Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BSn

#951 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by BSn »

marabeg wrote:
mostarac wrote:
BSn wrote:

Reci da se salis!
Pa sta imamo mi slati sliku u svijet, kada dobro znamo sta "on" misli o nama.
Pokazuju to uvjek kada igraju nasi timovi i reprezentacije bez obzira iz kojeg sporta. Eto, cak su nas poceli krasti i u sjedecoj odbojci, gdje bi nasa repka trebala da ima najvise ugleda.
Dakle, mi ugleda u svijetu sporta na medjunraodnom nivou nemamo. Jedini stvar koju oni znaju o nama je ta da smo mi mala balkanska zemljica koja nije dovoljno sponzorski, tj. financijski jaka da bi se od nje moglo imati koristi i zato ju se mora na svaki nacin sprjeciti da se pojavi na nekoj medjunarodnoj svjestkoj smotri (izuzev Olimpijade, ali tamo idu svi, a nasih je tamo, gotovo uvjek, najmanje).
To da li ce nasi navijaci napraviti belaj ili ne, ne utjece na njihovu percepciju Bosne i Hercegovine. To im moze biti dobar razlog da na neko vrijeme diskvalifikuju repku i na taj nacin se obezbjede da u tom periodu ne moraju brinuti kojeg sudca i delegata poslati i sta sve uciniti kako bi se sprijecio odlazak BiH na SP ili EP.
Realno gledajuci, oni nas smatraju divljacima koji ne zasluzuju da budu u njihovom drustvu, ne zbog naseg mentaliteta i ponasanja na tribini, nego zbog toga sto oni od nas nemaju ekonomske dobiti.
sustina cijele price ;)
eto nek od hrvata imaju ekonomsku dobit , pa im daju svjetsko prvenstvo da organizuju....daj malo razmisli prije nego sto izvalis

Provjeri malo koji su sve "zapadni" koncerni prisutni u Hrvatskoj. Ne bi bili tamo da nema isplativosti. Znaci da je Hrvatska pogodno ekonomsko tlo.
Eto, Hrvati su prosli na EP i njihovi navijaci su zasigurno napravili najvecu financijsku dobit ugostiteljima (pa samim time i gradovima) u Austriji.
Iza njihovih reprezentacija nalaze se jaki i priznati sponzori, a iza nasih ("Mujo-trans"????)?!

Gdje je Hrvatska u odnosu na EU, a gdje smo mi.

Itd., itd. Prvo malo razmisli o cemu govoris, pa onda reci sto imas.
mostarac

#952 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by mostarac »

in33sa wrote:Hajde da sumiramo, kad te sudije kradu, tvoje je da bacis kisobran/cipelu/upaljac u teren (po mogucnosti u glavu sudiji) :D

Kad vidis koliko ljudi razmislja ozbiljno u ovom stilu, i kad vidis koliko ljudi ubice i kriminalce pravda sa "pa znam momka, dobar je on, ne znam sta mu je bilo pa je to ucinio", vidis koliko je bh drustvo moralno grohnulo.

Na nasu zalost, van granica se ipak neka pravila postuju. Tako da, cestitam pojedinim patriotama sa tribina sto su i jedinu uspjesnu BiH reprezentaciju prakticno unistili. Ne sinoc i ne sanse za predstojece SP, vec na duze staze.

A patriote mogu nastaviti o sudijama, o kradji, o zavjerama, i tome slicno.
ma da kako da nije

http://www.youtube.com/watch?v=gQv4aIXa ... re=related

evo ovo je samo kao primjer. zelis li jos? Ono sinoc u skenderiji je naspram ovoga na ovom snimku jedna obicna posalica i djecija igra. Ovo je van granica BiH gdje se neka pravila postuju. Gdje se to ta pravila postuju mozes li reci, pa cu ti odmah pokazati slike njihovih navijaca? Kome vise suplja i pljuvanje po ovoj zemlji.? Dosta bola.
pOZz

#953 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by pOZz »

Oj Bože, pa vi stvarno mislite da je Evropa zlatna ? Da je tamo sve dobro? Da se tamo poštuju pravila? Da tamo vladaju ljudska prava? ccc

Jeb'la vas Evropa, da vas jebala ! Fuj :x :x :x

Evropa = UEFA = EHF = Mafija !!!
Super-Teletina

#954 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Super-Teletina »

Najbolje je da se mi sad svi lijepo dogovorimo, pa da se skupimo ispred zgrade zajedničkih institucija i da napravimo peticiju protiv potpisivanja sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sutra, šta će nam ta Evropa kad su sve go lopov! OVO JE BOSNA!!!

