Kontaktne leće - Sve o njima
Moderator: anex
- insaneinthebrain
#952 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
ja narucujem sa ove stranice, evo imas tromjesecne ako hoces
http://soczewkomania.pl/soczewki-kwartalne.html
-
Kodi96
#953 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Vidjela sam, ali imaju samo te dvoje, a meni trebaju toricneinsaneinthebrain wrote:ja narucujem sa ove stranice, evo imas tromjesecne ako hoces
Sada imam neke, koje sam kupila kod nas i sokirala sam se kada sam vidjela koliko su jeftinije kada s ekupuju online
Te koje sam kupila doktorka mi je rekla da mijenjama svaka 2.5 do 3 mjeseca, medjutim nasla sam ih na jednoj od stranica koje ste postavili i pise da su mjesecne, tako da mi sad nista nije jasno
-
Tabijat
#954 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Kodi96 wrote:Vidjela sam, ali imaju samo te dvoje, a meni trebaju toricneinsaneinthebrain wrote:ja narucujem sa ove stranice, evo imas tromjesecne ako hoces
Sada imam neke, koje sam kupila kod nas i sokirala sam se kada sam vidjela koliko su jeftinije kada s ekupuju online
Te koje sam kupila doktorka mi je rekla da mijenjama svaka 2.5 do 3 mjeseca, medjutim nasla sam ih na jednoj od stranica koje ste postavili i pise da su mjesecne, tako da mi sad nista nije jasno![]()
Nemaju 3-mjesečne. Imaš dnevne, mjesečne, 2-sedmične i godišnje.
-
Kodi96
#955 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Pa eto vidjela sam i ja sad
Nemam nekog iskustva s tim, nisam nikad ranije nosila, ali mi sad nije jasno zasto mi je ona rekla da nosim 2.5 do 3 mjeseca
Nemam nekog iskustva s tim, nisam nikad ranije nosila, ali mi sad nije jasno zasto mi je ona rekla da nosim 2.5 do 3 mjeseca
- nivla
#956 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
koja su sociva u pitanju, obicno se uz dobro odrzavanje i ciscenje ova mjesecna mogu nosati 2,5-3mjesecaKodi96 wrote:Pa eto vidjela sam i ja sad
-
Kodi96
#957 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Bausch&Lombnivla wrote:koja su sociva u pitanju, obicno se uz dobro odrzavanje i ciscenje ova mjesecna mogu nosati 2,5-3mjesecaKodi96 wrote:Pa eto vidjela sam i ja sad
Soflens za astigmatizam
- nivla
#958 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
ako ti ne smeta mozes nositikoliko ti je receno, s tim da su purevision ili purevision 2(hd na nekim trzistima) jos izdrzljivija i sigurno mogu 2,5 mjeseca da ti ne smetaju, opet sve zavisi i od toga hoce li ti smetati jer nekom odgovaraju sa visokim procentom vode, a nekom sa bolj propusmoscu kisikaKodi96 wrote:Bausch&Lombnivla wrote:koja su sociva u pitanju, obicno se uz dobro odrzavanje i ciscenje ova mjesecna mogu nosati 2,5-3mjesecaKodi96 wrote:Pa eto vidjela sam i ja sad
Soflens za astigmatizam
neko je ranije pitao gdje radim pregled, kod salihbegovica u lozionickoj radi opticar dino, ekstra je i do sad me nije izradio
-
Tabijat
#959 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Kako tebi pašu te soflens? Meni su bile kriminalne, stalno mi se maglilo i osjećaj ko da mi je dlaka u oku. Pa sam promijenila na AirOptics, bolje ali i dalje ne mogu cijeli dan. Par sati najviše. I to nikako pred ekranima/monitorima.Kodi96 wrote: Bausch&Lomb
Soflens za astigmatizam
Ima li iko da sjedi vazdan pred kompjuterom a s (toričnim) lećama?
- nivla
#960 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
ja sa purevision 2 toric po 8-12hpred monitorom nikakvih problemaTabijat wrote:Kako tebi pašu te soflens? Meni su bile kriminalne, stalno mi se maglilo i osjećaj ko da mi je dlaka u oku. Pa sam promijenila na AirOptics, bolje ali i dalje ne mogu cijeli dan. Par sati najviše. I to nikako pred ekranima/monitorima.Kodi96 wrote: Bausch&Lomb
Soflens za astigmatizam
ono sto je meni opticar objasnio je da sto imas veci cilindar sociva su neudobnija, pravo su mi smetali -2,25 cilindri pa mi je on prilagodio sa budu -1,25 a dioptriju je umjesto -3,25 pojacao na -3,5
-
Kodi96
#961 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Imam istih problemaa, pogotovu ako gledam dugo u laptop ili mob, cesto se zamagli, i bez ekrana se desi, ali ne tako cesto.Tabijat wrote:Kako tebi pašu te soflens? Meni su bile kriminalne, stalno mi se maglilo i osjećaj ko da mi je dlaka u oku. Pa sam promijenila na AirOptics, bolje ali i dalje ne mogu cijeli dan. Par sati najviše. I to nikako pred ekranima/monitorima.Kodi96 wrote: Bausch&Lomb
Soflens za astigmatizam
A sto se tice udobnosti nemam nikakvih problema, i ne osjetim ih.
