dzeno123 wrote:Elaaa ne pravi se lud, divlji ste u 90 % slucajeva. Ne kazem da su Sa taxi cvjecke ali takvi ko vi ilegalci otimate hljeb postenom svijetu i regularnim poreskim obveznicima i platisama. Nije ovo nikakva arhiva gore, svakodnevno srecem ilegalne Kale taxije bez TA oznaka.
Kojem postenom svijetu?
Onom sto bira voznje?
Onom sto kad mu udjes s kesama s pijace u auto dere se sto dizes kese na sjediste?
Onim jalijasima koji te vozaju najduzim putevima?
Onim lopovima sto su nakucali taksimetre pa mi relacija bude po 2 KM skuplja?
Tom postenom sarajevskom taksiju?
Ma daj molim te.
Da nema potraznje za taksijem ne bi ih ovoliko ni bilo.
Jednostavni zakoni trzista.
Da se ne isplati biti taksist u Sarajevu ne bi ih ni bilo.
Nego su gospoda navikla da mogu birati voznje, da mogu zanovijetati, isl.
SARAJEVO TAXI je najveca olos ovog grada.
Nemam nikog u ovim firmama niti moj iko ilegalno taksira, samo znam da sam kod nekih ilegalaca imao bolji tretman i jeftiniju voznju nego i u jednom Sarajevo taxiju. Pogotovo kada je rijec o Kaletu, Paji, Samiru i Emiru, Crvenom isl.
Posteno bi bilo da se otvori da svak moze registrovati auto, pa ako ima racunice nek radi. Sta mislite da se ogranici broj prodavnica i butika u Sarajevu, po broju stanovnika? Nije fer, nema niko nikom pravo zabraniti cim ces se baviti, ako mozes opstati na trzistu bujrum. Ali ocigledno da taksisitma prolazi.
Bujrum kupi auto zavali se, ako se uspijes izvuci znaci da dobro radis.
Ovo sto ogranicavaju broj taksista je cisti monopol i bogacenje pojedinaca.
Pitajte taksiste iz taksija stari grad sto su pobjegli od Sarajevo taksija.
Ogorcen sam na Sarajevo taxi, toliko puta su me zavrnuli, toliko puta bili drski i nekulturni da ih nista oprati ne moze.
Usput ovi privatnici su obicni izrabljivaci radne snage, vozaci im rade po 12 sati za neke presmjesne pare. Bogate se na muci jadnih vozaca, i njih treba tuziti za takve stvari.