Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A sad ti meni reci, kako ces ti postupiti ako to ne bude piramida?
Moze?
pa bice mi krivo, pa cu se morati pomiriti sa tim
i reci , fino smo se zabavljali ovo nekoliko mjeseci
i ponešto korisno naučili (ovo mislim ozbiljno). A biće mi pravo žao ako je ne bude, ne zbog mene (što sam bio u krivu), nego što bi mnogo toga bilo drugačije.
Da... Korektan odgovor!
I ja ozbiljno mislim!
Treba li reci da bih i ja bio presretan da je zaista ima?
wels wrote:
A shto ga nebi platili antipiramidashi ?
Oni se,cini mi se vishe upinju da dokazu nepostojanje piramide.
.....Shabane dragi, sve naucnik do naucnika...... ......pa valjda se dokazuje da necega ima .....
...citajuci strucnu literaturu, do sada sam naisao na samo jedan naucni proces koji je pokusao dokazati da necega nema....u pitanju je bila situacija na Harvardu kada je vodja projekta zbog loseg rucka ispustao tihomire cijelo popodne i pokusavao dokazati ostatku tima da tihomiri nepostoje.......
molim te
gurni dva prste u uticnicu
jer ja nemam cime dokazati da tu ima struje
dokazuje se tvrdnja
i ko god ti kaze suprotno taj laze
moderator wrote:Piramidos, Ludost, Ludvig i ostali: povedite racuna o svom ponasanju na temi inace ce biti koristene nepopularne mjere!
Sa-X Administrator
De bogati Black, prije nepopularnih mjera,
namjestite onaj sat da pokazuje tacno vrijeme.
Sarafcina wrote:molim te
....ko ti je kriv kad nisi cuo za brifer.... ....i usput, mogao si mi dokazati da "kontinualni multifunkcionator" nikada nije postojao, jer ja tvrdim da jeste i da je koristen prilikom ubistva Merlin Monro.....
El-bosniaco wrote:
pa bice mi krivo, pa cu se morati pomiriti sa tim
i reci , fino smo se zabavljali ovo nekoliko mjeseci
i ponešto korisno naučili (ovo mislim ozbiljno). A biće mi pravo žao ako je ne bude, ne zbog mene (što sam bio u krivu), nego što bi mnogo toga bilo drugačije.
Da... Korektan odgovor!
I ja ozbiljno mislim!
Treba li reci da bih i ja bio presretan da je zaista ima?
Vodenjak, ... ne vjeruju nam da bi smo bili sretni kao i oni. Zbog naseg skepticizma, a razumnim ljudima je jasno da isti opada u srazmjeri sa dokazima, .... proglasavamo se "antidrzavnim elementima".
I ponekad sam u dilemi, ..... da li je Titin sistem propao?
Sarafcina wrote:molim te
....ko ti je kriv kad nisi cuo za brifer.... ....i usput, mogao si mi dokazati da "kontinualni multifunkcionator" nikada nije postojao, jer ja tvrdim da jeste i da je koristen prilikom ubistva Merlin Monro.....
sa briferom bi upravo dokazivao ne/postojanje
KM ... ako tvrdis da postoji onda ces da dokazes
ja ionako ne znam sta je KM i ne bih se upustio u diskusiju u kojoj pojmovi ni izbliza nisu definisani.
znas... izmedju postoji i nepostoji ... postoji i ono "ne znam"
a dokazuje se tvrdnja
wels wrote:A shto ga nebi platili antipiramidashi ?
Oni se,cini mi se vishe upinju da dokazu nepostojanje piramide.
Pravilo je wels da dokazuje onaj koji tvrdi, a ne onaj koji opovrgava.
samo sto u tom slucaju ne mozes nista reci o nepostojanju piramide, nego samo o nedovoljnosti dokaza za postojanje (osim u posebnim slucajevima...da recimo nadjes da je tamo kupa).
Opovrgavanje dokaza postojanja, nije nuzno i dokaz nepostojanja.
1. odrediti strane svijeta i orijentisati objekt prema njima znaci da mora postojati neki nacin pracenja kretanja zvijezda i sistematskog zapisivanja njihovih polozaja - znaci astronomija u nastajanju , to opoet znaci pismenost i osnovna znanja iz matematike
2. napraviti takav objekat (piramida??) znaci posjedovati znanje i vjestinu klesanja i zidanja - to opet povlaci da za to treba imati i alat koji se koristi za obradu a koji je " za zeru" tvrdji od kamena koji se klese
3. napraviti vise takvih objekata-svetista-piramida (kako god ih zvali) trazi ogromne kolicine kamena , veliki broj radnika i uz sve to vezano ogromnu "logistiku" (ti ljudi treba da jedu i spavaju ....znaci moraju negdje biti i ostaci tih kuca gdje su zivjeli )
ovo su 3 stvari koje nedostaju : PISANI TRAGOVI + OSTACI ALATKI + OSTACI NASELJA onih koji su gradili ovo sto Semir danas otkopava.
