Zenska kosarkaska reprezentacija

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
luckylaka

#951 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by luckylaka »

Kako je lijepo gledati ove djevojke i pired nekih padova toliko su ubjedljive na terenu.Cestitke cure
El_comadante

#952 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by El_comadante »

dobro je pobijedili smo a to je najbitnije, šteta što nije sa večom razlikom moglose ali hajd nije bitno.
animus

#953 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by animus »

https://www.klix.ba/sport/kosarka/kosar ... /komentari

Znaci od 10. do 13 februara u Japanu protiv japanki, kanadjanki i bijelih ruskinja. Potrebna nam je samo jedna pobjeda.
Adobeg

#954 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by Adobeg »

Dobra grupa za mundobasket 2023 Bih,Japan,Kanada,Bjelorusija igra se u Japanu,, 3 od 4 idu direktno velika nam je sansa da odemo ,igra se u februaru ovaj turnir ,sretno cure. :thumbup:
Baltazar_khan

#955 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by Baltazar_khan »

Valja tipla put do Osake
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#956 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

Adobeg wrote: 23/11/2021 12:21 Dobra grupa za mundobasket 2023 Bih,Japan,Kanada,Bjelorusija igra se u Japanu,, 3 od 4 idu direktno velika nam je sansa da odemo ,igra se u februaru ovaj turnir ,sretno cure. :thumbup:
Ni malo jednostavna grupa u kojoj najjaca reprezentacija igra na domacem terenu. Kanada je sastavljena vecinom od WNBA igracica a Bjelorusija je peta sa zadnjeg eura. E sad ako budemo kompletni (Marica Gajic) i ako se zakopaju neke ratne sjekire sa Melisom i sestrama Zubac mozemo se boriti za prvu poziciju a ne za prolaz. Ovako opet ce se sve svesti na tri makismalno cetiri igracice i njihove individualne kvalitete bez sirine u rosteru.
karanana

#957 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by karanana »

japan najjaca ekipa u grupi? shit, ja reko dobro je...bjela i kanada vjerovatno jace od nas ali kontam zgazicemo kose, sta one znaju. eto koliko ja znam o snazi zenskih reprezentacija.
Adobeg

#958 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by Adobeg »

hrasno38 wrote: 23/11/2021 22:43
Adobeg wrote: 23/11/2021 12:21 Dobra grupa za mundobasket 2023 Bih,Japan,Kanada,Bjelorusija igra se u Japanu,, 3 od 4 idu direktno velika nam je sansa da odemo ,igra se u februaru ovaj turnir ,sretno cure. :thumbup:
Ni malo jednostavna grupa u kojoj najjaca reprezentacija igra na domacem terenu. Kanada je sastavljena vecinom od WNBA igracica a Bjelorusija je peta sa zadnjeg eura. E sad ako budemo kompletni (Marica Gajic) i ako se zakopaju neke ratne sjekire sa Melisom i sestrama Zubac mozemo se boriti za prvu poziciju a ne za prolaz. Ovako opet ce se sve svesti na tri makismalno cetiri igracice i njihove individualne kvalitete bez sirine u rosteru.
Koliko se sjecam mi smo bili 5 na euru,nije lagano ja mislim ipak da mozemo proci. :thumbup:
karanana

#959 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by karanana »

oni 4., mi 5.

jebote, sad se sjetih da su japanke igrale u finalu u tokiju za zlatnu medalju sa usa. poderale francusku u polufinalu.
ali mozemo se sa bjelama nosti vjerovatno. kanada mi je nepoznanica, ovo sto vidim po nekim zadnjim rezultatima, nisu nesto.
hrasno38

#960 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

karanana wrote: 23/11/2021 23:41 oni 4., mi 5.

jebote, sad se sjetih da su japanke igrale u finalu u tokiju za zlatnu medalju sa usa. poderale francusku u polufinalu.
ali mozemo se sa bjelama nosti vjerovatno. kanada mi je nepoznanica, ovo sto vidim po nekim zadnjim rezultatima, nisu nesto.
Kanada je cetvrta reprezentacija na svijetu, Japan osma a Bjelorusija 11. Mi smo trenutno 27. Medjutim za razliku od svih njih mi imamo najbolju igracicu na svijetu i niko od njih nema takvu ni priblizno. Pored JJ ako imamo i Maricu u TOP formi onda imamo tu stabilnost i slobodu da mozemo razmisljati o pobjedi protiv bilo koga. Medjutim ono sto je straslo lose da ne kazem katastrofalno je da se olako odricemo dva mlada kosarkaska bisera koja bi vec trebala da igraju ogromnu ulogu u igri nase reprezentacije. Lojo po mom misljenju lose vodi selekciju i stavlja sebe ispred igracica jer sukobi i sa Melisom tj njenom majkom Marom i sa sestrama Zubac su plod njegove nadobudnosti. Sad ce svi reci "djesi selektore" ali nek svako upita bilo kojeg iole ozbiljnijeg kosarkasa ili kosarkasgog trenere potvrdit ce vam tvrdnju da je Lojo veoma los trener a sto se pokazalo u obe zadnje utakmice kada nije znao da sacuva ogromnu prednost. Medjutim bez dileme njegova je ubjedljivo najveca zasluga sto za nas igra JJ i to ga betonira na klupi.
1Dante1

