marabeg wrote:eto nek od hrvata imaju ekonomsku dobit , pa im daju svjetsko prvenstvo da organizuju....daj malo razmisli prije nego sto izvalismostarac wrote:sustina cijele priceBSn wrote:
Reci da se salis!
Pa sta imamo mi slati sliku u svijet, kada dobro znamo sta "on" misli o nama.
Pokazuju to uvjek kada igraju nasi timovi i reprezentacije bez obzira iz kojeg sporta. Eto, cak su nas poceli krasti i u sjedecoj odbojci, gdje bi nasa repka trebala da ima najvise ugleda.
Dakle, mi ugleda u svijetu sporta na medjunraodnom nivou nemamo. Jedini stvar koju oni znaju o nama je ta da smo mi mala balkanska zemljica koja nije dovoljno sponzorski, tj. financijski jaka da bi se od nje moglo imati koristi i zato ju se mora na svaki nacin sprjeciti da se pojavi na nekoj medjunarodnoj svjestkoj smotri (izuzev Olimpijade, ali tamo idu svi, a nasih je tamo, gotovo uvjek, najmanje).
To da li ce nasi navijaci napraviti belaj ili ne, ne utjece na njihovu percepciju Bosne i Hercegovine. To im moze biti dobar razlog da na neko vrijeme diskvalifikuju repku i na taj nacin se obezbjede da u tom periodu ne moraju brinuti kojeg sudca i delegata poslati i sta sve uciniti kako bi se sprijecio odlazak BiH na SP ili EP.
Realno gledajuci, oni nas smatraju divljacima koji ne zasluzuju da budu u njihovom drustvu, ne zbog naseg mentaliteta i ponasanja na tribini, nego zbog toga sto oni od nas nemaju ekonomske dobiti.
Provjeri malo koji su sve "zapadni" koncerni prisutni u Hrvatskoj. Ne bi bili tamo da nema isplativosti. Znaci da je Hrvatska pogodno ekonomsko tlo.
Eto, Hrvati su prosli na EP i njihovi navijaci su zasigurno napravili najvecu financijsku dobit ugostiteljima (pa samim time i gradovima) u Austriji.
Iza njihovih reprezentacija nalaze se jaki i priznati sponzori, a iza nasih ("Mujo-trans"????)?!
Gdje je Hrvatska u odnosu na EU, a gdje smo mi.
Itd., itd. Prvo malo razmisli o cemu govoris, pa onda reci sto imas.