Na to se ide. Ako je rudar toliko glup da plati plati onda neka plati. Toliko je sve ocito da je to smijesnoHaris.ba wrote:Kakav Brajkovic.
Rudar iz Tk i Zedo ce to platiti. Uz zahvalnicu od Baketa i Fahre sto su bili u prilici uraditi nesta za Covketa.
Aluminij Mostar
Moderator: anex
- stakasa
#951 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
-
madridista15
#952 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ponavljam: ništa rudar iz TK i ZDK ni Bakir ni bilo ko drugi neće uraditi za Aluminij.
Game over.
Game over.
- stakasa
#953 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
27 godina im ide niz dlaku. Jal on jal babo mu. Navike se tesko mjenjajumadridista15 wrote:Ponavljam: ništa rudar iz TK i ZDK ni Bakir ni bilo ko drugi neće uraditi za Aluminij.
Game over.
-
The BEN10
#954 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Dobro se čovjek drži koliko mu na muku udarate!The 51st State wrote:od mene pohvale sto ne klones duhom kad ti ekonomija vec klecaHafis wrote:Mogli bi ovdje napraviti kakav krizni analitićki štab. Šteta takvi talenti, a neiskorišteni.
- BHCluster
#955 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
HDZ-ovi ministri u Vijeću ministara BiH jučer su prvi put otvoreno izgovorili ono što se ranije moglo naslutiti: HDZ neće podržati usvajanje pisma sve dok Vlada Federacije BiH ne riješi problem subvencija za Aluminijski kombinat Mostar!
- studiorum_tuzlaensis
#956 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
nešt oće se već iznać... očekujemo novi sastanak i produženje za 15 dana... i tako dalje i tako dalje...
tako je već 27 godina, ne vidim razlog zašto glupe Bošnje ne bi još 10tak godina cuclale kitona ujkama.
tako je već 27 godina, ne vidim razlog zašto glupe Bošnje ne bi još 10tak godina cuclale kitona ujkama.
-
Nivelacija
#957 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Opet ce Zenica i Tuzla kopat i ginit za ustase.
Da vidimo hoce li ponovo SDA prodati svoj narod.
Ja bi drzao ovo u blokadi 250 godina.
- славянин
#958 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nevezano za trenutnu situaciju i politicka prepucavanja, nije mi jasno kako taj aluminij nije pokusao napraviti neko solarno postrojenje + mozda koju onu vjetrenjacu el.energija im je ocito glavni energent i najveci dio troskova. Uslove za sve navedeno su imali a pozicija kao stvorena za to... medjutim politicki kriminal
Sad je gotovo jel...
Kakav ce lancani uticaj na ekonomiju u bih imati gasenje - mislim po industrije koje koriste aluminijum ima li neko listu kome aluminij prodaje isti ?
Kakav ce lancani uticaj na ekonomiju u bih imati gasenje - mislim po industrije koje koriste aluminijum ima li neko listu kome aluminij prodaje isti ?
Last edited by славянин on 03/07/2019 12:18, edited 1 time in total.
- славянин
#959 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nivelacija wrote:Opet ce Zenica i Tuzla kopat i ginit za ustase.
- stakasa
#960 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Zasto bi pokusali napraviti nesto solarno plus koju vjetrenjacu? Muzu dvije krave, RH i politicko Sarajevo, zive ko bubreg u loju, uzimaju koliko im treba. Mahniti bi bili da su se u te vratolomije upustaliславянин wrote:Nevezano za trenutnu situaciju i politicka prepucavanja, nije mi jasno kako taj aluminij nije pokusao napraviti neko solarno postrojenje + mozda koju onu vjetrenjacu. Uslove za sve navedeno su imali a pozicija kao stvorena za to... medjutim politicki kriminalSad je gotovo jel...
-
Ci-Nick
-
Nivelacija
#962 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
ginuti ginit isti k....славянин wrote:Nivelacija wrote:Opet ce Zenica i Tuzla kopat i ginit za ustase.
Ja bi drzao ovo u blokadi 250 godina.![]()
ginit ginit da
- Haris.ba
#963 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Bio je plan da se pravi termoelektrana u Tomislavgradu. Ali lokalna zajednica nece. Kaze zagadjuje se, skodi turizmu.
A solarna elektrana bi mogla kad bi bila tehnologija baterija. A to dosada nije bilo. Jer Aluminij treba struju 24 sata.
Ali, ko sto je vec bilo, lakse maltretirati rudare po Tk i Zedo, nego solarnu, ili nedaj boze termoelektranu, pa da zagadjuje.
A solarna elektrana bi mogla kad bi bila tehnologija baterija. A to dosada nije bilo. Jer Aluminij treba struju 24 sata.
Ali, ko sto je vec bilo, lakse maltretirati rudare po Tk i Zedo, nego solarnu, ili nedaj boze termoelektranu, pa da zagadjuje.
