Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#951 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

O'zone wrote:Ne znam odakle on povlači svoju tvrdnju....teoretski moguće je pa čak i vrlo vjerovatno da u grupama koje se kreću prema Europi nalaze i pripadnici ISIL-a koji bježe od odgovarajuće kazne koja ih sigurno sljeduje. Prije bih rekao da ih ima toliko ukupno u kretanju prema Europi nego u samoj BiH jer toliki broj pripadnika arapske poulacije trenutno ne boravi u BiH ni legalno ni ilegalno.
Cuj odakle. Direkt iz entiteta eto odakle
Last edited by insomnia78 on 15/05/2018 15:22, edited 1 time in total.
pirmin

#952 Re: Migranti

Post by pirmin »

Jedina priprema vlasti je kako ce rastaliti lovu koju ce dobiti od EU.
Ako situacija izmakne kontroli stanovi po Zagrebu, Beogradu, Becu...cekaju namjesteni.
O'zone
Globalni moderator

#953 Re: Migranti

Post by O'zone »

insomnia78 wrote:
O'zone wrote:Ne znam odakle on povlači svoju tvrdnju....teoretski moguće je pa čak i vrlo vjerovatno da u grupama koje se kreću prema Europi nalaze i pripadnici ISIL-a koji bježe od odgovarajuće kazne koja ih sigurno sljeduje. Prije bih rekao da ih ima toliko ukupno u kretanju prema Europi nego u samoj BiH jer toliki broj pripadnika arapske poulacije trenutno ne boravi u BiH ni legalno ni ilegalno.
Goran koliko ja upratih nije entitetski stručnjak jedino ako je u međuvremenu promjenio dres, primio kovertu, dobio promaknuće....etc
It_is_a_Leclerc

#954 Re: Migranti

Post by It_is_a_Leclerc »

Naravno da se prikriva razmjer ove najezde, kao i da se ljudi koji upozoravaju da u ovim trenucima u BiH, bez ikakve kontrole, ulaze sigurnosno i obavještajno delikatna lica, diskredituju ovim glupostima tipa "iz entiteta" itd.

Jutros je opljačkana tužiteljica u Sarajevu, u Bihaću nedavno sigurnosne kamere zabilježile bandu kako upada u kuću ljudi koji žive vani i iznose sve što se može podignuti i nositi. Njihovi međusobni obračuni po sektaško-klanovskim osnovama su postali rutina. Znaju to dobro stanovnici Unsko-sanskog kantona koji djecu više ne vode u parkove, čekaju na autobusnim stanicama itd. Ako ne vjerujete meni, pitajte u kakvom sad već strahu npr. žive Bišćani ili Kladuščani.

Država troma, neefiksasna, nema pojma o broju ljudi koji dolaze, niti ima ikakve kapacitete da se s tim izazovom nosi.
swanfilter

#955 Re: Migranti

Post by swanfilter »

Ja se samo nadam da nece doci do fizickih napada na nase ljude. Prvi slucaj i bice svega poslije toga. Znam ja Kladuscane, zbog metra zemlje brata ce izbosti ko jazavca, a da ove klosare ostave po strani. Ljeto tek dolazi ...
insomnia78

#956 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

O'zone wrote:
insomnia78 wrote:
Goran koliko ja upratih nije entitetski stručnjak jedino ako je u međuvremenu promjenio dres, primio kovertu, dobio promaknuće....etc
Al je Goran :-D
Ne bi bio ni prvi ni posljednji. Kad moze Mato Djakovic sto ne bi i ovaj. Ili mislite da prica o Daeshu stvarno pije vode
Radio Sarajevo

#957 Re: Migranti

Post by Radio Sarajevo »

Thorgerson wrote:
Radio Sarajevo wrote:Svi koji pričaju protiv ovih ljudi nemaju pojma kroz šta su oni sve prošli.

Sve i da su to ekonomski migranti, oni uglavnom bježe iz država koje su uništene, poput Libije, Iraka, Afganistana i sl. Ko govori da je tamo bezbjedno, taj je umobolan.

