Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Plavo-bijeli

#951 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

luckylaka wrote: 21/11/2024 20:37
izvrsni direktor wrote: 21/11/2024 20:18
tramvajtrojka wrote: 21/11/2024 19:58

al ovo mi je najjace daj mu tri godine da se zajebava da unisti jos jednu generaciju i da imamo jos jedne propale kvalifikacije
Znaci ti smatras da ova generacija moze se kvalifikovat na ovim kvalifikacija?!
Ja mislim da se mozemo potuci za to drugo mjesto ako svi budu spremni i vrati uvrijedjene mlade
a sa Sergejom se ne mozemo potuci... ?

Sa dosta jačim igračima smo jedva dogurali i do baraza, ali sad kao imamo nekako jaka ocekivanja od ove ekipe koja je izgubila od Luksemburga 2 puta..na osnovu cega? hahahh

Hajd da ono imamo ekipu koja je bas nivo i vidis i kad je poredis sa ostalim ekipama koji prolaze na SP vidis da smo tu negdje i da sa jakim trenerom bi imali bas vece sanse za plasman pa kao grehota da ne odemo ..ali ovako...imamo ekipu koja je bila predzadnja u vrlo lakoj grupi za EP, ekipu u kojoj igraju drugoligasi..ali vrsni forum klix strucnjaci misle da imamo visok potencijal i da nas samo Sergej zeza u tome haha
Last edited by Plavo-bijeli on 21/11/2024 20:44, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#952 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote: 21/11/2024 20:17

Ne da mi se traziti sad po arhivi, al sam poprilicno siguran da nisi bio ovako blagonaklon i popustljiv prema Faruku i Savi, vec je bilo tjeranje.
Nije. Kao nijedan od ovih sto zdusno brane Barbareza.

Argument je - tjerali su se Faruk i Savo jer se gubilo od Luksemburga, losi bili...
Kao ok je popusiti od Njemacke 7:0, 5:2 od Holandije, ali ne smijes od Luksemburga.

I jedno i drugo ti u sustini govori da si kurcina i da su svi ti selektori neznalice.
Plavo-bijeli

#953 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

BHF_Manijak wrote: 21/11/2024 20:44

Ne da mi se traziti sad po arhivi, al sam poprilicno siguran da nisi bio ovako blagonaklon i popustljiv prema Faruku i Savi, vec je bilo tjeranje.

Argument je - tjerali su se Faruk i Savo jer se gubilo od Luksemburga, losi bili...
Kao ok je popusiti od Njemacke 7:0, 5:2 od Holandije, ali ne smijes od Luksemburga.

I jedno i drugo ti u sustini govori da si kurcina i da su svi ti selektori neznalice.
Znaci po tebi je isto 4-1 i 2-0 od Luksemburga i 5-2 od Holandije? Eh sta necu sve procitati
Plavo-bijeli

#954 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

I još jedna stvar posto pravite, opet loša, poređenja, kao zasto ostali nisu dobili šanse tolike, a Sergej dobiva, a i tu izmisljate i lazete.

Mnogi su dobijali.

Mehmed Bazdarevic 24 utakmice.
Preuzeo nas kad su jos igrali Dzeko i Ibisevic u spicu, Visca Lulic krila, Spahic stoper... jedna od najjačih reprezentacija nasih ikada.
Nije mogao biti iznad babaroga Grčke i Belgije.

Prosinecki 22 utakmice. Ja sam bio jedan od rijetkih sto sam ga branio jer sam cuo neke pozitivne komentare igrača koji su sa njim trenirali, mada ne bih sad ulazio jer se ne sjecam bas kako je to sve bilo.

Petev 20 utakmica...

Znači Petev, Prosinecki mogu 20+ a Barberza smo trebali nakon 4,5 utakmica otjerati??

Jedini koji je imao manje utakmica su Meho Kodro - a to se zna sta je bila pozadina tog tjeranja, tj nije zbog rezutata,
Hadzibegic - pa i ptice na grani su vidjeli nit zna, nit moze, nit shvata u cemu je problem, niti autoriteta..nista.

Savo jedva dobio u gostima jednu od najlaksih reprezentacija na svijetu 0-2, Lihteštajna, i onda redom gubio protiv Portugala 0-5, Luksemburga 4-1, Slovačke i Ukrajine 1-2 ... i kao što njemu nismo jos pruzili sansu..SAVi jebenom Milosevicu...a Barbareza bi tjerali a sto njemu nismo pruzili sansu...