#961 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by 1Dante1 »

hrasno38 wrote: 24/11/2021 00:03

Kanada je cetvrta reprezentacija na svijetu, Japan osma a Bjelorusija 11. Mi smo trenutno 27. Medjutim za razliku od svih njih mi imamo najbolju igracicu na svijetu i niko od njih nema takvu ni priblizno. Pored JJ ako imamo i Maricu u TOP formi onda imamo tu stabilnost i slobodu da mozemo razmisljati o pobjedi protiv bilo koga. Medjutim ono sto je straslo lose da ne kazem katastrofalno je da se olako odricemo dva mlada kosarkaska bisera koja bi vec trebala da igraju ogromnu ulogu u igri nase reprezentacije. Lojo po mom misljenju lose vodi selekciju i stavlja sebe ispred igracica jer sukobi i sa Melisom tj njenom majkom Marom i sa sestrama Zubac su plod njegove nadobudnosti. Sad ce svi reci "djesi selektore" ali nek svako upita bilo kojeg iole ozbiljnijeg kosarkasa ili kosarkasgog trenere potvrdit ce vam tvrdnju da je Lojo veoma los trener a sto se pokazalo u obe zadnje utakmice kada nije znao da sacuva ogromnu prednost. Medjutim bez dileme njegova je ubjedljivo najveca zasluga sto za nas igra JJ i to ga betonira na klupi.
Ma taj poredak nista ne znaci. Belgija je bila jedan od favorita za Euro pa ih otresosmo ko slinu, evo skoro ih opet ubjedljivo dobismo.
hrasno38

#962 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

1Dante1 wrote: 24/11/2021 08:08

Ma taj poredak nista ne znaci. Belgija je bila jedan od favorita za Euro pa ih otresosmo ko slinu, evo skoro ih opet ubjedljivo dobismo.
Da ali one opet na kraju uzese bronzu na EP iako smo ih dobili a mi peto mjesto. Poredak je napravljen na osnovu rezultata a ne nekakvih iluzija i simpatija. Malo izgleda zaista smijesno da Japan bude drugi na OI s obzirom da ni oni ni Kina nisu nikada postizali nesto posebno u kosarci i generalno sportovima sa loptom ali eto Japan, drugi, Belgija sedma a Kanadadeveta. Naravno slazem se sa tobom ponajvise ce zavisiti u kojem cemo sastavu otici u Japan.
muha_sa

#963 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by muha_sa »

hrasno38 wrote: 24/11/2021 09:42
1Dante1 wrote: 24/11/2021 08:08

Da ali one opet na kraju uzese bronzu na EP iako smo ih dobili a mi peto mjesto. Poredak je napravljen na osnovu rezultata a ne nekakvih iluzija i simpatija. Malo izgleda zaista smijesno da Japan bude drugi na OI s obzirom da ni oni ni Kina nisu nikada postizali nesto posebno u kosarci i generalno sportovima sa loptom ali eto Japan, drugi, Belgija sedma a Kanadadeveta. Naravno slazem se sa tobom ponajvise ce zavisiti u kojem cemo sastavu otici u Japan.
Jel puklo sjedište :? :D
hrasno38

#964 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

muha_sa wrote: 24/11/2021 09:43
hrasno38 wrote: 24/11/2021 09:42

Jel puklo sjedište :? :D
nije al sam ga zamjenio :)
Logovan

#965 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by Logovan »

animus wrote: 23/11/2021 12:18 https://www.klix.ba/sport/kosarka/kosar ... /komentari

Znaci od 10. do 13 februara u Japanu protiv japanki, kanadjanki i bijelih ruskinja. Potrebna nam je samo jedna pobjeda.
Ma lagano idemo dalje. :thumbup: :thumbup:
funeral blues

#966 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by funeral blues »

Bogati zna li se ista o D.Zubac? Zasto ne dodje na okupljanje i zasto je nema u Hataju? :?
hrasno38

#967 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

funeral blues wrote: 26/11/2021 00:29

Bogati zna li se ista o D.Zubac? Zasto ne dodje na okupljanje i zasto je nema u Hataju? :?
Zato sto je Lojo zakuhao sa njenom sestrom koja sasvim sigurno zasluzuje da bude u reprezentaciji
funeral blues

#968 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by funeral blues »

Pa iz onoga sto se moglo vidjeti iz medija, nije bas tako crno-bijelo u slucaju starije sestre.
Za D.Zubac bi reprezentacija sigurno mogla biti dobar prostor da se dokaze, posebno jer ova prica u Hataju ne ide dobro koliko vidim.
hrasno38

