljenja o toj ordinaciji, znaci od obicnog vadjenja zuba taj hirurg neki havariju mi napravio od rane, te neke poluge te ovo te ono, pozurio lik ono ko samo daj da izvadi to a nek te unakazi da ti ne zaraste godinu, treca intervencija: popravak zuba, odnosno promjena plombe stare, totalno druga doktorica od one od prvog puta ( ja sam mislio da je normalno da ako te preuzme jedan stomatolog da te on vodi kroz citav postupak) i sad ta doktorica na tu izlizanu staru plombu pod kojom je sto sam sto posto uvjeren poceo proces karijesa a ona nije to niti izbrusila niti ista nego samo plombu novu nakrhala, dodjem kuci pogledam zub, ma ni nasta nalik. Sutra odo da uzmem garanciju za taj zub ponovo da mi sredi ga skroz, i onda trazit novog zubara :(... kod Pirovica ti ide ko na traci, samo sto prije da te skinu s reda da sto vise obrade ljudi, neke termine divlje zakazuju nesto, a i kvalitet usluga se moze mjeriti sa obicnom zubarskom ambulantom koju pokriva osiguranje, samo sto tu nema anestezije... eto iako mi je zao sto je tako, ali tako je, jer sad opet treba dumat gdje otici... (
Ja sam 'nasla' stomatologa po preporuci oralnog kirurga, tog stomatologa nitko ovdje nije spominjao. Dosla sam na pregled i fino mi je covjek objasnio sto treba da se radi, pregledao rane, izlozio opcije. Pitao me je zelim li sa injekcijom ili bez, zelim li pokusati da vidim da nije strasno. Prvog dana me oslobodio straha, uradio mi zub tako da ni ne primjetim da imam plombu. Svaki naredni put je sve bolje i bolje bilo, toliko da sam naposljetku sama rekla da zelim bez injekcije a zube koje mi je uradio, ne da predivno izgledaju nego zaista nemam problema bilo kakvih. Bas sam mijenjala plombu i fino je i to polako uradio. Prilicno je detaljan i cini mi se perfekcionista. Nakon dva mjeseca sam samo nazvala da mu kazem da je sve uredu, odmah je znao o kome se radi i kakvo je stanje bilo, te je svaki tretman mi on licno radio i bio je strasno ljubazan i pravi onaj doktor, za kojeg vidis da zna sto radi i da je siguran u sebe.

Mozes li mi reci o kojem se stomatologu radi ako nije problem, ako vec ne zelis javno eksponirati posalji mi na pp ako moze :D... tnx unaprijed...
sretno

#958 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by sretno »

Trebam fiksne aparatiće za obje vilice?
Preporučuju mi Quick Smile u Sarajevu, kakva iskustva imate (cijena, koji stomatolog, usluga)?
zilla_

#959 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by zilla_ »

pakica_ wrote:ja opet moram da pohvalim rad doktora ascerica, ma sta ko pricao :D juce mi je spasio zub za koji sam mislila da mu spasa nema :D safete, najjaci si! :D
meni je safet prije više od godinu dana uradio jedno 12 plombi i jedan kompletan zub sa livenom nadogradnjom i navlakom.... evo do danas ja nemam apsolutno ni jedan jedini problem s tim zubima koje je radio... sve je na svom mjestu, ne boli, fino izgleda, ja prezadovoljan....

jes da te zakolje po džepu al brate lik predobro radi i baš se posveti pacijentu... od mene za aščerića topla preporuka :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
monalola

#960 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by monalola »

pozdrav :) mene zanima koji stomatolog u Sarajevu stavlja ljuskice na zube....
terremoto

#961 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by terremoto »

sretno wrote:Trebam fiksne aparatiće za obje vilice?
Preporučuju mi Quick Smile u Sarajevu, kakva iskustva imate (cijena, koji stomatolog, usluga)?
Quick Smile :thumbup: jako profesionalni,ljubazni ali i skupi.
pakica_