Ili Hadzibegicu koji je uspio kod kuće izgubiti od Luksemburga 0-2 . Dajte molim vas...

Ako moze Petev preko 20 utakmica, ako moze Prosinecki preko 20 utakmica, moze i Barbarez pogotovo sa ovom ekipom kojoj je najveci problem nekvalitet u odnosu na timove sa kojima igra.

Ako se naglo dobije neka opcija da nas Vahid vodi i neko sličan, zahvalit se Barbarezu, a do tad...

P.S ova poređenja rezultata sa potpuno razlicitim ekipama izmedju napr Barbareza i Susica me podsjete na poredjenje Basica i Corica napr u Zelji..kako Coric moze sad a Basic nije mogao haha
LSD

#955 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Plavo-bijeli wrote: 21/11/2024 20:31
LSD wrote: 21/11/2024 20:21
luckylaka wrote: 21/11/2024 19:22 Posto mu je plan euro 2028 haj da istrpimo rezultate do tada pa ce mo mu onda suditi.Do tada sabur
Zasto se onda tjerao Faruk ? mogli su i njemu dati 4 godine fore i da ga trpimo :lol: ili Savi.

Sta je to kockar poseban, pa da se bas on mora trpiti ?
Kako glupo pitanje...
Hajd probaj barem sam skontati zasto pa onda se javi.
Ocekivano. Umjesto jednostavnog odgovora, koristis uvrede.
Dobro eto ja sam glupan, al de ti odgovori na pitanje koje cu opet ponoviti - po cemu je kockar bez dana trenerskog staza toliko poseban da ga se trpi, a ovi prethodni nisu ?

Odgovori ako znas ;-)
Last edited by LSD on 21/11/2024 21:42, edited 1 time in total.
LSD

#956 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote: 21/11/2024 20:44

:thumbup:
Plavo-bijeli

#957 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

LSD wrote: 21/11/2024 21:40
Plavo-bijeli wrote: 21/11/2024 20:31
LSD wrote: 21/11/2024 20:21

Zasto se onda tjerao Faruk ? mogli su i njemu dati 4 godine fore i da ga trpimo :lol: ili Savi.

Sta je to kockar poseban, pa da se bas on mora trpiti ?
Kako glupo pitanje...
Hajd probaj barem sam skontati zasto pa onda se javi.
Ocekivano. Umjesto jednostavnog odgovora, koristis uvrede.
Dobro eto ja sam glupan, al de ti odgovori na pitanje koje cu opet ponoviti - po cemu je kockar bez dana trenerskog staza toliko poseban da ga se trpi, a ovi prethodni nisu ?

Odgovori ako znas ;-)
Nisam rekao jarane da si "glupan" ne bih to nikom rekao, pogotovo osobi koju ne znam. Rekao sam da je glupo pitanje, a svi mogu postaviti glupo pitanje, zavisno od tematike.

Pa odgovorio sam ti u vise navrata, a valjda preskaces.

Prvo odgovorio ti sto nije lik 'kockar' osim ako ne znam nesto.

Drugo, pokazao sam ti statistiku i trrenere koji su dobivali preko 20 utakmica i dosta vise nego sada Barbarez i objasnio zasto ovi sto nisu zasto nisu trebali ...sta hoces jos?
LSD

#958 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Plavo-bijeli wrote: 21/11/2024 22:20

Drugo, pokazao sam ti statistiku i trrenere koji su dobivali preko 20 utakmica i dosta vise nego sada Barbarez i objasnio zasto ovi sto nisu zasto nisu trebali ...sta hoces jos?
Pa sta je nego kockar ? da nije trener mozda :-)

I nista je ne preskacem, vec cekam da odgovoris zasto je kockar toliko poseban u odnosu na druge selektore kloceve :mastakazes: nista mi nisi odgovorio, nista. Mozda si nekom drugom, meni nisi.

:mastakazes: evo jos cekam

Ili mozda ne znas odgovoriti...pa reci, da ne cekam vise... nije sramota priznati.
Plavo-bijeli

#959 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

LSD wrote: 21/11/2024 22:26
Plavo-bijeli wrote: 21/11/2024 22:20

Pa sta je nego kockar ? da nije trener mozda :-)

I nista je ne preskacem, vec cekam da odgovoris zasto je kockar toliko poseban :mastakazes: nista mi nisi odgovorio, nista. Mozda si nekom drugom, meni nisi.