Neka ljudi idu do Njemačke ako žele i ako misle da je tamo bolje, ko smo mi da kome šta govorimo. Ako možemo pomoći, možemo, a ako ne, onda ne trebamo pričati gluposti.

Svi ovi koji pričaju o "ekonomskim migrantima" nisu ni otišli pred Vijećnicu da vide da tu ima i djece, žena, ali naravno i jačih muškaraca. Šta treba, da idu u rat jer je to tako "normalno"? Da sam iz bilo koje od tih zemalja, isto bih uradio.
Nije problem pomoci brate, ali zar ne rekose da pojedini od ovih ljudi namjerno unistavaju svoje dokumente i sl. Dakle, nemas pojma ko su i sta su. To mogu biti i najbolji strucnjaci doktori inzinjeri iz Libije, Afganistana, Maroka nebitno, a mogu biti i zadnji olos, teroristi, zatvorenici itd. Mi to NE ZNAMO, jer nemamo pojma ni ko su, odakle su itd. Jer oni tako zele.

Zasto?

Druga stvar, neko vec napisa. Ako ti u zemlji nije rat, jeste neimastina, ok shvatam zelis da ides gdje je bolje, pa postoji odredjeni obrazac za takvo nesto. A ne da uprtis zenu, tek rodjenu djecu i izvalis se nekome na livadu. I ko biva, evo mi dosli...de rijesite nam status, sredite prevoz mi hocemo u Njemacku.
Čekaj malo... Ti govoriš o određenom obrascu koji je u njihovom slučaju nemoguće ispuniti? Dakle, zna se dobro šta EU zemlje traže, a to su IT stručnjaci i perači guzica, sve ostalo njima nije interesantno. Ako ne spadaš u jednu od ovih grupa, nikad nećeš dobiti boravišnu dozvolu, pa ti u tim slučajevima preostaje samo da se koprcaš i tražiš negdje azil, ili da rovariš po smeću, ako i u kontejneru nešto ima.

Daj molim te, pa samo budala može pristati biti rob diktature birokratije, naši ljudi uopšte ne mogu svariti kako je u tim zemljama, i koja je to neimaština, te kakav je to očaj. Mi gledamo samo u zapadne zemlje, a mediji nas truju poredeći nas s Ruandom, i govoreći nam da smo gori od Afrike. Ko jednom ode u tu Afriku, shvati da je Bosna raj na zemlji u odnosu na 70% svijeta.
triconja

#958 Re: Migranti

Post by triconja »

Radio Sarajevo wrote:Daj molim te, pa samo budala može pristati biti rob diktature birokratije, naši ljudi uopšte ne mogu svariti kako je u tim zemljama, i koja je to neimaština, te kakav je to očaj. Mi gledamo samo u zapadne zemlje, a mediji nas truju poredeći nas s Ruandom, i govoreći nam da smo gori od Afrike. Ko jednom ode u tu Afriku, shvati da je Bosna raj na zemlji u odnosu na 70% svijeta.
Relativizacija, znaci mogu doc ovdje ili u njemacku i silovat, jebiga, ne smiju u svojoj zemlji jer ce ga neko smaket :-)
SmokingMan

#959 Re: Migranti

Post by SmokingMan »

Za sad nisam vidio da migranti prave probleme,ima tu i tamo sporadičnih slučajeva,ali se takve stvari ne bi trebale preuveličavati,posebno u medijima,a ja sam baš vidio da se to u jednu ruku zlouopotrebljava u,pa nazovimo,suptilnoj predizbornoj kampanji.
O'zone
Globalni moderator

#960 Re: Migranti

Post by O'zone »

insomnia78 wrote: Al je Goran :-D
Ne bi bio ni prvi ni posljednji. Kad moze Mato Djakovic sto ne bi i ovaj. Ili mislite da prica o Daeshu stvarno pije vode

E jbo ga sad...bezze to čak i za tebe.