/kraj sarkazma/

Mene zanima da li je ikom od vas palo na pamet, da odluka o prekidu utakmice ne leži na rulji koja je divljala, već na igračima, kapitenu, treneru, selektoru, šefu reprezentacije - ljudima koji su zaslužni što je i došlo do ove utakmice, i ljudima koji će sad jedini da ispaštaju radi svega ovoga. Jel mislite da su Mađarima rekli njihovi navijači da napuste salu, ili je to možda uradio neko iz mađarskog stručnog štaba?

I evo čitam ove neke patriote-psihologe, koji svako malo napišu da ko god osuđuje ono, mora da ima kompleks niže vrijednosti. Samo me zanima odakle toliko ponosa od nacije koja živi od evropske socijalne pomoći.

Sram ba da vas bude, zanima me kako bi ste reagovali da su tako naše negdje gađali u gostovanju.
uroborus

#955 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by uroborus »

Zwanziger wrote:da ne bi sad svakom pojedinacno odgovarao,

bio sam i ja na mnogim utakmicama ali mi na kraj pameti nije padalo da ubacujem sta na teren, dakle nismo svi isti, neki se mogu kontrolisati neki ne,

neko rece kako tahirovic nema pravo da ista kaze, HALO, pa taj covjek je zaduzio ovu drzavu svojim odbranama posljednjih godina, i sad treba da ga pljujemo zbog jedne prosjecne partije,

da li je iko od vas pomislio na igrace, dok ste bacali predmete na teren, da li je iko pomislio da je nekima igracima ovo posljednja sansa da se plasiraju na veliko takmicenje; naravno nije niko boli vas kurac za igrace i savez, nek ste vi pokazali da je ovo bosna.

do kraja je ostalo 11 min. i tri gola zaostatka. mozda bi proradio bosanski inat u tih 11 min. i MOZDA prosli dalje, ali nazalost nikada necemo saznati,

Smanji malo dozivljaj...kao prvo samo ponasanje Terzica kada je nasrnuo na sudiju je bila inicijalna kapsula koja je dala motiva publici da onako postupi.
Sto znaci da su igraci na terenu bili najbolji primjer pritiska pod kojim su igrali,na kraju i Toromanovic i Tahirovic su rekli da je sudjenje krajnje diskutabilno.
Tako da je ponasanje navijaca (ja ga ne opravdavam) samo refleksija situacije na terenu...i delegat je prekinuo utakmicu radi skandiranja,tek poslije toga je dobio nesto po glavi.

Ono sto je najupecatljivije je cinjenica da smo mi isfrustrirani kao nacija i u politickom i u ekonomskom i u kulturnom smislu pa nam sportske dvorane dodju kao vid terapije u kojima sav bijes i jad izlazi na vidjelo,zato se stvaraju vjestacke atmosfere oko plasmana i nekavih baraza u kojima se nase mogucnosti uzdizu van granica univerzuma.
Slazem se da je to najbolji pokazatelj drustva u kojem zivimo ali to je dokaz da mi jos nemamo karakter za velika takmicenja -od sportski kolektiva pa sve do publike.
Ali ja cu opet reci da je ono sinoc bila klasicna sudijaska kradja i tacka.

ne patim ja od nikakvog kompleksa, i ja sam da se pokaze da nismo za jebanje, ali zna se gdje, na koji nacin,

jos jednom ponavljam. ja sam za svaku akciju koja ce donijeti rezultata. sta smo sad dobili? to sto cemo 2-3 godine biti uskraceni medjunarodnih utakmica.