:mastakazes: evo jos cekam

Ili mozda ne znas odgovoriti...pa reci, da ne cekam vise... nije sramota priznati.
PA eto pročitaj 2 posta iznad... objasnio fino, glupo mi da kopiram post.

Pa ako je "kockar" zato sto je igrao profesionalno poker onda ne znaš ništa o pokeru i zašto se poker ne smatra baš 'kockanjem' pogotovo ako ga igraš profesionalno i ne znas da imas "koliko hoćeš" tih ljudi sto dobivaju na duge staze, a ako dobijas i znas da ces dobiti onda bas ne "kockas".
Ali to je sad manje bitna tema.

Fino sam ti napisao ako su tri trenera mogla dobijati preko 20 utakmica , moze i Barbarez i objasnio sto, pogledaj iznad.
Logovan

#960 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

HelaS wrote: 20/11/2024 22:24
Logovan wrote: 20/11/2024 22:21 Za aktuelne igrače reprezentacije BiH Barbarez je odličan selektor.

Zašto odličan?
Jer su obje strane u početnim fazama razvoja. Uzajamno će se razvijati u kvalitetnu reprezentaciju
Znači mogu svi koji su se tek počeli baviti trenerskim poslom? Ustvari, bolje pitanje, mogu li svi oni koji nisu nikada bili na nekoj poziciji u fudbalu pa čak ni pomoćnici u omladinskim kategorijama?

Treba znati prepoznati ko ti od tih koji su "u početnim fazama razvoja" može biti od koristi, a ko ne. Vidjet ćemo da li se pogodilo sa Barbarezom. Ova godina za dokazivanje mu je propala.
Last edited by Logovan on 21/11/2024 22:42, edited 1 time in total.
LSD

#961 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Plavo-bijeli wrote: 21/11/2024 22:35

Fino sam ti napisao ako su tri trenera mogla dobijati preko 20 utakmica , moze i Barbarez i objasnio sto, pogledaj iznad.
A je li bogati.
Pa kako to ne dobise preko 20 utakmica Meho, Faruk i Savo ? evo trojicu nabrojah.
Sta ? oni ruzni i gubavi, pa ne mogu...a kockar moze :lol: necemo se tako igrati.

I bas me zanima kako komentarises ovaj prelaz iz dvice u keca:
Vico Zeljkovic, predsjednik Nogometnog Saveza BiH:
“Barbarez je ljubomoran što nije selektor, a kako radi posao, odnosno ne radi ga nigdje, neće nikada ni biti selektor. Barem narednih osam godina, tako neka uživa u svojim komentarima i puna podrška od mene, ako ga to ispunjava”, rekao je Zeljković kada je za selektora izabran Ivaylo Petev.
Vico Zeljkovic 19.04.2024:
"Čestitam gospodinu Barbarezu imenovanje na mjestu selektora i gospodinu Spahiću imenovanje na mjesto direktora. Sigurno je da je ovaj dan bitan za nogomet u BiH, ovdje su dva velika imena nogometa u BiH i zaista smo sretni što smo uspjeli da se dogovorimo da u naredne četiri godine izađemo pred sportsku javnost i da pokušamno da uradimo dobre stvari za nogomet u BiH."
:mastakazes:
luckylaka

#962 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Plavo-bijeli wrote: 21/11/2024 20:41
izvrsni direktor wrote: 21/11/2024 20:18

Znaci ti smatras da ova generacija moze se kvalifikovat na ovim kvalifikacija?!
Ja mislim da se mozemo potuci za to drugo mjesto ako svi budu spremni i vrati uvrijedjene mlade

Sa dosta jačim igračima smo jedva dogurali i do baraza, ali sad kao imamo nekako jaka ocekivanja od ove ekipe koja je izgubila od Luksemburga 2 puta..na osnovu cega? hahahh

Hajd da ono imamo ekipu koja je bas nivo i vidis i kad je poredis sa ostalim ekipama koji prolaze na SP vidis da smo tu negdje i da sa jakim trenerom bi imali bas vece sanse za plasman pa kao grehota da ne odemo ..ali ovako...imamo ekipu koja je bila predzadnja u vrlo lakoj grupi za EP, ekipu u kojoj igraju drugoligasi..ali vrsni forum klix strucnjaci misle da imamo visok potencijal i da nas samo Sergej zeza u tome haha
Ja sam iznio svoje misljenje i ni jedna tvoja opaska ne moze to promijeniti.Koliko Barba moze izvuci od ovih mo.aka do njega je Vasilj ,Dedic,Hadzikadunic,Ahmethodzic,Kolasinac,Barjaktar,Bazdar,Demir,Dzeko i nisu toliki levati koliko im vi prisivate ovdje
Plavo-bijeli