Freelancer...
nadji nam nekog geografa koji zna kad su bile orogeneze...
jbg, ako iznad capljine, 200 metara iznad neretve imaju molovi za velike brodove, ne bi me cudilo da je negdje sve to zatrpano...
mIRCerka wrote:Freelancer...
jbg, ako iznad capljine, 200 metara iznad neretve imaju molovi za velike brodove, ne bi me cudilo da je negdje sve to zatrpano...
Ima takvih oko Semira neka malo mucnu i svojom glavom a ne samo Semirovom ....meni sve ovo u Visokom lici na jedan dugacak teferic , a za maj ce se i janjci "okretati"
Licno mislim da ce se pravi odgovori (ma kakvi bili ) naci u onim tunelima.
mIRCerka wrote:Freelancer...
Ima takvih oko Semira neka malo mucnu i svojom glavom a ne samo Semirovom ....meni sve ovo u Visokom lici na jedan dugacak teferic , a za maj ce se i janjci "okretati"
Licno mislim da ce se pravi odgovori (ma kakvi bili ) naci u onim tunelima.
1. odrediti strane svijeta i orijentisati objekt prema njima znaci da mora postojati neki nacin pracenja kretanja zvijezda i sistematskog zapisivanja njihovih polozaja - znaci astronomija u nastajanju , to opoet znaci pismenost i osnovna znanja iz matematike
2. napraviti takav objekat (piramida??) znaci posjedovati znanje i vjestinu klesanja i zidanja - to opet povlaci da za to treba imati i alat koji se koristi za obradu a koji je " za zeru" tvrdji od kamena koji se klese
3. napraviti vise takvih objekata-svetista-piramida (kako god ih zvali) trazi ogromne kolicine kamena , veliki broj radnika i uz sve to vezano ogromnu "logistiku" (ti ljudi treba da jedu i spavaju ....znaci moraju negdje biti i ostaci tih kuca gdje su zivjeli )
ovo su 3 stvari koje nedostaju : PISANI TRAGOVI + OSTACI ALATKI + OSTACI NASELJA onih koji su gradili ovo sto Semir danas otkopava.
I za egipatske piramide bi se moglo postaviti nekoliko pitanja.
Ako su i poznavali astronomiju, a imajući u vidu preciznost sa kojom su orjentisane trbalo bi da su imali i neke uređaje za mjerenje koji bi im omogućili takvu preciznost. (Samo radi poređenja Japanci su prilikom izgradnje mosta preko prolaza Akaši postigli da im stubovi mosta visoki oko 80 m odstupaju samo za 5 cm, a negdje sam pročitao da su ostupanja platoa na kome su građene piramide manja od dva cm). Čini mi se (ovo nisam 100% siguran) da ni tamo nisu nađeni ostaci alatki. Kolika su naselja morala biti za toliki broj robova koji su kako se tvrdi gradili egipatske piramide (tragovi tih naselja se nešto ne spomiju).
seljak_cojek wrote:
I za egipatske piramide bi se moglo postaviti nekoliko pitanja.
Ako su i poznavali astronomiju, a imajući u vidu preciznost sa kojom su orjentisane trbalo bi da su imali i neke uređaje za mjerenje koji bi im omogućili takvu preciznost. (Samo radi poređenja Japanci su prilikom izgradnje mosta preko prolaza Akaši postigli da im stubovi mosta visoki oko 80 m odstupaju samo za 5 cm, a negdje sam pročitao da su ostupanja platoa na kome su građene piramide manja od dva cm). Čini mi se (ovo nisam 100% siguran) da ni tamo nisu nađeni ostaci alatki. Kolika su naselja morala biti za toliki broj robova koji su kako se tvrdi gradili egipatske piramide (tragovi tih naselja se nešto ne spomiju).
Kasno je, ne mogu sada postirati, ali ostaci tih naselja su jasni u okolini piramida u Gizi, ... spremista za zito, .... pekare i jos mnogo interesantnih objekata.
Last edited by pape on 28/04/2006 00:20, edited 1 time in total.