pokazati evropi da ne trpimo nepravdu ali onako defintivno ne ide.

jos jednom ne moze me niko ubijediti da je ono bilo ispravno sinoc.
Zlatan_sa

#956 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Zlatan_sa »

Virtu4l wrote:
Zwanziger wrote:sinoc smo dotakli dno dna. kakvu smo sliku poslali svijetu sinoc? covjek im se kulturno obraca na engleskom; a mi njemu ovo je bosna. e sad cemo mi vidjeti sta je evropa, kad nas klepe po usima. zao mi samo igraca koji su bili tako blizu plasmana na sp, ali zbog nekog papka koji je gadjao delegata, propade u vodu sav trud koji su ulozili posljednjih nekoliko godina. pa tahirovic rece na kraju: "ovo ne zelim komentarisati".
pa evo na evropskom u fudbalu, na skoro svakoj utakmici bude katastrofalnih sudijskih pogreski, i nisam vidio ama bas nijedan predmet da je bacen na teren.
ali kao sto navijaci rekose: OVO JE BOSNA
Ma sta to ti pricas? Kakvu smo sliku poslali?

Ko je bio blizu plasmana na SP? 6 golova u minusu, 11. minuta do kaja utakmice? To se ne stize! Znaci da su bili veoma daleko od SP. Nije jedan papak gadjao delegata, vec 80% ljudi koji su bili u Skenderiji, ali ti to ne znas, jer si jos jedan kvazi navijac, tj. internet i tv navijac. Znas li kakav je osjecaj kada si u punoj Skenderiji, samo sa jednim ciljem, da bodris svoj tim? I onda dodju kriminalci i pokusaju oduzeti sve ono za sta su se ovi momci borili poslijednjih pola godine. Doborca iznose sa terena, a sudija mu svira faul u napadu? To je nesta na sta treba ostati ravnodusan? Ne naravno. Treba se jednom stati u kraj ovim nepravdama koje nasredovno prate. Svaki put kada smo se priblizili na dva gola razlike, sudije su nas gazile, tako da nikad nismo mogli doci u egal.

Ne mozes uporedjivati "Evropski fudbal" sa ovim, valjda imas toliko inteligencije. Ovo je rukomet, sport pun naboja, emocija, veoma blizak sa publikom.

Na kraju krajeva, sta smo trebali? Dodju, pokradu nas i odu? Odi jednom na utakmicu, to ti je moj savjet, osjeti malo atmosfere, promijenit ces to papansko razmisljanje, vjeruj mi. Navijanje nikad nije bilo kao sinoc, citavo vrijeme smo ih bodrili, cak i kada su gubili za 6 golova razlike i na kraju nista...

P.S. Tahirovic nema pravo glasa, upravo zbog golmana (koji nisu nista odbranili) smo dosli u tako neugodnu situaciju. U dvije utakmice protiv Madjarske nisu imali ukupno 10 odbrana.

Znao sam da ce se osuti paljba po golmanima..a ko nas je doveo do ove utakmice, do baraza?
Branili su ljudi nemoguce i bili najvazniji faktori svake nase utakmice, i kad su imali jedan los dan onda nemaju pravo glasa?!?
Pogresno razmisljanje..
Ali i mi smo pogresni :D
pOZz

#957 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by pOZz »

Super-Teletina wrote: Sram ba da vas bude, zanima me kako bi ste reagovali da su tako naše negdje gađali u gostovanju.
Ma nek' tebe bude sram :!:

A odkud to tebi da nas nisu gađali? Gađali su nas i gađat će !!!
in33sa

#958 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by in33sa »

mostarac wrote:
in33sa wrote:Hajde da sumiramo, kad te sudije kradu, tvoje je da bacis kisobran/cipelu/upaljac u teren (po mogucnosti u glavu sudiji) :D

Kad vidis koliko ljudi razmislja ozbiljno u ovom stilu, i kad vidis koliko ljudi ubice i kriminalce pravda sa "pa znam momka, dobar je on, ne znam sta mu je bilo pa je to ucinio", vidis koliko je bh drustvo moralno grohnulo.