Priča ne pije vode. Priča je bezveze i samo diže tenzije koje se iz samo nama znanih razloga dižu za svaku pojavu u ovoj državi koliko god ozbiljna ili banalna bila.
Strah i serviranje istog je ovdje specijalnost (Europa i Amerika ne zaostaju puno) panika oko svega a niko k...cem ne mrda.
Velika je mogućnost da kao što već rekoh dio pripadnika ISIL a bježi van granica zemalja gdje su provodili teror. Odlično im je legla situacija "gubljenja dokumenata" i uklapanje u izbjeglice samo su brojevi prenapuhani. Sa ciframa koje Kovačević izbacuje mogu osvojiti ovaj komad Balkana. Takve izjave i gađanje ciframa ne pomaže ni BIH ni ovima što se žele dočepati Europe preko naše države.
E sad ako pokušavamo dobiti lovu od zapadnjaka prenapuhavajići cifre opet je pogrešna taktika izabrana. To nakupiš naše raje poguraš u solarij i onda ubaciš sa ovim migrantima i ga čas posla imaš 50 000 migranata u državi i onda kreneš sa "Help Europe"
Bloo
Globalna šefica

#961 Re: Migranti

Post by Bloo »

O'zone wrote: E sad ako pokušavamo dobiti lovu od zapadnjaka prenapuhavajići cifre opet je pogrešna taktika izabrana. To nakupiš naše raje poguraš u solarij i onda ubaciš sa ovim migrantima i ga čas posla imaš 50 000 migranata u državi i onda kreneš sa "Help Europe"
:lol:
Prava Sir Oliver Oliver ideja... :mrgreen:
triconja

#962 Re: Migranti

Post by triconja »

Bloo wrote:
O'zone wrote: E sad ako pokušavamo dobiti lovu od zapadnjaka prenapuhavajići cifre opet je pogrešna taktika izabrana. To nakupiš naše raje poguraš u solarij i onda ubaciš sa ovim migrantima i ga čas posla imaš 50 000 migranata u državi i onda kreneš sa "Help Europe"
Zar ih ne treba prvo proknjizit da bi dobio pomoc? :?
O'zone
Globalni moderator

#963 Re: Migranti

Post by O'zone »

triconja wrote: Zar ih ne treba prvo proknjizit da bi dobio pomoc? :?
Pa nemaju papire izgorjeli u raznim stradanju....knjiži kako hoćeš
Heller

#964 Re: Migranti

Post by Heller »

Bloo wrote:
Help Baznia
Edin H.

#965 Re: Migranti

Post by Edin H. »

Heller wrote:
Bloo wrote:
Help Baznia
Ne radi se to tako pasha moj solidni.

Organizujes za 50 milja prelazak na Zapad i onda ih spucas cifrom da sljedeca grupa ne moze proci. :oops:
O'zone
Globalni moderator

#966 Re: Migranti

Post by O'zone »

nagibSA

#967 Re: Migranti

Post by nagibSA »

Tomahawk11 wrote:Ma ovdje se igra ''šalji dalje, magarac ko vrati''.
Izgleda da bi mi mogli biti magarci nad magarcima.
Ovi iz Srbije šalju nama, a mi nemamo kome, zatvorena granica sa Hrvatskom, odnosno EU.
Obzirom kako smo organizovani, katastrofa na pomolu.
Dodik ih preko Drine samo salje prema bratskoj FBiH. Sumnjam da bi ikad dozvolio ovakvo satorsko naselje u Banja Luci ili negdje drugo. :) Nayebace hrvati dole, vjerujem da ce unistiti ovaj izbjeglicki centar...

