Ma nema ti ko sta prgovoriti. Ni tebi ni bilo kome ko je otisao. Niko nije otisao zato sto mu je u BiH bilo dobro. Moralne vertikale su obicno licemjeri koji su se zaposlili preko stele. Kada dio koruptivno-kriminalnog sistema krene nekome moralisati o drzavi i patriotizmu...seln wrote:Ma ne moraju ici na front, ali stvaaarno me tangira kad podrumasi pocnu propitivati neciji ratni angazman.
Ima masa ljudi koju su odrapili cetiri godine u rovu, a onda od drzave dobili sipak.
Eh, ako je alternativa fasovati penderk na borackim protestima ili otici u pecalbu, bar za mene nema dvojbe.
I onda dozivim da podrumasi i counter strike heroji pitaju "a di si ti momak bia '92"
Dijaspori zamjeram kada krene pametovati o zivotu u BiH. Dodji ovdje pa pametuj.
Sto se tice uloge zena u ratu, ne treba nikoga nipodastavati. Imale su vaznu ulogu. Medjutim, kao i tebi, ni meni ne sjeda patetika o 'muskarcinama sa puskom' i slicne borbene. Licemjerno je. Fizicki i mentalno osakaceni borci su nepozeljni za svakoga, od vlasti, poslodavaca, kompletnog drustva... pa sve do zena. Ne treba moralisati i prosipati laznu patetiku.