Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Neelix

#951 Re: Serie A

Post by Neelix »

In other news, Quaresma, Melo i Huntelaar u lovu na Zlatnu kantu :D

Prošlogodišnji pobjednik ove nimalo laskave titule je portugalski krilni igrač Intera Ricardo Quaresma, koji je ponovo nominiran, a na popisu se nalaze i brojna druga ugledna imena poput Ronaldinha, Klasa-Jan Huntelaara, Felipe Mela i Julia Baptiste.

Zlatna kanta dodjeljuje se od 2003. godine, a njen prvi dobitnik bio je Brazilac Rivaldo. Nakon njega trofej su osvajali Nicola Legrottaglie, Christian Vieri, te dva puta zaredom Adriano prije već spomenutog Quaresme.

Kandidati za nagradu Zlatna kanta 2009. godine:
1. Ricardo Quaresma (Inter)
2. Christian Poulsen (Juventus)
3. Amantino Mancini (Inter)
4. Nelson Dida (Milan)
5. Klaas-Jan Huntelaar (Milan)
6. Julio Baptista (Roma)
7. Juan Pablo Carrizo (Lazio)
8. Felipe Melo (Fiorentina/Juventus)
9. Tiago (Juventus)
10. Ronaldinho (Milan)

S tim da je Ronaldinho ponajbolji igrac Milana u zadnje vrijeme tako da ga mozemo otpisati :)
studeni76

#952 Re: Serie A

Post by studeni76 »

Neelix wrote:In other news, Quaresma, Melo i Huntelaar u lovu na Zlatnu kantu :D

Prošlogodišnji pobjednik ove nimalo laskave titule je portugalski krilni igrač Intera Ricardo Quaresma, koji je ponovo nominiran, a na popisu se nalaze i brojna druga ugledna imena poput Ronaldinha, Klasa-Jan Huntelaara, Felipe Mela i Julia Baptiste.

Zlatna kanta dodjeljuje se od 2003. godine, a njen prvi dobitnik bio je Brazilac Rivaldo. Nakon njega trofej su osvajali Nicola Legrottaglie, Christian Vieri, te dva puta zaredom Adriano prije već spomenutog Quaresme.

Kandidati za nagradu Zlatna kanta 2009. godine:
1. Ricardo Quaresma (Inter)
2. Christian Poulsen (Juventus)
3. Amantino Mancini (Inter)
4. Nelson Dida (Milan)
5. Klaas-Jan Huntelaar (Milan)
6. Julio Baptista (Roma)
7. Juan Pablo Carrizo (Lazio)
8. Felipe Melo (Fiorentina/Juventus)
9. Tiago (Juventus)
10. Ronaldinho (Milan)

S tim da je Ronaldinho ponajbolji igrac Milana u zadnje vrijeme tako da ga mozemo otpisati :)
Cini mi se da je ovo vec zavrseno prije par dana
Neelix

#953 Re: Serie A

Post by Neelix »

Jeste, do mene, evo sad vidim :) Felipe Melo dobitnik.
2407

#954 Re: Serie A

Post by 2407 »

Neelix wrote:Jeste, do mene, evo sad vidim :) Felipe Melo dobitnik.
A jadniku kao nije jasno zasto je to dobio jer eto prema njegovom on trenutno ima najbolju karijeru, da mi je vidjeti kakva mu je onda najgora( samo neko to bude sto dalje od torinskog crno-bijelog dresa)
fedayn-roma wrote: Slazem se totalno, mada ima tu svacega sto nam jos nisu ispricali.... i nazalost nece nikad. Nego samo jedna mala korekcija, Rosetti nije nikad u zivotu sudijo Rubentusa (oprostite Juventusa) jer je cova iz Torina, tako da nemoze da sudi ni Torino ni Juve...
Ovo za Rosettija nisam znao niti sam znao za to pravilo. Interesantno. Ma ok, Moggi je njih spominjao u kontekstu da su previse objektivni!? i da bi ih trebalo kazniti zbog toga :-?