Na nasu zalost, van granica se ipak neka pravila postuju. Tako da, cestitam pojedinim patriotama sa tribina sto su i jedinu uspjesnu BiH reprezentaciju prakticno unistili. Ne sinoc i ne sanse za predstojece SP, vec na duze staze.

ma da kako da nije

evo ovo je samo kao primjer. zelis li jos? Ono sinoc u skenderiji je naspram ovoga na ovom snimku jedna obicna posalica i djecija igra. Ovo je van granica BiH gdje se neka pravila postuju. Gdje se to ta pravila postuju mozes li reci, pa cu ti odmah pokazati slike njihovih navijaca? Kome vise suplja i pljuvanje po ovoj zemlji.? Dosta bola.
Ma u pravu si ti, sljedeci put kad BiH rukometna reprezentacija bude igrala baraz, kupis kartu, poneses sjekiru i ciljas suca. Mozes je danas naostriti, jer kako nama mogu suditi nego protiv nas, jer nas ne vole, i zavjeru su skovali protiv nas. To se zna.

Ako bude sljedeceg puta.

Za ne vjerovati, da neko zapravo opravdava divljanje pojedinaca na sinocnjoj utakmici.
Last edited by in33sa on 15/06/2008 14:47, edited 1 time in total.
Virtu4l

#959 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Virtu4l »

Zlatan_sa wrote:Znao sam da ce se osuti paljba po golmanima..a ko nas je doveo do ove utakmice, do baraza?
Branili su ljudi nemoguce i bili najvazniji faktori svake nase utakmice, i kad su imali jedan los dan onda nemaju pravo glasa?!?
Pogresno razmisljanje..
Ali i mi smo pogresni :D
Tahirovic je nas najbolji golman, ali malo se uobrazio u poslijednje vrijeme, vjerovatno se prepao da mu ovo ne zezne transfer u Göppingen :D

I druze nije imao los dan, vec dva losa dana. Dovesti nas do baraza nije bila neka umjetnost, vjeruj mi da bi to ti i ja uspjeli, jer su nam protivnici bili sama "krema" evropskog rukometa.
Super-Teletina

#960 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Super-Teletina »

Samo bih volio čuti šta sada misle iz RS BiH po osnovu ideje koju su imali o organizaciji EP u BiH 2014. godine.

Što bi rek'o naš ponosni narod: okači to sad mačku o rep.
Last edited by Super-Teletina on 15/06/2008 15:09, edited 1 time in total.
awekenings

#961 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by awekenings »

Super-Teletina wrote:Samo bih volio čuti šta sada misle iz RS BiH po osnovu ideje koju su imali o organizaciji SP u BiH 2014. godine.

kao da smo imali sansu da se ovo nije desilo ... :? :? :?
mostarac

#962 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by mostarac »

in33sa wrote:
mostarac wrote:

ma da kako da nije

Ma u pravu si ti, sljedeci put kad BiH rukometna reprezentacija bude igrala baraz, kupis kartu, poneses sjekiru i ciljas suca. Mozes je danas naostriti, jer kako nama mogu suditi nego protiv nas, jer nas ne vole, i zavjeru su skovali protiv nas. To se zna.

Ako bude sljedeceg puta.

