UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
radostan dan

#951 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by radostan dan »

a koliko ronalda ima armenija? :D
Lincoln-Burrows

#952 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Lincoln-Burrows »

radostan dan wrote:a koliko ronalda ima armenija? :D
Nije im igrao najbolji igrač zbog crvenog kartona pa se mislilo lako ćemo.
cyprus

#953 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

Lincoln-Burrows wrote:
Imaju nekog boljeg od Mkhitaryana? :D
radostan dan

#954 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by radostan dan »

Lincoln-Burrows wrote:
mene fasciniraju oni koji se lože na fudbalske reprezentacije srbije i bih...ajde, ove za bih i razumijem, još je svježe sp 2014. pa misle može još malo na tim krilima.
a ne može, izduvalo ko majčina dušica.
nekad davno, bio nalet i skup želja, patriotizma i talenta. kad se ostvario prvi san (učešće na sp, ep), nestalo i jednog i drugog i trečeg.

skup panjeva, i jedni i drugi. plus savezi takvi kakvi su.
Herr Flick

#955 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Herr Flick »

Ljudi ba ima jos baraz u igri, nije sve izgubljeno 8-) :D
cyprus

#956 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

Herr Flick wrote:Ljudi ba ima jos baraz u igri, nije sve izgubljeno 8-) :D
Nema apsolutno nikakvog razloga da se ovo konstatuje na podrugljiv način... Šansa preko baraža je i dalje vrlo realna... Još se ne zna ko će nam biti protivnici, ali je sigurno da će to akođer biti selekcije koje su usrale ove kvalifikacije... Zbog čega se protiv takvih ne bi moglo igrat? Panismo mi jedini koji znaju kiksat, obrukat se ili totalno sjebat stvar... To mogu doslovno sve reprezentacije na ovom dunjaluku :)
Lincoln-Burrows

#957 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Lincoln-Burrows »

cyprus wrote: Pa nismo mi jedini koji znaju kiksat, obrukat se ili totalno sjebat stvar... To mogu doslovno sve reprezentacije na ovom dunjaluku :)
Danska i Rumunjska su na dobrom putu nakon prvih poluvremena.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#958 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by izvrsni direktor »

Protiv koga mozemo igrat? Evo recimo da ostane trenutno stanje na tabeli protiv koga bismo igrali?
Fkt ne kontam
Logovan

#959 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Logovan »

Kad Finska mlatne Italiju. :skoljka:
NediM17

#960 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by NediM17 »

Malo gledam ovu emisiju na SK1, dobre vijesti za nas. Dakle, ako sve reprezentacije iz UEFA Lige Nacija A prođu na EP kroz kvalifikacije onda će BiH ići direktno na prvenstvo bez baraža. Malo sam gledao trenutne tabele grupa i to bi moglo biti tako. Biće teška borba izmedju Islanda i Turske ( nama treba prolaz Islanda ) i ova grupa gdje su S. Irska, Holandija i Njemačka ( treba nam prolaz Holandije i Njemačke ). Ovo ostalo je manje više sigurica.
Muhamed Đakmić

#961 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Muhamed Đakmić »

NediM17 wrote:Malo gledam ovu emisiju na SK1, dobre vijesti za nas. Dakle, ako sve reprezentacije iz UEFA Lige Nacija A prođu na EP kroz kvalifikacije onda će BiH ići direktno na prvenstvo bez baraža. Malo sam gledao trenutne tabele grupa i to bi moglo biti tako. Biće teška borba izmedju Islanda i Turske ( nama treba prolaz Islanda ) i ova grupa gdje su S. Irska, Holandija i Njemačka ( treba nam prolaz Holandije i Njemačke ). Ovo ostalo je manje više sigurica.
To nije tacno, baraz se igra, a taj ko je to rekao pojma nema.
Logovan

#962 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Logovan »

NediM17 wrote:Malo gledam ovu emisiju na SK1, dobre vijesti za nas. Dakle, ako sve reprezentacije iz UEFA Lige Nacija A prođu na EP kroz kvalifikacije onda će BiH ići direktno na prvenstvo bez baraža. Malo sam gledao trenutne tabele grupa i to bi moglo biti tako. Biće teška borba izmedju Islanda i Turske ( nama treba prolaz Islanda ) i ova grupa gdje su S. Irska, Holandija i Njemačka ( treba nam prolaz Holandije i Njemačke ). Ovo ostalo je manje više sigurica.
Morat ćemo igrati baraž kako god završe kvalifikacije.
pirmin

#963 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by pirmin »

Ja vala ne bih od sramote ni igrao baraz.
Totalno nezasluzeno.
cyprus

#964 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

Ma ovako nešto je brljavio i sinoćnji komentator (čini mi se na pregledu jučerašnjih utakmica), ali pomislih da ga nisam dobro razumio, jer sam uvjeren da to nije tačno :-D
Grean

#965 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Grean »

izvrsni direktor wrote:Protiv koga mozemo igrat? Evo recimo da ostane trenutno stanje na tabeli protiv koga bismo igrali?
Fkt ne kontam
Ne znam, poslije lige nacija rekose Svedska ako se oni ne bi plasirali direktno. Pitanje je ko ce biti ako oni prodju.

