Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#951 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Jon Spencer wrote:
mahalas505 wrote:Ovaj @Jon Spencer je obicni trol, sad ce reci da je ova gore slika montaza.
Da ne iznevjerim očekivanja: Ova slika je montaža!
Bas sam super "monter", odoh se odma' prijaviti za posao web-dizajnera/foto(PhotoShop)-montazera... :-D

Prije par sedmica, mozda cak i isti lik, ali sigurnao na istom standu je imao Golfa 5 bez TA tabica (samo tada nisam imao aparat uza se), a sada Toledo... E sad, jel samo kupio novo auto, pa ceka promjenu tablica, ili "samo" nije platio drzavi poreza sto joj je duzan, a ne daju mu na rate, pa mu ne daju TA tablice dok to ne podmiri ne znam, ali znam da biste vi ostale kolege ovom "divljem taxisti" mogli poslati inspekciju, jer vam je i on nelegalna konkurencija...
Jon Spencer

#952 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Op3r4t0r wrote:
Jon Spencer wrote:I na kraju ne odgovori ti ni na jedno pitanje nakon ove opširne analize, grčevitih nekih borbi i ostalog smeća što od silnih trotački jedva pročitah.
Ima i cetverotacki, mozda cak i vise nego trotacki, ali moguce je da ti one ne smetaju :lol:
Baš se zatačkala :-) . Ali ima i čak dva dvoupitnika :?: i jedan petouskličnik :!: .
Jon Spencer

#953 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Elaaa wrote:
Op3r4t0r wrote:
Jon Spencer wrote:I na kraju ne odgovori ti ni na jedno pitanje nakon ove opširne analize, grčevitih nekih borbi i ostalog smeća što od silnih trotački jedva pročitah.
Ma samo opusteno, relax.................. ne pada mi na pamet s tobom se upustati u bilo kakvu raspravu jer se vidi da si krajnje isfrustriran lik. Nemam namjeru da ti objasnjavam bilo sta niti odgovaram detaljno na bilo kakva pitanja sto se tice ove firme iako sam to uradila u prvom postu, ali tada nisam znala da se radi o liku ciji su problemi licne prirode a na takve bas i ne treba trositi energiju a ni vrijeme. Ja tebi opet zelim ugodan dan i lagodan zivot. I poslusaj me, Garnier....vjeruj mi da "pali".... ;) Lijep pozdrav
Vidim sviđa ti se pošalica Garnier pa da nastavim u tom tonu promidžbenih poruka i preporučim ti Glen Micro Spray - nemoj kakiti ovdje idi kakiti kod Damira!
mahalas505

#954 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

drndalo wrote:
Jon Spencer wrote:
mahalas505 wrote:Ovaj @Jon Spencer je obicni trol, sad ce reci da je ova gore slika montaza.
Da ne iznevjerim očekivanja: Ova slika je montaža!
Bas sam super "monter", odoh se odma' prijaviti za posao web-dizajnera/foto(PhotoShop)-montazera... :-D

Prije par sedmica, mozda cak i isti lik, ali sigurnao na istom standu je imao Golfa 5 bez TA tabica (samo tada nisam imao aparat uza se), a sada Toledo... E sad, jel samo kupio novo auto, pa ceka promjenu tablica, ili "samo" nije platio drzavi poreza sto joj je duzan, a ne daju mu na rate, pa mu ne daju TA tablice dok to ne podmiri ne znam, ali znam da biste vi ostale kolege ovom "divljem taxisti" mogli poslati inspekciju, jer vam je i on nelegalna konkurencija...
Ma vidis covjek ignorise neke bitne stvari, mislim prica o nelojalnoj konkurenciji, a sam mu kolega iz "udruzenja" vjerovatno ne placa porez. Mislim bolje se nekad ne pisati neke stvari, kad te jos vise pokopa.
poznanik

#955 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

Uzurpacijom i zaprečavanjem saobraćaja jedne kolovozne trake ispred "Unitic"-a, formirana je divlja taksi stanica:

Image
jazzer

#956 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by jazzer »

poznanik wrote:Uzurpacijom i zaprečavanjem saobraćaja jedne kolovozne trake ispred "Unitic"-a, formirana je divlja taksi stanica:

Image
Bas si zlocko.. :) To su ustvari roditelji dosli po djecu u osnovnu skolu Isak Samokovlija. Sad, sto se potrefilo
da su ti roditelji, u trenutku kada si ovo slikao, taksisti, ne znaci da je taxi stand i da je cesta uzurpirana :) .