Za ne vjerovati, da neko zapravo opravdava divljanje pojedinaca na sinocnjoj utakmici.
Ne opravdavam al ne mogu prodavanja muda pod bubrege i price mi smo divljaci jer se ono sinoc desilo. Pokazao sam ti gori ispad 100 puta i to na utakmici dva evropska fudbalska giganta al to je u "demokratskom stilu profinjene i kulturne evrope" pa to nije primitivno i lose i nije toliki crnjak, jer tu bi se ipad moralo pljunuti na nesto drugo osim na glupe i primitivne i zaostale Bosance. Nista se sinoc u Skenderiji nije desilo sto se ne desava bilo gdje drugo i ne mogu tog preseravanja da smo mi zbog onog sinoc nekulturniji i primitivniji od ostalih jer nismo i jer je to laz. Sinoc se desilo nesto ruzno, ali to ne znaci da smo mi primitivniji od ostatka evrope zbog onog sinoc, jer kao sto vidis ima i gorih ispada i to u prijestonicama "evropske kulture". Desilo se nesto sto se desava svugdje i nismo mi ni bolji ni gori od ostalih, samo nas malo vise i svaki put kradu i to je cinjenica i fakat za koji postoje video dokazi. Dakle nemoj mi pljuvanja jer za to nemas osnova, bar ne za onaj nacin na koji ti to radis, a to je mi smo stoka, govna, primitivnci, seljacine, idioti, retardirani, majmuni, kreteni, nepismeni jer se to desilo sinoc u skenderiji, a cijela evropa je kulturna i fina i civilizovana i moderna i slicno. De popusti nas toga i uzivaj u jos jednoj predstavi evropske kulture i civilizacije koju ti dajem na ovom snimku:

http://www.youtube.com/watch?v=c1LS6Lj4ehM
uroborus

#963 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by uroborus »

Super-Teletina wrote:Najbolje je da se mi sad svi lijepo dogovorimo, pa da se skupimo ispred zgrade zajedničkih institucija i da napravimo peticiju protiv potpisivanja sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sutra, šta će nam ta Evropa kad su sve go lopov! OVO JE BOSNA!!!

/kraj sarkazma/

Mene zanima da li je ikom od vas palo na pamet, da odluka o prekidu utakmice ne leži na rulji koja je divljala, već na igračima, kapitenu, treneru, selektoru, šefu reprezentacije - ljudima koji su zaslužni što je i došlo do ove utakmice, i ljudima koji će sad jedini da ispaštaju radi svega ovoga. Jel mislite da su Mađarima rekli njihovi navijači da napuste salu, ili je to možda uradio neko iz mađarskog stručnog štaba?

I evo čitam ove neke patriote-psihologe, koji svako malo napišu da ko god osuđuje ono, mora da ima kompleks niže vrijednosti. Samo me zanima odakle toliko ponosa od nacije koja živi od evropske socijalne pomoći.

Sram ba da vas bude, zanima me kako bi ste reagovali da su tako naše negdje gađali u gostovanju.
Osjecam se prozvanim,pa zelim samo da demantujem tvrdnju da nisam nikakav "patriota-psiholog" jer se gnusam bilo kakavog kolektivizma po tome pitanju,pogotovo u vidu sportskog navijanja kakvo je kod nas.
Utakmicu sam gledao na tv-u,izbjegavam odavno ici na tekme od kada sam na derbiju Sarajevo-Zeljo na Kosevu 2004 ili 5-te dobio nokaut od nekog papka od pitara bez ikakvog razloga...pa ne zelim da sa takvim zajedno navijam za istu reprezentaciju.
Da bi me bolje shvatio/la pogledaj moj odgovor Zwazingeru (boldirano crvenom bojom) pa ce ti mozda neke stvari biti kristalno jasnije.
Ali evo ponovicu...raeakcije publike su bile samo manifestacija ponasanja nase klupe i igraca...prvo su oni izgubili nerve a publika ih je slijedila.
Sto znaci prvo nasi igraci nemaju psiholosku spremnost za velike utakmice a kamo li frustrirana publika...zapravo pojedinci zbrda-zdola... :)
BSn

#964 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by BSn »

Super-Teletina wrote:Samo bih volio čuti šta sada misle iz RS BiH po osnovu ideje koju su imali o organizaciji SP u BiH 2014. godine.