Haha Rubentus, nisam ovo cuo do sada :)
Charuga
Globalni moderator

#955 Re: Serie A

Post by Charuga »

Zasto je Berluskoni dobio batine:

Image
scheph

#956 Re: Serie A

Post by scheph »

:D
2407

#957 The luck of Italians

Post by 2407 »

Sta kazete na zrijeb? Ja jos uvijek ne mogu da vjerujem da Italija ima onaku qrcevu srecu. Nevjerovatno. Fiorentina jedinu tesku ekipu koju je mogla dobiti je bio Bayern i oni dobiju jebeni Bayern. Milan i Inter :-) Pored onakvih levatskih ekipa u Europa Ligi Juventus i Roma dobiju Ajax i Panathinaikos :-) Strasno.
salle_eh1986

#958 Re: The luck of Italians

Post by salle_eh1986 »

2407 wrote:Sta kazete na zrijeb? Ja jos uvijek ne mogu da vjerujem da Italija ima onaku qrcevu srecu. Nevjerovatno. Fiorentina jedinu tesku ekipu koju je mogla dobiti je bio Bayern i oni dobiju jebeni Bayern. Milan i Inter :-) Pored onakvih levatskih ekipa u Europa Ligi Juventus i Roma dobiju Ajax i Panathinaikos :-) Strasno.
urota protiv azura
:D
jeza u ledja

#959 Re: The luck of Italians

Post by jeza u ledja »

2407 wrote:Sta kazete na zrijeb? Ja jos uvijek ne mogu da vjerujem da Italija ima onaku qrcevu srecu. Nevjerovatno. Fiorentina jedinu tesku ekipu koju je mogla dobiti je bio Bayern i oni dobiju jebeni Bayern. Milan i Inter :-) Pored onakvih levatskih ekipa u Europa Ligi Juventus i Roma dobiju Ajax i Panathinaikos :-) Strasno.
Masonska zavjera. :oops:
scheph

#960 Re: Serie A

Post by scheph »

Sto se tice Rome ja sam zadovoljan kako smo mogli proci, mozda smo mogli i bolje a i gore. Mislim da smo kvalitetniji i bolji od Grka i ne sumnjam u Romin prolaz dalje...a tamo nas ceka pobjednik susreta Standard Liege vs. Red Bull Salzburg. A za ostale iz serie A sta reci...moze se desiti da svi ispadnu. Ustvari, Inter je vec ispao poslije izvlacenja :D nevjerujem da iko od njih vjeruje u prolaz tako da ce nastaviti "tradiciju ispadanja" u ranoj fazi. Milan ispada 100% Berluskoni je uzdrman :-) a Juveu od srca zelim da popije "peticu" u Amsterdamu. Sanse Fiorentine za prolaz dalje su 50-50 i volio bih kad bi uspjeli proci onaj sugavi Bajern.
Van Halen

#961 Re: Serie A

Post by Van Halen »

Zaista slab žrijeb za prekomorske komšije talijane. Mislim da Roma ima najveće šanse za prolaz. Ostali slabo, mada će vjerovatno od svih ekipa u LP jedna talijanska napraviti iznenađenje i proći dalje.
Petit_Beurre

#962 Re: Serie A

Post by Petit_Beurre »

Nikad u historiji Manchester nije prošao Milan u nekoj knock-out fazi, pa neće ni sad. Osjećam da će Pato pokazati prijeko potrebnu magiju, nešto slično kao Kaka 2007.
Inter? Jednom pametnom igrom ,disciplovanom bi mogli proci, ne sumnjam u to. Radije oni nego neki engleski klub :P
Juve? A ja oni su ispali...
Fiorentina? Ma moraju proći, Bayern igra po principu toplo-hladno, pa bi se moglo iščupati neriješeno u Njemačkoj pa na Artemio Franchiu da Jovetić pokaže malo montenegro magije :mrgreen:
2407

