Covjek ti prije neki dan zavrn'o usi i dok ti okrenuo ledja ti opet po svome, pa dokle co'ce.Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da će žandarmerija biti uspostavljena u Republici Srpskoj i da to nije pitanje stranaca.
Dodik je rekao da će žandarmerija moći da djeluje na cijelom prostoru Republike Srpske, dok to rezervni sastav policije ne bi radio.
"Malo više će nas koštati, ali biće daleko efikasnije", rekao je Dodik za Politiku.
Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
- Maraschino
#951 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
- славянин
#952 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Inace tragikomicno je da promice svijetu ovaj dio oko zandarmerije... jer jasno pise da oce da preimenuju vec postojecu anti-teroristicku policiju (specijalce) u zandarmeriju... Znaci ovamo je dobio pritkom po guzici pa onda sta ce mora malo pred narodom ono "e sad cemo mi zandarmeriju da preimenujemo"
A sve to opet pali prosjecnog snsd glasaca kojem se vrti u glavi da ce te policije da kao brane RS u nekim sukobima iako sve zajedno je to mnogo daleko od necega sto moze da bude neki odlucujuci ili veoma vazan faktor u sukobu sirih razmjera. Ali isti taj glasac ne konta da je prava svrha tih zandarmerija i specijalnih policija da ga mlati ako se digne protiv vozdova i begova "niko ne sme da vas bije osim vase i nase milicije"
A sve to opet pali prosjecnog snsd glasaca kojem se vrti u glavi da ce te policije da kao brane RS u nekim sukobima iako sve zajedno je to mnogo daleko od necega sto moze da bude neki odlucujuci ili veoma vazan faktor u sukobu sirih razmjera. Ali isti taj glasac ne konta da je prava svrha tih zandarmerija i specijalnih policija da ga mlati ako se digne protiv vozdova i begova "niko ne sme da vas bije osim vase i nase milicije"
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#953 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Nači fulio si.
mishic wrote:Čudno je da jedan bitan razlog formiranja rezervne (SNSD) policije niko ne pominje. Dodik zna da je dodijao i Bogu i narodu. Prevario je opoziciju koja mu je sada pokorna pa tu podršku koristi da uhljebi SNSD kadrove i napravi vlastitu oružanu silu /dobar dio ima već od ranije/ i smio bih se kladiti da će prve intervencije te policije biti po Banjaluci. Razgoneći nedavno masovna okupljanja zbog Dragičevića shvatio je da masu nije zgodno rastjerati a zna da nije daleko dan kada će ga kao i Vučića poćeti tražiti nezadovoljni građani koji sem ispraznih obečenja godinama ne dobivaju ništa iako im se stalno obećava.
Dan kada će se to dogoditi nije daleko. Zato zapamtite ovaj post da bi mu se mogli vratiti početkom jeseni kada će i Dodo morati okupljati fašiste da ga brane kao što je on neki dan išao Braniti Vučića. Za razliku od Beograda gdje nema puno sirotinje koja se godinama družila s puškom u Banjaluci će to biti drugačije. Kada gore krenu protesti doći će oni koji su najduže s puškom u ruci pravili RS da bi u njoj normalno živjeli a ne gladovali, oni kojima PTSP odavno neda snu na oči dok crijeva krće, oni koji i onako čekaju pozive za zločine koje su činili i zato će to biti malo žešće nego u Beogradu.
Zna to, osjeća i očekuje Dodik, i kao što nikada ne sjedi skrštenih ruku tako i ovaj put ide korak ispred. Bit će to kvalitetni treninzi za novu policiju.
-
Salih1984
#954 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Preimenovali specijalne jedinice u zandarmariju i sad to predstavljaju kao nesto novo
Jadno
Jadno
- Maraschino
#955 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Podvio je rep pa je red narodu nesto ponuditi. Nesto amblema i jedno postrojavanje ne kosta nista.
-
Haman2
#956 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Sad je tako a u eventualnom ratu sve izgleda malo drukcije. Dodik zeli da ima prednost u samom pocetku poucen iskustvom iz poslednjeg rata.
-
hAZNADAR
#957 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ali se drzava polako na takve stvari i navikava. Kap po kap,... sutra ce postrojavati zvanicnu RS granicnu sluzbu, obnoviti vojsku RS,.... a ljudi oguglaju i na to.Maraschino wrote:Podvio je rep pa je red narodu nesto ponuditi. Nesto amblema i jedno postrojavanje ne kosta nista.
A reagujes li cemu se on i nada - pomazes mu.
Zbilja zahebana situacija. Ne mozes ni reagovati a ni sutiti.
- General War
#958 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Maraschino wrote:Podvio je rep pa je red narodu nesto ponuditi. Nesto amblema i jedno postrojavanje ne kosta nista.