Bas kao sto su to mogli "okaciti macku o rep" i prije ove utakmice.
Kakva ba Bosna. Bas ce dati organizaciju SP-a zemlji koja nije bila u stanju da 13 godina poslije rata obnovi ni stambene zgrade, a kamo li da im dadnes da prave sportske dvorane i organizuju takmicenje takve vrste.
To sto neki dozvoljavaju da im se zamazuju oci kojekakvim nomininacijama za organizovanje SP-a, pa cak i Olimpijade, to je njihov problem, ali sagledajmo realno stanje: ovo je najvjerovatnije najnazadnija zemlja u Evropi koja je, samim time, i najnesigurnija zemlja u Evropi. Ovo je zemlja u kojoj su potrebne medjunarodne vojne i policijske snage kako bi odrzavali krhko primirje potpisano prije 13 godina.
Mislis da bi IHF dao takvoj zemlji da organizuje SP?
Smijesno!
awekenings

#965 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by awekenings »

Ne opravdavam al ne mogu prodavanja muda pod bubrege i price mi smo divljaci jer se ono sinoc desilo. Pokazao sam ti gori ispad 100 puta i to na utakmici dva evropska fudbalska giganta al to je u "demokratskom stilu profinjene i kulturne evrope" pa to nije primitivno i lose i nije toliki crnjak, jer tu bi se ipad moralo pljunuti na nesto drugo osim na glupe i primitivne i zaostale Bosance. Nista se sinoc u Skenderiji nije desilo sto se ne desava bilo gdje drugo i ne mogu tog preseravanja da smo mi zbog onog sinoc nekulturniji i primitivniji od ostalih jer nismo i jer je to laz. Sinoc se desilo nesto ruzno, ali to ne znaci da smo mi primitivniji od ostatka evrope zbog onog sinoc, jer kao sto vidis ima i gorih ispada i to u prijestonicama "evropske kulture". Desilo se nesto sto se desava svugdje i nismo mi ni bolji ni gori od ostalih, samo nas malo vise i svaki put kradu i to je cinjenica i fakat za koji postoje video dokazi. Dakle nemoj mi pljuvanja jer za to nemas osnova, bar ne za onaj nacin na koji ti to radis, a to je mi smo stoka, govna, primitivnci, seljacine, idioti, retardirani, majmuni, kreteni, nepismeni jer se to desilo sinoc u skenderiji, a cijela evropa je kulturna i fina i civilizovana i moderna i slicno. De popusti nas toga i uzivaj u jos jednoj predstavi evropske kulture i civilizacije koju ti dajem na ovom snimku:

http://www.youtube.com/watch?v=c1LS6Lj4ehM[/quote]

potpisujem ...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#966 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Admir_1984 »

Gledam sinoc kasno snimak tekme baraza srbija-ceska. Srbima treba 5 razlike da pobjede i kojim cudom dobiju bash 5 razlike. 90% kljucnih lopti se njima odbijalo, a golman im je branio sto nikad vishe nece u zivotu. Po igri nishta nisu bolji od nas, ali imaju tu jebenu srecu. Sudjenje je bilo max korektno, tj nije se nikome navlacilo.

Sta je falilo sinoc da i nas nekad sreca posluzi u najvaznijim utakmicama, pa recimo da Tahirovic ne odigra jednu od najgorih tekmi u zivotu, da realiziramo penale i sl....

Fakt se zapitam sta smo mi toliko pogrijeshili pa nas sreca nikada ne pomiluje......
awekenings

#967 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by awekenings »

Admir_1984 wrote:Gledam sinoc kasno snimak tekme baraza srbija-ceska. Srbima treba 5 razlike da pobjede i kojim cudom dobiju bash 5 razlike. 90% kljucnih lopti se njima odbijalo, a golman im je branio sto nikad vishe nece u zivotu. Po igri nishta nisu bolji od nas, ali imaju tu jebenu srecu. Sudjenje je bilo max korektno, tj nije se nikome navlacilo.

Sta je falilo sinoc da i nas nekad sreca posluzi u najvaznijim utakmicama, pa recimo da Tahirovic ne odigra jednu od najgorih tekmi u zivotu, da realiziramo penale i sl....