#963 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

luckylaka wrote: 21/11/2024 22:48

Ja sam iznio svoje misljenje i ni jedna tvoja opaska ne moze to promijeniti.Koliko Barba moze izvuci od ovih mo.aka do njega je Vasilj ,Dedic,Hadzikadunic,Ahmethodzic,Kolasinac,Barjaktar,Bazdar,Demir,Dzeko i nisu toliki levati koliko im vi prisivate ovdje
...

Joj imena..
Dzeko haman 40 godina i ide u penziju sad sto se tice repke.
Vasilj lik je do prosle godine branio u drugoj Bundesligi i brani toplo hladno.
Hadzikadunic i Ahmedhodzic uopste nisu dio repke.
Bajraktarevic - Novi Yamal. Salim se. Lik igra u MLSu i daje gol svako 10 utakmica.
Bazdar druga liga Spanije, polako tek je dosao...

Jedino Demir, Dedic i Kolasinac su vrijedni spomena, a druga dvojica nisu igrala protiv Njemacke.
Plavo-bijeli

#964 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

LSD wrote: 21/11/2024 22:41
Plavo-bijeli wrote: 21/11/2024 22:35

A je li bogati.
Pa kako to ne dobise preko 20 utakmica Meho, Faruk i Savo ? evo trojicu nabrojah.
Sta ? oni ruzni i gubavi, pa ne mogu...a kockar moze :lol: necemo se tako igrati.

I bas me zanima kako komentarises ovaj prelaz iz dvice u keca:
Vico Zeljkovic, predsjednik Nogometnog Saveza BiH:
“Barbarez je ljubomoran što nije selektor, a kako radi posao, odnosno ne radi ga nigdje, neće nikada ni biti selektor. Barem narednih osam godina, tako neka uživa u svojim komentarima i puna podrška od mene, ako ga to ispunjava”, rekao je Zeljković kada je za selektora izabran Ivaylo Petev.
Vico Zeljkovic 19.04.2024:
"Čestitam gospodinu Barbarezu imenovanje na mjestu selektora i gospodinu Spahiću imenovanje na mjesto direktora. Sigurno je da je ovaj dan bitan za nogomet u BiH, ovdje su dva velika imena nogometa u BiH i zaista smo sretni što smo uspjeli da se dogovorimo da u naredne četiri godine izađemo pred sportsku javnost i da pokušamno da uradimo dobre stvari za nogomet u BiH."
:mastakazes:
Pa Meho je trebao dobiti, ali kada je otjeran nakon 2 utakmice logicno da nije otjeran zbog te dvije utakmice, nego zbog nekih drugih nesuglasica u savezu. Naravno da je i Meho trebao dobiti dosta duze priliku i to ne negiram?!

Za Faruka i Savu sam ti rekao, jednostavno vidis da ne znaju i ne umiju, niti ce umijet. Ako neko izgubi 4-1 od luksemburga da mi je babo rahmetli vrijeme je da ides odmah.

Sergej barem ima autoritet u odnosu na tu dvojicu, a znanje jos ne znam, mozda fakat nema, ali barem u odnosu tu dvojicu ima autoritet neki i vidjet ćemo sta ce nam to donijeti u buducnosti.

Sto se tice Vice... to nije uopste argument nikakav za to da li Sergej treba dobiti, ili ne.
To više samo pokazuje o njemu, ali je i on rekao dobru recenicu u smislu "samo glupan nikad ne mijenja misljenje", tu ga ako nista cijenim zbog toga. Nije bas tako rekao ali nesto u kontekstu toga.
LSD

#965 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Plavo-bijeli wrote: 21/11/2024 23:08

Za Faruka i Savu sam ti rekao, jednostavno vidis da ne znaju i ne umiju, niti ce umijet. Ako neko izgubi 4-1 od luksemburga da mi je babo rahmetli vrijeme je da ides odmah.

Sergej barem ima autoritet u odnosu na tu dvojicu, a znanje jos ne znam, mozda fakat nema, ali barem u odnosu tu dvojicu ima autoritet neki i vidjet ćemo sta ce nam to donijeti u buducnosti.