Reci mu Jon sviju ti :)
poznanik

#957 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

jazzer wrote:
poznanik wrote:Uzurpacijom i zaprečavanjem saobraćaja jedne kolovozne trake ispred "Unitic"-a, formirana je divlja taksi stanica:

Bas si zlocko.. :) To su ustvari roditelji dosli po djecu u osnovnu skolu Isak Samokovlija. Sad, sto se potrefilo
da su ti roditelji, u trenutku kada si ovo slikao, taksisti, ne znaci da je taxi stand i da je cesta uzurpirana :) .

Reci mu Jon sviju ti :)
Automobili roditelja koji dolaze po svoju djecu postavljeni su na školskom dvorištu iza škole. Ovdje taksisti prevoze zaposlene iz Unitic firmi.
Female_Sa

#958 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Female_Sa »

Meni je sasvim svejedno u kojem se taksiju vozim ali mi je bitno da kad vec sjedem u auto, da ne moram trpiti neku muziku tipa "hop- cup moja mala" i veoma mi je bitno da je cisto. Kad sam prije dva dana sjela u taxi, auto je toliko bilo prljavo i toliko je zaudaralo da mi je malo falilo da izadjem...

Nedavno sam sjela u taxi kod Vjecne vatre i rekla ulicu i broj na Alipašinu. Covjek me dovezao do općine Novo Sarajevo i rekao da izadjem jer on ne zna gdje je tacno ta ulica "tu ti je to negdje, pitaj nekoga". Nisam mogla vjerovati... :x
demetra22

#959 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by demetra22 »

"Uzurpacijom i zaprečavanjem saobraćaja jedne kolovozne trake ispred "Unitic"-a, formirana je divlja taksi stanica:"

Ovo je fotomontaza!!!
Uostalom smijem se zakleti da im pise Kale taksi na firmi!!!
poznanik

#960 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

demetra22 wrote:"Uzurpacijom i zaprečavanjem saobraćaja jedne kolovozne trake ispred "Unitic"-a, formirana je divlja taksi stanica:"

Ovo je fotomontaza!!!
Uostalom smijem se zakleti da im pise Kale taksi na firmi!!!
Najviše je "BOSS" taksista, ali je na ovoj lokaciji uočljiva saradnja svih taksi organizacija :D

Image
baustelac

#961 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by baustelac »

poznanik wrote:
Najviše je "BOSS" taksista, ali je na ovoj lokaciji uočljiva saradnja svih taksi organizacija :D

Image
Vidis kako siris dezinformacije, ne vidi se nijedan SaTaxo, sad ce John da dodje da potvrdi da tamo nema ST. Mislim stvarno kako mozes tako siriti dezinformacije o uzoritim taxistima udruzenja ST :x
Elaaa

#962 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Elaaa »

baustelac wrote:
poznanik wrote:

Image
Vidis kako siris dezinformacije, ne vidi se nijedan SaTaxo, sad ce John da dodje da potvrdi da tamo nema ST. Mislim stvarno kako mozes tako siriti dezinformacije o uzoritim taxistima udruzenja ST :x
hahhahahah....
Elaaa

#963 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Elaaa »

Ma vidis covjek ignorise neke bitne stvari, mislim prica o nelojalnoj konkurenciji, a sam mu kolega iz "udruzenja" vjerovatno ne placa porez. Mislim bolje se nekad ne pisati neke stvari, kad te jos vise pokopa.[/quote]
:thumbup:
Jon Spencer

#964 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Elaaa wrote:Ma vidis covjek ignorise neke bitne stvari, mislim prica o nelojalnoj konkurenciji, a sam mu kolega iz "udruzenja" vjerovatno ne placa porez. Mislim bolje se nekad ne pisati neke stvari, kad te jos vise pokopa.
:thumbup:[/quote]
Image

Image

Ova dvojica garant plaćaju porez i izdaju fiskalne račune. Prepoznaješ li vozila Elaaaaaaa? Šta im ono piše na firmi?
Jon Spencer

#965 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Image
Baš tako divlja taxi stanica!
Tu ćeš naći samo divljake isto kao i par metara niže ispred Alte. Sve go divljak. Interesantno je da se Policijska uprava Centar nalazi na nekih pedesetak metara udaljenosti od ovog divljeg stajališta. Isti ti likovi vikendom prave divlje stajalište ispred samog Federalnog MUP-a kod Sloge gdje postoje dvije kućare sa policajcima koji brinu o sigurnosti redu i miru!

Onaj zeleni scenic je izvadio papire u Travniku inače jedno vrijeme bio Ljiljan taxi pa je to prebrisao i sad je samo taxi na firmi, a prije toga bio dugogodišnji uposlenik raznoraznih Kaleta, Holanda, Samira, Benja, Paja ringe ringe raja taxija.