Fakt se zapitam sta smo mi toliko pogrijeshili pa nas sreca nikada ne pomiluje......
potpisujem i ovo ... :(
Super-Teletina

#968 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Super-Teletina »

BSn wrote:
Super-Teletina wrote:Samo bih volio čuti šta sada misle iz RS BiH po osnovu ideje koju su imali o organizaciji EP u BiH 2014. godine.

Bas kao sto su to mogli "okaciti macku o rep" i prije ove utakmice.
Kakva ba Bosna. Bas ce dati organizaciju SP-a zemlji koja nije bila u stanju da 13 godina poslije rata obnovi ni stambene zgrade, a kamo li da im dadnes da prave sportske dvorane i organizuju takmicenje takve vrste.
To sto neki dozvoljavaju da im se zamazuju oci kojekakvim nomininacijama za organizovanje SP-a, pa cak i Olimpijade, to je njihov problem, ali sagledajmo realno stanje: ovo je najvjerovatnije najnazadnija zemlja u Evropi koja je, samim time, i najnesigurnija zemlja u Evropi. Ovo je zemlja u kojoj su potrebne medjunarodne vojne i policijske snage kako bi odrzavali krhko primirje potpisano prije 13 godina.
Mislis da bi IHF dao takvoj zemlji da organizuje SP?
Smijesno!
Ma to majstore, najbolje je da se pozdravimo sa bilo kakvim entuzijazmom i da ga ubijemo u startu kao i sinoć. Što ćemo se bezveze peglati i nadati, ovako smo bar osigurali da su šanse takvog događaja ovdje ravne pronalasku nafte u Hercegovini. Sad možemo da spavamo na miru bez ikakvih nedoumica.
Last edited by Super-Teletina on 15/06/2008 15:09, edited 1 time in total.
in33sa

#969 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by in33sa »

mostarac wrote:

Ma opravdavas, itekako.

I to onom prizemnom mahalskom logikom "ako moze Hamo, mogu i ja dva puta gore".

Inace, primitivce koji su sinoc gadjali suca, protivnicke igrace, koji pjevaju dok traje Madjarska himna iako su Madjari nasu sa postovanjem saslusali (na prvoj utakmici) ne uzimam pod "moje". Ako se ti moras sa takvima poistovjetiti jer eto kao navijaju za isti tim ili reprezentaciju, ne moramo svi.

Ja kao svoje uzimam sve one normalne ljude koji ce kradju popratiti zvizdukom, koji nece bacati kisobrane, upaljace i kovanice u teren, koji imaju malo kucnog odgoja pa se znaju ponasati i na tribinama.

Jer na kraju krajeva, sinocnjom izvedbom "revoltiranih patriota" sa tribina na gubitku je samo BiH rukometna reprezentacija. A ti mozes do sutra o slicnim slucajevima u Evropi, to je vec tipicna BiH alibi prica koja se provlaci kroz sve drustvene pore, kad god se desi neko ubistvo, kradja, kriminal, neredi na tribinama, uvijek je isti alibi "toga ima i u razvijenijim drzavama".
Naravno da ima, samo se u tim drzavama nadlezni bore protiv toga, a kod nas se traze opravdanja i alibiji, do narednog slucaja. I tako u krug.
Zwanziger

#970 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Zwanziger »

in33sa wrote:
mostarac wrote:

Ma opravdavas, itekako.

Inace, primitivce koji su sinoc gadjali suca, protivnicke igrace, koji pjevaju dok traje Madjarska himna iako su Madjari nasu sa postovanjem saslusali (na prvoj utakmici) ne uzimam pod "moje". Ako se ti moras sa takvima poistovjetiti jer eto kao navijaju za isti tim ili reprezentaciju, ne moramo svi.

Ja kao svoje uzimam sve one normalne ljude koji ce kradju popratiti zvizdukom, koji nece bacati kisobrane, upaljace i kovanice u teren, koji imaju malo kucnog odgoja pa se znaju ponasati i na tribinama.