Sto se tice Vice... to nije uopste argument nikakav za to da li Sergej treba dobiti, ili ne.
To više samo pokazuje o njemu, ali je i on rekao dobru recenicu u smislu "samo glupan nikad ne mijenja misljenje", tu ga ako nista cijenim zbog toga. Nije bas tako rekao ali nesto u kontekstu toga.
I ja vidim jednostavno da i Barbarez ne zna i ne umije, bas kao sto sam vidio i za njegove prethodnike. I ne pominji Lux, jer bi i kockar isto prosao protiv njih, ako ne i gore.
I ne znam koji to autoriet on ima u odnosu na tu dvojicu :shock: lik nema dana trenerskog posla. Koji autoritet ? na sta ? na lijepe oci ?
Da ne mislis mozda na neke igracke dane ? Pa Faruk i Savo su bili daleko bolji i veci igraci od njega, ako mislis na neki autoritet preko igracke karijere.

Za boldirano moram :lol: :lol: ne, Vico uopste nije glupan koji nikad ne mijenja misljenje, niti je promjenio misljenje o Barbarzu jer je u međvremenu skonto da se radi u vrhunskom strucnjaku :lol: ne ne, nije o tome rijec - vec je namazana dzukela koja preko Barbareza i priglupe svijetine koja ga hoce za selektora zeli udovoljiti javnosti i sebi izganjati jos jedan mandat :wink: al ti to jos izgleda nisi skonto...polako, ima vremena.
Plavo-bijeli

#966 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

LSD wrote: 21/11/2024 23:20
Plavo-bijeli wrote: 21/11/2024 23:08

I ja vidim jednostavno da i Barbarez ne zna i ne umije, bas kao sto sam vidio i za njegove prethodnike. I ne pominji Lux, jer bi i kockar isto prosao protiv njih, ako ne i gore.
I ne znam koji to autoriet on ima u odnosu na tu dvojicu :shock: lik nema dana trenerskog posla. Koji autoritet ? na sta ? na lijepe oci ?
Da ne mislis mozda na neke igracke dane ? Pa Faruk i Savo su bili daleko bolji i veci igraci od njega, ako mislis na neki autoritet preko igracke karijere.

Za boldirano moram :lol: :lol: ne, Vico uopste nije glupan koji nikad ne mijenja misljenje, niti je promjenio misljenje o Barbarzu jer je u međvremenu skonto da se radi u vrhunskom strucnjaku :lol: ne ne, nije o tome rijec - vec je namazana dzukela koja preko Barbareza i priglupe svijetine koja ga hoce za selektora zeli udovoljiti javnosti i sebi izganjati jos jedan mandat :wink: al ti to jos izgleda nisi skonto...polako, ima vremena.
Kako znaš da bi "kockar" prošao gore protiv pazi sad - Luksemburga? Kako ? Kako misliš gore? Izgubili bi kući 3-0 a u gostima 6-1 od Luksemburga jel? haha...

Autoritet taj što je bio kapiten nase reprezentacije, sto je imao autoritet i medju svojim igracima u reprezentaciji i sto je smatran legendom dok nije poveo reprezentaciju i dok raja nije krenula pametovati i pricati gluposti, a bilo je svega kao onaj sto rece da gura neke igrače od menađera pa kad sam mu dao listu svih bosanaca koje mozemo pozvati usutio se.

Pa sta mislis ko ce imati veci autoritet medju igracima, Barbarez ili Hadzibegic?

Nije samo dovoljno da si velik igrač nego i druge stvari.

Eto pokojni Milomir Odović u Zelji veliki igrač, a igrači mu se znali smijati iza leđa.

Znam ja dobro da nije Vico nista "skontao" jer kako moze i skontati kada Barbarez nije vodio niti jedan drugi tim, tu moze samo nagađati kao sto je i Njemacka nagađala kad je postavila Beckenbauera ili Rudi Vollera, kao sto je i Holandija nagađala sa Van Bastenom.

Naravno da ga je postavio kako bi umirio navijače i potencijalno produzio svoj mandat, ali je opet presao preko svojih riječi i preko svog ega, mnogi to na forumu nisu spremni uraditi, a kamoli sta vise.
LSD

#967 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Bio kapiten prije 20 godina, kada se pola danasnjih igraca nije ni rodilo :mrgreen: slab ti je to argument za autoritet, preslab.

Uostalom, ako cemo o kapitenima kao autoritetima - pa Hadzibegic je bio kapiten Yuge, daleko jace selekcije od BIH, pa koga danas boli qrc za taj argument i podatak.
Vidis kako upadas u sopstvene zamke.