Strancima (EU) dobro, tampon zona...nece se ovi pomaci iz Bosne nazalost :run:

Kud nas npr. Japanci ovako ne okupiraju, niko se bunio ne bi, nego uzvijek bijeda i fukara. :D
studiorum_tuzlaensis

#968 Re: Migranti

Post by studiorum_tuzlaensis »

Zna li se koliko ih ima trenutno u Sarajevu i BiH?
Radio Sarajevo

#969 Re: Migranti

Post by Radio Sarajevo »

triconja wrote:
Radio Sarajevo wrote:Daj molim te, pa samo budala može pristati biti rob diktature birokratije, naši ljudi uopšte ne mogu svariti kako je u tim zemljama, i koja je to neimaština, te kakav je to očaj. Mi gledamo samo u zapadne zemlje, a mediji nas truju poredeći nas s Ruandom, i govoreći nam da smo gori od Afrike. Ko jednom ode u tu Afriku, shvati da je Bosna raj na zemlji u odnosu na 70% svijeta.
Relativizacija, znaci mogu doc ovdje ili u njemacku i silovat, jebiga, ne smiju u svojoj zemlji jer ce ga neko smaket :-)
A ko koga siluje? Zašto lupetaš?
jefff

#970 Re: Migranti

Post by jefff »

Ja da sam Bakir ili Mektic jabih se namah preselio u te rajske vrtove.
Thorgerson

#971 Re: Migranti

Post by Thorgerson »

studiorum_tuzlaensis wrote:Zna li se koliko ih ima trenutno u Sarajevu i BiH?
Pa rekli su da dnevno u BiH ulazi cca 150.

Od pocetka godine do danas izemdju 3.500 i 4000 je uslo.

Otkrivena je ta balkanska ruta i bosanski put, tako da se ocekuje drasticno povecanje - narocito sada kada je toplije vrijeme.
Radio Sarajevo

#972 Re: Migranti

Post by Radio Sarajevo »

Thorgerson wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Zna li se koliko ih ima trenutno u Sarajevu i BiH?
Pa rekli su da dnevno u BiH ulazi cca 150.

Od pocetka godine do danas izemdju 3.500 i 4000 je uslo.

Otkrivena je ta balkanska ruta i bosanski put, tako da se ocekuje drasticno povecanje - narocito sada kada je toplije vrijeme.
Prošlo je 136 dana od početka godine. Kada taj broj pomnožiš sa 150, dobiješ 20.400, što je pet puta više od ovog broja koji si gore naveo.

Ovo je otprilike dobar primjer toga koliko se tu ustvari radi o polovičnim informacijama.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#973 Re: Migranti

Post by Truba »

na ovoj se temi jasno vidi ko posjećuje temu o siriji a ko ne

ISIS je potpuno nebitan u ovoj priči i alkaida i svi ostali teroristi

ovo je jednostavno kršenje svih mogućih običaja i prava koje znamo u posljednjih 50-ak godina

neko se poziva na migracije od prije 900 godina ili 1900 godina kad nisu postojale ni države i društva ni putovnice ni vize ni tržišta rada u današnjem smislu...čudo se niko još nije pozvao na maslovne migracije za vrijeme krstaških ratova

dakle... meni je 1997. propala džabna iznenadna ekskurzija u Njemačku jer sam samo imao BH putovnicu...
1998. sam morao imati apostile za italiju
1996. gomilu potrva za italiju i hrvatsku kao maloljetnik

oni poderu dokumente i šetkaju se preko granica
to je kriminal u sprezi s državnim institucijama od turske do velike kladuše
Ci-Nick

#974 Re: Migranti

Post by Ci-Nick »

Sinoć Špirić na RTRS-u reče da se Sarajevo raduje izbjeglicama,.. da bi naseljavanjem izbjeglica konačno istisnuli Srbe i Hrvate iz BiH,.. :-)
Haris.ba

#975 Re: Migranti

Post by Haris.ba »

Ci-Nick wrote:Sinoć Špirić na RTRS-u reče da se Sarajevo raduje izbjeglicama,.. da bi naseljavanjem izbjeglica konačno istisnuli Srbe i Hrvate iz BiH,.. :-)
I to u Hercegovinu i istočnu Bosnu. Kalinovik će se zvati El- Kalin. Foči se vraća naziv Hoča. Bileća će biti El-Bilesi. Livno odmah vraćamo u Hlivno. I tako... :D
Locked