-
Tabijat
#962 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Ma nije meni ni blizu tolika, -1 i cilindar -1.25.nivla wrote:ja sa purevision 2 toric po 8-12hpred monitorom nikakvih problemaTabijat wrote:Kako tebi pašu te soflens? Meni su bile kriminalne, stalno mi se maglilo i osjećaj ko da mi je dlaka u oku. Pa sam promijenila na AirOptics, bolje ali i dalje ne mogu cijeli dan. Par sati najviše. I to nikako pred ekranima/monitorima.Kodi96 wrote: Bausch&Lomb
Soflens za astigmatizam
ono sto je meni opticar objasnio je da sto imas veci cilindar sociva su neudobnija, pravo su mi smetali -2,25 cilindri pa mi je on prilagodio sa budu -1,25 a dioptriju je umjesto -3,25 pojacao na -3,5
E baš mi je čudno, ne može biti tolika razlika izmedju soflens i Purevision.
- nivla
#963 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
moze, drugi materijal veca propusnost kisika kod purevisionaTabijat wrote: Ma nije meni ni blizu tolika, -1 i cilindar -1.25.
-
Tabijat
#964 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Kad sam otišla da reklamiram Soflens, Dr. mi je gledao na onaj neki aparat, šta li, i rekao da ne paše dobro na ok, tj da ono zakrivljenje - diametar oka nije isto kao na lećama (onaj broj 8,5/8,6/8,7) i da će mi bolje pasati Airoptics jer je kod njih 8,7.nivla wrote:moze, drugi materijal veca propusnost kisika kod purevisionaTabijat wrote: Ma nije meni ni blizu tolika, -1 i cilindar -1.25.
E sad si me zadeverao, morat ću naručiti da probam. Plan mi je bio da pređem na dnevne, ali to je baš skupa zajebancija.
- nivla
#965 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
narucis online, a dijametar purevision 2 je 8,9Tabijat wrote:Kad sam otišla da reklamiram Soflens, Dr. mi je gledao na onaj neki aparat, šta li, i rekao da ne paše dobro na ok, tj da ono zakrivljenje - diametar oka nije isto kao na lećama (onaj broj 8,5/8,6/8,7) i da će mi bolje pasati Airoptics jer je kod njih 8,7.nivla wrote:moze, drugi materijal veca propusnost kisika kod purevisionaTabijat wrote: Ma nije meni ni blizu tolika, -1 i cilindar -1.25.
E sad si me zadeverao, morat ću naručiti da probam. Plan mi je bio da pređem na dnevne, ali to je baš skupa zajebancija.
-
Kodi96
#966 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Eto meni je dr.prije gledao na taj aparat i navodno je narucila sve po tim specifikacijama za moje oko, ali svejedno opet mi se desi to da zamagli
-
Tabijat
#967 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Ma prvo mi je rekao, ok imaš suhe oči kapaj, pa sam ja kapala nemilice ali ništa to meni nije pomagalo. A prve leće ikad, pa ne znaš ni kako treba ni kako ne treba. Ali te su mi bile nenosive. Ove Airoptic su mi dosta dosta bolje, ali ne toliko da sam se "skinula" s naočala.
- Deriguz
#968 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Je li ko narucivao sa Lece.ba? Kakvi su?
-
Tabijat
#969 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Jesam ja. Došlo za manje od mjesec, brzom poštom, sve super. Čak me zvali na telefon da me pitaju kad mi je zgodno da dostave.Deriguz wrote:Je li ko narucivao sa Lece.ba? Kakvi su?
Uzmi u obzir da su kod mene torične pa je moguće da se duže čekaju nego obične.
- Deriguz
#970 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
i kod mene su toricne, tako da sam spreman na nesto duze cekanje haha. Hvala za odgTabijat wrote:Jesam ja. Došlo za manje od mjesec, brzom poštom, sve super. Čak me zvali na telefon da me pitaju kad mi je zgodno da dostave.Deriguz wrote:Je li ko narucivao sa Lece.ba? Kakvi su?
-
Tabijat
#971 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Imaš iza negdje poređenje cijena lece.ba, poljaka i hrvata. Ovi naši su skuplji ali plaćaš pouzećem pa ti je sigurnija kupovina.Deriguz wrote:i kod mene su toricne, tako da sam spreman na nesto duze cekanje haha. Hvala za odgTabijat wrote: Jesam ja. Došlo za manje od mjesec, brzom poštom, sve super. Čak me zvali na telefon da me pitaju kad mi je zgodno da dostave.
- teuta06
#972 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
idem ovaj tjedan na pregled za lece.. dioptrija mi je -3,75 desno oko i -2,5 lijevo..
imate li par savjeta... ako uzmem ove tromjesecne lece.. onda moram uzeti dva paketa za desno ili lijevo oko? koliko onda bi mi to moglo trajati?
imate li par savjeta... ako uzmem ove tromjesecne lece.. onda moram uzeti dva paketa za desno ili lijevo oko? koliko onda bi mi to moglo trajati?
-
Tabijat
#973 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Pa zavisi koliko leća imaš u pakovanju. Moraš uzeti 2 pakovanja. Ako su 3 tromjesečne leće u pakovanju, trajat će ti najmanje 9 mjeseci. Možda možeš navući više.teuta06 wrote:idem ovaj tjedan na pregled za lece.. dioptrija mi je -3,75 desno oko i -2,5 lijevo..
- Deriguz
#974 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Ma ja, mozes dobrim odrzavanjem, i redovnim ciscenjem navuc to na godinu.
-
isx
#975 Re: Kontaktne leće - Sve o njima
Morat ćeš uzeti dva paketa, jer su različite dioptrije. Isto i ja radim.teuta06 wrote:idem ovaj tjedan na pregled za lece.. dioptrija mi je -3,75 desno oko i -2,5 lijevo..
Ako kupiš mjesečne sa po 3 komada u kutiji, trajat će ti 3 mjeseca.