Idemo dalje ovaj pasat je Boss taxi na običnim tablicama - školski primjer nelegalnog vozila. Inače gazda te firme je nedavno kad su mu stavili lisice na jedno od nelegalnih vozila izjavio " da mora raditi kako bi isplatio 103.238 KM duga prema Poreznoj upravi FBiH" Nema za državu ali ima za nove pasate!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/inspekto ... /120417136

Ova zadnja lola sa zatamnjenim audijem ima papire iz Rudog i pretpostavite gdje radi? Ispred Unitic-a.
Jon Spencer

#966 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

A ova je samo za Eluuuu. Slika govori tisuću riječi.

Image

Ovo je vjerovatno jedno od vaših rent a car vozila ne vidim firmu na krovu. Ili je možda skinuta od straha radi policijskog uviđaja? A vozilo sa lijeve strane uredno radi bez firme na krovu, na pozive preko centrale Žutog taxija čiji brojevi su i ispisani na vozilu.

Imam jako veliku arhivu nemoj me tjerati da iskopam još koju sličicu!
drndalo

#967 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Ti na sve odgovori, ali na dokumentovan primjer tvog kolege koji "placa porez" sutis ? Jer on je lojalan ?
Elaaa

#968 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Elaaa »

..
Last edited by Elaaa on 31/05/2012 11:12, edited 1 time in total.
Elaaa

#969 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Elaaa »

[quote="Elaaa"][quote="Jon Spencer"]A ova je samo za Eluuuu. Slika govori tisuću riječi.

Image

Ovo je vjerovatno jedno od vaših rent a car vozila ne vidim firmu na krovu. Ili je možda skinuta od straha radi policijskog uviđaja? A vozilo sa lijeve strane uredno radi bez firme na krovu, na pozive preko centrale Žutog taxija čiji brojevi su i ispisani na vozilu.

Imam jako veliku arhivu nemoj me tjerati da iskopam još koju sličicu![/quoDh

Tebi stvarno dosadno u zivotu :D Btw, vozila su bas lijepa...a posebno mi se svidja taj passat boje trule visnje :thumbup: Bas si se potrudio...ali opet jedna informacija, te dvije petice odavno ne vidim u firmi a evo izvori mi kazu da ta vozila ne rade vec odavnoooo, dakle to si bas negdje izvukao iz arhive, kojim se ti sve jadnim trikovima sluzis....pa ti si bas FAN kale taxija...LIKE :thumbup: ;-) Samo tako nastavi, hvala, i molim te postavi jos slika jer ja nemam nijednu a bas bih ih voljela imati :D Lijep pozdraaaaaav
dzeno123

#970 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

Elaaa ne pravi se lud, divlji ste u 90 % slucajeva. Ne kazem da su Sa taxi cvjecke ali takvi ko vi ilegalci otimate hljeb postenom svijetu i regularnim poreskim obveznicima i platisama. Nije ovo nikakva arhiva gore, svakodnevno srecem ilegalne Kale taxije bez TA oznaka.
demetra22

#971 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by demetra22 »

Ilegalnih Kale, Boss, Zutih ima taman toliko koliko ima ilegalaca i u Sarajevo-taxiju, ili cemo sad to poricati?
Zasto se ova tema okrenula u dokazivanje ilegalnosti ovih manjih taksi firmi? Hoce li se to ponasanje rohana iz Sarajevo-taxija popraviti ako se suspendiju Boss, Kale i drugi? Hoce li gospoda sa Sebilja ili sa Katedrale konacno pristati da me vozi kuci? Hoce li suspendiranje Bossa i Kale taksija pomoci da Sarajevo-taxi vozaci konacno upale svoje taksimetre sa Zeljeznicke ili nedobog sa aerodroma?
Neki dan, nisam mogla dobiti ovu jednu firmu, nazvah 1515 da me vozi na posao jer sam kasnila. Dosao je znaci na poziv, ovo podvlacim. Vozili smo se mozda za jednu marku kad sam primjetila da nije upalio taksimetar, pitam sto nije upaljen, kaze ako neces izlazi napolje!!! Dabogda sad umrla ako lazem.
Naravno izasla sam i zaustavila drugo vozilo. Kazem, kasnila sam i nisam imala vremena ni za ova preseravanja ni za neka prijavljivanja. Ovo nije jedini primjer, dozivjela sam ih toliko da mi se muci uci u bilo koje vozilo Sarajevo-taxija. Ovog se rohana ne sjecam, samo znam da je vozio zeleni auto, nisam zapisala ni tablice ni broj na firmi, nije mi se dalo.