.
Mustang1

#966 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Mustang1 »

cyprus wrote:
Ma ovako nešto je brljavio i sinoćnji komentator (čini mi se na pregledu jučerašnjih utakmica), ali pomislih da ga nisam dobro razumio, jer sam uvjeren da to nije tačno :-D
Mislim da se stvara pometnja jer nigdje nije od Uefe objasnjeno sta ce se desiti ako sve ekipe iz jedne (prve lige) osiguraju plasman direktno. Pise samo ako bude falila jedna da se dodaje iz slabije grupe ta jedna ekipa u taj baraz. Ali ne i ako se plasiraju sve. Ali pise da iz svake lige ide direktno po jedna ekipa, sto bi po logici znacilo da smo mi ta jedina ekipa iz lige A.
cyprus

#967 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

Mustang1 wrote:
cyprus wrote:
Mislim da se stvara pometnja jer nigdje nije od Uefe objasnjeno sta ce se desiti ako sve ekipe iz jedne (prve lige) osiguraju plasman direktno. Pise samo ako bude falila jedna da se dodaje iz slabije grupe ta jedna ekipa u taj baraz. Ali ne i ako se plasiraju sve. Ali pise da iz svake lige ide direktno po jedna ekipa, sto bi po logici znacilo da smo mi ta jedina ekipa iz lige A.
Ma pričalo se već o tome mnogo... Realno, UEFA je sa ovim usrala dobro, i to po više aspekata... Ali biće jasnije koliko je ovo sranje kad dođe do raspleta grupa i formiranja tih baraža :-D
Muhamed Đakmić

#968 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Muhamed Đakmić »

Ama ima na Wikipediji stranica na kojoj sve pise. Baraz igra 12 ekipa 100%, cak i ako cijela A divizija ode na prvenstvo, baraz ce popuniti ekipe iz nizih divizija.
Logovan

#969 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Logovan »

pirmin wrote:Ja vala ne bih od sramote ni igrao baraz.
Totalno nezasluzeno.
Hoćeš ovo reći ako se plasiramo? :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#970 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by izvrsni direktor »

Ma i ako to bude tacno, desitce se da jedna od njih ne prodje direktno i zezne nas :-D
cyprus

#971 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:Ama ima na Wikipediji stranica na kojoj sve pise. Baraz igra 12 ekipa 100%, cak i ako cijela A divizija ode na prvenstvo, baraz ce popuniti ekipe iz nizih divizija.
Znam, ja sam mislio na sranja drugog tipa... Npr. to što ćemo se mi za plasman morat tuć sa Česima, Velsom, Danskom ili nekim sličnim, a tamo postoji rezervisano mjesto za buraniju tipa Luksemburga/Gruzije :-) Druga stvar, u zadnjem kolu je vrlo moguć scenarij po kojem će nekim reprezentacijama odgovarati da izgube utakmicu, jer bi u slučaju pobjede mogli ostat bez baraža...
Edin H.

#972 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Edin H. »

izvrsni direktor wrote:Ma i ako to bude tacno, desitce se da jedna od njih ne prodje direktno i zezne nas :-D
Ma suprotno, bice najveca provala ako je ovo tacno da se direktno mozemo plasirati i plasiramo se kroz Ligu nacija, a selektor koji je ostvario plasman dao ostavku :-)
Muhamed Đakmić

#973 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Muhamed Đakmić »

cyprus wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ama ima na Wikipediji stranica na kojoj sve pise. Baraz igra 12 ekipa 100%, cak i ako cijela A divizija ode na prvenstvo, baraz ce popuniti ekipe iz nizih divizija.
Znam, ja sam mislio na sranja drugog tipa... Npr. to što ćemo se mi za plasman morat tuć sa Česima, Velsom, Danskom ili nekim sličnim, a tamo postoji rezervisano mjesto za buraniju tipa Luksemburga/Gruzije :-) Druga stvar, u zadnjem kolu je vrlo moguć scenarij po kojem će nekim reprezentacijama odgovarati da izgube utakmicu, jer bi u slučaju pobjede mogli ostat bez baraža...
U teoriji bi recimo Grcka mogla u posljednjem kolu igrati protiv Finske znajuci da pobjedom Fince salju u baraz, a da sebe ostavljaju bez baraza.
pirmin

#974 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by pirmin »

Logovan wrote:
pirmin wrote:Ja vala ne bih od sramote ni igrao baraz.
Totalno nezasluzeno.
Hoćeš ovo reći ako se plasiramo? :D
Ma i da dobijemo Njemacku u Minhenu na neki inat - mislim da nas to ne spasava stihije koja nas vodi decenijama.
channel10

#975 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by channel10 »

Edin H. wrote:
izvrsni direktor wrote:Ma i ako to bude tacno, desitce se da jedna od njih ne prodje direktno i zezne nas :-D
Ma suprotno, bice najveca provala ako je ovo tacno da se direktno mozemo plasirati i plasiramo se kroz Ligu nacija, a selektor koji je ostvario plasman dao ostavku :-)
Selektor je pokazao da je najlosiji selektor do sada i njega treba zaboraviti i dovesti novog. Baraz nam je igrati, pa s kim god. Valja nama jos gubiti, nije jos gotovo :D
Post Reply