#962 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by pakica_ »

zilla_ wrote:
pakica_ wrote:ja opet moram da pohvalim rad doktora ascerica, ma sta ko pricao :D juce mi je spasio zub za koji sam mislila da mu spasa nema :D safete, najjaci si! :D
meni je safet prije više od godinu dana uradio jedno 12 plombi i jedan kompletan zub sa livenom nadogradnjom i navlakom.... evo do danas ja nemam apsolutno ni jedan jedini problem s tim zubima koje je radio... sve je na svom mjestu, ne boli, fino izgleda, ja prezadovoljan....

jes da te zakolje po džepu al brate lik predobro radi i baš se posveti pacijentu... od mene za aščerića topla preporuka :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
to je to.. makar znam za sta mu dam pare.. halal mu svaki dinar.. poselamit cu ga od zille_ jer idem danas na brusenje plombe :lol: :lol:
i pozelite mi srecu, morat cu vadit osmice koje jos ni izrasle nisu da ne naprave kurslus i pravit kastanjetu da mi uveze 5, 6 i 7, jer 6 nemam :D joooooooj, kol'ko god mrzila otici stomatologu, ne znam sta bismo bez njih :D
TomANDJerry

#963 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by TomANDJerry »

Pozdrav narode :)

Mislio sam otici na ciscenje zuba kod nekog od preporucenih stomatologa (evo mozda ovaj Pirovic) pa me zanima koliko to moze pomoci i koliko kosta i traje.
Na prednjim zubima imam nesto zutila i tri male crne tackice (primjetne tek iz blizine , recimo sad ih ne vidite -> :D ) pa bi li mi ciscenje tu moglo pomoci , ili je potrebno vise ... ono sto sigurno ne zelim jeste da mi se zubi tanje ili prave nekakve navlake (vec imam jednu , slomio bio zub) , a o vadjenju da ne govorim

Pored toga imam tri kutnjaka koji su crni iznutra (ne bole , ali su crni) i ne znam koja je tu procedura da se to ukloni, pa je li iko imao iskustva ...

Moram reci da sam totalni amater kada su zubi u pitanju (nemam pojma o tome) pa ako neko moze da mi kaze koliko bi me kostalo (vremena i para) ciscenje , a koliko da se rijese ova tri sto su crni unutra (ili barem jedan koji se primjeti kada se smijem) ...

eto , hvala unaprijed na odgovorima :)
Perdita_Durango

#964 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Perdita_Durango »

TomANDJerry wrote:Pozdrav narode :)

Mislio sam otici na ciscenje zuba kod nekog od preporucenih stomatologa (evo mozda ovaj Pirovic) pa me zanima koliko to moze pomoci i koliko kosta i traje.
Na prednjim zubima imam nesto zutila i tri male crne tackice (primjetne tek iz blizine , recimo sad ih ne vidite -> :D ) pa bi li mi ciscenje tu moglo pomoci , ili je potrebno vise ... ono sto sigurno ne zelim jeste da mi se zubi tanje ili prave nekakve navlake (vec imam jednu , slomio bio zub) , a o vadjenju da ne govorim

Pored toga imam tri kutnjaka koji su crni iznutra (ne bole , ali su crni) i ne znam koja je tu procedura da se to ukloni, pa je li iko imao iskustva ...

Moram reci da sam totalni amater kada su zubi u pitanju (nemam pojma o tome) pa ako neko moze da mi kaze koliko bi me kostalo (vremena i para) ciscenje , a koliko da se rijese ova tri sto su crni unutra (ili barem jedan koji se primjeti kada se smijem) ...

Odi zubaru da ti pogleda situaciju, mislim da ce ti cistiti kamenac prvo. To skidanje kamenca ne traje dugo, nekih 10ak minuta. A za te koji su crni unutra mislim da ti ih popravi, ako nije kvar duboko otisao.
pakica_

#965 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by pakica_ »

po mom skromnom znanju o stomatologiji, zubi koji su crni su pokvareni tj. crno-karijes ili imaju amalgam plombe (one tamne, "metalne").. dobro ti to chekiraj, mescini da si zaglibio :lol: pusti se sad sminke i estetike, provjeri kutnjake
TomANDJerry