#969 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

funeral blues wrote: 26/11/2021 10:32 Pa iz onoga sto se moglo vidjeti iz medija, nije bas tako crno-bijelo u slucaju starije sestre.
Za D.Zubac bi reprezentacija sigurno mogla biti dobar prostor da se dokaze, posebno jer ova prica u Hataju ne ide dobro koliko vidim.
Pa da Dragana Zubac (mladja sestra) je stvarno veliki talenat i ako je izgubimo to ce biti ogromna steta jer puno igracica iz sadasnjeg rostera su vec u nekim godinama kada se blizi kraj karijere (Deura i Tavic)...ni JJ nije bas u cvijetu mladosti (27) kao i Dzombeta. Nikolina Zubac ima 23 godine a Dragana 20, Melisa 22 i tu nam je trebao biti zalog za buducnost. Na zalost u ovoj prici savez staje na stranu selektora samo iz jednog razloga sto je najzasluzniji za dovodjenje JJ. Sada je najbolji trenutak za stvaranje jakog kulta reprezentacije ali i veliku popularizaciju zenske kosarke. Ja sam pricao sa nekim ljudima iz saveza i skrenuo paznju da ce svi ovi uspjesi biti uzaludni ako sve nase mlade muske i zenske selekcije ne budu ucesnici sljedecih evropskih prvenstava jer i muska i zenska A reprezentacija su krenule lijepim putem i sada nam treba jaka baza mladih igraca.
Ma koliko pojedini koliko vidim po portalima se smiju nastupima mladjeg Teletovica on sa 13 godina igra seniorsku kosarku u ekipi u kojoj igra njgegov otac bivsi NBA igrac. Za njega je jako vazno da kosarku igra sa svojim vrsnjacima.
Ma ima tu mnogo cega sto je dobro ali i puno toga sto je lose ali moguce ispraviti ako bi se stalo sa tjeranjem inata.
El_comadante

#970 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by El_comadante »

Valjda mozemo do jedne pobjede. Valjalo bi .
hrasno38

#971 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

El_comadante wrote: 07/01/2022 09:03 Valjda mozemo do jedne pobjede. Valjalo bi .
Po svemu uradjenom u zadnjih godinu dana mi bi trebali da se borimo za prvo mjesto a ne za jednu pobjedu.
El_comadante

#972 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by El_comadante »

hrasno38 wrote: 07/01/2022 11:54
El_comadante wrote: 07/01/2022 09:03 Valjda mozemo do jedne pobjede. Valjalo bi .
Po svemu uradjenom u zadnjih godinu dana mi bi trebali da se borimo za prvo mjesto a ne za jednu pobjedu.
Pa eto, po komntarima, ispade Japan najjaci u Aziji plus domacin. Kanadjanke igraju u WNBA najjaca Liga na svijetu a mi osim JJ nemamo nikoga. I na kraju Bjelorusija ima bolje rezultate od nas zadnjih godina.
hrasno38

#973 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

El_comadante wrote: 07/01/2022 13:23
hrasno38 wrote: 07/01/2022 11:54

Pa eto, po komntarima, ispade Japan najjaci u Aziji plus domacin. Kanadjanke igraju u WNBA najjaca Liga na svijetu a mi osim JJ nemamo nikoga. I na kraju Bjelorusija ima bolje rezultate od nas zadnjih godina.
Bjelorusija Ima zadnjih godina ali nema zadnju godinu. Nije bas da nemamo nikoga osim JJ pogledaj malo statsitike protiv Belgije zadnju utakmicu. Bjelorusija jeste bila jedno mjesto ispred nas na zadnjem EP ali je imala i te kako laksi raspored i lakse ekipe. Moje misljenje je da mozemo igrati sa sve tri ekipei samo jedna pobjeda bi trebala biti dovoljna za prolazak na SP. E sad vidis kakva je situacija sa rukometom pa smo i mi evo devastiani Coronom tako da je bilo sta izuzetno tesko predvidjeti. ne zaboravi i na cinjenicu da se vraca Marica a onda je udarna igla nase petorke. Ako bude u formi tesko da tandemu JJ - Marica moze iko parirati pod kosem.
Altsa

#974 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by Altsa »

Ima li kakvih igracica kojima bi se ekipa barem malo pojacala a da nisu do sada nastupale za reprezentaciju.
hrasno38

#975 Re: Zenska kosarkaska reprezentacija

Post by hrasno38 »

Altsa wrote: 07/01/2022 19:40 Ima li kakvih igracica kojima bi se ekipa barem malo pojacala a da nisu do sada nastupale za reprezentaciju.
Ma ima igracica sirom svijetaali mislim da se bas ne skautira onako kako bi trebalo. Nas najveci problem je sto nemamo omladinske selekcije i kontinuitet tih selekcija. Zato sam i pisao da je odricanje od sestara Zubac i Melise uzasna stvar za repreezentaciju i da su se sve strabne morale maksimalno potruditi da se ti nesporazumi izglade. Ima jos jedna stvar a to je sto je Lojo klasicni ziheras i nece nista posebno mijenjati u rosteru sve i da imamo nekoh novih igracica izuzev ako nisu kalibar JJ i Marice. Ona mala Selimovic sskorz fino igra i nju bi trebalao svakako povesti a ime i neka sto ju je Raza izlobirala koliko se sjecam mada je jos mlada ali izgleda bas talenat Adna Halilbasic iz Njemacke, 15 godina.
Post Reply