Posto ovdje ima, vidim, predstavnika Sarajevo-taxija, mozda nam mogu dati komentar na jednog kojeg sam zapamtila, jer sam nazalost bila dva puta njegova zrtva i to nisam jedina, i moju je sestru zavrnuo - sivi mercedes sa aerodroma?
poznanik

#972 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

demetra22 wrote:...Neki dan, nisam mogla dobiti ovu jednu firmu, nazvah 1515 da me vozi na posao jer sam kasnila. Dosao je znaci na poziv, ovo podvlacim. Vozili smo se mozda za jednu marku kad sam primjetila da nije upalio taksimetar, pitam sto nije upaljen, kaze ako neces izlazi napolje!!! Dabogda sad umrla ako lazem.
Naravno izasla sam i zaustavila drugo vozilo. Kazem, kasnila sam i nisam imala vremena ni za ova preseravanja ni za neka prijavljivanja. Ovo nije jedini primjer..
Ovaj opisani primjer izbjegavanja rada po propisima i drskosti taxi vozača, pa čak i prijetnja silom, sve je češća pojava na sarajevskim ulicama. Taxisti ne biraju kojem putniku će iskazati svoj bezobrazluk, jer su uvezani, jer jedan drugog snažno podržavaju, jer su grupirani prema pripadajućim organizacijama, i samo je pitanje dana kad će neki od nezadovoljnih putnika biti odvezen na CUM s konstatacijom - pretukao ga taxi vozač jer mu je tražio račun :-) :(

Nije policija krivac u ovom slučaju, krivac je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, odnosno njihova saobraćajna inspekcija :x
poznanik

#973 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

Image
Situacija na snimku iznad snimljena je prekjuče, a na snimku ispod - danas :D

Image
nidokralj

#974 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by nidokralj »

menscini da se ovi divljaneri uvijek skupljaju na odredjenim stajalistima ,jer ih ovi regularni tjeraju sa standova...
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#975 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by F&N »

dzeno123 wrote:Elaaa ne pravi se lud, divlji ste u 90 % slucajeva. Ne kazem da su Sa taxi cvjecke ali takvi ko vi ilegalci otimate hljeb postenom svijetu i regularnim poreskim obveznicima i platisama. Nije ovo nikakva arhiva gore, svakodnevno srecem ilegalne Kale taxije bez TA oznaka.
Kojem postenom svijetu?
Onom sto bira voznje?
Onom sto kad mu udjes s kesama s pijace u auto dere se sto dizes kese na sjediste?
Onim jalijasima koji te vozaju najduzim putevima?
Onim lopovima sto su nakucali taksimetre pa mi relacija bude po 2 KM skuplja?

Tom postenom sarajevskom taksiju?

Ma daj molim te.
Da nema potraznje za taksijem ne bi ih ovoliko ni bilo.
Jednostavni zakoni trzista.
Da se ne isplati biti taksist u Sarajevu ne bi ih ni bilo.
Nego su gospoda navikla da mogu birati voznje, da mogu zanovijetati, isl.

SARAJEVO TAXI je najveca olos ovog grada.

Nemam nikog u ovim firmama niti moj iko ilegalno taksira, samo znam da sam kod nekih ilegalaca imao bolji tretman i jeftiniju voznju nego i u jednom Sarajevo taxiju. Pogotovo kada je rijec o Kaletu, Paji, Samiru i Emiru, Crvenom isl.

Posteno bi bilo da se otvori da svak moze registrovati auto, pa ako ima racunice nek radi. Sta mislite da se ogranici broj prodavnica i butika u Sarajevu, po broju stanovnika? Nije fer, nema niko nikom pravo zabraniti cim ces se baviti, ako mozes opstati na trzistu bujrum. Ali ocigledno da taksisitma prolazi.
Bujrum kupi auto zavali se, ako se uspijes izvuci znaci da dobro radis.
Ovo sto ogranicavaju broj taksista je cisti monopol i bogacenje pojedinaca.
Pitajte taksiste iz taksija stari grad sto su pobjegli od Sarajevo taksija.

Ogorcen sam na Sarajevo taxi, toliko puta su me zavrnuli, toliko puta bili drski i nekulturni da ih nista oprati ne moze.

Usput ovi privatnici su obicni izrabljivaci radne snage, vozaci im rade po 12 sati za neke presmjesne pare. Bogate se na muci jadnih vozaca, i njih treba tuziti za takve stvari.
Post Reply