Pricajmo o selektorima, trenerskom radu, o njihovim rezultatima , o sadasnjosti.
BHF_Manijak

#968 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Uporno bezobrazno izostavljas dio da su Beckenbauer i Voeller ODMAH po zavrsetku karijere preuzeli selekciju, dok je ovaj nas izbivao KOMPLETNO iz fudbala 15 godina, pokera frajer igrao!

Dakle nista, bas nista s fudbalom nije imao, osim sto je srao po twitteru.

Voeller nije odmah trenirao, bio je prvo sportski direktor par godina.
Plavo-bijeli

#969 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

LSD wrote: 21/11/2024 23:51 Bio kapiten prije 20 godina, kada se pola danasnjih igraca nije ni rodilo :mrgreen: slab ti je to argument za autoritet, preslab.

Uostalom, ako cemo o kapitenima kao autoritetima - pa Hadzibegic je bio kapiten Yuge, daleko jace selekcije od BIH, pa koga danas boli qrc za taj argument i podatak.

Pricajmo o selektorima, trenerskom radu, o njihovim rezultatima , o sadasnjosti.
Kakve veze ima kada je ko bio, više je to kako ga ostali vide i njegovo ponasanje. Pa i Zidane je vodio Real i pola igrača se tek rađalo kad je on došao u Real kao igrač...

Poveo je isto klub sto ti kazes bez ikakvog trenerskog rada, vodio Castilu na 37 utakmica sto je nista, eo vodi Raul skoro 200 utakmica pa ga nece ni blizu prvog tima...

Pitaj koga hoces prije 2 godine ili prije 10 koga vise gotivi Sergeja ili Hadzibegica svi ce reci Sergeja...
Plavo-bijeli

#970 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

BHF_Manijak wrote: 22/11/2024 00:18 Uporno bezobrazno izostavljas dio da su Beckenbauer i Voeller ODMAH po zavrsetku karijere preuzeli selekciju, dok je ovaj nas izbivao KOMPLETNO iz fudbala 15 godina, pokera frajer igrao!

Dakle nista, bas nista s fudbalom nije imao, osim sto je srao po twitteru.

Voeller nije odmah trenirao, bio je prvo sportski direktor par godina.
Izvini sto sam "bezobrazan", eto onda da ne budem bezobrazan Marco Van Basten završio karijeru 1995. a preuzeo reprezentaciju 2004. eto jel to manje bezobrazniji primjer?

Maradonna 1997 zavrsio karijeru, repku preuzeo 2008.

Krstajic 2011. a Srbiju preuzeo 2018.

Naravno da mislim da je bolje bilo da imamo kao Hrvatska sistem gdje trener preuzme u21 odradi 10ak utakmica i onda prvi tim..

Evo Niko Kovac u Hrvatskoj, samo 6 u21 utakmica vodio i odmah mu dali da vodi Hrvatsku .

Jel ti mislis da je 6 utakmica na tom nivou kao dovoljno i da to znaci u odnosu na nula utakmica sto je Barbarez imao?

Naravno da je bolje bilo da je Barbarez vodio bilo koga, ali nije sada i sam dosao, sastavio je oko sebe vrlo dobru ekipu koji su bili ukljuceni u sportske poslove i sto su se bavili fudbalom, a nisu igrali pokera sto ti kazes. Valjda oni svi imaju uiticaja na rezultate ili ti mislis samo glavni trener je tu ovi su tu da popune mjesta??

Za kraj, koja je to bila bolja alternativa i opcija i kako bi prošli lige lige nacija po tebi sa tom alternativom , ono realno pls.
Last edited by Plavo-bijeli on 22/11/2024 00:36, edited 1 time in total.
LSD

#971 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by LSD »

Plavo-bijeli wrote: 22/11/2024 00:25
LSD wrote: 21/11/2024 23:51 Bio kapiten prije 20 godina, kada se pola danasnjih igraca nije ni rodilo :mrgreen: slab ti je to argument za autoritet, preslab.

Kakve veze ima kada je ko bio, više je to kako ga ostali vide i njegovo ponasanje. Pa i Zidane je vodio Real i pola igrača se tek rađalo kad je on došao u Real kao igrač...

Poveo je isto klub sto ti kazes bez ikakvog trenerskog rada, vodio Castilu na 37 utakmica sto je nista, eo vodi Raul skoro 200 utakmica pa ga nece ni blizu prvog tima...