#963 Re: Serie A

Post by 2407 »

scheph wrote:Sto se tice Rome ja sam zadovoljan kako smo mogli proci, mozda smo mogli i bolje a i gore. Mislim da smo kvalitetniji i bolji od Grka i ne sumnjam u Romin prolaz dalje...a tamo nas ceka pobjednik susreta Standard Liege vs. Red Bull Salzburg. A za ostale iz serie A sta reci...moze se desiti da svi ispadnu. Ustvari, Inter je vec ispao poslije izvlacenja :D nevjerujem da iko od njih vjeruje u prolaz tako da ce nastaviti "tradiciju ispadanja" u ranoj fazi. Milan ispada 100% Berluskoni je uzdrman :-) a Juveu od srca zelim da popije "peticu" u Amsterdamu. Sanse Fiorentine za prolaz dalje su 50-50 i volio bih kad bi uspjeli proci onaj sugavi Bajern.
Puste zelje pusti snovi :lol:
Do utakmica ima nesto vise od dva mjeseca, svaki tim do tada moze uci u fantasticnu formu i ispati iz iste. Roma je sada u solidnoj formi ali sa onim delegatom Ranierijem nece daleko dogurati sigurno, do utakmica Lige Europe ce uci u bar jednu krizu rezultata koja bi mogla biti bas kada su te utakmice u pitanju pa bi se giallorossima i njihovim tifosima vrlo lako moglo desiti ono sto oni zele drugima ;-)
Juventus je trenutno u velikoj krizi rezultata, ako se stvari ne pocnu mjenjati uskoro na bolje, Ciro leti i dovodi se neko iskusniji tako da sam 100% siguran da ce do utakmica Europa Lige Juventus biti u top formi. Ne vidim zasto se ovo takmicenje ne bi moglo i osvojiti. Juventus ima tim da ide do kraja, samo ne znam koliko ovaj trofej predstavlja cilj upravi Juventusa, vazniji je ipak scudetto pa pretpostavljam da ce se sve snage usmjeriti tamo. Ukoliko Juventus osvoji ovo takmicenje samo ce upotpuniti svoju pehar dvoranu sa jos jednim trofejem i potvrdi status jedinog tima koji je osvojio sve trofeje koji se mogu osvijiti u klubskom fudbalu. :dance:

A sto se tice ostalih talijanskih timova iako bi zelio da sto dalje doguraju i da splasne ovaj overhype oko dominacije engleskog nogometa, ne predvidjam im bas najsvjetliju buducnost. Milan nema ni ekipe ni trenera da parira Manchesteru. Inter ima i jedno i drugo ali su naletjeli na tvrd orah koji ce tesko biti razbiti, jos uz negativnu tradiciju sto se tice Lige Prvaka i prolazaka dalje, mislim da imaju veoma male sanse protiv Carlita i njegovih mocnih Bluesa. Fiorentina je u varljivoj formi u Serie A dok su odlicni bili u Ligi Prvaka, ali ocekujem da ce se to promjeniti jer nazalost Fiorentina nema ekipe za velike domete i smatram da nemaju sta traziti protiv igracki nadmocnijeg Bayerna koji ce do te utakmice biti u stabilnoj formi u koju vec polako ulaze. Jos kada se potpuno oporave Scarface i Robben; Jovetic, Gila, Mutu i ekipa jednostavno nemaju sta traziti tu.
Ovo je samo moje vidjenje situacije, lopta je okrugla pa se moze desiti svasta a mi do tada zivi bili pa vidjeli koliko je ko bio u pravu a koliko ko u krivu.
Pozdrav
dukicas

#964 Re: Serie A

Post by dukicas »

Danas Inter čisti zicer. :)
KPNCTNJAH

#965 Re: Serie A

Post by KPNCTNJAH »

:lol:
Bar je Hasan dao gol
krusty

#966 Re: Serie A

Post by krusty »

Roma - Parma 2:0

8 pobjeda i 2 remija, odnosno 10 tekmi bez poraza... forza Roma !!!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#967 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

De ponovite ko ono dijeli neke porcije :-) :-) :D
krusty

#968 Re: Serie A

Post by krusty »