Pa dobro mu je ponudio...stavio rezervni sastav policije na led, a osnovao paravojnu jedinicu velicine jaceg bataljona
- Maraschino
#959 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
uf bataljona, u vrh glave jedna ceta.General War wrote:Maraschino wrote:Podvio je rep pa je red narodu nesto ponuditi. Nesto amblema i jedno postrojavanje ne kosta nista.![]()
Pa dobro mu je ponudio...stavio rezervni sastav policije na led, a osnovao paravojnu jedinicu velicine jaceg bataljona
- Maraschino
#960 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Srece pa ga neko stavio u prostor koji je kontrolisan i ogranicen(Ameri). Ovo je njegovo koprcanje sto i dalje prate da se ne gicne previse.hAZNADAR wrote:Ali se drzava polako na takve stvari i navikava. Kap po kap,... sutra ce postrojavati zvanicnu RS granicnu sluzbu, obnoviti vojsku RS,.... a ljudi oguglaju i na to.Maraschino wrote:Podvio je rep pa je red narodu nesto ponuditi. Nesto amblema i jedno postrojavanje ne kosta nista.
A reagujes li cemu se on i nada - pomazes mu.
Zbilja zahebana situacija. Ne mozes ni reagovati a ni sutiti.
Nego meni za oko zapinje nesto drugo, u kojoj se ulozi dana on tamo pojavljuje. Glavni baja u SNSDu ili sta...?
Last edited by Maraschino on 24/09/2019 21:06, edited 1 time in total.
- General War
#961 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
...nisi lutko upoznatMaraschino wrote:uf bataljona, u vrh glave jedna ceta.General War wrote:Maraschino wrote:Podvio je rep pa je red narodu nesto ponuditi. Nesto amblema i jedno postrojavanje ne kosta nista.![]()
- Maraschino
#962 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
tri klosara gore doleGeneral War wrote:...nisi lutko upoznatMaraschino wrote:uf bataljona, u vrh glave jedna ceta.General War wrote:![]()
znam samo da ga mogu dudlati koliko god ih ima...
-
archi_a
#963 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Jeste, postrojeni su pripadnici starih jedinica za podršku, koje su od danas ugašene i sada nastavljaju sa radom pod novim nazivom i sa novim amblemom žandarmerija (oni kažu da su tu da zaštite teritoriju, a iz NATO-a im poručuju da malo smire strasti jer je policija tu samo za civilne poslove, a da teritoriju brani jedina legalna sila u BiH, a to su OSBiH) , ali isto tako je mnogima promaklo da je danas nedaleko od Banjaluke, na poligonu OSBiH Manjača, postrojena novoformirana deklarisana jedinica Bataljon lake pješadije OSBiH, kojom komanduje ponosni bošnjak i u kojoj je slovom i brojem preko 400 bošnjaka, naoružanih do zuba (a sveukupno 840 lica) . Vježbaju sa svojim kolegama iz vojske. Vježbaju taktičke manevre i tako to. Ako već neko hoće da broji krvna zrnca. 
- General War
#964 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Boli njih kita, njima tamam...nece opet niz vrace, samo da granicu pojacaju.Maraschino wrote:
tri klosara gore dole
znam samo da ga mogu dudlati koliko god ih ima...![]()
- Maraschino
#965 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
od sutra je li?General War wrote:Boli njih kita, njima tamam...nece opet niz vrace, samo da granicu pojacaju.Maraschino wrote:
tri klosara gore dole
- General War
#966 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
...da te obavjestim Mup PC vec "pruza ispomoc" granicnoj sluzbi.Maraschino wrote:od sutra je li?General War wrote:Boli njih kita, njima tamam...nece opet niz vrace, samo da granicu pojacaju.Maraschino wrote:
tri klosara gore dole
- Maraschino
#967 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
znam, smoinicijativno izasli a granicna policija ne zna sta ce s'njima.General War wrote: ...da te obavjestim Mup PC vec "pruza ispomoc" granicnoj sluzbi.
- General War
#968 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Jasta nego znas...Maraschino wrote:znam, smoinicijativno izasli a granicna policija ne zna sta ce s'njima.General War wrote: ...da te obavjestim Mup PC vec "pruza ispomoc" granicnoj sluzbi.
...pazi da neko ne ispadne visak
- Maraschino
#969 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
e jbga, bas sam mislio da si ozbiljan forumas...General War wrote:Jasta nego znas...Maraschino wrote:znam, smoinicijativno izasli a granicna policija ne zna sta ce s'njima.General War wrote: ...da te obavjestim Mup PC vec "pruza ispomoc" granicnoj sluzbi.![]()
kao oni bi mogli tamo ostati...
- General War
#970 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ti si taj koji se cereka bez veze, ja sam ti pokazao put kako se radi, pa ti razmisli ili nastavi ko zavrzlama ako ce ti biti lakseMaraschino wrote:e jbga, bas sam mislio da si ozbiljan forumas...General War wrote:Jasta nego znas...Maraschino wrote: znam, smoinicijativno izasli a granicna policija ne zna sta ce s'njima.![]()
kao oni bi mogli tamo ostati...
- Maraschino
#971 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
"Očekivao sam da te jedinice žandarmerije, zajedno s predstavnicima SNSD-a i Miloradom Dodikom, umjesto današnjeg postrojavanja, odu na Manjaču i da blokiraju NATO snage, te da spriječe vojne vježbe...", ustvrdio je Vukanović.