Pitaj koga hoces prije 2 godine ili prije 10 koga vise gotivi Sergeja ili Hadzibegica svi ce reci Sergeja...
Ma ne da mi se vise raspravljati na ovu temu.

Samo cu dodati jos ovo - bio sam redom protiv svih selektora : protiv Safeta, Mese, Prosineckog, Faruka, Save, ne zato sto im nesto mrzim (taman posla) vec zato sto su bili losi selektori. Losi su treneri, tacka.
Ovdje na ovom forumu sam pisao protiv jednog Mese, kojeg volim, koji je legenda Zelje, cak je bio statisticki najbolji selektor - al karina od trenera.
Pisao protiv Safeta, sa kojim smo otisli na SP. Pa yebiga, los je trener, necu lagati sam sebe. Bio sam i protiv Bake, jos jednog kockara itd.
Zapravo, osim Cire i eventualno Muzurovica, mi nismo nikad imali normalnog trenera za selektora. To su sve redom bile neznalice ili treneri turskih drugoligasa.
I sad treba da pravim budalu o sebe i branim lika koji nikad nikoga u zivotu nije trenirao :shock: koji je 15 godina nakon zavrsetka igracke karijere proveo po kockarnicama, za pokerskim stolom, koji se nikad nije potrudio da se trenerski usavrsava, za tih 15 godina ga bolio qrc za fudbalom generalno...i to ga trebam braniti samo zato sto je nekad bio kapiten repke....pa necu.

Zivio i ostaj mi zdravo :thumbup:
Plavo-bijeli

#972 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Plavo-bijeli »

LSD wrote: 22/11/2024 00:36
Plavo-bijeli wrote: 22/11/2024 00:25

Ma ne da mi se vise raspravljati na ovu temu.

Samo cu dodati jos ovo - bio sam redom protiv svih selektora : protiv Safeta, Mese, Prosineckog, Faruka, Save, ne zato sto im nesto mrzim (taman posla) vec zato sto su bili losi selektori. Losi su treneri, tacka.
Ovdje na ovom forumu sam pisao protiv jednog Mese, kojeg volim, koji je legenda Zelje, cak je bio statisticki najbolji selektor - al karina od trenera.
Pisao protiv Safeta, sa kojim smo otisli na SP. Pa yebiga, los je trener, necu lagati sam sebe. Bio sam i protiv Bake, jos jednog kockara itd.
Zapravo, osim Cire i eventualno Muzurovica, mi nismo nikad imali normalnog trenera za selektora. To su sve redom bile neznalice ili treneri turskih drugoligasa.
I sad treba da pravim budalu o sebe i branim lika koji nikad nikoga u zivotu nije trenirao :shock: koji je 15 godina nakon zavrsetka igracke karijere proveo po kockarnicama, za pokerskim stolom, koji se nikad nije potrudio da se trenerski usavrsava, za tih 15 godina ga bolio qrc za fudbalom generalno...i to ga trebam braniti samo zato sto je nekad bio kapiten repke....pa necu.

Zivio i ostaj mi zdravo :thumbup:
dobro eto haman se za sve slazemo.

I ja se slazem da su svi ti nabrojani uzasni, a za Barbareza se samo razlikujemo sto ja kazem da ne znam da li je jos uzasan, ili nije, tek cemo to nadam se s imati vremena procjeniti u buducnosti.

Da je Niko Kovač vodio ovu reprezentaciju nasu i za njega bi pričali da je uzasan trener i neznalica i da je samo vodio 6 utakmica u21 Hrvatske itd itd
luckylaka

#973 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Plavo-bijeli wrote: 21/11/2024 23:03
luckylaka wrote: 21/11/2024 22:48

...

Joj imena..
Dzeko haman 40 godina i ide u penziju sad sto se tice repke.
Vasilj lik je do prosle godine branio u drugoj Bundesligi i brani toplo hladno.
Hadzikadunic i Ahmedhodzic uopste nisu dio repke.
Bajraktarevic - Novi Yamal. Salim se. Lik igra u MLSu i daje gol svako 10 utakmica.
Bazdar druga liga Spanije, polako tek je dosao...