Juve fakat ocajan, kud ces dalje kad Hasan mora golove davati :D
LSD

#969 Re: Serie A

Post by LSD »

Kako ih Ranieri preuze Roma se preporodila,ljudi ne mogu izgubiti utakmice...na kraju ce završiti kao drugi ispred Juventusa i Milana.
2407

#970 Re: Serie A

Post by 2407 »

Juventus opet izgubi, ako Inter veceras dobije a trebao bi utrka za Scudetto bi mogao postato tzv. "two horse race". Iako sam navijac Juventusa drago mi je sto su izgubili jer mislim da je to jedini nacin da Ciro ode s klupe. Tom covjeku treba napraviti spomenik ispred novog stadiona za svoj ogroman doprinos klubu kao igrac ali kao trener se pokazao da nije za tog posla, barem ne za Juventus sad za sad. Nadam se da je ovaj poraz kap koja ce preliti casu punu ogorcenja navijaca i uprave i da ce Ciro odstupiti milom ili silom. Samo me je strah, s obzirom na dosadasnje fulove uprave, da opet nece dovesti nekog neiskusnog levata, ili da ne dovedu nekog iskusnog loosera tipa Hector Cuper :-? :x

#971 Re: Serie A

Post by profil »

Opet kucna dostava :D
2407

#972 Re: Serie A

Post by 2407 »

profil wrote:Opet kucna dostava :D
Tacno tako "in house drive by" :lol:
burek_in_space

#973 Re: Serie A

Post by burek_in_space »

2407 wrote:Juventus opet izgubi, ako Inter veceras dobije a trebao bi utrka za Scudetto bi mogao postato tzv. "two horse race". Iako sam navijac Juventusa drago mi je sto su izgubili jer mislim da je to jedini nacin da Ciro ode s klupe. Tom covjeku treba napraviti spomenik ispred novog stadiona za svoj ogroman doprinos klubu kao igrac ali kao trener se pokazao da nije za tog posla, barem ne za Juventus sad za sad. Nadam se da je ovaj poraz kap koja ce preliti casu punu ogorcenja navijaca i uprave i da ce Ciro odstupiti milom ili silom. Samo me je strah, s obzirom na dosadasnje fulove uprave, da opet nece dovesti nekog neiskusnog levata, ili da ne dovedu nekog iskusnog loosera tipa Hector Cuper :-? :x
Shta je bilo sa onom prichom oko Hiddinka, novinarska patka ili...?!

#974 Re: Serie A

Post by profil »

2407 wrote:Juventus opet izgubi, ako Inter veceras dobije a trebao bi utrka za Scudetto bi mogao postato tzv. "two horse race". Iako sam navijac Juventusa drago mi je sto su izgubili jer mislim da je to jedini nacin da Ciro ode s klupe. Tom covjeku treba napraviti spomenik ispred novog stadiona za svoj ogroman doprinos klubu kao igrac ali kao trener se pokazao da nije za tog posla, barem ne za Juventus sad za sad. Nadam se da je ovaj poraz kap koja ce preliti casu punu ogorcenja navijaca i uprave i da ce Ciro odstupiti milom ili silom. Samo me je strah, s obzirom na dosadasnje fulove uprave, da opet nece dovesti nekog neiskusnog levata, ili da ne dovedu nekog iskusnog loosera tipa Hector Cuper :-? :x
Ma ja, vazda Ciro kriv. Blazevic, Ferrara, nije ni bitno :D

Malo ozbiljnije sad. Juventusu bi cilj trebao biti ponovni plasman u LP. Juce sam citao analizu engleza koliko klubovi profitiraju od LP, ne samo od UEFA-e, gdje su oni konstantan nastup ista 4 engleska kluba u LP istaklu kao glavni razlog tolikom jazu izmedju velike cetvorke i ostalih u Engleskoj.
guerlain

#975 Re: Serie A

Post by guerlain »

LSD wrote:Kako ih Ranieri preuze Roma se preporodila,ljudi ne mogu izgubiti utakmice...na kraju ce završiti kao drugi ispred Juventusa i Milana.
:)
Post Reply