#966 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by TomANDJerry »

pakica_ wrote:

po mom skromnom znanju o stomatologiji, zubi koji su crni su pokvareni tj. crno-karijes ili imaju amalgam plombe (one tamne, "metalne").. dobro ti to chekiraj, mescini da si zaglibio :lol: pusti se sad sminke i estetike, provjeri kutnjake
pa mislio sam uraditi oboje , stvarno mi se ne hoda zubaru ponovo nekad ... mislim da na tri kutnjaka imam crni karijes , ne vjerujem da je duboko jer me ne bole i nisu crni po strani nego sami na vrhu .... ne znam koja je procedura sad da se to rijesi
pakica_

#967 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by pakica_ »

TomANDJerry wrote: pa mislio sam uraditi oboje , stvarno mi se ne hoda zubaru ponovo nekad ... mislim da na tri kutnjaka imam crni karijes , ne vjerujem da je duboko jer me ne bole i nisu crni po strani nego sami na vrhu .... ne znam koja je procedura sad da se to rijesi
procedura ti je da odes stomatologu iliti zubaru, primis mandibularnu i gledas u plafon dok ti on prcka po zubima.. nemoj dugo cekati, jer sto je tackica na povrsini zuba, zna biti haos unutar istog.. ja bih ti savjetovala da prvo zavrsis karijes, pa da onda pitas zubara kad mozes na izbjeljivanje ili skidanje kamenca, sta vec hoces :D
mishkina

#968 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by mishkina »

Preporucujem "svoju" zubaricu, dr. Hrapovic, ima ordinaciju odmah kod Muzicke Akademije, iza Katedrale. Isla sam dva ili tri puta i uvijek je bila jako ljubazna i profesionalna. Nisam radila nista vece od par malih plombi, ali cini se dobra ordinacija.
katherinepierce

#969 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by katherinepierce »

Da li mi moze neko preporuciti dobrog zubara koji dobro radi mostove,a sad da nije nesto skup,neka prosjecna cijena?
dingosp0

#970 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by dingosp0 »

jeli ko imao iskustva sa Dr. Sandrom Bizović?
neki dan odem.. imao karijes izpod plombe stare...
izvadili mi staru i stavili novu (bijelu) i uz to su slikali taj zub da vide, jer nije karijes bio na povrsini vec u zubu..
helenejse ....
naplatili su mi to sve 86KM ... zar je moguce?

moze li ko preporuciti nekog dobrog stomatologa za isti ovaj posao, da mi zamjeni 3 stare plombe za bijele..
KiSSgirl

#971 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by KiSSgirl »

dingosp0 wrote:jeli ko imao iskustva sa Dr. Sandrom Bizović?
izvadili mi staru i stavili novu (bijelu) i uz to su slikali taj zub da vide, jer nije karijes bio na povrsini vec u zubu..
helenejse ....

moze li ko preporuciti nekog dobrog stomatologa za isti ovaj posao, da mi zamjeni 3 stare plombe za bijele..
Gdje se nalazi ta Sandra? Ja sam bila kod neke ali ne znam kako se preziva. :D
Đulbešećer

#972 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Đulbešećer »

Da li je neko, u posljednje vrijeme, radio keramičke navlake i koje su okvirne cijene? Iznenada mi je pukao jedan zub i trebala bih uraditi navlaku, a htjela bih da to bude keramička.
BIONA

#973 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by BIONA »

KiSSgirl wrote:
dingosp0 wrote:jeli ko imao iskustva sa Dr. Sandrom Bizović?
helenejse ....

Gdje se nalazi ta Sandra? Ja sam bila kod neke ali ne znam kako se preziva. :D
Odmah preko puta KSC :-D
Forsaken

#974 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Forsaken »

Treba da vadim osmicu koja raste ukrivo. Komplikovaniji je zahvat i u ordinaciji Dr. Bizovic bi radio hirurg Dervisevic. Da li ima neko iskustva sa doticnim ili preporuke da se jos negdje raspitam? Cijena je 180km.
VenomousV

#975 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by VenomousV »

samo da preporucim sonju ceric :D
Post Reply