Jedino Demir, Dedic i Kolasinac su vrijedni spomena, a druga dvojica nisu igrala protiv Njemacke.
Jbg druze meni su najbolji i najbrojani (ovi mladi samo mogu napredovati).Mislim samo da su jos poziv zasluzili Hasic i Alajbegovic ako Barba puca na taj 5-o godisnji plan.Eto toliko pa vidimo se ABD u Americi 26-e
BHF_Manijak

#974 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Plavo-bijeli wrote: 22/11/2024 00:39

Da je Niko Kovač vodio ovu reprezentaciju nasu i za njega bi pričali da je uzasan trener i neznalica i da je samo vodio 6 utakmica u21 Hrvatske itd itd
Naravno da bi, jedina bi razlika bila u odnosu na naseg zumbula sto je eto usao u trenerske vode poslije karijere, dok je ovaj nas drk´o kurac 15 godina i cekao da ga neki veliki klub zovne (sto se nije desilo niti ce se desiti).

Sve te sto si nabrojao su izuzeci, koji potvrdjuju pravilo. Velika vecina trenera prvo se odmah pocinje baviti trenerskim poslom po zavrsetku karijere ili ostaju u fudbalu u nekoj drugoj funkciji, a druga stvar obicno pocinju u mladjim selekcijama, nizim klubovima itd.
Samo je ovom nasem debilu bilo iz ponizenja da pocne u 2. ili 3. Bundesligi.
Znam da je imao ponuda, koje je uredno odbijao, jer je covjek cekao da HSV preuzme bez dana radnog staza, HSV koji je tad igrao u Bundesligi jos. :lol: :lol: :lol:

Onda je ipak vidio da se u Njemackoj ne zivi od starih zasluga i da uvijek ide novo novo dokazivanje, sto ga je vjerovatno sokiralo, jer je kontao da ce na konto igracke karijere dobiti trenersku poziciju, ali kurca graha.
Onda je ipak docekao, jer u BiH to tako moze.

Helem nejse, LSD je dobro rekao, svi ti prethodni su zakurac trener, a ovaj je dio te ekipe.
Jedini koji je stvarno sa renomeo dosao je Bajeveci, ali i on je nazalost zakasnio nekih 15-tak godina, barem sto se repke tice. Covjek je gotovo senilan preuzeo repku nazalost.
Dugarry

#975 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Dugarry »

Plavo-bijeli wrote: 21/11/2024 21:04 I još jedna stvar posto pravite, opet loša, poređenja, kao zasto ostali nisu dobili šanse tolike, a Sergej dobiva, a i tu izmisljate i lazete.

Mnogi su dobijali.

Mehmed Bazdarevic 24 utakmice.
Preuzeo nas kad su jos igrali Dzeko i Ibisevic u spicu, Visca Lulic krila, Spahic stoper... jedna od najjačih reprezentacija nasih ikada.
Nije mogao biti iznad babaroga Grčke i Belgije.

Prosinecki 22 utakmice. Ja sam bio jedan od rijetkih sto sam ga branio jer sam cuo neke pozitivne komentare igrača koji su sa njim trenirali, mada ne bih sad ulazio jer se ne sjecam bas kako je to sve bilo.

Petev 20 utakmica...

Znači Petev, Prosinecki mogu 20+ a Barberza smo trebali nakon 4,5 utakmica otjerati??

Jedini koji je imao manje utakmica su Meho Kodro - a to se zna sta je bila pozadina tog tjeranja, tj nije zbog rezutata,
Hadzibegic - pa i ptice na grani su vidjeli nit zna, nit moze, nit shvata u cemu je problem, niti autoriteta..nista.

Savo jedva dobio u gostima jednu od najlaksih reprezentacija na svijetu 0-2, Lihteštajna, i onda redom gubio protiv Portugala 0-5, Luksemburga 4-1, Slovačke i Ukrajine 1-2 ... i kao što njemu nismo jos pruzili sansu..SAVi jebenom Milosevicu...a Barbareza bi tjerali a sto njemu nismo pruzili sansu...

Ili Hadzibegicu koji je uspio kod kuće izgubiti od Luksemburga 0-2 . Dajte molim vas...

Ako moze Petev preko 20 utakmica, ako moze Prosinecki preko 20 utakmica, moze i Barbarez pogotovo sa ovom ekipom kojoj je najveci problem nekvalitet u odnosu na timove sa kojima igra.

Ako se naglo dobije neka opcija da nas Vahid vodi i neko sličan, zahvalit se Barbarezu, a do tad...

P.S ova poređenja rezultata sa potpuno razlicitim ekipama izmedju napr Barbareza i Susica me podsjete na poredjenje Basica i Corica napr u Zelji..kako Coric moze sad a Basic nije mogao haha
:thumbup:
Post Reply