- славянин
#964 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ma mislim na prebijanje struje ne direktno. Znas da je solarna energija subvencionirana tako da je prodaju skuplje nego je trzisna cijena.Princip za solarno postrojenje bi bio prikljucak na el.energetsku mrezu - pa posle proizvodnja/potrosnja tj. prodavali bi struju koja im fali skuplje nego sto kupuju razliku koja im fali.Haris.ba wrote:Bio je plan da se pravi termoelektrana u Tomislavgradu. Ali lokalna zajednica nece. Kaze zagadjuje se, skodi turizmu.![]()
Znaci da su bili pametni napraviti vecu solarnu farmu 2-3 megawatta prodavati to u mrezu a kupovati za potrosnju vjerovatno bi bili skoro na nuli sa troskovima struje.Ali koga to briga ocito
- stakasa
-
palermo
#966 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ma nisi mene, ali bezveze je. Ljudi promijenili ime svoga grada, šta'š više im se sviđa i ne treba to nikome da smeta. Čak, ako ćemo pravo, Široki je nekako i prihvaćeno sada i u narodu i sada se jako malo ljudi sjeti lištice. I Bošnjaci se rijetko sjete lištice (barem ovi što su blizu Širokog, dakle hercegovački Bošnjaci)BHCluster wrote: Ako sam te licno uvrijedio znaj nije namjerno i nije namjenjeno tebi. Izvini.
Za razliku od recimo Tomislavgrada za koji će i mnogi Hrvati još uvijek reći Duvno
-
Hafis
#967 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ginit ćemo ali se gasiti neće 
-
palermo
#968 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa istinu govoreći, sredinom 70-tih se odlučivalo između Tomislavgrada i Gacka.....pala kocka na Gacko, kasnije priče o termoelektrani u Tomislavgradu su samo ostaci te priče iz sedamdesetih.....Haris.ba wrote:Bio je plan da se pravi termoelektrana u Tomislavgradu. Ali lokalna zajednica nece. Kaze zagadjuje se, skodi turizmu.![]()
- BHCluster
#969 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Mala forumska zajebancija nista drugo.palermo wrote:Ma nisi mene, ali bezveze je. Ljudi promijenili ime svoga grada, šta'š više im se sviđa i ne treba to nikome da smeta. Čak, ako ćemo pravo, Široki je nekako i prihvaćeno sada i u narodu i sada se jako malo ljudi sjeti lištice. I Bošnjaci se rijetko sjete lištice (barem ovi što su blizu Širokog, dakle hercegovački Bošnjaci)BHCluster wrote: Ako sam te licno uvrijedio znaj nije namjerno i nije namjenjeno tebi. Izvini.
Za razliku od recimo Tomislavgrada za koji će i mnogi Hrvati još uvijek reći Duvno
-
The 51st State
#970 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Gasi Meho boli te kurac..
Mada treba biti cojk I reci da bi se sa ovim radnicima call dogovoriti kad bi se mako hdz od njih tj. ako lijepo sample fadila I dzindica, da Im menadzere posalju, call kod covica na radobolju da ga urazume omda mozemo malo I promuhabeti
Mada treba biti cojk I reci da bi se sa ovim radnicima call dogovoriti kad bi se mako hdz od njih tj. ako lijepo sample fadila I dzindica, da Im menadzere posalju, call kod covica na radobolju da ga urazume omda mozemo malo I promuhabeti
-
palermo
#971 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
ma ovaj tekst je baš onako lijepoa ilustracija načina razmišljanja tog hrvatskog političkog establishmenta.......Ci-Nick wrote:Al se nalagaše,..
https://www.hercegovina.info/vijesti/vi ... nje-165769
samoupravni socijalizam, u onom njegovom najgorem obliku, danas najjače živi upravo na teritorijama koje kontrolira HDZ......a to je baš onako paradoksalno, narod koji se prvi saznao šta je tržišna ekonomija, na kraju postane ovisan o samoupravnom socijalizmu
- tandmand
#972 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Živi zid oko trafostanice.Hafis wrote:Ginit ćemo ali se gasiti neće
Narod je zaustavio tenkove na Pologu a da ne zaustavi gašenje ....
- славянин
#973 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nista ne brini ima elektroprenos distributivni cvor samo ih tamo sjecnu, ionako su na visokom naponu (mislim na aluminij).tandmand wrote:Živi zid oko trafostanice.Hafis wrote:Ginit ćemo ali se gasiti neće
Narod je zaustavio tenkove na Pologu a da ne zaustavi gašenje ....
- Haris.ba
#974 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nije to samo od prije rata. Ja sam napisao sta su lokalne i regionalne vlasti rekle.palermo wrote:
Pa istinu govoreći, sredinom 70-tih se odlučivalo između Tomislavgrada i Gacka.....pala kocka na Gacko, kasnije priče o termoelektrani u Tomislavgradu su samo ostaci te priče iz sedamdesetih.....
A da je tako jednostavno sa solarkama, vec bi ih neko napravio.
- BHCluster
#975 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Cuj dovedeni pred zid, pa upravo ste vi i vama slicni koji su placeni da vodite ovu kompaniju doveli je pred zid. Preuzmi odgovornost i prdekana."Dovedeni smo pred zid i ne možemo dalje. Nemamo sirovina, nemamo rezervnih dijelova, nemamo električne energije...", kazao je Pandža.