Ja sam je pronasla u BG - donijeli mi je... Nazovi ih, mozda salju poslom.HaHaHa2 wrote:Valjda cu je procitati uskoro
Jos nisam pocela citati - psihicki se pripremama
Moderator: anex
Ja sam je pronasla u BG - donijeli mi je... Nazovi ih, mozda salju poslom.HaHaHa2 wrote:Valjda cu je procitati uskoro
Ima na siranu - kosta 15ak KM. Zaone koji preferiraju da listajusitno wrote:Ja sam je pronasla u BG - donijeli mi je... Nazovi ih, mozda salju poslom.HaHaHa2 wrote:Valjda cu je procitati uskoro
Jos nisam pocela citati - psihicki se pripremama![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislila sam da mogu prestati sve dok nisam prvi put pokusala. Izdrazala neki 2 - 3 SATAnista novo wrote:Sve su to gluposti, kakve knjige, odlucis, prestanes i to je to. Ja pusio tri kutije na dan, pusio 20 god, poceo kasljati, i sam sebi rekao neces vise, jedne veceri íspusio zadnju i to je to. Ne pusim vec tri god, sto ne znaci da necu opet![]()
Pouka, jaka volja, zamislis samo da ti doktor kaze, umrijeces ako ne prestanes, vidio bi kakva se volja dobiva...
apreusi wrote:ja sam duhan zamjenio marihuanom i sad mi je puno bolje
Da citiram sam sebe od prije 6 mjeseci. Cak i jednu veoma kriticnu situaciju prebrodio bez cigarete.baustelac wrote: Postao/la baustelac dana 20/05/2010 18:40
Evo da se i ja tuspasim, 24 i po sata kako sam ispusio zadnju cigaretu. Popio sam najmanje 5 litara vode danas, najbolje kod mene djeluje kad mi se pripusi.
Kazu jedan od simptoma odvikavanja je lose spavanje - ja se vec sinoc 5 puta budio a ni pola dana nisam bio nepusac.
Kako ce dalje biti ne znam, ali samo znam da necu crknuti ako ne zapalim cigaretu. Izdrzalo se i gore pa ce cu i ovo nadurat.
Pusio 16 godina i nikad nisam razmisljao da se prodjem. E sad doso tobe, skonto da zapravo ni u jednoj cigareti ne uzivam nego je cista navika i ovisnost. Pitanje je zapravo da li sam ikada i uzivao. Danas sam se u nekoliko situacija zatekao kako mahinalno se masam za dzep da izvadim cigaretu. E nema vise. Motivaciju imam, samo volja i da me sta izvanredno (barem ne u narednih mjesec dana) ne shebe da moram zapalit
ne vuce te da zapalis uz kafu .............to mi je najveci ceif ............morala bi i cigare i kafu da ostavim , mozda bi tad funkcionisalo kod mene ............njonjica wrote:i kafa je sladja nego ikad
svi koji puse,ne moraju prestati.StLouis wrote:Prestao sam pusiti!!danas je dan 3 i meni se manta u glavi, za*ebano skroz, ali neka, neka, lakse se dise. Eh sad, kako nastaviti dalje, treci dan se skoro zavrsio, dolazi cetvrti, peti...kakva su vasa iskustva s prvim mjesecom?
Za dvije sedmice?!?curicaizsume wrote:I ja sam nedavno prestala pusiti i zaista ne znam hocu li izdrzati jos koji dan. Ovo mi je vec druga sedmica i samo sta radim jeste da jedem i jedem po cijeli dan udebljala sam se 7 kg sad. Nadam se da cu biti hrabra i da cu uspjeti izdrzati.
curicaizsume wrote:I ja sam nedavno prestala pusiti i zaista ne znam hocu li izdrzati jos koji dan. Ovo mi je vec druga sedmica i samo sta radim jeste da jedem i jedem po cijeli dan udebljala sam se 7 kg sad. Nadam se da cu biti hrabra i da cu uspjeti izdrzati.
curicaizsume wrote:I ja sam nedavno prestala pusiti i zaista ne znam hocu li izdrzati jos koji dan. Ovo mi je vec druga sedmica i samo sta radim jeste da jedem i jedem po cijeli dan udebljala sam se 7 kg sad. Nadam se da cu biti hrabra i da cu uspjeti izdrzati.
mozda ce zvucati cudno:ladyada wrote:ne vuce te da zapalis uz kafu .............to mi je najveci ceif ............morala bi i cigare i kafu da ostavim , mozda bi tad funkcionisalo kod mene ............njonjica wrote:i kafa je sladja nego ikad
Daaaa, uzasno sam se udebljala, evo gledam da se sutra upisem na fitnes, nema mi druge ili to ili da se vratim cigarichengaba wrote:Za dvije sedmice?!?curicaizsume wrote:I ja sam nedavno prestala pusiti i zaista ne znam hocu li izdrzati jos koji dan. Ovo mi je vec druga sedmica i samo sta radim jeste da jedem i jedem po cijeli dan udebljala sam se 7 kg sad. Nadam se da cu biti hrabra i da cu uspjeti izdrzati.
Ma jedem ja i jabuke ali nadovezem tu i slatka pa samo nesto grickam...ali evo danas sam samo pojela tanjir kupusa i evo sada jedem mandarinu, nadam se da cu od sutra poceti sa zdravijom dijetomnjonjica wrote:curicaizsume wrote:I ja sam nedavno prestala pusiti i zaista ne znam hocu li izdrzati jos koji dan. Ovo mi je vec druga sedmica i samo sta radim jeste da jedem i jedem po cijeli dan udebljala sam se 7 kg sad. Nadam se da cu biti hrabra i da cu uspjeti izdrzati.
Cujice, poznat mi je taj "nervozni apetit".....jedi jabuke.
Mnogo jabuka. Guli ih, rezi, sjeckaj, zaposli ruke.
One ti ciste organizam i u sebi imaju neku supstancu zbog koje ti cigareta ne pada na pamet tako cesto.
Ja sam jela i kikiriki. Neoljusteni.
NEMOJ NI SLUCAJNO ZAPALITI!!!!! Uzasno ces se pokajati kada te udari taj prvi dim!curicaizsume wrote:Daaaa, uzasno sam se udebljala, evo gledam da se sutra upisem na fitnes, nema mi druge ili to ili da se vratim cigarichengaba wrote:Za dvije sedmice?!?curicaizsume wrote:I ja sam nedavno prestala pusiti i zaista ne znam hocu li izdrzati jos koji dan. Ovo mi je vec druga sedmica i samo sta radim jeste da jedem i jedem po cijeli dan udebljala sam se 7 kg sad. Nadam se da cu biti hrabra i da cu uspjeti izdrzati.
Ne prestaje se pusiti nego se donese odluka da se vise ne zeli pusiti i to je po mom misljenju tajna uspjeha koja izmedju ostalog stoji u onoj knjizi. Iscekivati i brojati dane kada ce prestati zelja za cigaretom odnosno kada ce se postati nepusac je najcesci razlog neuspjeha.sitno wrote: NEMOJ NI SLUCAJNO ZAPALITI!!!!! Uzasno ces se pokajati kada te udari taj prvi dim!
Fino na fitnes i grickanje voca (i popvrca) Izdrzi - mozes ti to!!!!!!
Ja jos nisam pocela prestajati