Jer na kraju krajeva, sinocnjom izvedbom "revoltiranih patriota" sa tribina na gubitku je samo BiH rukometna reprezentacija. A ti mozes do sutra o slicnim slucajevima u Evropi, to je vec tipicna BiH alibi prica koja se provlaci kroz sve drustvene pore, kad god se desi neko ubistvo, kradja, kriminal, neredi na tribinama, uvijek je isti alibi "toga ima i u razvijenijim drzavama".
Naravno da ima, samo se u tim drzavama nadlezni bore protiv toga, a kod nas se traze opravdanja i alibiji, do narednog slucaja. I tako u krug.
:thumbup: svaka ti je na mjestu
mostarac

#971 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by mostarac »

in33sa wrote:
mostarac wrote:

Ma opravdavas, itekako.

Poznato je da je Madjarska himna ispracena korektno i slusao sam i obratio pozornost na to, a isto tako poznato je da ti slabo sta bosansko uzimas ko svoje. Ja ne opravdavam al razumijem i ne dozvoljavam da se iste stvari gledaju drugim ocima samo jer su ih uradili glupi, primitivni, neotesani, jadni, zaostali i kakvi sve ne Bosanci.
pOZz

#972 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by pOZz »

Admir_1984 wrote:Gledam sinoc kasno snimak tekme baraza srbija-ceska. Srbima treba 5 razlike da pobjede i kojim cudom dobiju bash 5 razlike. 90% kljucnih lopti se njima odbijalo, a golman im je branio sto nikad vishe nece u zivotu. Po igri nishta nisu bolji od nas, ali imaju tu jebenu srecu. Sudjenje je bilo max korektno, tj nije se nikome navlacilo.

A jbg, Hrvatska, Srbija su već na Svjetskom, Makedonija (vjerovatno) i zašto bi tu bila jebena Bosna. E pa ne može to tako. :x :x :x
in33sa

#973 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by in33sa »

mostarac wrote: Poznato je da je Madjarska himna ispracena korektno i slusao sam i obratio pozornost na to, a isto tako poznato je da ti slabo sta bosansko uzimas ko svoje. Ja ne opravdavam al razumijem i ne dozvoljavam da se iste stvari gledaju drugim ocima samo jer su ih uradili glupi, primitivni, neotesani, jadni, zaostali i kakvi sve ne Bosanci.
Napisah jasno u zagradi da mislim na pjevanje dok traje Madjarska himna na prvoj utakmici. Mozda nisu isti ljudi na tribinama, ali je to isti mentalni sklop.

Kvazipatriote koje sve sto rade, rade na stetu BiH sporta. Ko to ne vidi, nece nikada ni progledati.

Pusti me tih nasih kompleksa nize vrijednosti, kao nas ne vole, mrze nas, i sta se mi imamo nekome pravdati, idemo ih pljuvati kad nam se ucini da nas kradu jer nema smisla graditi ugled. Mrze nas, jer smo mali, buuu kme.

Vama je tu x ljudi napisalo da su bili na utakmici, da su glavni krivci za ono sinoc pojedinci sa tribina koji se ne znaju ponasati, corav je vidio kako nasi duznosnici saveza i ljudi sa klupe masu ka tribinama, mole ljude da se suzdrze od primitivnih reakcija, ali jok, i dalje se opravdava nesto sto se nicim opravdati ne moze.

Za mene apsolutno nema govora o opravdanosti ili neopravdanosti postupaka pojedinaca sa tribina, jedino sto u svemu ja vidim jeste veliki gubitak za BiH rukomet i samo to je bitno.
cyprus

#974 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by cyprus »

saibaba wrote:...Njegovo je obracanje navijacima bilo samo provokacija da se prekine mec...
Ako je tako, pola ljudi ovdje ubjeđuje zdrav razum da mi trebamo biti ponosni što smo nasjeli na provokaciju :-) :-) :-)
Zwanziger

#975 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Zwanziger »

meni je samo zao igraca. vidio sam ih iza delegata kako mole navijace da saslusaju covjeka, al jok.
sad mozemo ocekivati rasipanje reprezentacije, nakon godina truda koji su ulozili da se plasiraju.
Post Reply